[מדריך]מדריך לבניית מוד בסיסי - משחקים Vgames - קהילות

הקודם הבא  

היום שחררו עוד גירסה חדשה לSAMP 0.3,השרתים הולכים להתעדכן בשעה הקרובה על כל שחקן יש להוריד את הגירסה החדשה דרך הקישור הבא:
לחץ כאן כדי להוריד את הגירסה החדשה.

נושא: [מדריך]מדריך לבניית מוד בסיסי
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של CRiminaL

משתמש עצבני

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 30.10, 16:55

ברירת מחדל [מדריך]מדריך לבניית מוד בסיסי

אוקי, ביגלל שאני חדש כאן ויש לי ידע נירחב על מודים החלתתי לתת לכם קצת מהמידע שלי כל יום נתחיל,מדריך בסיסי לבנית מוד!קודם כל, איך ביכלל המוד פועל?המוד רץ על שפת תיכנות, השפה מאוד קשה למתחילים ולוקח זמן רב ללמוד אותה, השפה די דומה לC++.לשפה אפשרויות רבות והרבה יותר נירחבות מכל שפת תיכנות קיימת.יאללה נתחיל,קודם אני אומר לכם, אני אולי לא מישתמש בזה אבל למתחילים כדי את הקובץ new.pwn!אחרת זה יהיה ממש קשה.קודם כל נתחיל עם קצת דברים שצריך לדעת וטריקים.כל פקודה/שורה שתשימו בפאונו צריכה להיות בפאבליק המתאים לה.דפיין Define = קיצורים לשמות ארוכים.כדי לגלות XYZ אתם נכנסים למשחק, הולכים למקום שאתם רוצים,ואז עושים /save, אחרי שאתם עושים את זה אתם נכנסים לתיקייה של סאן אנדרס ואז לsaveposition ושם רואים שורה חדשה..שם אתם לוקחים את המספר ה2,3,4 כאשר המפריד בין מספר למספר הוא "," ולא "." (נקודה מסמל שבר עשרוני).ועכשיו למדריך נגיד שאנו לא רוצים את כל הדמויות במישחק, איך אנחנו בוחרים דמויות מסוימות?קודם ניכנס לשרת שהמוד שלו הוא LVDM, נתחיל לדפדף בין הדמויות עד שנגיע לדמות הרצויה.ניראה את האידי שלה למטה וניזכור אותו.לאחר מיכן ניפתח את המוד LVDM שמקבלים אם השרת הביתי, ונחפש את האידי של הדמותנגיד שבחרי את דמות מס' 80, אז השורה שלה תיראה כך,AddPlayerClass(80,1269.9200,2673.0718,10.8203,2 71. 9759,0,0,0,0,0,0);זה אומר:AddPlayerClass(80,1269.9200,2673.0718,10.8203 ,271.9759,0,0,0,0,0,0);מספר הדמות/אוטו/פיקאפXYZאחרי הXYZ יש את הזווית בה השחקן ייסתכל כאשר יבחרו בוא (ע"י שיפט)והאפור זה הנשק שאיתה תתחיל.עכשיו נגיד אני רוצה שדמות תתחיל במקום מסוים, איך אני עושה זאת?אני בוחר את הדמות בבחירת הדמויות, נוסע למקום שבו אני רוצה שהיא תתחיל,עושה /SAVE ואז ניכנס לתיקה של GTAושם יהיה קובץ ששמוsaveposition היכנסו ושם יהיה רשום לכם את השורה של הדמות, העתיקו אותה ורישמו אותה במוד.אידי של נשקים :http://wiki.sa-mp.com/wiki/Weapons_Listעכשיו צריך מכוניות כמובן בשביל לעשות מכוניות יש כמה דרכים.הדרך שאני יספר עליה היא לדעתי הדרך הכי נוחה,הולכים לתיקייה של הסאן אנדרס, נכנסים לsamp_debug, אחרי שנכנס לדיבאג אתם רושמים /vsel וע"י לחיצה על מקס השיפט ורווח אתם מדפדפים בין המכוניות שיש בסאן אנדרס.במידה ואתם רוצים לבחור את האוטו אתם לוחצים אנטר.עכשיו מה שנשאר זה רק להחנות אותו במקום שאתם רוצים.אחרי שהחנתם אתם רושמים /save.עכשיו שוב כנסו לsaveposition ויהיה לכם שוב קוד כזה:AddStaticVehicle(car'id,X,Y,Z,Kivun She Elav Ieie Mufne A Oto,Color,Color); // לדוגמא:AddStaticVehicle(567,2262.5305,1451.6085,13 .7578,9 0.3110,54,75);כדי לראות את הרשימת צבעים:עכשיו אחרי שיש לנו כבר מכוניות וגם רשימת קלאסים חסר גם קצת פיקאפים.כדי להוסיף פיקאפ כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכנס לסאמפ, לעשות סייב במקום שאתם רוצים שיהיה הפיקאפ.עכשיו כנסו שוב לסייב פוסישין.תעתיקו את הXYZ ואז כנסו לפאונו ורישמו:AddStaticPickup(pickup'id,15,X,Y,Z);עכשיו כדי לדעת את הרשימת איידים של הפיקאפים אתם נכנסים לכאן:http://wiki.sa-mp.com/wiki/Game_Object_ID_Listב15 אתם לא נוגעים!!את הXYZ אתם משנים למה שהעתקתם לפני זה וזהו.סיימנו עם הפאבליקOnGameModeInitעכשיו רישמו למטה return 1;}עכשיו הפאבליק הבא שנשתמש בו הוא:public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])שהוא משמש לכל דבר שצריך בשבילו לעשות פקודה.