קניית מחשב - קהילות משחקים - Vgames
MSN ראשי MSN חדשות MSN עסקים
ברשת
Spaces Messenger Hotmail
מגזין קהילות הורדות Vgames FUN
  ערוצים טורנירים וליגות אירועים שרתי משחק חנות

נושא: קניית מחשב
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

משתמש חדש

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 05.04, 19:22

ברירת מחדל קניית מחשב

אני רוצה לקנות מחשב ויש לי שתי שאלות:
1. מהם החלקים שאני צריך לבחור ומה חשיבות כל חלק (מה הוא עושה, במה הוא עוזר, כמה הוא חשוב למחשב ועוד...)?
2. אם אני מרכיב מחשב, האם ישנה הגבלה לחלקים שאני לוקח, אם אני לוקח חלק מסויים האם יש בעיה בלקיחת חלקים מסויימים אחרים? האם אני חייב לקחת חלק מסויים אחר?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Entention

משתמש רציני

#2   פורסם: 06.04, 13:00

די בלבלתה אותי אם השאלות שלך, אני מציע שתיתן לנו תקציב ותגיד מה היעוד של המחשב ונבנה לך את המפרט הטוב ביותר D=

Intel Q6600 @ 2.4GHz - Gigabyte P35C-DS3 - Corsair 1x2GB DHX @ 800MHz 4-4-4-12 - Sapphire ATI Radeon HD3870X2 - Corsair HX 520W PSU - Antec 900

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Infrequent

מודל לחיקוי

#3   פורסם: 06.04, 19:33

Entention
ציטוט:
צפה בהודעה
די בלבלתה אותי אם השאלות שלך, אני מציע שתיתן לנו תקציב ותגיד מה היעוד של המחשב ונבנה לך את המפרט הטוב ביותר D=
תכלס.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של UnderDawg

שואף לשלמות

#4   פורסם: 06.04, 13:46

מעבד, לוח אם, זכרונות, מארז, ספק, כרטיס מסך
- אם המעבד לא מגיע בגרסאת BOX צריך גם קירור מיוחד
דיסק קשיח, כונן אופטי (צורב DVD וכו').

אם אתה קונה למשל מעבד של AMD אתה צריך לוח אם שתומך ב-AM2.
אם אתה קונה לוח אם שתומך בLGA775 אז אתה צריך לקנות מעבד INTEL כפול ליבה או מרובע ליבה.

-----------------------------------------------
מוכר PSP לבן פרוץ לגרסא 3.71 (יכול להריץ משחקים פרוצים מהכרטיס זכרון), עם משחק מקורי Tekken Dark Resurrection וכרטיס זכרון 4 גיגה
פרטים בפרטי!
-----------------------------------------------

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Hydro

מנהל פורום חומרה

#5   פורסם: 06.04, 21:32

מה זה תכלס?

הפורום לא נועד רק בשביל שאתם, המשתמשים שכן מבינים (או חושבים שהם מבינים) יבנו מפרטים.

אם הבן-אדם רוצה להבין מה הוא עושה - תעזרו לו. אם לא - אל תענו.

בהקשר לשאלות שלך, אנסה להסביר בצורה הכי פשוטה שאוכל.
המחשב מורכב ממספר רכיבים בסיסיים;
המעבד - יחידת העיבוד המרכזית של המחשב. אחראית על העברת הנתונים, ניתוחם, וכד'. כיום יש מעבדי מרובי ליבות (וגם בודדי-ליבות). תוכל לדמיין את זה ככביש - מעבד חד-ליבתי במהירות 2.4 ג'יגה הרץ הינו נתיב אחד. דו-ליבתי באותה מהירות יכיל "2 נתיבים" ובך יוכלו לעבור בו יותר מכוניות (או מידע, במקרה שלנו).
הזכרונות - המעבד יכול להכיל בתוכו נפח קטן ביותר של זכרון נדיף - בין מגה ל-12 מגה. הזכרונות משמשים, ממש כך, כיחידת אחסון לזכרון, אשר הוא אומנם איטי יותר מאשר זכרון המטמון של המעבד, אך הוא מהיר יותר מאשר גישה לדיסק הקשיח. גם על הזכרונות לא נשמר שום מידע - הוא רק מאוחסן שם זמנית. ברגע שתנתק את החשמל - כל המידע ימחק.
הכונן הקשיח - לעומת זאת, מאחסן מידע בצורה קבועה בעזרת כוח מגנטי. לא משנה איך כ"כ, אבל שם נשמר כל המידע שחשוב למשתמשים.
כונן אופטי - באמצעותו אתה קורא דיסקים למיניהם (משחקים, מוזיקה, מידע, וכד') למחשב. (ומנגד - גם צורב באמצעותו).
כרטיס מסך - המשחקים הם הרבה יותר דורשניים מאשר פעולות שגרתיות במחשב - ולכן נחוץ רכיב המיוחד לכך. הנושא של כרטיסי המסך (כמו גם הנושא של המעבדים) הוא נושא שניתן לכתוב עליו תזה שלמה, כך שאמנע מזה. בעקרון - מומלץ לעשות מחקר מדוקדק בקשר לכרטיסי מסך אם תרצה להבין עוד עליהם.
לוח-אם - ועתה, אחרי שיש בידינו את כל הרכיבים - הם צריכים להתחבר איכשהו. הלוח-אם הינו הרכיב אליו כל הרכיבים מתחברים, ועליו מורכבות מבעוד-מועד יחידות העוזרות ומיעלות את מעבר הנתונים.
ספק כח - כמעט אחרון; עלינו לתת כוח למחשב בצורה כלשהי, ועל זה אחראי ספק הכח. חשוב שספק הכח יוכל לספק מספיק חשמל לכל המערכת, וכן לשמור על הזרמים יציבים - וזאת כדי למנוע אי-יציבות במערכת.
מארז - אחרון חביב - לא היינו רוצים לשים את כל הרכיבים היקרים הללו זרוקים סתם ככה על השולחן, נכון? המארז הוא המקום בו כל הרכיבים "מוסתרים"
קירורים - טוב, זה כמעט היה אחרון. זה האחרון. כל רכיב במחשב מתחמם לרמה מסוימת - חלקם דורשים קירור מיוחד על-מנת שלא יתחממו יותר מדי... וזהו.

בקשר להגבלות - כן, יש הגבלות. גם פה אשתדל לצמצם, כי הסבר מלא על איך לבחור כל פריט יקח מספר עמודים.
כמו בכל מקום, גם פה יש תחרות בין חברות שונות עם מוצרים שונים, וזה משפיע על שאר המוצרים.
כשאתה בוחר מעבד, אתה צריך לבחור איזה מאיזה חברה - AMD או INTEL, כמה ליבות, ובאיזה תדר. דבר זה יצמצמם לך את הבחירה של הלוחות-אם - כאלו שמותאמים למעבדי INTEL.
כמו-כן, בהתאם למעבד תצטרך לבחור את הקירור שיתאים לו (ולך).
משם, תצטרך לבחור את נפח הזכרונות, סוגן (DDR2 או DDR3) וכן את מהירותן, דבר אשר עלול גם הוא לצמצם את אפשרויותך בלוחות-אם.
עתה, תוכל לבחור לוח-אם - האם תרצה שיהיו בו אפשרויות לשדרוג עתידיות (דהיינו - לוחות "קומבו"), או לוח עם הרבה אפשרויות הרחבה, ובכך תוכל להרחיב את פונקציות המחשב? האם חשובה לך האפשרות לעשות המהרה? ומה בדבר כוננים מרובים? אודיו בהבחנה גבוהה ביותר? הרבה יציאות USB?
מעבר לכך - תצטרך לבחור גם את כרטיס המסך, שיעבוד בצורה טובה ככל האפשר, ולא יחרוג מהתקציב.
לבסוף, תצטרך לבחור ספק אשר יהיה אמין ויציב, ויחזיק את המערכת שלך.

והחלק הקל - לבחור מארז. מארז שיהיה יפה לטעמך, אולי שקט לטעמך, אבל בעקרון - שיהיה לטעמך. הדבר היחידי שרצוי לברר לפני שבוחרים מארז הוא האם הקירור למעבד, הכרטיס מסך, והלוח-אם יכנסו בו ללא בעיות.

מקווה שעזרתי

"ובתוך הדפים של הזמן שאבד, אנשים נגמרים ברגע אחד"
09/03/2008 - 06/02/1953
Väkivalta!

Intel Q6600 @ 3.4GHz [24/7] - ASUS P5K-E - GeIL 2x2GB BD EvoOne 800MHz @ 1066MHz 5-5-5-15 - Connect3D HD3870X2 - Thermaltake ToughPower 750W - Antec 900

חזרה לראש העמוד

משתמש חדש

#6   פורסם: 06.04, 21:58

ברירת מחדל אל תדאג

בהחלט עזרת, למעשה בינתיים אתה היחיד שענה על שאלתי.
וגם הגנת עלי (בערך) בוא זמנית ואני מעריך דברים כאלו.
תודה רבה, והמידע עוזר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של BlackBird

משתמש עצבני

#7   פורסם: 06.04, 22:02

Hydro קבל ח''ח
איזה השקעה

חזרה לראש העמוד
1
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא

עזרה             אודות האתר             צור קשר             דרושים             פרסם באתר            RSS Vgames