25.5.2008
Dragon Ball Z: Burst Limit
קצת על המשחק:
המשחק החדש בסדרת משחקי דרגון בול אוטוטו מגיע וכבר הוא סוחף אותנו בדמו מרתק.
השנה חברת בנדאי החליטה לייצר את משחק הדרגון בול קצת שונה.
כולנו התרשמנו כשהטרילוגיה הראשונה יצאה לפלייסטיישן 2 עם גרפיקה שעד היום יכולה להדהים.
בטרילוגיה השנייה חלקנו התאכזבנו לנוכחות גרפיקה משופרת עם עולם מורחב אבל עם משחקיות ירודה.
השנה בנדאי למדה מהטעויות של הטרילוגיה השנייה והחליטה לפתח לנו את משחק הדרגון בול הטוב ביותר עד כה, אשר משלב את שתי הטרילוגיות כדי ליצור זן חדש של משחקי דרגון בול.
רק חבל שהמשחק נגמר כל כך מהר, עוד לפני שמספיקים לחוות אותו, אבל אל תדאגו כי הפעם יש סוף סוף אפשרות לאונליין ככה שהכיף אף פעם לא נגמר.
מידע על הכותר:
המשחק מדורג teen) T) שזה אומר 13+, והוא כנראה יצא ב10 ביוני.
בזכות טכנולוגיית ה-Z3 נוכל ליהנות מהצללה משופרת ומחודשת, ומגרפיקה מטריפה וניצוצות.
חבל לי לאמר את זה, אבל גם xbox מקבלים אותו.
באונליין אין נעילת אזורים, לכן זה לא משנה אם תקנו את המשחק מארה"ב.
המחיר הוא מחיר רגיל, 400 שקל, 60/65 דולר.
מידע מפורט:
אל תתבלבלו, זה לא טנקאיצ'י ולא בודוקאי, אנחנו מדברים כאן על רמה אחת מעל!
בנדאי החזירו את המשחקיות הטובה, הקצבית ומלאת האקשן של בודוקאי 1-3, בדיוק כמו פעם רק שעכשיו יש סביבה מורחבת יותר והנפשה יפה יותר.
המשחק החדש של דרגון מביא לנו שוב את הפשטות של בודוקאי בלחיצה על עיגול וחצים כדי ליצור התקפת אנרגיה, רק שהפעם לא צריך אנרגיה בשביל זה ואפשר לעשות קמאמאה מתי שרק רוצים!
אז בשביל מה כן צריך אנרגיה? בכל משחק של דרגון בול יש התקפה מיוחדת, ולזה משמשת האנרגיה, אם לא בא לכם להשתמש בהתקפות מיוחדות אתם עדיין צריכים את האנרגיה בשביל להשתגר כמו בבודוקאי 3 מפינה לפינה כל שנייה במשחק.
הפעם מד האנרגיה שלכם נראה קצת שונה והוא נטען לבד עם הזמן. אתם תצטרכו אותו בשביל התקפות סופר שיכולות להיות קרן מסיומת שתבזבז לכם את כל המד, או אגרוף קטלני שמשתק את האויב אם פוגעים, והופך אותכם לפגיעים אם מפספסים.
כשהמד מלא יש אפשרות להשתמש ב-spark שהופך אותכם ליותר חזקים, יותר מהירים, וחסינים בפני יותר דברים. ה-spark משתמש במד משלו שמתמלא על פי תשישות, וככל שאתם סופגים יותר בקרב המד מתמלא ונותן יתרון לאנדרדוגים. כשאתם במצב spark המד מתחיל להתרוקן ובסיומו ה-spark מתחיל להיעלם בעודו לוקח לכם אנרגיה מהמד הראשי.
עוד תוספת מגניבה חדשה היא שעכשיו אפשר להלחם בשלוש שכבות שונות!
יש את הרצפה, האוויר, ועכשיו גם את השמים. ברגע שאתם קרובים לשמים כשאתם באוויר אתם יכולים להעיף את האויב ואז יש סיכוי שהוא יעוף למעלה ותוכלו להלחם באוויר.
דרך נוספת היא על ידי לחיצה על L2 מה שמביא אותכם לקרב לחיצות על כל מקשי הפעולה.
באותה הדרך משתמשים כדי להחזיר אנרגיה כשאתה תשוש ולא יכול לזוז.
באמצע הקרב לפעמים יהיו סצנות מיוחדות שמתקשרות לעלילה ולפעמים צריך לעשות משהו כדי לגרום להן להופיע. דוגמא: אתה נלחם נגד נאפה ואז משתמש בקרן, וג'יטה יבוא בcutscene ויפגע בך, ואחרי הסרטון הקצר ירד לך קצת חיים ונאפה יתחזק קצת או שאתה תחלש.
הדבר המבאס בסרטונים האלה זה שאי אפשר להעביר אותם והם יכולים להמאס.
אני מצטער לבסר לכם את זה אבל אף משחק אינו מושלם וגם כאן יש מגרעה קטנה.
המשחק מתרחש רק על סאגות סאיאן פאריז וסל ככה שאין הרבה מה לעשות, הדבר היחידי שאפשר לעשות הוא להתפלל שהאונליין יציל את המשחק.
הדליפו שיכול להיות שיהיה גם סרט כלשהו ואת סאגת what if אבל זה לא בטוח.
בעוד שהמגרעה היחידה של המשחק היא שהוא קצר, ובכל זאת יש לו גם אונליין, יש לו כל כך הרבה מעלות טובות חדשות שזה אפילו לא מטריד, מה שהופך משחק על אנימה ישנה לאחד הדברים הכי מרתקים ומלהיבים של השנה. אני מודה שגם אני הייתי אחד מהאנשים שחשב שאין עוד מה לחדש בדרגון בול אבל מסתבר שרבותיי, כולנו טעינו! בנדאי הוכיחו את עצמם ובגדול.
דמויות:
בטח שאלתם את עצמכם מי הולך להיות הפעם, אז המבחר לא כזה עצום אבל הקטע כאן הוא המשחק עצמו ולא רק מספר הדמויות והפרקים.
הדמויות שישתתפו במשחק כנראה יהיו:
גוקו(קאיוקן,סופר סאיאן)
קיד גוהאן(פוטנציאל)
טין גוהאן(סופר סאיאן, סופר סאיאן 2)
פיקולו(נייל, קאמי)
וג'יטה(סופר סאיאן, מגה סופר סאיאן)
טראנקס העתידי(סופר סאיאן, מגה סופר סאיאן, מגה מגה סופר סאיאן)
פאריז(צורה 1, 2, 3, צורה סופית, 100%, מתכתי)
סל(לא מושלם, כמעט מושלם, מושלם, סופר מושלם)
קרילין(פוטנציאל)
טיאן
יאמצ'ה
סאיבמן
קפטן גינאו
ריקו
ראדיץ
נאפה
נייל
סל ג'וניור
כמובן איך לא, מר שטן האחד והיחיד!
בסך הכל זה יוצא 22 דמויות לא כולל שינויים.
המידע הזה מויקיפדיה והאמיתות שלו לא בטוחה ב 100% אבל זה די הגיוני וסביר.
הדמו:
אתם יותר מרשאים להוריד את הדמו של המשחק הנפלא הזה מהחנות של הפלייסטיישן ולהתנסות מחתיכה קטנה ממה שנקבל במשחק המלא. הפרק של גוקו מול ראדיץ מתאר את המשחק יותר טוב מאשר הפרק השני לדעתי, ולכן סיימתי אותו כבר יותר ממאה פעמים!
תמונות:
סיכום:
זה הולך להיות משחק ממש טוב, בעיקר לאוהבי בודוקאי 1-3 וזה שווה את ה400 שקל.
אתם מוזמנים להוסיף אותי (Dinchman) לרשימת החברים שלכם בפלייסטיישן וברגע שאני אקנה את המשחק נוכל לשחק ביחד ברשת ואולי אם אפשר נעשה tag.
אני מקווה שאהבתם את הסיקור שלי כי לקח לי הרבה מאוד זמן לכתוב אותו.
אנא דווחו על בעיות או על טעויות בסיקור שלי אם אתם מוצאים.