שלום לכולם וברוכים הבאים לפינתנו השבועית. היום נדבר על המשחק
הכי הארדקור שיש ל-DS להציע (לפחות בזמן הקרוב), הלא הוא Ninja Gaiden The Dragon Sword, משחק השייך לסדרת המשחקים המפורסמת Ninja Gaiden (דה!), אשר אולי תהיה מוכרת לרובכם בתור "המשחק עם הנינג'ות שיצא ל-Xbox המקורי, ולפס3 בגרסא מחודשת", אשר למעשה כבר קיימת מאז הימים של ה-NES. המשחק הוכרז לפני שנה ו
אמור לצאת ב-25 למרץ.
המשחק הזה מתרחש כחצי שנה אחרי המאורעות של המשחק הקודם בסדרה (שיצא ל-Xbox), והוא למעשה גם מהווה את המשחק הראשון בסדרה שמשוחק על קונסולה ניידת.
למי שבאמת לא מכיר את הסדרה אני אסביר בקצרה קצת על הסדרה, תרגישו חופשיים לדלג, Ninja Gaiden זו סדרת משחקים ישנה מה-NES שהוחייתה לא מזמן על ה-Xbox, בעבר היא היתה סוג של משחק פלטפורמה בו שחקת נינג'ה. המשחק ב-Xbox גם הוא היה סוג של פלטפורמה, משהו שהוא מאוד דומה ל-GoW, אבל קשה יותר. המשחק לבוקס ידוע בתור אחד ממשחקי הארדקור הקשים יותר שקיימים. מהרשמים שיש למשחק שיוצא ל-DS בינתיים דווח שהוא לא קשה כמו הקודם, אבל קשה לדעת משום שאנשים רק שחקו בדמואים לא שלמים של המשחק. המשחק ל-DS הוא למעשה סוג של GoW שכזה (פלטפורמה עם מצלמה קבועה ואויבים שאתה חייב להביס בשביל להתקדם).
אבל עזבו אתכם מהשטויות האלה, מה שבאמת חשוב במשחק הזה זה הגיימפליי המטורף שלו, השליטה המטורפת שלו והגרפיקה מפוצצת המוחות
(ביחס למה שיש על ה-DS) שהמשחק מציע. לא סתם אמרתי שזה המשחק הכי הארדקור שיש ל-DS להציע, את המשחק הזה אפשר להשוות ל-GOW שיצא לא מזמן ל-PSP אם אתם רוצים: הוא מנצל את הגרפיקה בצורה הטובה ביותר שראינו על המכשיר, הוא מפוצץ באקשן ובהרבה דם... טוב אין ממש דם, אבל יש מפלצות, והרבה מהן!
המשחק משוחק בשימוש כמעט מלא של מסך המגע והסטיילוס (למעשה, הדבר היחיד במשחק שלא מבוצע ע"י מסך המגע זה יכולת ההגנה של הדמות, אשר מבוצעת על לחיצה על אחד מהכפתורים של ה-DS, זה לא משנה איזה). העובדה שהמשחק כולו משוחק רק ע"י מסך המגע יכולה להיות קצת מפחידה, אבל כאשר לוקחים בחשבון איזו עבודה נפלאה PH עשה, ניתן קצת להרגע. כמוכן חשוב להזכיר שמחזיקים את ה-DS במשחק הזה כמו ספר, תנוחה שהיא הרבה יותר קלה למשחקים שמתרכזים במשחקיות של מסך מגע, ככה שנראה שהיוצרים של המשחק מתחשבים בנו ויודעים מה הם עושים.
קשה קצת להסביר איך זה מבוצע, אבל כל מי ששיחק במשחק אומר שהמשחקיות מרגישה נהדרת (אם לא שחקתם במשחק, ואתם משתמשים מלוכלכים של מכשירים פרוצים אז הנה
לינק לאתר ממנו תוכלו להוריד דמו קצרצר של המשחק).
עכשיו בואו נדבר קצת על האספקט הטכני: הסיבה לזה שהמשחק מכיל בתוכו גרפיקה יפה יותר מכל מה שיש על ה-DS פשוטה: הוא משתמש ברקע שרונדר מראש. מה זה אומר עבורנו? שאנו מקבלים רקע יפה, אבל חסר חיים ודומם, כי הוא סה"כ שכבת צבע ולא באמת חלק אמיתי מהמשחק, אבל זה לא בהכרח דבר רע, כמו שניתן לראות בתמונה הזו.
ישנם עוד הרבה דברים שניתן לומר על המשחק, אבל בינתיים אני לא אומר אותם (בעיקר משום שאני צריך לקום מוקדם מחר ואין לי מספיק זמן/כוח להמשיך לכתוב

). אני אסיים את הפוסט הראשון של הת'רד עם קצת טעם טוב: קבלו סרטון
ישן מהמשחק:
לינק