אחרי הציון המגוחח באתר החלטתי לפרסם את הביקורת שלי למשחק (לא מקצועי כמו באתר אבל כמו שאתם רואים אני לא מקבל כסף על זה :| )
כי לא נראה לי שצריך לקחת ברצינות ביקורת ממשהו שאומר שרזיסטנס יותר טוב מהילו :|
אז הנה הביקורת שלי אומנם היא לא ארוכה כל כך אבל בערך מסכמת הכל
גמפלי ואווירה:
בזה אין מה להתווכח המשחק שווה את ההיפ שהוא קיבל הוא ממשיך במסורת של המשחקים הקודמים רק שהוא לוקח את הנוסחה המצליחה יותר של הילו 1 ומוסיף עוד יותר אקשן ונשקים חדשים שממש מוסיפים להנאה
במיוחד הרחפת החדשה שמצאתי את עצמי כמה פעמים בקרבות האוויר הכי יפים שיחקתי בהם שאפילו לא יבשו את קרבות האוויר בווארק! פשוט במשחק הזה יש קצת מכל דבר.
וכמובן נוספו עוד 4-3 הרכבים החדשים כמו הרחפת של בני האדם וCHOPER הזה ועוד רכב שטח חדש של הקוונט ורכב שטח חדש לבני האדם שמכיל עד 6 אנשים!
ועם התוספות והנשקים החדשים המשחק עולה לרמות אחרות אקשן חסר מעצורים אין שום רגע משעמם במשחק ובדומה להילו 1 רוב המשחק התרחש בסביבות חיצוניות וענקיות שממחישים עד כמה העולם של הילו גדול!
כמובן יש גם את הרימונים החדשים שאומנם לא השתמשתי בהם כל כך הרבה אבל הם לפעמים מחלצים אותך ממצבים קשים.
אפשר פה גם לקחת מכונות יריה חזקות ולעקור אותם ממקומם ואז לשחק בגוף שלישי שזה די נוח וממש מוסיף!
האווירה כמובן תמיד אפוקליפטית כזאת כאילו כל קרב הוא הקרב המכריע והעולם הענק של הילו והבניינים והחלליות גורמות לך להרגיש כל כך קטן יחסית אלהם (במיוחד באיזה קטע במדבר שבו חללית בגודל של עיר נוחתת לידך וכל העולם רועד והכל מתעופף מסביב והיא פשוט נוחתת לידך לא באיזה סירטון או משהו )
בקיצור מבחינת גמפלי והנאה המשחק בהחלט מצדיק את ההיפ !
עלילה:
כמובן איך אפשר לא להזכיר את העלילה המדהימה של המשחק שכולנו ציפינו מאז המשחק הקודם שהשאיר אותנו במתח לא קטן
אני לא הולך לתת פה ספויילרים אבל אפשר לומר שהעלילה מאוד מספקת וסוגרת בדיוק את הטריילוגיה בצורה טובה מאוד והעלילה ממש סוחפת בעזרת הסירטונים המדהימים ושוב באנג'י מראה לנו שהם יודעים איך לבנות סיפור כמו שצריך ולהעביר אותו מאוד יפה בסירטוני מעבר ברמה קולנועית!
גרפיקה וסאונד:
בזה היה הרבה ווכוחים יש כאלה שטענו שהגרפיקה ממש גרוע ובגלל זה קטלו את כל המשחק
אבל לדעתי זה בכלל לא נכון מהשלב הראשון הגרפיקה היתה פשוט מדהימה אומנם לא טובה טכנית כמו גירס או ביושוק אבל הכן מראה יפה לעין ! המודל של מסטר צ'יף פשוט מושלם ממש השקיעו עליו וגם על אבטר ועל כל חיילי הקוונט אבל על חיילי המרינס והזומבים לא ממש השקיעו והם די מכוערים... אבל הסביבות ממש מפצים על זה,
כי זה הצד החזק של הילו ! אפקטי הHDR והסביבה נראים כל כך טובבב הכל נראה חיי וציבעוני אפקטי האור והצל בן הטובים שראיתי והמפות פשוט ענקיות רואים ממש למרחק גדול (לפי MS רואים עד 22 ק"מ) וזה לא אופק מצולם כזה 2D אלה ממש 3D מלא על מנוע המשחק בכללי אלה הסביבות הכי יפות שראיתי בכל משחק וגם הכי גדולות
ועוד צד חזק במנוע זה בסירטוני המעבר שבהם רואים חלליות ענקיות וכל האווירה והמוזיקה פשוט סוחפות אותך ממש כמו סרט חיי קשה לתאר את החוויה פשוט צריך לראות כדי להבין!
