המדריך השלם לפיירפוקס - קהילות משחקים - Vgames
Vgames - ערוץ המשחקים הישראלי
חיפוש מתקדם
רישום משתמש חדש

משחקי כיף, פאן

לנגן השירים האינטרקטיבי של רדיוס 100FM

לחצו לקניית משחקים למחשב, לפלייסטיישן, ל PSP, לנינטנדו ול XBOX360
מגזיןקהילותהורדותVgames FUN
 ערוציםטורנירים וליגותאירועיםשרתי משחקחנות

נושא: המדריך השלם לפיירפוקס
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחברהודעה

האווטר המגניב של Yuspean

מנהל קהילת NWN

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 29.06, 04:51

OT המדריך השלם לפיירפוקס

ברוכים הבאים למדריך השלם לפיירפוקס

הדיון מחולק ל2 חלקים - בחלק הראשון נלמד קצת על הדפדפן, ובשני תוכלו למצוא לינקים להורדת תוספים וכו'.

מה זה פיירפוקס?
פיירפוקס הוא דפדפן קוד פתוח (ז"א שכל אחד יכול להוריד את קוד המקור של הדפדפן ולשנות אותו, ואפילו ליצור לעצמו גרסה משלו) אשר מפותח על ידי מתנדבים וקרן מוזילה העולמית.
לעוד מידע על פיירפוקס - בוויקיפדיה העברית

למה פיירפוקס? בגלל שהדפדפן בטוח יותר, מהיר יותר, גמיש יותר. תוכלו להתאים את הדפדפן לצרכים שלכם. אם יש לכם רק טיפת סבלנות, אתם לא תצטערו על זה לרגע.

הורדת פיירפוקס
קיימות גרסאות בהמון שפות, ביניהן אפשר למצוא את העברית. אם אתם מעדיפים באנגלית, כמובן שאפשר.

להורדת פיירפוקס בעברית לחץ כאן
להורדת פיירפוקס באנגלית לחץ כאן

איך אני יכול להתאים את הדפדפן לצרכים שלי?
לפיירפוקס יש אינספור הרחבות (בהמשך הדיון תוכלו למצוא מספר הרחבות מומלצות) שאנשים יוצרים בהתנדבות, שאחרי התקנה קצרה מוסיפות תכונות חדשות לדפדפן והופכות אותו לדפדפן הנוח והטוב ביותר. במיוחד לגיימרים ואנשים שנמצאים הרבה במחשב ורוצים נוחות.

לא אהבתי את המראה של פיירפוקס.. מה עושים?
יופי הוא בעיני המתבונן. אז בשביל זה ניתן להתקין ערכות עיצוב לדפדפן שישנו את המראה של הדפדפן מן הקצה אל הקצה.
יש המון עיצובים וכל כל מה שנשאר לכם לעשות זה לבחור אחד שאהבתם, ולהנות.

חלק שני - הרחבות מומלצות

למעבר לעמוד הורדת ההרחבות לחץ כאן

הנה מוגשים בפניכם תוספים מומלצים:

1. AdBlock Plus
ההרחבה הכי חשובה שקיימת. היא חוסמת פרסומות (או כל דבר אחר בעצם, אם תרצו) לפי כללים שאתם מגדירים, דבר שמנקה את הדף מתמונות מיותרות ואובייקטים נעים שמציקים, ומאפשר גלישה מהירה יותר ונעימה יותר, ואפילו מאפשרת לכם לחסום באופן ידני תמונות. (למשל פה באתר, אתם יכולים לחסום באנרים או חתימות שמציקות לכם)

2. MinimizeToTray
יאפשר לכם להוסיף את הדפדפן לSystem Tray , להפעלה מהירה ולחיסכון במקום בשורת המשימות.

3. TabMixPlus
הרחבה זו מוסיפה המון אפשרויות שקשורות לטאבים - הדבר הכי גדול שפיירפוקס הביא לנו. בין השאר אפשר לנעול טאבים להגנה מסגירה בטעות, שיחזור טאבים שנסגרו, ועוד ועוד!

4. Gmail Notifier
מומלץ לכל מי שמשתמש במייל של Gmail. יתן לכם הודעה קטנה בדפדפן כל פעם שיש אימייל חדש ושולח אתכם לתיבה בלחיצה אחת!

5. Menu Editor
הרחבה למשתמשים שרוצים להסיר חלק מהכפתורים בדפדפן, אם אתם מוצאים אותם לא שימושיים. לא חובה, זה רק לנוחות.

6. IE Tab
ההרחבה הזו היא בעצם רשת ביטחון - במקרה ואתם רוצים להכנס לאתרים שלא תומכים בפיירפוקס בצורה מלאה (לדוגמא האתרים של צה"ל) אתם יכולים בלחיצה אחת קטנה להפוך את הטאב שלכם לדמוי אינטרנט אקספלורר: אתם תהיו בתוך פיירפוקס אבל כאילו בתוך אספלורר. ראוי לציין שאני לא משתמש בהרחבה הזו. אבל מה לעשות, זה יכול להיות שימושי.

למשתמשים מנוסים:

7. NoScript
הרחבה שתאפשר לכם לחסום סקריפטים באתרים, מה שיהפוך את הגלישה שלכם לבטוחה יותר ומהירה יותר. יופיע לכם בתחתית הדפדפן סמל קטן, שיודיע לכם מתי הוא חוסם סקריפטים ואתם תוכלו לבחור אם לאפשר אותם או להמשיך בחסימה.

8. Greasemonkey
הרחבה שמאפשרת להתקין עליה סקריפטים שמשנים דפי אינטרנט ספציפים. פשוט מחפשים באתר הזה מה שרוצים ומתקינים.

ישנן כמובן עוד אלפי הרחבות שרק מחכות לכם!

טיפים:
  • מומלץ לשחק קצת עם ההגדרות השונות של הדפדפן וההרחבות, כדי להתאים בדיוק לנוחיותכם.
  • כדי לפתוח לינק בטאב חדש תלחצו עליו בעזרת הכפתור האמצעי של העכבר (הגלגלת)
  • לפני שאתם מורידים הרחבה לא מוכרת תקראו עליה קצת פידבק. שימו לב שיש הרחבות שמתנגשות אחת בשניה וצריך לשים לב גם לזה (אין דאגה, ההרחבות שפורסמו בדיון בטוחות ולא מתנגשות אחת עם השניה)
ערכת הנושא הכי מומלצת היא Noia. מומלץ מאוד לנסות. אני אישית לא משתמש בה כרגע אבל היא אחת הערכות הכי מוכרות שיש.

שאלות? בעיות? תגובות? קדימה, הדיון פה בשביל זה בדיוק!

כל הזכויות על הטקסט בדיון הזה שמורות ליוחאי מאיר שאסף וערך את המידע. תודה מיוחדת לרועי וולמן שעזר בהגהה. הורדה ושימוש בקבצים השונים על אחריות המשתמש.

מנהל קהילת Neverwinter Nights

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Flame of Udun

צוות האתר

#2   פורסם: 29.06, 04:57

וואלה באמת מדריך מצויין. מי שפחד עד עכשיו מפיירפוקס יכול בקלות להתחיל ללמוד, ומי שמשתמש יכול למצוא פה הרחבות אדירות.

אז זה מה שעשינו הלילה בעצם.

אחלה עבודה יוחאי.

WoW main character: Foundead

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של (shaolin)

משתמש רציני

#3   פורסם: 29.06, 08:19

אחלה מדריך, ולאתר הזה(שלא חסרים לו פירסומות)זה מצויין...גם מהירות הגלישה תשתנה(לטובה)

חזרה לראש העמוד

msh

האווטר המגניב של msh

משתמש רציני

#4   פורסם: 29.06, 08:46

אני דווקא ממליץ על Gmail Manager (במקום Gmail Notifier) שהוא יותר נוח ויותר שימושי ואפשר להגדיר שם כמה חשבונות ויש גם אפשרות שכל פעם שלוחצים על קישור mailto הוא מעביר אותך ישר לתיבה שמוגדרת כברירת מחדל.
וכמובן יש גם את Fasterfox שהוא מאוד מומלץ כדי לשפר את הביצועים והוא פועל אוטומטית בלי שצריך להגדיר אותו (וכמובן שיש עוד הגדרות למתקדמים)
ויש גם את ה-PlugInים החשובים שביניהם יש את הפלאגין של מייקרוסופט, שנותן להפעיל מדיה מכל מיני אתרים שלא ממש תומכים בפיירפוקס.
ובנוגע לערכת הנושא היא מאוד מומלצת אבל בעברית עדיף לא להשתמש בה כי זה לא נראה יפה כל כך (לפחות ככה זה היה בפעם האחרונה שניסיתי אותה)
כל הכבוד על המדריך המושקע

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Yuspean

מנהל קהילת NWN

#5   פורסם: 29.06, 09:22

msh
ציטוט:
צפה בהודעה
אני דווקא ממליץ על Gmail Manager (במקום Gmail Notifier) שהוא יותר נוח ויותר שימושי ואפשר להגדיר שם כמה חשבונות ויש גם אפשרות שכל פעם שלוחצים על קישור mailto הוא מעביר אותך ישר לתיבה שמוגדרת כברירת מחדל.
וכמובן יש גם את Fasterfox שהוא מאוד מומלץ כדי לשפר את הביצועים והוא פועל אוטומטית בלי שצריך להגדיר אותו (וכמובן שיש עוד הגדרות למתקדמים)
ויש גם את ה-PlugInים החשובים שביניהם יש את הפלאגין של מייקרוסופט, שנותן להפעיל מדיה מכל מיני אתרים שלא ממש תומכים בפיירפוקס.
ובנוגע לערכת הנושא היא מאוד מומלצת אבל בעברית עדיף לא להשתמש בה כי זה לא נראה יפה כל כך (לפחות ככה זה היה בפעם האחרונה שניסיתי אותה)
כל הכבוד על המדריך המושקע
השתמשתי פעם בג'ימאיל מאנג'ר והיא עושה המון בעיות לפעמיםבג'ימאיל נוטיפר יש אפשרות לכמה משתמשים גם אבל לא ניסיתי את זה פה.
את הפסטרפוקס לא שמתי כי הוא לא עוזר לכולם.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Black-Eagle

מצליחן

#6   פורסם: 29.06, 10:19

אחלה מדריך

שימו בבקשה לינק אילו בלינקייה
כדי שכשהוא ירד אפשר יהיה עדיין להגיע אילו.

Dies irae, dies illa, solvet saeclum in favilla : teste David cum Sibylla. Quantus tremor est futurus, quando judex est venturus, cuncta stricte discussurus !

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של CarlJohnson

מנהל קהילת עיצוב

#7   פורסם: 29.06, 13:51

יפה מאוד! שכנע אותי לעבור לפיירפוקס. אני ממליץ לפרסם אותו גם מחוץ לפורום הזה כדי שכולם יראו אותו (ללא פורום מנהלים, לא היית מגיע )

תוצרת כאוס P:
מנהל קהילת עיצוב. CarlJohnson@Vgames.co.il

[]BlackJack[]

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Artigo

נינג'ה בלגי

#8   פורסם: 29.06, 14:01

אני משתמש בסרוגין פיירפוקס ואקספלורר. אין ספר שהדיון הזה יעלה את השימוש בפיירפוקס.

רק שאלה אחת - איפה מופיע לי התראה לאימייל חדש בג'ימייל? התקנתי אבל אני לא רואה בשום מקום גלוי שופ אייקון או כיתוב לג'ימייל.

עריכה: לא משנה\ מצאתי

זה היה יום קיץ סגרירי. המים טולטולו את הספינה, הים בוגדוני. שטני אני ויד ימיני קונדופוני, כשמלמעלה עף שקנאי ה-מקמק.
http://youtube.com/artigo

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Flame of Udun

צוות האתר

#9   פורסם: 29.06, 15:35

אגב, מישהו צריך תוספת להורדת סרטים מיוטוב?...
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2390

WoW main character: Foundead

חזרה לראש העמוד

msh

האווטר המגניב של msh

משתמש רציני

#10   פורסם: 29.06, 16:36

אני משתמש ב-UnPlag להורדת סרטים מיוטיוב ודומיו

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של nedmert

משתמש רציני

#11   פורסם: 29.06, 17:58

תודה אחי אחלה מדריך.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Pizza-Man

משתמש רציני

#12   פורסם: 29.06, 18:30

פלאגינס שימושיים, תודה
צריכים להקים כת לפיירפוקס.

Ophir

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Dark Phoenix

מצליחנית

#13   פורסם: 01.07, 11:41

הורדתי את הזה של האקספלורר, אבל איך אני פותחת טאב, שיצא לי כזה...של אקספלורר?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Tulkas

ס. מנהל קהילת NWN

#14   פורסם: 01.07, 11:57

בתור משתמש פיירפוקס לקח לי זמן להיכנס לדיון, אבל אני שמח שעשיתי את זה. ההרחבת IE הזאת ממש ממש עוזרת.

מיכל, יש לך אפשרות לפתוח טאב IE בלחיצה ימנית על הלינק (Open Link in IE Tab).

.A Turin Turambar turun ambartanen

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Yuspean

מנהל קהילת NWN

#15   פורסם: 01.07, 15:20

בדקתי פעם את ההרחבה ואני זוכר שיש אפשרות לשים כפתור שאם נכנסת לטאב ואתה רוצה לפתוח אותו באקספלורר לוחצים וזה נכנס אליו מחדש באקספלורר ולהפך
לא צריך כפתור ימני וכאלה
יש פשוט כפתור רק צריך לשים אותו

חזרה לראש העמוד
1
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא

עזרה             אודות האתר             צור קשר             דרושים             פרסם באתר            RSS Vgames