Rock Band - הכתבה. - משחקים Vgames - קהילות

נושא: Rock Band - הכתבה.
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של yarin_sg

משתמש רציני

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 14.04, 21:09

ברירת מחדל Rock Band - הכתבה.

Rock Band - שווה את זה?

מאת: ירין סגל (yarin_sg)
13/4/08

הרמוניקס הביאו לעולם את רוק באנד עם כמה פטנטים נחמדים שנותנים לכם להרגיש כמו להקה בדרכים. אך, גם ב"חלום המתוק" הזה, נראה שיש כמה מגבלות שהפחיתו את חווית המשחק. שווה את ההוצאות הכספיות? עבדכם הנאמן קנה את המשחק (גם) כדי לספק את התשובות.

יש אנשים שאין להם כוח להקים להקה. יש אנשים שאין להם עם מי להקים להקה. בשביל אנשים מהסוג הזה, Harmonix פיתחו את רוק באנד (Rock Band) – משחק מוזיקלי שנותן למשחקים בו להרגיש חוויה של אמני רוק גם אם אין להם ניסיון בכלי נגינה (בדומה לסדרת גיטר הירו המפורסמת). בשונה מסדרת גיטר הירו, פה מצטרפים לחוויה מלבד הגיטרה, גם תופים ומיקרופון (ובאס שעליו ארחיב בהמשך). יחד עם גיטריסט, באסיסט, מתופף וסולן, אתם אמורים להקים להקה משלכם, ו"להשתלט" על העולם עם המוזיקה שלכם. Harmonix הם אגב, מפתחי גיטר הירו 1, 2 ושנות ה-80'.

בלהקה כמו בלהקה

בעקרון, המשחק נועד שתשחקו בו להקה שלמה (של 4 כלים) שעוברת בסיבוב הופעות בינלאומי. אפשר לעשות קרירה לבד או חלק מכל כלי הנגינה (חלק מהלהקה) או כל הלהקה. בכל מדינה שבה אתם עושים סיבוב הופעות, יש 5 שירים והם נעשים קשים יותר ויותר ככל שאתם עוברים יותר מדינות. יש לציין שאתם יוצרים את האמן רוק שלכם עם רקע כללי (מאיזה מקום בעולם הוא הגיע), זכר/נקבה, כלי הנגינה עליו הוא מנגן, מראה חיצוני ועוד... בהמשך, ניתן לקנות בכסף שאתם מרוויחים מהופעות: פרטי לבוש, שדרוג כלי הנגינה עליו הוא מנגן (לדוגמא, בגיטרה- אפשר לשדרג את גיטרת ה- JACKSON שלכם לגיטרת FENDER חדשה וכו'...).

זהירות! להקה בדרכים!

שיטת הנגינה בגיטרה עובדת כמו זו בגיטר הירו (רק עם שינויים קוסמטיים קלים).
אם כי, בנוסף לחמשת הלחצנים על צוואר הגיטרה, מתווספים עוד 5 לחצנים בחלק הנמוך יותר של צוואר הגיטרה. באמצעותם, ביכולתכם לבחור בין לנגן בסולו עם הלחצנים הסטנדרטיים בחלק העליון של צוואר הגיטרה לבין החלק התחתון של צוואר הגיטרה. שימוש בלחצנים של החלק התחתון של צוואר הגיטרה מאפשר לכם להימנע מפריטה כשאתם לוחצים על הלחצנים בחלק התחתון של צוואר הגיטרה. יש לכם גם "מוט" שיוצר מעין אפקט "ווא-ווא" כמו בגיטרות של גיטר הירו. מתווסף גם סוג של "צ'וקצ'יק" מפלסטיק שעושה אפקטים כשאתם מנגנים סולו או כשמופעלת האנרגיה. אגב, קשה מאוד (או שזה רק אצלי) להפעיל את האנרגיה באמצעות הרמת הגיטרה ל- 90 מעלות. הבאס זהה לשיטת הנגינה של הגיטרה ופועל על אותה הגיטרה שבאמצעותה, אתם משחקים כגיטרה חשמלית.