וגם אהבתי את מסך הטעינה המגניב שעשו מאוד יפה!
הסאונד כמובן לא מאכזב גם עם כל קיטעי המוזיקה הנפלאה של הילו למי שמכיר את המוזיקה הקלסית שלו אלה שהפעם היא עברה שיפור עצום ועוד יותר עושה אותה יפה וכמובן שבאה ממש טוב באמצע המשחק מתי שיש אקשן טוב, והקולות של הדמויות נשארו טובות כפי שהיו, ולא יודע מה איתכם אבל אני ממש מחכה לסאונד טרק המדהים של המשחק אני עד היום שומע את של הילו 2 :]
AI ורמת קושי:
טוב פה בתחילת המשחק היה לי ממש קל ברמה נורמלית ולא הבנתי למה אבל שמתקדמים יותר ויותר מגיעים לאוייבים קשים במיוחד וכבר בשלב השני הרגו אותי די הרבה פעמים בכללי מרגישים שהמשחק טיפה יותר קל מהקודם אבל מה שטוב שככה המשחקיות יותר זורמת וגם הוסיפו יותר אוייבים בו זמנית.
אבל מתי שעוברים לרמות המתקדמות "גיבורי" ו"אגדי" זה הופך להיות קשה בטרוף הAI מתנהג בצורה יותר חכמה אפילו מבני אדם זה פשוט הופך להיות ממש קשה .
הAI גם השתפר פה, האוייבים חכמים יותר והם ישתמשו במגנים ורימונים בצורה מאוד מדויקת וטובה וגם אם הפלת אוייב מרכב כלשהו אז במהירות יבוא אוייב אחר ויקח את מקומו כנ"ל גם במכונות יריה השונות.
ריפלי ווליו ומולטי פלייר:
הקמפיין עצמו בערך באורך של הקודם בערך כ10 שעות לרמה נורמלית זה לא כל כך הרבה אבל גם לא קצר מדי אבל לדעתי הם היו צריכים להוסיף עוד איזה שעתיים - 3 של גמפלי זה בהחלט היה יותר מספק
אבל על זה המולטי מפצה! כולנו מכירים את המולטי של הילו ופה הוא שופר עוד יותר עם הרבה מפות חדשות ונשקים חדשים עשו את המולטי לעוד יותר טוב וכמו שכולנו יודעים המולטי פה הוא חוד החנית של המשחק שמספק עשרות שעות הנאה ויש גם דרגות במשחק ראנק ויש אפשרות גם לשתף סירטונים בן שחקנים ועוד, ומשהו מאוד נחמד זה האפשרות לקבל עיצובים שונים של השיריון והקסדות שזה די נחמד.
וכמובן COOP של 4 שחקנים בקמפיין שזה כיף אדיר! אפשר להביא חברים ולשחק ב4 שלטים או דרך הלייב עם חברים ולדבר באוזניה וזה מאוד מוסיף להנאה של המשחק
לסיכום:
אין מה לומר המשחק פשוט מצדיק את ההיפ ואת הציפיות שלו וזה משחק שכל בעל 360 חייב (וגם למי שאין הוא פשוט חייב לקנות ולשחק חח) אין ספק שזה המשחק הכי טוב שיצא ל360 עד היום, וכן הוא מתעלה על גירס וביושוק.
לדעתי בנוגד למה שהביקורת באתר אמרה המשחק דווקה מאוד מחדש הוא ממש שונה מה2 הקודמים ומתעלה עלהם בכל דרך יש לו עיצוב שלבים מדהים ומרקורי ולא חוזר על עצמו בכלל ובכל שלב אתם תיהיו בנוף שונה, שבניגוד למשחקים הקודמים פה יש ממש גיוון וגם מרגישים שהגמפלי מאוד השתנה והשתפר לטובה
הדבר שקצת מוריד מהציון שלו זה שלדעתי היו צריכים להוסיף עוד איזה שעתיים של משחק וחבל.
ציונים:
הנאה וגמפלי: 9.5
גרפיקה: 9
סאונד : 10
עלילה: 10
מולטי פלייר: 10
ציון כללי: 9.5
והנה כמה תמונות כדי להמחיש את הגרפיקה "המיושנת" לדברי המבקר שלנו באתר