כל פקודה שצריך לעשות לפניה / נכנסת לכאן.עכשיו אתם מעתיקים את הדבר הבא:if(strcmp(cmdtext, "/ilan", true) == 0) {if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) {new Float:a;new Float:b;new Float:c;new VehicleID;GetPlayerPos(playerid, a, b, c);VehicleID = GetPlayerVehicleID(playerid);SetVehiclePos(Vehicle ID,270.9834,-1243.3696,73.5969);SetPlayerInterior(playerid,0);} else{SetPlayerInterior(playerid,0);SetPlayerPos(pl ayerid,261.6681,-1231.3002,73.7112);}return 1;}הסבר קצר על הפקודה הזאת:השורה הראשונה אתם לא צריכים להבין אותה פשוט רישמו במקום ה/ilan מה שבא לכם. (לא לשכוח בהתחלה /)עכשיו הnew Float:a;new Float:b;new Float:c;זה מתחלפים (לא נלמד עליהם במדריך הזה..אולי במדריך הבא שלי)כאשר שימו לב בשורה למטה רשוםGetPlayerPos(playerid, a, b, c);זה אומר שהפקודה הזה תמצא איפה השחקן נמצאואזתשגר אותו + האוטו שלו לכאן:VehicleID = GetPlayerVehicleID(playerid);SetVehiclePos(Vehicle ID,270.9834,-1243.3696,73.5969);SetPlayerInterior(playerid,0);} כל זה אתם משנים לXYZ שאתם רוצים שאליו ישתגר האוטו.(לאלה שלא הבינו..אתם נכנסים למשחק בורחים איזה מקום שרוצים שיהיה אליו שיגור,עושים סייב ומעתיקים את הXYZ לכאן)עכשיו הקטע של ה:else{SetPlayerInterior(playerid,0);SetPlayerPos( playerid,261.6681,-1231.3002,73.7112);}return 1;} זה השיגור (אם הבן אדם עושה את הפקודה שהוא לא באוטו.)אז אתם רושמים את הXYZ שאתם רוצים שזה ישגר אותו ואז זה ישגר אותו לשם.אם אתם רוצים לעשות את השיגור לתוך מקום סגור (אינטריור) כנסו לכאן:http://wiki.sa-mp.com/wiki/InteriorIDsוכאן תמצאו רשימה יחסית קטנה של האינטריורים הקיימים במשחק.ואז אתם רושמים במקום ה0 (ב-SetPlayerInterior(playerid,0);) את המספר של האינטריור, ואז רושמים את הXYZ (מחויב שיהיו בתוך האינטריור).ולבסוף:return 1;}עכשיו יש לכם גם שיגור. הפאבליק הבא שלנו הוא כניסה לשרת.חפשו את הפאבליקpublic OnPlayerConnect(playerid)שהפאבליק הזה כולל המון דברים.לדוגמא:הצבע שהשחקן יקבל לאחר שייכנס לשרת, מה שיהיה רשום כאשר הוא ייכנס.בקיצור מה שיהיה כאשר השחקן ייכנס לשרת.עכשיווווו..בשביל שיהיה רשום בענק באמצע המסך את מה שאתם רוצים שיהיה רשום כאשר השחקן יירשם תוסיפו את הפקודה הבאה:GameTextForPlayer(playerid,"~r~Mod",7000,5);פ ירוט:playerid = מסמל שזה יפעל על כל בן אדם שייכנס לשרת.~r~ מסמל שההודעה תיהיה בצבע אדום r=red7000 הזמן שההודעה תופיע.5 = הסיגנון שהיא תופיע.לרשימת הסיגנונות:http://wiki.sa-mp.com/wiki/GameTextStyleאם אתם צנועים ורוצים שתיהיה הודעה קטנה בצ'אט ולא הודעה כל כך גדולה רישמו:SendClientMessage(playerid, 0x33AA33AA, "Mod ");כאשר פלייר איידי מסמל את זה שכל מי שייכנס ייראה את זה0x33AA33AA = הצבעMod = במקום זה רישמו מה שבא לכם.איך מכינים צבע?נכנסים לפה:http://www.free-webmaster-tools.com/...cker.htmיורדים על למטה ואז תיראו מין פלאש כזה עם צבעים מעורבבים.עכשיו תזיזו את העכבר שיהיה על הצבע שאתם רוצים ואז זה ייתן לכם קוד למטהדוגמא:1DBF56עכשיו אתם מוסיפים 0x ואז רושמים את הצבע.0x**COLOR**FFואז זה יוצא לדוגמא0x1DBF56FFוהנה לכם עוד צבע (במקרה הזה הוא ירוק כי הזזתי את העכבר אצלי עד לצבע הירוק)רוצים לקצר?רשמו למעלה #define 0x1DBF56FF GREENעכשיו כל פעם שתירצו להשתמש בצבע הזה במקום לרשום את כל אותיות המסובכות האלה פשוט רישמו GREEN.אם לא עשיתם את הדיפיין זה יעשה לכם ארורס.עכשיו אחרי שיש לנו מכוניות,קלאסים,פיקאפים,שיגנ ?רים,משפטי פתיחה...צריך גם לוח הריגות.חפשו את הפאבליק:public OnPlayerDeath(playerid, killerid, reason)ושם תוסיפו את השורה:SendDeathMessage(killerid, playerid, reason);(בין הסוגריים במסולסלים כמובן.)זהו להיום אנשים, מקווה שקהילת המתכנתים תגדל כמה שיותר.מי שיודע אנגלית יכול להתעזר כאן:http://wiki.sa-mp.com/wiki/Scripting_Functionsקרדיט לפורם אחר