בתופים, יש מערכת של 4 תופים בצורת עיגול בצבעים: ירוק, כחול, צהוב, אדום. בנוסף להם, יש פדאל באס שמופיע על מסלול התווים כמעין קו כתום. על התופים אתם מתופפים באמצעות מקלות תופים לכל דבר – משמע, עשויות מעץ ובגודל שלא יבייש תיפוף בתופים אמיתיים עם מקלות אלו. חסרון מסויים בתופים הוא שישנם שירים מעטים שברמה אקספרט, יש למתופף (האמיתי) דאבל באס ואתם מתבקשים לתמרן בדאבל באס לבין מהירות עצומה (בחלק מהמקרים) של תיפוף ופשוט אי אפשר לעשות זאת עם פדאל באס אחד(!). אבל מבחינתי, לא יכולתי לבקש יותר – התופים מהנים ומהווים פיתרון נהדר לאלו שלא רוצים ללמוד תיפוף.

אצל הסולן, יש מסלול הממוקם בחלק העליון של המסך (אלא, אם אתם מנגנים כשיש רק סולן ואז המסלול עובר לאמצע המסך) שבו, המילים "זורמות" מימין לשמאל. המילים מופיעות בחלק התחתון של המסלול של הסולן. בחלק העיקרי של המסלול (באמצע המסלול), יש קו מתמשך (בהתאם למילים של הסולן) אשר אמור לדמות את הטונים בהם הסולן שר. אם אתם לא מצליחים לקרוא מספיק מהר את המילים על המסלול של הסולן, אתם יכולים פשוט לזמזם את השיר אבל, חשוב שתהיו בטונים הנכונים – אחרת, תיפסלו. רבים שואלים את השאלה אם יש רמות לשירה ואיך זה בא לידי ביטוי בשירה עצמה. אז אענה על השאלה. כן, יש רמות. זה בא לידי ביטוי ברמת הדיוק שלכם בשירה (בטונים ובמילים). ככל שהרמה תהיה קלה יותר, כך תרצתרכו לדייק פחות. ככל שהרמה תהיה קשה יותר, תצתרכו לדייק יותר. נשמע קל? לא כ"כ. את המיקרופון מתפעלים באמצעות שלט ה- PlayStation 3 / XBOX 360 למי שתהה. אתם יכולים לשנות את הגדרות המיקרופון ככה שאם יש לכם קול "עבה" או "דק", המיקרופון יקלוט את זה בטונים הנכונים.

התופים מהנים. הגיטרה מעוצבת. המיקרופון משעמם.

מנגנים ברשת

מצב האונליין סביר - אתם צריכים להיכנס למולטיפלייר, ולבחור בשלל אופציות של אפשרויות משחק (לנגן כלהקה עם אנשים מכל העולם, לנגן באופציית מלחמה נגד מישהו שמנגן על אותו כלי, לעשות השוואה מול מישהו- מי מנגן יותר טוב את השיר שבחרתם). אחר כך אתם נכנסים לחדר שבו אתם מכניסים את השחקן שיצרתם קודם לכן ואז אתם מחפשים ברשת שחקן(נים). יכול לקחת במקרים מסויימים, יותר מ- 5 דקות(!). קצת מסורבל, הייתי אומר. נתקלתי בקצת דיליים ולאגים אבל זה לא תלוי בהרמוניקס, אלא, בטלוויזיה שלכם ובמהירות האינטרנט.

הרבה עיקובים. האינטרנט.

הפתעה נעימה

אם יש לכם טלוויזיית HD, איכות התמונה והסאונד מקבלים פה צל"ש! נהנתי מהבדל ניכר בין אופציית ה- HD ב- PlayStation 3 שלי (נכון גם לגבי XBOX 360) לבין איכות ה- SD. איכות התמונה נהדרת פה (להזכירכם, אם הטלוויזיה שלכם היא HD ואם אתם שומרים על מרחק מהטלוויזיה ולא קרובים/רחוקים מידי). הסאונד ממש נקי מזמזומים ובעיות למיניהן. מעניין עד כמה נקי זה אם יש לכם מערכת רמקולים שעושה את העבודה...

להקה במגבלה

קרה שנתקלתי בבאג או שניים. לא כאלה שמפריעים לחווית המשחק. עניין קוסמטי חולף שלא הפריע לי. *חשוב לציין*- למי שיש את גרסאת ה- 40 ג'יגה של PlayStation 3, יאלץ לקנות מפצל USB בשל חוסר יציאות. חבל שהרמוניקס לא דאגו להפנות את הלקוחות שלהם בעלי PlayStation 3 עם גרסאת ה- 40 ג'יגה לקנות מפצל או שפשוט, היו פותרים את הבעיה אם היו עושים את התופים והמיקרופון אלחוטיים כמו הגיטרה (היו שמועות שאפשרות זאת על הפרק). כפי שהבטחתי, ארחיב כעת על נושא גיטרת הבאס – כאמור, ניתן לשחק עד 4 שחקנים – גיטריסט, באסיסט, מתופף וסולן. בפועל, בחבילה, מגיעים התופים, מיקרופון ו(רק )גיטרה אחת – צריך עוד גיטרה בשביל לנגן להקה מלאה עם עוד גיטריסט/באסיסט. העניין המוזר פה הוא שלא ניתן להשיג כלים של רוק באנד לחוד. ככה שלא ידוע איך בדיוק תנגנו 4 חברי להקה. יכול להיות שניתן לנגן עם גיטרה של גיטר הירו 3 ברוק באנד אבל אני עדיין לא יכול לאשר את האפשרות הזאת.. אל תבנו על זה כ"כ מהר. אם אתם ממש נואשים, חברת הציוד ההיקפי לקונסולות- נייקו (Nyko) השיקה בחו"ל בתחילת חודש אפריל גיטרה שמתאימה גם לגיטר הירו (כל סדרת גיטר הירו) ולרוק באנד – שזה חיסכון מסויים לצרכנים מאחר ואתם לא תוכלו לנגן בגיטר הירו עם גיטרה של רוק באנד, כנראה. כל נושא הבאס מהווה חסרון גדול להרמוניקס, לדעתי. אני משוכנע שבעוד כמה חודשים כבר יפיצו כלים לרוק באנד בנפרד. אין עוד הצהרות מהיבואן הרשמי בארץ.

גיטרה של גיטר הירו. אפשר לשחק איתה ברוק באנד???

לנגן על העצבים..

אז נהנתי? כאן זה כבר עניין של טעם וריח – מאחר ואני מטאליסט ששומע כל היום מטאליקה, איירון מיידן, פנטרה, סלייר, ואן היילן, AC/DC, לאמב אוף גוד (טוב, אני שומע גם פינק פלויד ולד זפלין אבל זאת לא הנקודה) וכאלה להקות אז, אפשר לומר שסבלתי כי יש מחסור חמור בשירי מטאל. יש אולי אחד או שניים שהם מטאל שאני אוהב. אך, כל שאר השירים הם פאנק, רוק, אלטרנטיב ועוד סגנונות שהם לא מסוג הדברים שאני שומע. אם היו להקות ושירים שאני אוהב, המשחק היה מקבל אצלי 10. לשיפוטכם. לפחות יש להורדה שירים של מטאליקה ואיירון מיידן אבל, איפה להקות הרוק הטובות משנות ה-70' וה-80'?... גם הנושא של המחיר הוא בעיה בפני עצמה כי לא זכור לי אי פעם שהייתי צריך לשלם 1500 ש"ח (כפי שהיבואן הרשמי הצהיר) על משחק. אבל, לא, לא הייתה ליבואן הרשמי ברירה אחרת – המשחק עולה בחו"ל סכומים שלפי החישובים שלי, אם היבואן הרשמי היה יכול להוריד קצת מהמחיר, זה מהרווח שהיבואן עושה מכל קנייה שלכם. שאר הדברים לא תלויים ביבואן הרשמי. אבל בכל זאת, מחיר קצת (הרבה) מוגזם.

השורה התחתונה

המשחק הצליח להעסיק אותי חודש (כאשר סיימתי רמות אקספרט בגיטרה החשמלית ובתופים). נותר עכשיו הבאס והמיקרופון (למרות שאני בספק אם אני אגע באלה כי זה לא כ"כ מעניין אותי לשיר או לנגן על הבאס). יש אנשים שהמשחק היה מעסיק אותם לפחות חודשיים, יש כאלה ששבוע... מאחר והז'אנר של המשחק הוא מוזיקלי, זה יותר עניין של טעם וריח ממשחקים אחרים. כל אחד לפי בחירתו ושיקוליו. אז ציון שיענה לכלל האוכלוסיה, אני בספק אם אספק פה אבל, עפ"י מה שכתבתי, תנסו לתת ציון למשחק כפי שהוא עונה על הדרישות שלכם.
המשחק קיבל את הציון: 6 לפי השיקולים הבאים:

גרפיקה וסאונד – 10. לא הייתה בעיה אחת. מדהים כמה חד מתקבלת התמונה. סאונד מעולה.
אורך חיים – 6. נמאס לנגן כבר אותם שירים... במיוחד כאשר אתם במולטיפלייר עם בקרירה עם חברים שלכם - תצתרכו לעשות set list של כמה שירים אתם לא בוחרים ותמיד נבחרים השירים המגעילים. מחזיק מעמד חודש. לא יותר. אבל בהתחלה, המשחק כיף. אם אתם מחפשים משחק שיעסיק אתכם חודש, זה המשחק בשבילכם.
משחקיות – 8. בשבועיים הראשונים ששיחקתי, היה כיף. כיף לנגן בתופים ובגיטרה. המיקרופון לא כ"כ משנה לי. לשיקולכם.
אונליין – 6. מעצבן לחכות עד שתמצאו מישהו שיכנס לחדר שיצרתם. גם כל הקטע של היצירת חדרים – לא הייתי מגדיר את זה כיצירת חדר.. לא נוח בדיוק.
עלילה – 7 ממכר בהתחלה. אח"כ מתחיל לשעמם.

יתרונות: תמונה חדה, סאונד מעולה, התופים והגיטרה כיפים.
חסרונות: המחיר בשמיים, שירים "לא רציניים" (לדעתי), משעמם אחרי חודש.

לסיכום: "גרסאת הבטא". משהו ניסיוני כדי לראות איך העולם מקבל את זה. יכול היה להיות משחק נהדר אם היו שירים שאני אוהב. מי שרוצה להקים להקה בלי ניסיון קודם, המשחק הזה יענה על הדרישה. לא דאגו לסדר את הקטע של הבאס גם אחרי שנה להפצת המשחק. עם מחיר כמו זה שמשלמים על רוק באנד, ציפיתי ל(קצת )יותר.

העיקר שתהנו!

נערך לאחרונה על ידי yarin_sg, 17.04 בשעה 15:11.

כן, כן - זאת תמונה מהקטע שבו שיחקו סטן וקייל מסאות'פארק בגיטר הירו! קטע מצחיקק.. הם גרועים XD

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של XyuviX

נינג'ה בלגי

#2   פורסם: 14.04, 21:13

וואוו יופי של השקעה אחי.!
בנינו זה ניראה מקצועי מידי כאילו העתקתה את זה ממקום כל שהו אבל לא'דע העתקות לא מתאימות להעתקה אז נאי מקווה שאתה באמת כתבתה את זה...
בכל מקרה כל הכבוד!

PSN ID: XyuviX

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#3   פורסם: 14.04, 21:17

שאיזה מנהל יערוך את הגודל של האותיות.. לא מצליח להגדיל.. =\\

חח תודה
אין מצב שהעתקתי את זה כי אף אתר לא כתב עוד כתבה על רוק באנד בסדר גודל כזה.

נערך לאחרונה על ידי yarin_sg, 14.04 בשעה 21:21.

כן, כן - זאת תמונה מהקטע שבו שיחקו סטן וקייל מסאות'פארק בגיטר הירו! קטע מצחיקק.. הם גרועים XD

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של The Joker

מנהל פורום PS3

#4   פורסם: 14.04, 21:18

וואוו

אחלה, כל הכבוד!.

אבל עשה טובה ותשנה את הכתב לאריאל או משהו, זה לא משמ קריא..

1979 - 2008 Heath Ledger

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Series

שואף לשלמות

#5   פורסם: 14.04, 21:19

כל הכבוד

הכתב נערך לכתב קריא יותר.

