אנו הרי יודעים שהWII פונה לקהל רחב יותר מאשר המתחרות שלה וזה גם כולל ילדים צעירים מגיל 3-7 בערך. אבל עדיין לא נתקלנו ממש בכותר הפונה אליהם בישרין. ובכן הגיע הזמן שהאחים\אחיינים\ילדים הקטנים שלנו יוכלו להנות בכותר משלהם ורק בשבילם.
טייק 2 מציגה: קדימה, דיגאו, קדימה! הצלת הספארי.
דיאגו הוא דמות שהוצגה בסדרה דורה - ואני מניח שרובנו פה מכירים את דורה - ועכשיו דיאגו, אשר לו סדרה משלו, צריך להציל את חיות הספארי. טוב הסיפור די מוזר, יתוש שנעמד על מטה קסמים הופך לקוסמת. הקוסמת לא אוהבת פילים אז היא הופכת אותם למין סעלים או משהו כזה. דיאגו צריך להחזיר אותם חזרה לפילים. הגרפיקה סבירה ויותר ושומרת על האנימציה של הסדרה עליה המשחק מבוסס. המשחקיות משתנה משלב לשב אך בעיקרון זה פלטפורה דו מימדית. השליטה מענינית, אתה מתשמש רק בWIIMOTE ויש לך כתפור אחד לקפיצה. התזוזה של הדמות ימניה או שמאלה היא על ידי הטייה של השלט ימינה או שמאלה. מסתבר שהשליטה הזו עובדת טוב והיא נוחה למדי. בעיקרון אנחנו שולטים רק בדיאגו שהוא רץ לכל כיוון אבל בשלבים מסויים אנחנו רוכבים על ארין הפילה, משתמשים בתיק ההצלה של דיאגו כדי ליצור כדורים פורחים, חומות בוץ וכדומה. ישנם 13 ג'סטות שאפשר לבצע עם השלט בשביל ביצוע פעולות. השליטה נוחה והמעבר בין הפעולות הן שוטפות ולא מסורבלות. המשחק אמנם לא עמוק אבל הוא אכן נעוד לילדים אשר בשבילם הוא הנאה צרופה.
הסאונד לקוח ישירות מהסדרה עם האלמנטים אפריקאים, כולל הדיבוב של השחקן המגלם את דיאגו - בגרסה האמריקאית. ויש שימוש טוב ברמקול שעל הWIIMOTE.
ישנם שני חסרונות בכל הנוגע לגרפיקה. סרטי המעבר הן תמונות סטילס הנעות כמו קומיקס על המסך, למה זה לא סרטי אנמציה כמו בסדרה זה לא מובן וחבל. הדמויות והסביבה הן מעוצבות בcel-shading אבל היה צורך להוסיף יותר אנימציות לדמויות.
באופן כללי המשחק הוא טוב לילדים עד גיל 7 (לערך) וכמובן למי שאוהב את דורה\דיאגו. זה היה יכול להיות בקלות עוד משחק זבל המנסה להרוויח מקישור לסדרה מצליחה, אך הפעם נראה שהיוצרים ניסו באמת ליצור משחק טוב ולא סתם מכונת חליבה לכסף.
* הביקרות נכתבה על ידי דימאונד הטפיילד מIGN:
קישור למקור.
תוספת שלי: המשחק נראה טוב גם לילדים של ארצנו למרות שיש סיכוי שיהיה להם קשה יותר להבנה מאשר עם המשחק היה מדובב - מה שקורה עם הסדרה של דורה בארץ - אני לא בטוח שדיאגו משודר אצלנו ואולי זה יגרע מההתחברות לכותר. בכל מקרה עדיין שווה בדיקה ואני מניח שלמרות החסרון לקהל הישראלי הוא עדיין יגרום להנאה לצעירים.