אח במשפחת Deasel

Markos_Deasel

ציטוט:
קלאנים בעבר

Grove . GmR . Sailor . DMT . Luzator . MSR . Chaos . Cor . Gambino . TerriFic .Sar . HomeLess . TNT . RiP .

כינוים בעבר [ Michael \ Mp5 \ CRiminaL ]

משתמש וותיק משנת 2006 בפרישה .. לא משחק יותר DM

האווטר המגניב של ZezimA`

עילוי

#2   פורסם: 30.10, 17:01

לא השקעתי אפילו מאמץ בלקרוא את זה...

הכל פה מסורבל וקשה להבנה....
אני מציע לך לסדר את זה כי זה נראה מאוד מושקע

מנהל פורום GTA. אדמין בשרת ה-DM.אדמין בשרת ה-Ventrilo.
לפניות\בקשות ועזרה - ZezimA@vGames.Co.iL

משתמש רגוע

#3   פורסם: 30.10, 17:01

וואו נראה ארוך ומושקע אבל הכל דחוף ולא אסטטי ואני לא מבין שם כלום.

האווטר המגניב של ©MrBean©

עילוי

#4   פורסם: 30.10, 17:01

אחלה מדריך
ממש מושקע
כל הכבוד ותודה
ללינקיה

אני אותך

האווטר המגניב של Avi Dx

שואף לשלמות

#5   פורסם: 30.10, 17:42

קשה ליקראו את זה הכול מבולגאן סדר את זה.

AviDx
(MATRIX)

האווטר המגניב של BaRKiD

3>

#6   פורסם: 30.10, 18:08

ZezimA
ציטוט:
צפה בהודעה

צודק....

האווטר המגניב של Master_G

מודל לחיקוי

#7   פורסם: 30.10, 18:20

יפה מאוד מושקע

Michael Olieri
if you have to shoot, shoot Don't talk

6 עובדות על החיים:
1. אי אפשר לגעת בכל השיניים בעזרת הלשון.
2. כל האידיוטים, ינסו עכשיו לגעת בכל השיניים בעזרת הלשון אחרי שקראו את העובדה הראשונה.
3. העובדה הראשונה היא שקר.
4. אתה מחייך עכשיו כי יצאת אידיוט.
5. עוד מעט תשלח את העובדות האלה לאידיוט אחר.
6. עדיין מרוח לך על הפנים חיוך מטומטם.

Anything you can do,We can do better

האווטר המגניב של CarlJohnson

משתמש ותיק

#8   פורסם: 30.10, 18:24

ZezimA
ציטוט:
צפה בהודעה

אי אפשר לתאר את זה טוב יותר.

האווטר המגניב של BadDad

צוות HardCore

#9   פורסם: 30.10, 18:26

1. יפהה...
2. תסדר את זה קצת לא מבינים..

שם:עומר
תפקיד: סגן מנהל קהילה HC.

האווטר המגניב של GiP YossI

משתמש ותיק

#10   פורסם: 30.10, 18:52

מדריך] מדריך בסיסי לבניית מוד משלכם. נכתב על ידי [PrO]iLanזה לא בדיוק אותו הדבר-רק פחות מסודר?
די להעתיק מדריכים!! ולפחות תתנו פאקינג קרדיט!!;

חופש נעים =]
תעתיקו לחתימה שלכם!

האווטר המגניב של AxIoM

מודל לחיקוי

#11   פורסם: 30.10, 19:33

אפילו להעתיק לא הצלחתה טוב XD

האווטר המגניב של yahav55

נינג'ה בלגי

#12   פורסם: 30.10, 19:40

כמו שאמרו רק לראות את זה הביל אותי...
זה בכלל לא מסודר... תסדר את זה ואז ניקרא...
ודרך אגב לא צריך להשוויץ " ביגלל שאני חדש כאן ויש לי ידע נירחב על מודים החלתתי לתת לכם קצת מהמידע שלי כל יום "
זה לא המידע שלך ... זה לא שהמצאתה משהו... !

Yahav
My Steam Id: Click Here
Favorite Game In Steam: Left 4 Dead
-----------------------------------------------
World of Warcraft : Warth Of The Lich King

האווטר המגניב של Ghost Of Sparta

משתמש רציני

#13   פורסם: 30.10, 19:58

אחי זה נורא מבולגן תעשה סדר בקישורים ובסדר שלו תמיין לפי נושאים וכו'
נראה מושקע קבל ח"ח

ItayM

LeL

האווטר המגניב של LeL

עילוי

#14   פורסם: 30.10, 19:59

העתקתה לא טוב............לא התאמצתה בגרוש. להוציא מלינקייה! יש יותר מסודר של PRO ILAN!

LeL

ראו את החתימה שלי מהתאריך
14/2/09

האווטר המגניב של dor_oz

מצליחן

#15   פורסם: 30.10, 20:01

לא קורא את זה מסורבל

כינוי בשרת הDM:
GiP - Dor

פרסומת

האווטר המגניב של Crasher

Pro MiniGunner

#16   פורסם: 30.10, 20:08

דיי כבר להעתיק ! לפחות תביאו קרדיט אפילו אם זה מי פורום אחר כי אפילו דקה לא היאמצתם ליכתוב את זה ...

בלאט

האווטר המגניב של Rogue-

מודל לחיקוי

#17   פורסם: 30.10, 20:59

ללא השקע לא קראתי לא ישבת על זה 5 ד'קות
בלי קרדיט

לחזור לGTA מה אתם אומרים?

האווטר המגניב של d[0 _o]b

שואף לשלמות

#18   פורסם: 30.10, 21:32

אחי אממ במיכרה האתקתה את זה?
תיקרה את זה אני קראתי חלק

|לעזרה| ICQ : 389169879 | בפרטי בפורום|

^^זה בנשמע^^
תגיבו בבקשה
http://forum.vgames.co.il/showthread...31#post2293731
Mr_SandwicH - לשעבר

האווטר המגניב של Love2Kill

האיש והאגדה

#19   פורסם: 30.10, 21:51

ממש מסובך!!
לא מובן!!.
תסדר את זה אחי!
אבל כל הכבוד על ההשקעה!!!!!!

קרדיט ל-Castanio על הפצצות שלמעלה!!!

האווטר המגניב של Dadon` =]

משתמש ותיק

#20   פורסם: 30.10, 22:45

יש מלא בלאגן אי אפשר ליקרוא את זה

---
שם: אבירן
שם בשרת:Agada
קלאן: RoyaL
רמה: 11
---מחפש חתימה ,
מי שיכול להכין לי לישלוח הודעה פרטית
יצירת קשר - aviran421@walla.com

האווטר המגניב של ~§HenKoK§~

מודל לחיקוי

#21   פורסם: 26.02, 19:01

GiP YossI
ציטוט:
צפה בהודעה
מדריך] מדריך בסיסי לבניית מוד משלכם. נכתב על ידי [PrO]iLanזה לא בדיוק אותו הדבר-רק פחות מסודר?
די להעתיק מדריכים!! ולפחות תתנו פאקינג קרדיט!!;
צודק!

[VG 1 Nick:[WaR]HenKoK[R
[VG 3 Nick:[WaR]HenKoK[R

ללינקיית המדריכים שלי VG5

בברכה, אופק.
לעזרה או פניות:
אימייל: ofeksh7@walla.com
מעצב פוטושופ, קרדיט: HKDesign

.................................................. .....................\´¯\)............(/¯`/
\....\\..............//..../
\....\\................//..../
\´¯\....\´¯/...........\¯`/..../¯`/
\.\...\....\....\.|_......_|./..../..../.../
(.(....(....(....\.)..)..(..(./...)....)....).)
/.............../\...\..../.../\...............\
/.................\......../.................\

האווטר המגניב של Terrfic123

נינג'ה בלגי

#22   פורסם: 28.02, 02:11

יפה לא מושקע אבל

האווטר המגניב של ofek24

משתמש רציני

#23   פורסם: 05.10, 18:11

ZezimA`
ציטוט:
צפה בהודעה

צודק מאוד הכל מסורבל רציתי ליראות את זה אבל קשה אז אני ממליץ לך שתסדר קצט את זה ואז ניראה

פרטים:
שם שלי:אופק
שם בשרת: [GolD]Ofe[k]
שרת: ויגיימס3
רמה:8
כינוי בוונט: NO[ON]
קלאן:GolD

פרסומת

האווטר המגניב של Gangsta's Parad

נינג'ה בלגי

#24   פורסם: 05.10, 18:22

מה זה קשור לפה?

מתכנת בשפות - html , pawn , php , #c

האווטר המגניב של «_§HypeR§_»

Pro DeiGNeR

#25   פורסם: 05.10, 20:00

פורום סקריפטינג

בברכה ניר,
שםקהילהרמהתפקידמייל-מסנג'רסקייפלינקייה
נירDeathMatch17צוות פעילויותnirnumber5@walla.co.ilnirnumber5http://forum.vgames.co.il/showthread.php?t=1281267

DevianArt <-- בפיתוח

לא מכין יותר סתם, מוכר

האווטר המגניב של §m1[R]n0F

משתמש עצבני

#26   פורסם: 09.10, 09:10

אני יודע שאתה רוצה להשקיע והכל, כל הכבוד!
אבל תנסה להשקיע גם בסדר אחי [=

שם פרטי: רותם אדמון.
אימייל: vgRoTeM@Gmail.Com

Sm1[R]n0F
שחקן GTA SA;MP בקהילת: Death-Match

האווטר המגניב של [pFs]Sanc[H]ez

משתמש צעיר

#27   פורסם: אתמול, 02:04

ZezimA`
ציטוט:
צפה בהודעה