משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
21.03, 15:49
|
|
דיון | המשחקים הנוסטלגיים
אז אחרי שהעלנו בכמה פוסטים הזקנים של הפורום זכרונות, החלטתי בעידודם של חלק מהמשתתפים לפתוח נושא שקצת יאיר את עיניים של צעירי הפורום שהדבר הכי ישן שהם מכירים הוא גירס.
המשחק הראשון שאפתח בו הוא קלאסיקה אמיתית ושם דבר בעולם המשחקים - digger! זהוא אחד המשחקים הראשונים שישחקנו (אז פער של שנה שנתיים בין משחקים לא השפיע עלי, הייתי בן 5...)
הנה משחק שטחנו עליו שעות במשפחה והיה לנו אלגוריתם מדוייק לכל שלב. (בנוסף למרות הנושא בפורום נינטנדו, יש לו את אחד הפאדיחות של המשחקים שלי. לקח איזה חצי שנה עד שלמדתי שניתן לירות כוכבית במשחק... סיימתי אותו בלי יריה! אם פעם היו אציוומנטים...)
בכל מקרה היום יש לו אתר משלו וכל אחד יכול להתנסות - לדעתי חובה.

|
Rex: I'll Get you Beer Baron...wherever you are.
Homer: Nooo, you wooon't.
Rex:Yes, yes i will.
Homer: D'ooooh
|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
21.03, 15:57
|
|
אני אמשיך עם שני משחקים:
1. באבל בובל (Bubble Bobble) או בשמו הנפוץ BUBBLE BUBBLE. אני זוכר את כל השעות הנהדרות ששיחקנו את המשחק הזה בספריית בית הספר בכיתה ב' על מחשבים ענתיקות עם מסכי EGA הישנים (16 צבעים)
השני יהיה GOLDEN AXE, אחד המשחקים שהשקעתי בו את מרבית זמני בפיספוס הכנת שיעורי בית..אני לא אשכח את המשחק שבא על 2 דיסקטים 4'5 אינטש של 720KB ובאמצע המשחק היינו צריכים להחליף דיסקט....

|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
21.03, 16:04
|
|
|
ועכשיו אחרי שהזכרת את גולדן אקס אנשים אולי יבינו את המשיכה שיש לנו למשחק החדש שעומד לצאת וכמה זה יכאב לנו כשהוא יצא גרוע (והוא יצא גרוע כנראה...)
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
21.03, 16:28
|
|
|
רק כדי להפוך את הדיון לקשור יותר לX360, הייתי ממליץ לשנות את הנושא ל"המשחקים הנוסטלגיים שהיינו רוצים לראות בLive Arcade"
|

Keep it mean
|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
21.03, 16:30
|
|
אני חייב לפתוח במשחק הראשון ששיחקתי איי פעם. זה היה ב-1990 עם מחשב ה-XT החדש שזה עתה אבא שלי הביא לבית, המשחק היה משחק Hakc And Slash (כן, היו כאילו דברים גם פעם) או Beat them up אם תרצו שענה לשם Barbarian:
השליטה במשחק הייתה הדבר המגוחך ביותר שראיתי איי פעם. השליטה התבססה למעשה על לחיצה על כל אחד מהלחצנים אותם ניתן לראות בתחתית השלב בתמונה המוצגת. לחצן השמאל הייתה שולחת את הלוחם החסון שמאלה, לחיצה ימינה הייתה עושה אותו הדבר לכיוון השני. למעלה לקפוץ ולמטה סתם להתכופף. היה גם כפתור חביב (הימני ביותר) שהיה למעשה כפתור 'המלט על נפשך' שברגע שהיית לוחץ עליו היה הלוחם החסון תוקע את החרב בקרקע ונמלט על נפשו לכיוון הנגדי.
השליטה הייתה כל כך מסורבלת בשל העובדה שהיא דרשה דיוק של עכבר בתקופה שבה לא היה עכבר ונאלצת להשתמש במקלדת. למה? אני לא יודע, כנראה בדיחה גרועה של המפתחים.
בשלב מסויים אף ניתן להשיג קשת המוגבלת בכמות החצים שלה. לצערי אל אף שהמשחק היה מהנה יחסית לזמנו השליטה הנוראית והממשק הכל כך לא מתאים מנעו ממני לפחות להתקדם לשלבים מאוחרים יותר של המשחק. ובכל זאת עדיין, המשחק הראשון בו שיחקתי איי פעם, כבודו מונח במקומו מבחינתי  .
|

|
|
|
|
|
משתמש עצבני

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
21.03, 17:44
|
|
|
bozeman |
ציטוט: |
 |
|
|
ועכשיו אחרי שהזכרת את גולדן אקס אנשים אולי יבינו את המשיכה שיש לנו למשחק החדש שעומד לצאת וכמה זה יכאב לנו כשהוא יצא גרוע (והוא יצא גרוע כנראה...) |
|
|
|
|
תאמין לי שלא GTA 4 ולא אף משחק אחר שעומד לצאת לשוק גורם לי להתרגש כמו GOLDEN AXE החדש. אני בטוח שהמפתחים יודעים מה משמעות השם והמסורת שהמשחק הזה נושא איתו. נשאר רק לקוות שהוא באמת יהיה טוב..אני קונה אותו ויהי מה, אפילו רק בכדי לשמר את הערך הנוסטלגי הזה. לפני יותר מ15 שנה חשבתי שGOLDEN AXE היה שיא הטכנולוגיה. ותראו את היום 
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
22.03, 00:37
|
|
גולדן אקס בגירסאת המגה דרייב ?
בהיותי ילד בן שמונה זו הייתה הקונסולה השנייה אשר הייתה ברשותי .
אם הייתי יודע על כך אני בטוח שהוא היה באוסף שלי .
בקשר לחידוש , הגראפיקה שלו נראת לא משהו . במיוחד לא גראפיקת הדור הבא .
השליטה רק באמזונה איכזבה . שחקנים רבים חשבו שסגה תשמור על הנוסטלגייה ,
ותתן לנו לשחק שוב בתור הברברי והגמד . או בדמויות שונות . כנראה שסגה חשבו על משהו אחר . טוב נחכה ונראה אולי למשחק הזה יש סיכוי להיות טוב בכיוונים אחרים לדוגמא בנושא המשחקיות . כבר ראינו משחקים בעלי גראפיקה עשירה , הנפשה ודיבוב מעולים אך משחקיות אפורה וחוזרת כמו הוונלי סורד . אולי סגה למדו מכל אלו לקח ומתכננים להפתיע . (נקווה)
לגבי משחקים נוסטלגים , המשחק הראשון ששחקתי בו על קונסולה היה מריו
אם כבר רוצים ללכת די רחוק , אני זוכר סוג של "קונסולה" ניידת אם אפשר לקרוא לה כך בכלל ,
היא הייתה נפתחת , מטרת המשחק בה הייתה לשמור על הכביסה התלוייה מפני עורבים או משהו כזה . המכשיר היה די עתיק משהו כמו 25-20 שנה אם לא יותר . יצא לי להכיר אותו שהייתי ילד בן שש שנים כמזכרת מהימים ההם .
|
שואף לאי -שלמות .
|
|
|
|
|

מצליחן

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
22.03, 15:13
|
|
וואי יש כלכך הרבה טובים:
vikings
komandos (לא כל כך ישן)
dave
הטירה ההנאצית
הנסיך הפ רסי
obitus
דיוק נוקם
ועוד ועוד...
את כולם אפשר להוריד מכאן:
http://oldies.org.il/
|
גם השעה הארוכה ביותר היא רק 60 דקות...
היי , גם אני ישראלי ! אם גם אתם , העתיקו זאת לחתימתכם בכדי שנדע כמה ישראלים נותרו בערוץ קונסולות !
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
22.03, 18:30
|
|
אל תשכחו את הקאלסיקה שבאמת צריכה להגיע לXBLA - Alley Cats. אחד מהמחשקים המצחיקים ובעלי חוש ההומר הטוב לזמנם. אגב לדעתי הוא המציא את הפורטלים כשחושבים על זה (להיכנס בחור אחד של גבינה ולצאת בחור אחר, איך תקראו לזה אם לא פורטל?)

