|
|
 |
|
|
|
| נושא: אנחנו כאן בשבילכם – ראיון עם מפתח סדרת משחקי סמקדאון: |
|
|
|
|
|
|
|
משתמש צעיר

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
04.11, 18:02
|
|
אנחנו כאן בשבילכם – ראיון עם מפתח סדרת משחקי סמקדאון:
אנחנו כאן בשבילכם – ראיון עם מפתח סדרת משחקי סמקדאון:
בסוף השבוע זה קורה, סמקדאון נגד רו 2008 מגיע לחנויות בישראל, לרגל יציאת המשחק ראיינתי את מי שאחראי על סדרת משחקי סמקדאון מר קורי לדסמה, בראיון הקרוב תוכלו לשמוע את תשובתו של קורי לבעיית ההרכב הלא מעודכן, בעיית השדרות ואפילו התייחסות אליכם האוהדים המסורים מישראל.
1. מידי שנה סובלת סדרת משחקי סמקדאון מבעית ההרכבים הלא מעדכונים, בניגוד למשחקי ספורט כמו NBA LIVE ו- MADDEN. הרכב המתאבקים נסגר בתקופת רסלמניה (יותר מחצי שני לפני יציאת המשחק לחנויות) וזה יוצר בעיה גדולה עבור השחקנים שהיו שמחים לשחק עם הרכב מעודכן. לדוגמא השנה לא יופיעו במשחק "קודי רודס" ו"ביג דאדי וי", מה דעתך על המצב הבעייתי שנוצר וכיצד אתם מתכוונים לפתור אותו?
תשובה – אנחנו בהחלט מודעים לכך שהמעריצים של המשחק מעוניינים לשחק בהרכב המתאבקים הכי מעודכן אבל עבורנו זה אתגר לא פשוט במיוחד שמדובר במשחק שמבוסס על ארגון ה-WWE שעובר שינויים כל הזמן, למרות זאת זה לא יהיה הוגן להשוות את סדרת משחקי סמקדאון למשחקים כמו NBA LIVE ו-MADDEN, בראש ובראשונה שחקני כדורסל וכדורגל לא צצים משום מקום חודש לפני יציאת המשחק לחנויות. למפתחים של סדרות המשחקים הללו יש את הלוקסוס לדעת אילו שחקנים חדשים יגיעו לליגה מאחר ותהליך הדראפט שבו מגיעים שחקנים לליגה זוכה לפרסום גדול. בנוסף לכל זה מפתחי המשחקים הללו לא צריכים ליצור אנימציות ייחודיות לשחקנים החדשים במשחק בעוד אנחנו (חברת THQ) צריכים להכניס אנימציות כגון תרגילי סיום, מהלכים שמזוהים עם המתאבק, כניסה לזירה, התלהבויות (TAUNTS) וחגיגת ניצחון. כמו כן המודלים שמופיעים במשחקי NBA LIVE ו- MADDEN לא מתקרבים באיכותם למודלים שמופיעים במשחקי סמקדאון. בסדרת משחקי סמקדאון רמת הפירוט דואגת לתלבושות ייחודיות לכל מתאבק ואף לדברים מורכבים כמו קעקועים. אנחנו בהחלט נמצאים במצב מיוחד שמצריך פיתרונות יצירתיים, אנחנו נמשיך לחפש דרכים שיתנו לנו להביא לכם את ההרכב המעודכן ביותר, כמו כן אנחנו עובדים מאוד קשה כדי שאפשרויות היצירה במשחק יהיו רחבות ככל האפשר ויאפשרו לשחקן ליצור את המתאבק אותו הוא רוצה לראות במשחק.
