ביקורת | TokiWinds (מיוחד לחג: 1+1) - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת | TokiWinds (מיוחד לחג: 1+1)
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

ADi

האווטר המגניב של ADi

עילוי

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 08.06, 15:01

ברירת מחדל ביקורת | TokiWinds (מיוחד לחג: 1+1)

LostWinds
מפתחת: Frontier
ז'אנר: הרפתקה-פלטפורמה
מחיר: 1000 נקודות
מספר שחקנים (תכלס): 1

LostWinds מספר את סיפורו של אי בשם מיסטרייל שנוצר על ידי תריסר רוחות מיסטיות הקשורות ליסודות שונים. הוא מתרכז באל הרוח אנריל, ומספר על הבגידה של באלאסר, אל השמש והסהר, שרצה כמובן לשלוט על האי. הרוחות כלאו אותו בתוך אבן, אבל אנריל נכלא בה יחד איתו. כוחו של באלסאר התחזק וגבר בתוך האבן עד שחלק ממנו התחיל לזהם את הארץ.

כאן אתם נכנסים לתמונה. לנעליו הקטנות והחמודות להפליא של טוקו, עלם שאני אוהב מאוד את האופי שלו - הוא שקט נורא ורק גונח לעיתים. תשלטו בו על ידי הזזת הג'ויסטיק של הנאנצ'אק ושימוש בכפתור Z פה ושם. אבל זה לא נעצר כאן, לראשונה אתם שולטים בדמות נוספת, קוראים לה אנריל והיא אל הרוח. בדמות זו תשלטו על ידי מצביע הווימוט והכפתורים A ו-B עליו.

אנריל הוא אל הרוח, ומכיוון שכך יש לו כוח רב שאתם משתמשים בו כדי להזיז ולעזור לטוקו להגיע למקומות שונים. אתם פשוט מצביעים על טוקו ומושכים קו ממנו למקום שאליו תרצו הוא יגיע, והוא יזנק לעבר המקום המסומן. מן הסתם, בהתחלה הוא לא יגיע כל-כך רחוק, אבל ככל שאתם מתקדמים במשחק אתם מקבלים יותר יכולות ויותר כוח. מה שמאפשר לכם להניע את טוקו למקומות גבוהים יותר, להשתמש באש, מים, פרחים ועוד. אני לא אפרט יותר כדי לא לקלקל, אבל המשחק גורם לכם לחשוב ולהיות יצירתיים כדי להגיע למקומות מסוימים, מה שנותן לכם המון קרדיט ואת הכיף האמיתי של המשחק.

ואכן הכיף האמיתי הוא בשליטה הנהדרת בטוקו, שאחרי כל הצלחת פאזל פלפורמה תשמחו לתת לעצמכם טפיחה קלה על הגב. הדברים שעוזרים לכך הם המוזיקה הנהדרת (אך לא משתנה יותר מדי) שהיא רגועה, האווירה המרגיעה עד כדי זן של המשחק, והאומנות הנהדרת של הדמויות והסביבות. LW הוא חוויה לעיניים, לאזניים ובעיקר למוח. אחרי יום עבודה, אין כמו לחלוץ נעליים, להוריד את החוטיני, ולהתחיל לשחק ב-LW.

דירוג: מומלץ
(המשחק הוא בין 2.5 ל-3 שעות)

Toki Tori
מפתחת: Two Tribes
ז'אנר: פאזליישן
מחיר: 1000 נקודות ב-US אוף A, ו-900 אם אתם באוירופה
מס' שחקנים תכלס: 1

Toki Tori מציב אתכם בנעליו של אפרוח צהבהב ובובל'ה חמודי. אתם שולטים בו רק עם הווימוט (אפשר גם עם הנאנצ'אק, אבל לא התעניינתי). המשחק מחולק לארבעה איזורים: יער, ביוב, מים וטירה. בכל אחד מהם תמצאו 10 פאזלים + עוד כמה פאזלים ברמה קשה במיוחד.

מטרת המשחק היא פשוטה - להשיג את הביצים. מה שתכלס כל גבר רוצה, ולרוב הגברים אין (ע"ע נדב).

בכל מסך מפוזרות ביצים, והמטרה שלכם היא להשיג אותן. נשמע פשוט? ממש לא. כל שלב מקציב לכם אייטמים שונים שרק איתם למעשה תוכלו לגמור אותו. עם זאת, זה ממש לא פשוט וזה דורש חשיבה מוקדמת, אסטרטגיה והרבה ניסוי וטעייה. עם זאת, לעולם לא תרגישו שהמשחק מתחכם אתכם. או שהוא מכשיל אתכם דווקא. וכשתצליחו פאזל תרגישו ממש טוב עם עצמכם, המון סיפוק. שזה משהו שלמשל לא יכולתי להגיד על Zack&Wiki.

בניגוד ל-Waggle Fest שהוא Z&W, השליטה ב-TT ממש פשוטה, רק עם המצביע של הווימוט. אתם מכוונים את האפרוח לאיפה שבא לכם ללכת, ולשם הוא יילך. מן הסתם לא לכל מקום הוא יוכל להגיע ולכן תאלצו לבנות גשרים, להזיז מכשולים, לעשות טלפורט למקומות מסוימים ואפילו לשאוב תולעים. הכל למען הביצים.

אני לא ארחיב ואספר על כל האייטמים כיוון שזה כיף להיות מופתע. עם זאת אני אגיד שזה מחולק בצורה מאוד חכמה. כל פעם המשחק יפתיע אתכם עם אייטם חדש, וגם יפתיע את הדואר של ה-Wii עם גלויות מטוקי טורי (האפרוח) שבו הוא כותב לכם על מקומות שהוא היה בהם. ממש חמוד.

דירוג: מומלץ בחום
(המשחק ארוך ומספק המון שעות של חשיבה והנאה)

!yes Wii can

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DMaster

נינג'ה בלגי

#2   פורסם: 08.06, 15:42

תודה.. ביקורות מעולות.
יש לי את שניהם ואני חושב שאהבתי יותר את LW.. אבל טוקי טורי אחלה משחק

Gigabyte 965P-DQ6 | Intel C2D E6600 | nVidia 7950GX2
250GBX2 WD SATA2 16mb | TT Soprano | Kingston 667 2GB DC
MX1000 + Qck | Enermax Liberty 500W | Lousy Samsung 960BF

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של רונן יצחק

חשבון משתמש נעול

#3   פורסם: 08.06, 15:49

תודה רבה, עדי, בהחלט הייתי צריך שמישהו יספר לי את העלילה של לוסט ווינד. לא עקבתי אחריה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של HealingAura

נינג'ה בלגי

#4   פורסם: 08.06, 21:34

אני סיימתי את Toki Tori ועכשיו עוד נותרו לי את השלבי Hard לסיים

אחלה ביקורות עדי!

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של louweed

מצליחן

#5   פורסם: 08.06, 22:51

א. ביקורות מעולות - כל הכבוד.
ב. מסכים עם דעתו של הכותב (לגבי ה-"מומלץ" ו-"מומלץ בחום" ) , טוקי טורי מספק הרבה יותר תמורה בעד האגרה , למרות שהחוויה והחדשנות של לוסט ווינדס היא ייחודית , ולא ראינו אותה עדיין אפילו במשחקים באורך מלא
(מריו גלקסי יכל להיות כל כך שונה ומגוון ע"י שימוש ברוח , אפילו אם זה רק כשהוא על פטריה מסוימת - כמו הגלימה שהיתה לו במשחק הראשון ב16 ביט)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ronyprime

משתמש רציני

#6   פורסם: 08.06, 22:58

מישהו יודע מה יש בעדכון של מחר אולי יש מצב ל-WORLD OF GOO ?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DMaster

נינג'ה בלגי

#7   פורסם: 08.06, 22:59

HealingAura
ציטוט:
צפה בהודעה
אני סיימתי את Toki Tori ועכשיו עוד נותרו לי את השלבי Hard לסיים

אחלה ביקורות עדי!
כל פעם שאני יושב על המשחק אני עובר עולם.. ולא בא לי לסיים את המשחק..
השלבים הקשים הם ממש קשים :X
עד עכשיו הצלחתי את כל מה שהתעמקתי בו (2 שלבים מהעולם הראשון) אבל הם עדיין לקחו לי המון זמן.
איזה מגניב זה ששולחים לך לערוץ הודעות דפים מהיומן שלו עם תמונות וזה..
ואולי טעיתי לגבי המשחק. יש מצב שהוא יותר טוב מLW..

Gigabyte 965P-DQ6 | Intel C2D E6600 | nVidia 7950GX2
250GBX2 WD SATA2 16mb | TT Soprano | Kingston 667 2GB DC
MX1000 + Qck | Enermax Liberty 500W | Lousy Samsung 960BF

חזרה לראש העמוד

ADi

האווטר המגניב של ADi

עילוי

#8   פורסם: 08.06, 23:05

אני חושב ששניהם הם חוויות אחרות. אני פשוט קצת יותר אוהב את TT בגלל שהוא לא מספר סיפור ופשוט יש בו המון תחכום וחשיבה יצירתית.

ב-LW מה שחסר, לי לפחות, זה סוף אמיתי. זה מרגיש כאילו לא באמת הגעת לסוף ויש עוד המון שאתה רוצה לטעום. LW משאיר אותך עם טעם של עוד, בעוד אני יודע ש-TT יספק אותי.

אני מניח שכלכלית LW יותר חכם

רוני, לא נראה לי. אני גם חושב שהם די בבעיה עם WOG, הוא אמור לעלות 20 דולר בסטים וסתם ככה. אז אני לא יודע איך הם יתמכרו אותו ב-Wii.

נערך לאחרונה על ידי ADi, 08.06 בשעה 23:32.

!yes Wii can

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#9   פורסם: 08.06, 23:48

יש לי את לוסט וינדס ויש איזה קטע שאני כבר חמישה ימים יושב עליו ובזמן האחרון אני כמעט ולא משחק בווי אני צריך את סמאש דחוף.עדי אחלה ביקורת לשני המשחקים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של רונן יצחק

חשבון משתמש נעול

#10   פורסם: 09.06, 11:50

MISTER, איפה נתקעת?

רוני, גם אני מצפה מאוד למשחק הזה, 'וורלד אוף גו'. אני לא חושב שהוא צפוי להגיע ביום שני הזה. לא נראה לי שצפוי משחק שווה ביום שני, כך שאולי נינטנדו תפתיע בתחום ה-VC.

בכל אופן, אני ממליץ מאוד על שני המשחקים, אבל אולי משום ש-TT יספק יותר שעות של חשיבה, אז אולי בסופו של דבר, הוא יותר מומלץ. עדיין, אסור לפספס את LW, הורידו אותו מיד אחריו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bamba11

משתמש עצבני

#11   פורסם: 10.06, 09:34

תעבירו את הביקורות לת'רד ההמלצות

מחלק הזמנות לlockerz מי שרוצה שידבר איתי בפרטי

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא