|
FixGaming |
ציטוט: |
 |
|
|
מישהו יכול להסביר לי חד משמעית מזה 65NM? גם העלית שלי אמרו שהוא 65NM וממש לא הבנתי מזה..  |
|
|
|
|
אוי... אני מניח שבתור מהנדס אלקטרוניקה שעובד עם מוליכים למחצה אני הכי מתאים לענות על זה.
כל מעגל משולב (צ'יפ,
http://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_circuit) מורכב מרכיבים בסיסיים שנקראים טרנזיסטורים, בצ'יפים מודרניים מסובכים יש מאות מליונים של טרנזיסטורים (למשל במעבדים של אינטל וAMD ועוד יותר בכרטיסי המסך של NVIDIA וATI).
טרנזיסטורים משמשים כמתגים, כמו המתג של החשמל שמדליק ומכבה את האור בחדר שלך או ברז של מים שאפשר לפתוח ולסגור רק שהם נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא נורא קטנים.
חברות אלקטרוניקה מנסות כל הזמן להקטין את הטרנזיסטורים בשביל שהם יתפסו פחות מקום וככה אפשר יהיה לשים יותר כאלה על צ'יפ ובנוסף, ככל שהם יותר קטנים אז הם צורכים פחות חשמל ופולטים פחות חום (שזה מה שאתה רוצה אצלך בXBOX).
לטרנזיסטור יכולות להיות צורות שונות ומשונות אבל על מנת לתאר גודל של טרנזיסטור, משתמשים במדד של רוחב תעלה (אני לא רוצה להכנס ממש לאיך טרנזיסטור עובד, יש בו חלק קטן שנקרא תעלה ואותו מודדים) כשהמספרים האלה של 90NM ו65NM מתייחסים לרוחב התעלה של הטרנזיסטורים בצ'יפים המרכזיים של הXBOX.
מבחינת סדר גודל, 65NM, או בעברית 65 ננו-מטר, זה אומר לקחת חוט באורך מטר אחד, לחלק אותו למיליארד חלקים ולקחת 65 חלקים כאלה... זה פיצפון מאוד.