2. כיצד אתם מתכננים לנצל את קונסולות הדור הבא כי נכון לעכשיו לא ראינו תוכן בלעדי לקונסולות הללו, אני אישית חשבתי שמשחקי האבקות שיופיעו על קונסולות כמו הפלייסטיישן 3 והאקס בוקס 360 יכילו יותר מתאבקים על המסך, קרבות משפורים ועוד. נציג את זה כך, אני מחזיק גם בפלייסטיישן 2 וגם באקס בוקס 360 מה צריכה להיות הסיבה שעבורה אני אקנה את גרסת ה360?
תשובה – יש הרבה תכנים בלעדיים לקונסולות הדור הבא, לדוגמא מלבד הגרפיקה היפיפייה בגרסת האקס בוקס 360 של המשחק, יכול השחקן לשחק גם באקס בוקס לייב בניגוד לגרסת הפלייסטיישן 2 שלא תתמוך השנה במשחק רשת. בנוסף באופן בלעדי בגרסת האקס בוקס 360 של המשחק יכול השחקן להשתמש במוזיקות ששמורות על הדיסק הקשיח של הקונסולה עבור המתאבקים במשחק. עבור הפלייסטיישן 3 הוכנסה האפשרות לשלוט על המצלמה במהלך הכניסה של המתאבקים לזירה בעזרת ה-SIXAXIS (השלט של הפלייסטיישן 3), השליטה תאפשר לשחקן לראות דרך עיניו של המתאבק (מבט מגוף ראשון). המטרה שלנו בפיתוח של סמקדאון נגד רו 2008 היא שלא משנה באיזה קונסולה אתם משחקים, אתם תוכלו להפיק את המרב מהתכנים הנהדרים שיש לנו, בנוסף אנחנו גם רוצים לנצל מאפיינים ספציפיים של קונסולות שונות כדי לגוון את החוויות שאתם תקבלו מהמשחק.
3. השדרות במשחק לוקה בחסר בהשוואה לשדרות במשחקי ספורט אחרים, האם אתם מתכוונים לשנות את מערכת השדרות ואולי אף ליצור מערכת שתאפשר לשחקן לשלב בין השדרים, לדוגמא שילוב בין טאז לג'ים רוס?
תשובה – בסדרת משחקי סמקדאון יש לנו מצב ייחודי בו מופיעים שלושה צוותי שידור, זה יותר מכל משחק ספורט אחר. למשחקי ספורט אחרים יש את הלוקסוס להשתמש בצוות שידור אחד וזמן רב לכוון את המשפטים שלהם. למרות זאת העבודה שלנו מרובה יותר מהצוותים האחרים. אנחנו משקיעים זמן רב בהקלטות של שלושת צוותי השידור כדי לתת למעריצים שלנו חוויה מדויקת ואותנטית. אנחנו נמשיך לשפר את המערכת במטרה להגיע לרגע שבו תרגישו במהלך המשחק כמו בקרב אמיתי.
4. ההוספה של האגדות למשחק הייתה דבר גדול עבור קהל המעריצים, נוסטלגיה היא חלק גדול מעצם היותנו אוהדי האבקות, מה דעתך על הוספת קרבות קלאסיים לגרסת הבלו-ריי של המשחק (גרסת הפלייסטיישן 3), ומה דעתך על שימוש בהאוורד פינקל בתור כרוז עבור האגדות?
תשובה – אנחנו מסכימים שלארגון ה-WWE יש עבר עשיר, אנחנו בהחלט זוכרים את הילדות שלנו ואת המתאבקים והקרבות הנהדרים. אנחנו רוצים שהשחקנים יקבלו "פלאשבקים" מאותם רגעים גדולים כאשר הם משחקים בסמקדאון נגד רו 2008, לכן בכל שנה אנחנו בוחרים את רשימת האגדות שמכילה את האגדות הגדולות ביותר מן העבר. לגבי הכללת קרבות קלאסיים בגרסאות המשחק, לא סביר שנראה את זה מהסיבה שארגון ה-WWE עושה מתפרנס טוב ממכירת האירועים הללו על DVD.