נערך לאחרונה על ידי bozeman, 23.03 בשעה 08:12.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
23.03, 01:17
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
אל תשכחו את הקאלסיקה שבאמת צריכה להגיע לXBLA - Alley Cats. אחד מהמחשקים המצחיקים ובעלי חוש ההומר הטוב לזמנם. אגב לדעתי הוא המציא את הפורטלים כשחושבים על זה (להיכנס בחור אחד של גבינה ולצאת בחור אחר, איך תקראו לזה אם לא פורטל?)
 |
|
|
|
|
הקנרית היא שקר!
|
נערך לאחרונה על ידי רונן, עוד לפני שלחצתי על שלח.

|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
23.03, 08:27
|
|
כמובן המשחק הבא שאני אציג הוא קלאסיקה עולמית, הוא הופיע בסדרות רבות (וקיבל פרק מיוחד בסיינפלד!) והוא זכה גם להיות המשחק הראשון ששיחקתי. כן הנה מגיע FROGGER!. הצפרדע המסכנה שרק רצתה להגיע לצד השני שימשה לי חברה להרבה שעות בגילי המוקדם (בן 4). היום הוא גם נמצא בXBLA כמובן.
אז
והיום

|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #12 פורסם:
23.03, 09:02
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
|
|
|
|
|
וואו. אני תמיד שיחקתי במשחק הזה בצבעים וורוד-שחור-תכלת-כתום וכאלה. יכול להיות שזו לא תמונה מגירסאת הPC?
|

All your base are belong to us, bitch!

|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
23.03, 09:21
|
|
|
האמת יכול להיות, אבל לדעתי זה היה תלוי בכרטיס מסך שלך.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
23.03, 09:57
|
|
|
bozeman |
 |
|
|
האמת יכול להיות, אבל לדעתי זה היה תלוי בכרטיס מסך שלך. |
|
|
|
|
או בהעדרו.
|

All your base are belong to us, bitch!

|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
23.03, 10:31
|
|
|
אני גם זוכר אותו בצבעים שונים אבל אם אני לא טועה בCGA ניתן היה לבחור שני סוגים של PALLETS ונראה לי שזה הבדל הצבעים שאנחנו רואים פה.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #16 פורסם:
23.03, 10:43
|
|
|
מה זה משנה, הוא עדיין זכור לי כאחד מהמשחקים הכייפים לשחק בהם, כל פעם שקפצת ונתקלת בחפץ שזרקו עליך והיה "מממממממממיייייייייייאו!" של חתול פגוע. ענק.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת PS3

|

|
|
|
|
| #17 פורסם:
23.03, 10:53
|
|
בתור אחד מה"צעירים", אני חייב לציין את אחד מהמשחקים הראשונים ששיחקתי, והוא:
Commander Keen!

ברצינות, מישהו יכול לשכוח את השעות שהוא חיפש את המפתח הכחול, או בניסיון לעבור את השפריריות?
כמעט לכולם יש את המשחק באחד מהדיסקים\דיסקטים הישנים שלהם.
|

|
|
|
|
|

חשבון משתמש נעול

|

|
|
|
|
| #18 פורסם:
23.03, 12:32
|
|
|
הנוסטלגיה - אחח אני רוצה לראות את אליקאט מגיע בגרסה חדשה לWIIWARE (במקרה שלכם לXLA) זה יכול להיות גדול!
טוב אני פשוט מאד אהתי אותו. אבל אני חושב שהתמונה בוזמן הביא היא לא מגרסת הPC. עקב שבזמן שיצא המשחק לPC היה רק CGA אולי זה גרסת מאוחרת יותר של הEGA או משהו כזה, גם יכול להיות בכל מקרה אני מקווה שהגולדן אקס החדש לא יהיה גרוע. האמת שאני לא רוצה אותו בתלת מימד. הוא צריך להיות סיידסקרולר דו מימדי - אולי שהדמויות יהיו ב3D, איך זה נקרא, 2.5D? - בכל מקרה אתם מחזירים אותי לאחור ממש עוד בתקופה שהייה לXT עם מסך ירוק (ואז VGA) וכונני 5 ורבע עם 360K עליהם, אח אלו היו זמנים טובים יותר
|
|
|
|
|
|

מצליחן

|

|
|
|
|
| #19 פורסם:
23.03, 14:20
|
|
|
origlo |
 |
|
|
בתור אחד מה"צעירים", אני חייב לציין את אחד מהמשחקים הראשונים ששיחקתי, והוא:
Commander Keen!

ברצינות, מישהו יכול לשכוח את השעות שהוא חיפש את המפתח הכחול, או בניסיון לעבור את השפריריות?
כמעט לכולם יש את המשחק באחד מהדיסקים\דיסקטים הישנים שלהם. |
|
|
|
|
וואי זה גם המשחק הראשון שאני שיחקתי!!! איזה מגניב שכחתי אותו לגמרי.
|
גם השעה הארוכה ביותר היא רק 60 דקות...
היי , גם אני ישראלי ! אם גם אתם , העתיקו זאת לחתימתכם בכדי שנדע כמה ישראלים נותרו בערוץ קונסולות !
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #20 פורסם:
23.03, 15:23
|
|
המשחק הראשון על המחשב שלי
המשחק Karateka יצא בשנת 1984, אבל קיבלתי אותו עם המחשב הראשון שלי רק בשנת 1989.
מדובר במשחק הראשון בעולם שהשתמש בטכנולוגיה של Rotoscoping (טכניקה שבה צילום וידאו עובר עיבוד לאנימציה ממוחשבת). הוא היה לא פשוט בזמנו ואף פעם לא סיימתי אותו בעצמי לצערי הרב (אבל יצא לי לראות חבר שמסיים אותו).
ג'ורדן מקנר שהיה המפתח של המשחק, המשיך אחר כך למשחק הפופולארי Prince of Persia שנבנה על אותו עיקרון של אנימציה מרשימה אבל היה גדול ומרשים בהרבה וזכה לפופולאריות.
Karateka לא זכה מעולם להמשך או רימייק, אבל הנסיך הפרסי זכה להמשכים לא פחות טובים מהמקור, ועבר לתלת מימד עם The Sands of time והטרילוגיה החדשה בתלת מימד מאותו יוצר. ההשפעה של סגנון האנימציה של קראטקה משפיע על משחקים עד היום, ואותו סטודיו אחראי גם לAssassins Creed שיצא לאחרונה.
בניגוד לקראטקה, הנסיך הפרסי המקורי זכה גם לעיבוד עבור הXBLA שנקרא Prince of Persia Classic ואפשר להוריד אותו היום. מי שרוצה להנות מגירסת פלאש קלילה - יכול ללחוץ כאן
Karateka:
הנסיך הפרסי שבא בעקבותיו:
החידוש של הנסיך הפרסי - גירסת הXBLA:

|

Keep it mean
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #21 פורסם:
23.03, 15:28
|
|
|
אני מניח שאני לא שיחקתי משחקים עתיקים כמוכם מכיוון שאני רק בן 12... אבל דיגר אני זוכר דווקא.
אני שיחקתי אותו רק בקליניקה של אבא שלי (מקום העבודה שלו) סתם כי לא היה לי מה לעשות שם...
אחד הדברים אבל זה שאבא שלי אמר לי שהוא נהג לשחק את דיגר לפני (אני לא יודע) מספיק שנים וזה מצחיק אותי לחשוב על זה כי כיום הוא לא משחק משחקים בגרוש...
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #23 פורסם:
23.03, 15:49
|
|
|
Death_119 |
 |
|
|
אני חייב לפתוח במשחק הראשון ששיחקתי איי פעם. זה היה ב-1990 עם מחשב ה-XT החדש שזה עתה אבא שלי הביא לבית, המשחק היה משחק Hakc And Slash (כן, היו כאילו דברים גם פעם) או Beat them up אם תרצו שענה לשם Barbarian:. |
|
|
|
|
XT?
שנת 1990?
צבעוני?
WTF?
לי היה XT באמצע שנות ה80 והוא היה ירוק שחור עם משחקים מגניבים כמו "הליקופטר".
|
|
|
|
|
|

חשבון משתמש נעול

|

|
|
|
|
| #24 פורסם:
23.03, 16:11
|
|
|
ג'ונס איזה משחק גדול הייתי משחק אותו הרבה עם חברים, אני חושב שעדיין יש לי אותו באיפשהו מקום. גם קין כמובן וקארטקה. אח איזה כיף להזכר. בלפטופ שלי אני עדיין משחק בדיגר ובמחלק העיתנוים. לא מזמן הורדתי ריימיק למחלק הבירות - איזה מתכנת גרמני אז הכל בגרמני אבל לא נורא.
הו כן וגם הייתי עושה תחרויות בסקורצ' ארט. זה צריך להיות משחק חזק לאוןליין מולטיפלייר.
|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #25 פורסם:
23.03, 17:28
|
|
|
אחחח קאראטקה, היית מגיע לסוף שוכח שצריך ללכת לנערה (ולא בצעדי קרב) ואז היא הייתה מחסלת אותך. פולניה אמיתית...
|
|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #26 פורסם:
23.03, 18:50
|
|
|
DrKeo |
 |
|
|
XT?
שנת 1990?
צבעוני?
WTF?
לי היה XT באמצע שנות ה80 והוא היה ירוק שחור עם משחקים מגניבים כמו "הליקופטר". |
|
|
|
|
עם זה שאתה מפיל פצצות למטה ויורה בצרורות ולא יכל לעצור את ההליקופטר?
אני זוכר שברבריאן היה בצבע. גם Wings of Fury אני זוכר בבוודאות שהרצתי על ה-XT והוא גם היה בצבע. היו משחקים בצבעים ירוקים כמו פופקורן או Space Invaders אבל היו גם כאילו שלא.
ברבריאן הוא משחק מ-1987, תעשה את החישוב לבד, סתם לשם דוגמא.
|

|
|
|
|
|

חבר כבוד פורום Xbox

|

|
|
|
|
| #27 פורסם:
23.03, 19:04
|
|
|
Death_119 |
 |
|
|
עם זה שאתה מפיל פצצות למטה ויורה בצרורות ולא יכל לעצור את ההליקופטר?
אני זוכר שברבריאן היה בצבע. גם Wings of Fury אני זוכר בבוודאות שהרצתי על ה-XT והוא גם היה בצבע. היו משחקים בצבעים ירוקים כמו פופקורן או Space Invaders אבל היו גם כאילו שלא.
ברבריאן הוא משחק מ-1987, תעשה את החישוב לבד, סתם לשם דוגמא. |
|
|
|
|
לי היה מסך שחור ירוק עליו כך או כך אז כנראה שאפילו אם היו משחקים צבעוניים הוא לא הציג לי אותם.
החוויה הצבעונית הראשונה שלי (במחשב, היה לי גם קומודור 64 ואטרי 2600) הייתה עם ה286 PS2 של IBM שאפילו הייתה לו מערכת הפעלה צבעונים ועם עכבר עוד לפני התקופה של חלונות 3.11.
וכן, זה המשחק עם ההליקופטר שדברתי עליו, שטסים תמיד ימינה ויש גבעות ואוייבים, אפילו הומר סימפסון מרגיש זקן כשהו מדבר על המשחק הזה...

|
|
|
|
|
|

מנהל קהילת Xbox

|

|
|
|
|
| #28 פורסם:
23.03, 19:27
|
|
|
|
|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #29 פורסם:
23.03, 19:49
|
|
|
היה עוד משחק דומה לקראקטה שהיית משחק נינג'ה שהייתה יכולה לזרוק כוכב זוהר אחת לכמה שלבים. היית משחק במקדש והיית צריך לעלות קומות בטיפוס על סולם כאשר כל קומה זה למעשה שלב ומפלס. ואם ירדת לקומה מתחת שוב כל האוייבים מופיעים מחדש.
אבל
|

|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #30 פורסם:
23.03, 19:52
|
|
היה עוד משחק דומה לקראקטה שהיית משחק נינג'ה שהייתה יכולה לזרוק כוכב זוהר אחת לכמה שלבים. היית משחק במקדש והיית צריך לעלות קומות בטיפוס על סולם כאשר כל קומה זה למעשה שלב ומפלס. ואם ירדת לקומה מתחת שוב כל האוייבים מופיעים מחדש.
האבא של שינובי  .
אבל יש לי שאלה ממש קשה, אני מחפש משחק תפקידים מהתקופה שהייתי רך בשנים. אני לא זוכר הרבה, אבל זה מה שכן:
הסצנות קרב במשחק התרחשו ממבט דומה ל-FPS כאשר ראית את היד של הגיבור שהחזיקה לשם דוגמא מגן או חרב (או שניהם) והתמונה עצמה הייתה קפואה במקום, זאת אומרת הוא לא ממש זז רק הזרוע שלו בעת ביצוע התקפה. אני זוכר שהיה גם שלב עם בית עם רגלים, משהו שמופיע גם באגדות עם רוסיות אם אני לא טועה. אם זה נשמע מוכר למשהו.
|

|
|
|
|
|
|
|
משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames
|