LostWinds
מפתחת: Frontier
ז'אנר: הרפתקה-פלטפורמה
מחיר: 1000 נקודות
מספר שחקנים (תכלס): 1
LostWinds מספר את סיפורו של אי בשם מיסטרייל שנוצר על ידי תריסר רוחות מיסטיות הקשורות ליסודות שונים. הוא מתרכז באל הרוח אנריל, ומספר על הבגידה של באלאסר, אל השמש והסהר, שרצה כמובן לשלוט על האי. הרוחות כלאו אותו בתוך אבן, אבל אנריל נכלא בה יחד איתו. כוחו של באלסאר התחזק וגבר בתוך האבן עד שחלק ממנו התחיל לזהם את הארץ.
כאן אתם נכנסים לתמונה. לנעליו הקטנות והחמודות להפליא של טוקו, עלם שאני אוהב מאוד את האופי שלו - הוא שקט נורא ורק גונח לעיתים. תשלטו בו על ידי הזזת הג'ויסטיק של הנאנצ'אק ושימוש בכפתור Z פה ושם. אבל זה לא נעצר כאן, לראשונה אתם שולטים בדמות נוספת, קוראים לה אנריל והיא אל הרוח. בדמות זו תשלטו על ידי מצביע הווימוט והכפתורים A ו-B עליו.
אנריל הוא אל הרוח, ומכיוון שכך יש לו כוח רב שאתם משתמשים בו כדי להזיז ולעזור לטוקו להגיע למקומות שונים. אתם פשוט מצביעים על טוקו ומושכים קו ממנו למקום שאליו תרצו הוא יגיע, והוא יזנק לעבר המקום המסומן. מן הסתם, בהתחלה הוא לא יגיע כל-כך רחוק, אבל ככל שאתם מתקדמים במשחק אתם מקבלים יותר יכולות ויותר כוח. מה שמאפשר לכם להניע את טוקו למקומות גבוהים יותר, להשתמש באש, מים, פרחים ועוד. אני לא אפרט יותר כדי לא לקלקל, אבל המשחק גורם לכם לחשוב ולהיות יצירתיים כדי להגיע למקומות מסוימים, מה שנותן לכם המון קרדיט ואת הכיף האמיתי של המשחק.
ואכן הכיף האמיתי הוא בשליטה הנהדרת בטוקו, שאחרי כל הצלחת פאזל פלפורמה תשמחו לתת לעצמכם טפיחה קלה על הגב. הדברים שעוזרים לכך הם המוזיקה הנהדרת (אך לא משתנה יותר מדי) שהיא רגועה, האווירה המרגיעה עד כדי זן של המשחק, והאומנות הנהדרת של הדמויות והסביבות. LW הוא חוויה לעיניים, לאזניים ובעיקר למוח. אחרי יום עבודה, אין כמו לחלוץ נעליים, להוריד את החוטיני, ולהתחיל לשחק ב-LW.
דירוג:
מומלץ
(המשחק הוא בין 2.5 ל-3 שעות)
Toki Tori
מפתחת: Two Tribes
ז'אנר: פאזליישן
מחיר: 1000 נקודות ב-US אוף A, ו-900 אם אתם באוירופה
מס' שחקנים תכלס: 1
Toki Tori מציב אתכם בנעליו של אפרוח צהבהב ובובל'ה חמודי. אתם שולטים בו רק עם הווימוט (אפשר גם עם הנאנצ'אק, אבל לא התעניינתי). המשחק מחולק לארבעה איזורים: יער, ביוב, מים וטירה. בכל אחד מהם תמצאו 10 פאזלים + עוד כמה פאזלים ברמה קשה במיוחד.
מטרת המשחק היא פשוטה - להשיג את הביצים. מה שתכלס כל גבר רוצה, ולרוב הגברים אין (ע"ע נדב).
בכל מסך מפוזרות ביצים, והמטרה שלכם היא להשיג אותן. נשמע פשוט? ממש לא. כל שלב מקציב לכם אייטמים שונים שרק איתם למעשה תוכלו לגמור אותו. עם זאת, זה ממש לא פשוט וזה דורש חשיבה מוקדמת, אסטרטגיה והרבה ניסוי וטעייה. עם זאת, לעולם לא תרגישו שהמשחק מתחכם אתכם. או שהוא מכשיל אתכם דווקא. וכשתצליחו פאזל תרגישו ממש טוב עם עצמכם, המון סיפוק. שזה משהו שלמשל לא יכולתי להגיד על Zack&Wiki.
בניגוד ל-Waggle Fest שהוא Z&W, השליטה ב-TT ממש פשוטה, רק עם המצביע של הווימוט. אתם מכוונים את האפרוח לאיפה שבא לכם ללכת, ולשם הוא יילך. מן הסתם לא לכל מקום הוא יוכל להגיע ולכן תאלצו לבנות גשרים, להזיז מכשולים, לעשות טלפורט למקומות מסוימים ואפילו לשאוב תולעים. הכל למען הביצים.
אני לא ארחיב ואספר על כל האייטמים כיוון שזה כיף להיות מופתע. עם זאת אני אגיד שזה מחולק בצורה מאוד חכמה. כל פעם המשחק יפתיע אתכם עם אייטם חדש, וגם יפתיע את הדואר של ה-Wii עם גלויות מטוקי טורי (האפרוח) שבו הוא כותב לכם על מקומות שהוא היה בהם. ממש חמוד.
דירוג:
מומלץ בחום
(המשחק ארוך ומספק המון שעות של חשיבה והנאה)