5. נכון לעכשיו קונסלת ה-WII של נינטנדו היא הקונסולה הפופולארית ביותר מבין הקונסולות החדשות, בתערוכת E3 הראתה חברת THQ לקהל (בעזרתן האדיבה של קנדיס מישל ומישל מקול) חלק מאפשרויות של המשחק חדש, השמועות מדברות על כך שהעונה בגרסת ה-WII תהיה שונה לחלוטין משאר הגרסאות של המשחק, האם תוכל להסביר את ההבדלים בין הגרסאות?
תשובה – כן זה נכון, גרסת ה-WII ביחד עם גרסאות הנינטנדו DS והאקס בוקס 360 תציג מצב עונה שונה. בגרסאות האקס בוקס 360, הפלייסטיישן 2 ו-3 וגם הפלייסטיישן הנייד (PSP), יופיע המצב 24/7 המצב הזה דורש מהשחקן להגשים את היעד האולטימטיבי והוא להיות אגדה בארגון ה-WWE ולהיות מוכנס להיכל התהילה של עולם ההאבקות. במצב זה יוכל השחקן לשחק מספר שנים בהן הוא יצטרך לפתח את היכולות של המתאבק שאותו הוא בחר במקביל לפיתוח היכולות הוא יצטרך להשיג מספר יעדים כדי להפוך לאגדה. במהלך העונה יוכל השחקן ליהנות מהעלילות של עולם ה-WWE שיכניסו אותו ישר לאקשן, העלילות ידובבו באופן מלא על ידי כוכבי ה-WWE.
בגרסת ה-WII של המשחק יופיע המצב "הקרב המרכזי" (MAIN-EVENT) בו לשחקן תהיה האפשרות לעצב לחלוטין את מהלך הקריירה שלו. לשחקן תהיה את היכולת לבחור את הכיוונים שבהם ילך המתאבק שאותו הם בחרו, החל מבחירת המתאבק, בחירת התוכנית, שבה תשתתפו, נגד מי אתם רוצים להלחם ועד איזה אליפות אתם רוצים להתמודד. כל הבחירות הללו יהיו בידי השחקן שיוכל לחוות שנה שלמה של האבקות בעולם ה-WWE.
בנוסף גם גרסת הנינטנדו DS של המשחק תציג מצב עונה בלעדי, בעזרת מסך המגע של הקונסולה לשחקן תהיה האפשרות לנווט מאחורי הקלעים של עולם ה-WWE (יוצג בשלושה ממדים). השחקן יוכל לסדר לעצמו קרבות, ולמצוא חפצים שיעזרו לו בקרבות שלו. גרסת ה-DS תציג עלילות ייחודיות ונרחבות בדרך שרק שחקני ה-DS יכולים לחוות.
6. שירותי הרשת של קונסולות הדור הבא (האקס בוקס לייב ושירות ה-PSN) נותנים לשחקן חווית משחק מרובת משתתפים, האם חברת THQ מתכננת לפתוח ארגון האבקות וירטואלי (E-FED) או טורניר רב משתתפים?
תשובה – אני לא יכול להגיב לגבי נושאים ספציפיים בכל הקשור לתוכניות העתידיות שלנו בנוגע למצבים ברשת, אבל אני יכול לומר בביטחון מלא שאנחנו מאמינים שמשחקי רשת הם העתיד ואנחנו מתכוונים להציע הרבה מצבי רשת בעתיד.
7. לסיום, סדרת משחקי סמקדאון מאוד פופולארית בקרב השחקנים הישראליים, יש לך איזה מילה עבור האוהדים הישראלים והתמיכה הרחבה שלהם במשחקי סמקדאון נגד רו?
תשובה – זה מדהים לשמוע שיש לנו כל כך הרבה אוהדים מישראל ! אנחנו מודעים לכך שארגון ה-WWE מפורסם ברחבי העולם בזכות רמת הבידור הנהדרת שלהם. אנחנו כל כך גאים בקהל המגוון שלנו ובעובדה שהמשחק נמצא ברמה כל כך גבוהה ברמה העולמית. אני רוצה להודות לאוהדים בישראל על התמיכה שלהם, בנוסף אני רוצה שהם ידעו שאנחנו מחשיבים את עצמנו למשחק של האוהדים (הציטוט המדויק הוא People’s Game), ושתמיד ננסה לספק את רצונם של האוהדים.
סמקדאון נגד רו 2008 יגיע לישראל בסוף השבוע הקרוב, ניתן יהיה למצוא אותו בחנויות המובחרות, הוא מיובא לישראל על ידי חברת "אטארי ישראל" שעזרה לי בקיום הראיון (תודה אישית למר נועם וויסברג), בקרוב תוכלו לקרוא גם את הביקורת האישית והמלאה שלי למשחק סמקדאון נגד רו 2008, תודה רבה על הקריאה.
אורן נתן.
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
04.11, 22:00
|
|
|
תודה על הראיון
גרסת ה PS3 גם מגיעה בסוף השבוע הזה לישראל?
|
I think i can can i think that i think i can?
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
05.11, 03:39
|
|
אוררררררןןןן אתה מלךךך =]]
עשית לנו כבוד אחי,השאלות שהצגת בפניו שאלות ישר ולעניין,אהבתיי 
|
I tried to be someone else
But nothing seemed to change
I know now: this is who I really am inside
I Finally found myself
Fighting for a chance
I know now, THIS IS WHO I REALLY AM
|
|
|
|
|
משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
05.11, 09:09
|
|
תשובה
תודה רבה לכם על התגובות,
לגבי גרסת הפלייסטיישן 3 לפי מה שאני רואה תאריך היציאה שלה זהה לגרסת הפלייסטיישן 2 אז סביר להניח שהיא תגיע לארץ גם ביום שישי הקרוב, אבל אני אנסה לברר את הנושא מול היבואן.
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
05.11, 11:18
|
|
|
פיי יה,איזה פורום יבש..
בפורום מתחרה הגיבו לו כבר 2 עמודים :/
אז יאללה חבר'ה תגיבו תנו פידבאק,מגיע לו!
|
I tried to be someone else
But nothing seemed to change
I know now: this is who I really am inside
I Finally found myself
Fighting for a chance
I know now, THIS IS WHO I REALLY AM
|
|
|
|
|
משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
05.11, 12:37
|
|
תגובה
בדקתי את הנושא מול היבואן, כל גרסאות המשחק צפויות להגיע בסוף השבוע הקרוב, אני ממליץ לברר בחנויות המובחרות.
|
|
|
|
|
|

מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
05.11, 21:14
|
|
|
תודה על הראיון.
אתה תותח, ואני נהנה לקרוא את הסקירות שלך על המשחק.
הראיון הזה לא ממש גילה לי דברים חדשים כי על מצבי העונה החדשים כבר קראתי ורוב הראיון מדבר על הקונסולות החדישות שאין לי אותם.
|

קרדיט ע-נ-ק-י לירין על החתימה והאווטר וקרדיט ע-נ-ק-י למיקי על האנימציה
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
05.11, 21:32
|
|
|
orenmj23 |
ציטוט: |
 |
|
|
בדקתי את הנושא מול היבואן, כל גרסאות המשחק צפויות להגיע בסוף השבוע הקרוב, אני ממליץ לברר בחנויות המובחרות. |
|
|
|
|
ב IGN כתוב שזה יוצא ב15 ולכל שאר הקונסולות ב9
בכל מקרה אני ישאל בפריק מחר
|
I think i can can i think that i think i can?
|
|
|
|
|
![האווטר המגניב של []BlackJack[]](../../missing-asset.html)
מודל לחיקוי

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
05.11, 22:03
|
|
 איזה משקיען.
איך ראינת, מה יש לך קשרים?
כול הכבוד
אני באמת מבין את בעיית הרוסטרים אבל מקווה שיפתרו.
הרעיון שלך על האגדות מצא חן בעיניי.
אפילו שיש לי PS2 אני מקווה שהם יעשו שימוש נכון לתכונוצת כול קונסולה בלי להפלות אחרות.
וונראה יל שלפי התשובות זה יקרה.
|

חוקי ברית הדור החדש:
1. רק משתמשים חדשים (new age) מתקבלים.
2. ברית העידן החדש מאמינה בהצגת עובדות. 3. הברית מאזנת את חוק שלוש עם שימוש בהגיון בריא. 4. הברית לא תזהם אתה האור שלה בויכוחי "טעם וריח" מיותרים.
|
|
|
|
|
משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
05.11, 23:03
|
|
תגובה
תודה לכולכם על התגובות לכתבה,
לגבי השאלות, מה שמפורסם בIGN לפי מיטב ידעתי הוא תאריך היציאה האמריקאי של המשחק ששונה מתאריך היציאה האירופאי, על מנת לדעת את התאריכים השונים מומלץ לבדוק באתר GAMEFAQS שם כתוב תאריך היציאה של כל גרסה בכל שוק (לדוגמא באירופה, באוסטרליה ועוד).
לגבי השאלות שהועלו בראיון לא שאלתי לגבי השפה העברית מאחר ולא סביר שנראה אותה במשחק בדומה למשחקי פלייסטיישן אחרים, ההוספה של השפה העברית היא לא כדאית מבחינה כלכלית, המשחק לכל היותר מוכר פה אלפי עותקים (אין לי נתונים מדויקים), מה גם שאנגלית היא שפה שרובנו הגדול מבין (האנגלית במשחק היא בסיסית), כמו כן בחוברת של המשחק בשנה שעברה (אין לי מושג לגבי השנה) יש מדריך בעברית.
לגבי הראיון שלי עם חברת THQ, זה לא הראיון הראשון שאני משיג עם צוות הפיתוח של משחקי סמקדאון וכולי תקווה שאוכל לתת לכם עוד חומרים בלעדיים בעתיד, אתם צריכים להבין שאני עובד כבר קרוב לשבע שנים על הכתבות האלה בעוד האתרים הגדולים בישראל ובניהם גם האתר שבו אנחנו מתכתבים מתעלמים באופן ישיר מסדרות המשחקים הללו, וזה לא שלא נעשו פניות אליהם.
לגבי השימוש בתכונות של קונסולות הדור הבא, מלבד גרסאת ה-WII שמבוססת על השלט של הקונסולה, אנחנו לא רואים יתרונות משמעותיים (בטח שלא בגרסה של הפלייסטיישן 3), על פני מה שאנחנו מקבלים בגרסה של הפלייסטיישן 2, אני ציפיתי ועדיין מצפה לראות יותר מתאבקים על המשחק, גרפיקה הרבה יותר טובה (הגרפיקה בקונסולות הדור הבא טובה אבל בעיני היא יכולה להיות טובה יותר), וכמובן שימוש רחב בשירותי הרשת של הפלייסטיישן 3 והאקס בוקס 360.
תודה לכולם.
|
|
|
|
|
|

| | מנהל פורום wwe |

|

|
|
|
|
|
משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
06.11, 10:09
|
|
תגובה
תודה על התגובה,
לגבי המשחק והביקורות של אתר IGN, תראה הגרסה שקיבלה את הציון הכי טוב הייתה גרסה האקס בוקס מהסיבות שהיא תומכת בלייב וגם יש לה את האפשרות לשים שירים מהדיסק הקשיח, בנוסף לפי דיווחים היא רצה הכי טוב ולעומת זאת הפלייסטיישן 3 סובלת מבעיות שונות בריצת המשחק (הקהל נראה פחות טוב),
אבל לא שיחקתי במשחק וזה יהיה לא הוגן ולא נכון לשפוט אותו כבר עכשיו, ברור שהעונה לא תהיה שינוי דרמטי למה שהורגלנו בשנים האחרונות ולזה יותר התכוון גרג מילר מאתר IGN הוא כתב שהמשחק מצויין (את האמת לא עברתי על כל הביקורת, אבל צפיתי בביקורת וידאו), אבל הוא פשוט לא מחדש הרבה, והסיבה שתמשיכו לשחק במצב העונה למרות שהסיפורים לא ממש ישתנו היא הכסף שתקבלו בחנות הוירטואלית.
אני אישית אמור לכתוב ביקורת מלאה על גרסת הפלייסטיישן 2 של המשחק (הגרסה שרלוונטית ביותר לשחקן הישראלי), ברגע שאכתוב אותה אני אדאג לפרסם אותה גם פה.
הכי חשוב זה שלא תשפטו את המשחק מהר, מי שיש לו אקס בוקס יכול להוריד את הדמו דרך האקס בוקס לייב ולהתרשם מהמשחק לפני שקונים, אני מניח שדמו כזה יעלה גם בזמן הקרוב בחנות הוירטואלית של הפלייסטיישן 3.
תודה.
|
|
|
|
|
|

| | מנהל פורום wwe |

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
06.11, 10:21
|
|
|
orenmj23 |
ציטוט: |
 |
|
|
תודה על התגובה,
לגבי המשחק והביקורות של אתר IGN, תראה הגרסה שקיבלה את הציון הכי טוב הייתה גרסה האקס בוקס מהסיבות שהיא תומכת בלייב וגם יש לה את האפשרות לשים שירים מהדיסק הקשיח, בנוסף לפי דיווחים היא רצה הכי טוב ולעומת זאת הפלייסטיישן 3 סובלת מבעיות שונות בריצת המשחק (הקהל נראה פחות טוב),
אבל לא שיחקתי במשחק וזה יהיה לא הוגן ולא נכון לשפוט אותו כבר עכשיו, ברור שהעונה לא תהיה שינוי דרמטי למה שהורגלנו בשנים האחרונות ולזה יותר התכוון גרג מילר מאתר IGN הוא כתב שהמשחק מצויין (את האמת לא עברתי על כל הביקורת, אבל צפיתי בביקורת וידאו), אבל הוא פשוט לא מחדש הרבה, והסיבה שתמשיכו לשחק במצב העונה למרות שהסיפורים לא ממש ישתנו היא הכסף שתקבלו בחנות הוירטואלית.
אני אישית אמור לכתוב ביקורת מלאה על גרסת הפלייסטיישן 2 של המשחק (הגרסה שרלוונטית ביותר לשחקן הישראלי), ברגע שאכתוב אותה אני אדאג לפרסם אותה גם פה.
הכי חשוב זה שלא תשפטו את המשחק מהר, מי שיש לו אקס בוקס יכול להוריד את הדמו דרך האקס בוקס לייב ולהתרשם מהמשחק לפני שקונים, אני מניח שדמו כזה יעלה גם בזמן הקרוב בחנות הוירטואלית של הפלייסטיישן 3.
תודה. |
|
|
|
|
אחלה תודה ;)
לי באופן אישי גם לא אכפת כל כך מהקהל. נראה שבביקרות של IGN הורידו הרבה נקודות על דברים שלדעתי, לא כל כך חשובים.
מעניין מה קורה עם הקאונטדאון ולמה הם לא משחררים כבר מישהו אחר \:
|

|
|
|
|
|
משתמש חדש

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
06.11, 17:06
|
|
|
^ דיברת מוקדם מדי P:
ואני לא מצליח למצוא בGAMEFAQ תאריך יציאה בארץ.
אתה מכיר מקומות שהולכים למכור את המשחק ביום שהוא יוצא?
|
|
|
|
|
|
|
|
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר
|
| הגדרות נושא |
|