גיא Series, חבר צוות

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#6   פורסם: 15.04, 11:38

תיקון לכתבה - כן, אפשר לנגן עם גיטרה של גיטר הירו 3 ברוק באנד.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Splicer

משתמש ותיק

#7   פורסם: 15.04, 11:53

אין לי מילים.
מדהים: הכתבה כתובה בשפה גבוהה, עם סימני פיסוק, היא מקיפה וממש מקצועית.
פשוט כל הכבוד, אשמח לעוד כאלו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

Poppet of Truth

#8   פורסם: 15.04, 13:27

סוף סוף, כתבות איכותיות שנראות כמו שצריך. מזל טוב, עשה לי חשק למשחק

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של The Joker

מנהל פורום PS3

#9   פורסם: 15.04, 15:10

היכן קנית את המוצר? בכמה?

1979 - 2008 Heath Ledger

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#10   פורסם: 15.04, 16:29

קרוב משפחה שלי קנה לי את הרוק באנד מארה"ב.

אבל אם אתה רוצה, חיפוש קצר בזאפ, יכול להראות לך לא מעט חנויות שמשווקות את רוק באנד. כן, כאן בארץ חח.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של YoavKat3

אלוף COD4

#11   פורסם: 15.04, 17:04

yarin_sg
ציטוט:
צפה בהודעה
קרוב משפחה שלי קנה לי את הרוק באנד מארה"ב.

אבל אם אתה רוצה, חיפוש קצר בזאפ, יכול להראות לך לא מעט חנויות שמשווקות את רוק באנד. כן, כאן בארץ חח.
לידיעתך, כאן בארץ הרוק באנד עולה בסביבות 1,500 ש"ח...
במילה אחת, יקר!
ולא שווה קניה בארץ.

יופי של כתבה!
מושקעת, כתובה כראוי, והמון מידע!
המשך כך!

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#12   פורסם: 15.04, 17:21

תודה.

ציינתי בכתבה שהמחיר בארץ הוא בשמיים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של xxavivxx

מודל לחיקוי

#13   פורסם: 15.04, 17:37

וואווו!!!
זה היה ממש יפה....
אבל רק דבר אחד...חודש זה לא ממש מעט אורך חיים.... זה משהו כמו 10++...הענייך הוא שאולי בגלל המחיר מצפים ממנו לשלוש שנים...(אגב...אותי משחקים כמו גיטר הירו יכולים להחזיק המון זמן...כי כיף לשחק בהם לדעתי...)
שוב...כל הכבוד....רציני , מושקע ,ארוך, כתיבה יפה

תודה ליובל על החתימה...
ירוק תמיד בלב... ורק קבוצה אחת אוהב...
והיא עושה לי ריגושים.. אני אתן לה את החיים...
את תמיד בליבי, עד המוות מכבי...
בכל יום מודה לאל , שבחיפה אין הפועל...
אוווו....

"הצרפתים יכו את האמריקנים שוק על ירך,אני חותם לכם...לא יקרה פה נס"
-פלפס 8 מדליות זהב ,אף צרפתי לא מנע ממנו את ההשג

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#14   פורסם: 15.04, 17:46

תודה. באמת ציפינו ליותר ממשחק שמשלמים עליו 1500 ש"ח (עפ"י הצהרת היבואן).

בריבוי משתתפים, המשחק יכול להיות ממש כיף.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של sackboy

משתמש עצבני

#15   פורסם: 16.04, 11:49

זאת כתבה מעולה אני חושב שאפשר אפילו שהמנהלים יעלו אותו דרגה ל:עורך ראשי של משחקים כמובן רק אם הוא רוצה
כל הכבוד על הכתבה

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש רציני

#16   פורסם: 16.04, 14:47

קיוויתי שיפרסמו אותה בלוח העדיכונים/כתבות הזה שמופיע בכל עמ' מרכזי באתר ככה שהכתבה תהיה נגישה ושיקראו אותה יותר אנשים מכל הפורומים פה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Asi.P

צוות ערוץ קונסולות

#17   פורסם: 16.04, 16:49

אתה יכול לבקש . לא תמיד אנו יכולים להסתכל בכל דיון ודיון .

בכל מקרה , תקודם בקרוב המשך כך .

אסי פריאנתי , חבר צוות ערוץ קונסולות .

לכל פניה או שאלה - asaf@vgames.co.il

חזרה לראש העמוד
1

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא