ביקורת: Dead Rising - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת: Dead Rising
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של SYSTEM.OUT

מצליחן

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 18.08, 15:43

ברירת מחדל ביקורת: Dead Rising

ביקורת: DEAD RISING

רציתם פעם להרגיש איך זה להיות לכוד בעיר מלאה בזומבים, רציתם פעם להרגיש איך אתם לכודים בלי אוכל ומים, רציתם באמת להיות שורדים אמיתיים, אז קבלו את דד רייסנג, משחק השרדות מופתי מקפקום.

המשחק מתחיל כשאתם מגלמים עיתונאי שנשלח לכתוב כתבה על עיר מבוצרת על ידי הצבא, המשחק מתחיל כשאתם על הליקופטר ואז את שמים לב שכל העיר מוקפת בזומבים,בעצם עד סוף המשחק לא תדעו מי אחראי להופעתם, הסיפור מתפתח די יפה ומהווה ביקורת על ארצות הברית ועל תרבות הצריכה שלהם ודריסת מדינות אחרות, ואפילו הקניון- זירת המשחק משרת את הסיפור די יפה, ומהווה סמל לצרכנות הבלתי פוסקת של המערב.
רוב הזמן הסיפור ידע מתי להיות רציני, מתי להיות מגעיל ומתי להיות מצחיק, משלב בצורה מושלמת את כל האלמנטים האלו, כמו תבלינים לתבשיל.
אלמנט מאוד חשוב ופסיכולוגי בסיפור הוא השפעת העובדה שהעיר נשלטת על זומבים על אנשים, בעצם מי שלא נאכל על הזומבים, כנראה השתגעה מעצם העובדה שכל מי שמסביב הוא זומבי, לפעמים אלו אנשם שלפני כן היו אנשים הגונים ביותר כמו ליצנים או חיילים.

המשחקיות מאוד פשוטה, בעצם אנחנו מקבלים משחק SEND BOX, משחק סנד בוק אמיתי ולא עוד העתק GTA עלוב ולא מושקע, הזירה היא קנין ענק מלא זומבים, אלפים מהם, אולי מאות, עם הזמן מתווספים עוד ועוד זומבים ואפילו אויבים נוספים, כמו פסיכופטים, אתם יכולים לבקר בכל החנויות של המשחק ולקחת בעצם הכל ולהשתמש בו כנשק, וכשאני אומר הכל, אז אני מתכוון לכך, כסאות, צעצועים, תיקים וגם נשקים קצת יותר סדיסטיים כמו פטישים, חרמשים ומסורים.
ובעצם להשתמש נגד הזומבים הלא חכמים כל כך(מה יש לצפות מזומבים) שיחכו שתערוף להם תראש.
זה די כיף להשתמש בנשקים האלו והנשקים חותכים דרך גופם של הזומבים בצורה חלקה שלעולם לא תשעמם, כל נשק והאנימציה שלו, בנוסף אם תלחץ לחיצה ארוכה תקבל התקפה חזקה יותר שתהרוג את כל הזומבים בסביבה ויכולה להיות מאוד שימושית כשאתה מוקף.
הנשקים די מאוזנים, נשק חזק ישבר מהר, לעומת זאת נשק חלש ישאר יותר הרבה זמן.
לפעמים תוכל גם להתצייד בנשק חם, כמו אקדחים ושוטגנים. השליטה בדמות טובה אבל לא מושלמת, השימוש בנשק מילי מושלם ונוח אבל השימוש בנשק חם יכול להיות מתסכל לפעמים, מזיזים את המצלמה דרך האנלוג הימני, אבל בזמן על לחיצה לכוונת תזוזת הכוונת פועלת דרך אנלוג השמאלי, דבר שיכול לבלבל מאוד, בנוסף הכוונת לא סופרת את מיקום המצלמה, כך שאם רצית לירות על מישהו, והזזתה את המצלמה כדי לראות אותו, ותלח כוונת, זה יכוון בכוון שהשחקן נמצא, כך שלפעמים תצטרך להזיז עוד הפעם את הכוונת לכיוון האויב, דבר שלוקח זמן, ויכול להיות קריטי, אבל זה לא הנשקים החמים שעושים את המשחק אלה נשקי המילי.

מכניקת משחק נוספת שקיית במשחק, היא השעון שלך, בעצם יש לך 72 שעות לעבור את המשחק, והמשימות הראשיות מתרחשים בשעות מסוימות, כך שאתה חייב להגיע בזמן, ומה קורה אם לא הספקתה, אז אתה מפסיד בכל המשחק וצריך להתחיל מההתחלה, בנוסף יש את מערכת השמירות המתסכלת שיש לך רק צ'קפוינט אחת בכל המשחק ולפעמים פה ושם יש לך שירותים שבהתחלה לא כולם פתוחים, כך שלפעמים עברתה המון ולא הספקתה להגיע לשירותים ומתתה ואז אתה בעצם צריך להתחיל עוד פעם מהתחלה, או ששמרת אבל אז גיליתה ששמרת בזמן לא טוב ועכשיו אתה לא מספיק להגיע למשימות, חוץ מזה גם לא ממש מסבירים לך את זה במשחק וזה נופל לך כמו מכה מהשמיים, כל זה יכול להיות מאוד מתסכל, ואולי להפוך את דד רייסינג למשחק הכי מתסכל שיש, אבל לעומת זאת זה די מעביר את כל אווירת ההישרדות של המשחק, כך שאתה תשמור על כל מנת מזון, על כל נשק על מנת לשרוד, כל שכל האלמנטים המתסכלים של המשחק תוך כדי נותנים אווירת הישרדות שאין כמעט בשום משחק.
דבר נוסף שקיים במערכת השמירות זה כשאתה מת, יש לך אפשרות לטעון את השמירה, או "להמשיך", שפירוש הדבר להתחיל מחדש עם אותם נקודות ויכולות שהשגתה, ולפה מגיעים לעוד אלמנט, תאמינו או לא, יש למשחק מערכת RPG, כך שככל שאתה הורג יותר זומבים אתה יותר מרוויח נקודות, דבר שמוביל לעליית רמות שיוביל לעלייה או במד החיים, או במד הנשק, או מביא יכולות חדשות, קבלת היכולות הללו באה באופן אקראי לחלוטין, אבל גם באלמנט הזה יש חסרונות, לפעמים יש קרבות בוסים מסוימים שדורשים שתשיג יכולות מסוימות, כמו מהירות למשל, כמובן שכמו בכל RPG, תצטרך ללכת ולחרוש על חיסול זומבים ולעלות רמות, אבל הבעיה שהאלמנט אחר מתנגש איתו, בעצם אתה מוגבל בזמן, כך שלפעמים אין לך מספיק זמן כדי להשיג מספיק נקודות, אבל מה שמיוחד פה, שכמו בכל משחק סנד בוקס טוב, יש לך את החופשיות "לרמות" את המשחק, למשל, לקרב בוסים אחד היה חסר לי יכולת מהירות, אז מה שעשיתי היה שיצאתי לחצר, ששם היו חבורה של אסירים על רכב שריססו את כולם, אותם אסירים שלפעמים מוסיפים לתסכול כי אם עברתה המון ואתה רוצה לחזור לשמירה, רוב הסיכויים שלא תצא בחיים מהם, אבל מה שאני עשיתי זה שהרגתי אותם(בסופו של דבר הם חזרו לתחייה) ולקחתי את מכונת הירייה שלהם, וכך עברתי בקלות את קרב הבוסים. אם כבר מגיעים לחופשיות "לרמות", כך שזה המשחק שנותן לך הכי הרבה חופשיות, בעצם החופשיות לדלג על משימות מסוימות, משימות הסיפור שחייבים לעשות אותם, ולא רק זה, חייבים להגיע בזמן, משאירים הרבה זמן פנוי לשחקן, באותו זמן אתה יכול לעשות משימות צד, שחלקם קרבות בוסים מגניבים שמכילים סיפורים טרגיים, שנותן עוד צד לאיך משפיע השטלתות הזומבים על האנשים. אותם קרבות בוסים יביאו לך לפעמים נשקים חזקים במיוחד שיעזרו לך במשימות הסיפור, אבל רוב משימות הצד הם הצלת אנשים לכודים, חלק מהאנשים יוכלו לעלות עלייך ואז לפעמים אתה יותר בטוח עם הדם על הגב, כי אז הזומבים כמעט ולא תוקפים, אבל חלק מהם רק יעקבו אחרייך, דבר שיכול להיות מתסכל, כי הדמויות מאוד טיפשיות, ותמיד תצטרך לעשות להם בייביסיטינג. מי שיחליט לא לעשות את משימות הצד שלפעמים קרבת הבוסים שלהם עליונים על של משימות הסיפור, יכול להשתולל בקניון או סתם לחכות כמו טמבל שעה שלמה מבלי לעשות כלום.
לפעמים אתה תרגיש שקאפקום מנסה "לרמות" אותך ודרך מערכת שמירות קלוקלת שמכריחה אותך לעשות אותם דברים כמה פעמים וכביכול מאריךאת אורך החיים שלאמיתו מאוד קצר, אבל יש המון תכנים של משימות הצד, שרק אם תשחק כמה פעמים את המשחק תוכל לשחק בהם, דבר שמאוד מוזר, שדווקא חלק מהתכנים הכי טובים של המשחק, חלק מהשחקנים פשוט יפספסו.

הגרפיקה והטכניות של המשחק אולי אז היו סבירים, אבל היום כשיש משחקים כמו GTA שמכילות עיר שלמה חיה ונושמת עם גרפיקה מרשימה ועיר ענקית כמעט בלי זמני טעינה, קניון קטן שכל מעבר מאזור קטן לאזור יכלול זמני טעינה ארוכים, ועוד עם גרפיקה שמתגמדת לשל GTA יכול מאוד להאכזב.
עיצוב הקניון באמת יפה ומרשים, והשתקפות הרצפה מאוד מרשימה, והצבעוניות מאוד יפה לעין, אבל כל האזורים דומים אחד לשני, אבל בסופו של דבר החניות והפריטים שבתוכה יכולים ליצור אווירה שתתרום המון לגרפיקה, וכל אותם אלמנטים שלפעמים מאוד מתסכלים נותנים המון ריאליסטיות שכמעט ואין במשחקים אחרים, יכול באמת להרשים אנשים מסוימים, ולתת תוספת מרשימה לגרפיקה ולהפוך את המשחק למאוד ריאליסטי. בסופו של דבר זהו משחק מאוד צבעוני, והכל מפורט בצורה מושלמת, ואולי זה אחד משחקי הסנד בוקס היחידים שאין בהם גליצ'ים ובאגים.

אחד הדברים הבאמת מוזרים, שהמשחק בשעות האחרונות באמת נהיה מאוד הישרדותי, אבל כל המטרה של לחכות להליקופטר בסוף אותם 72 שעות לא מתקיים, בעצם משום מה נראה כיאילו קאפקום לא מאמינה שהשחקנים יצליח לשרוד את השעות האחרונות, כך שאני שניסיתי אולי חמש פעם לחכות להליקופטר, וההגעתי בזמן גיליתי, שגם אם אני נמצא בפתח של חניית ההליקופטר משום מה כשמתחיל הסרטון הנהג משתכל במשקפת באותו מקום שאני הייתי ולא רואים אותי בסרטון, ואתה אומר לעצמך wtf? מה קורה פה, כך שאין משמעות אם אתה שורד את השעות האחרונות אחרי שסיימתה את משימות הסיפור.

לסיכום, אם אתם חובבי סנד בוקס, ונמאס לכם מחיקויי GTA, זה המשחק בשבילכם, אם אתם רוצים בתוך משחק אחד, גם אלמנטים קאז'ואלים של התעללות בזומבים וגם אלמנטים כבדים, אפילו מאוד כבדים כמו מערכת הישרדות קשה, זה המשחק בשבילכם.

ציון:
גרפיקה: 7
מיושנת יחסית לתקופתנו
טכני: 7
זמני טעינה ארוכים, ועוד אחרי שזכינו לראות עיר ענקית בלי טעינות
סאונד: 10
הזומבים נשמעים אמיתיים, הדיבוב איכותי
משחקיות: 8
מכיל משחקיות קאז'ואלת לצד משחקיות כבדה
אווירה: 9
נותן באמת הרגשה שאתה לכוד בתוך הקניון, בנוסף אלמנטים של המשחקיות נותן הרגשה של הישרדות וריאליסטיות
חדשנות/מפכנות: 9
באמת מקפיץ את ג'אנר הסנד בוקס, לא עוד חיכוי GTA, משהו מיוחד וחדשני
אורך חיים: 8
לאמיתו המשחק מאוד קצר, אבל משימות הצד באמת מהווים תוכן ששווה לבדוק, כדי לראות אותו צריך לעבור פעם נוספת, שחקנים מסוימים לא יסכימו בגלל מערכת השמירות שמכריחה אותם לעשות את אותם הדברים אלף פעם, בנוסף תמיד כיף להשתתולל עם הזומבים

ציון כללי: 8.1

נערך לאחרונה על ידי SYSTEM.OUT, 18.08 בשעה 15:53.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#2   פורסם: 18.08, 16:12

כל הכבוד! ממש השקעת!
כולם יכולים לקחת דוגמא ממך.

Lisa: Dad, what's a Muppet?
Homer: Well, it's not quite a mop, it's not quite a puppet, but man...
[laughs hysterically]
Homer: So to answer your question, I don't know.

חזרה לראש העמוד

משתמש רגוע

#3   פורסם: 18.08, 16:26

באמת ביקורת טובה. רציתי לקנות את המשחק והביקורת שלך עזרה מאוד! תודה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Guy950

מצליחן

#4   פורסם: 18.08, 16:29

יצא לי לשחק בדמו, משחק לא רע כלל.
אני שוקל לקנות את המשחק המלא עוד מעט.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#5   פורסם: 18.08, 16:36

ודווקא הדמו עושה לו עוול לפי הבנתי. המשחק המלא הרבה יותר טוב (לפי נדב, אני אישית לא שיחקתי בו מעבר לדמו)

[laughs hysterically]

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Guy950

מצליחן

#6   פורסם: 18.08, 16:37

הדמו אכן לא משהו מיוחד, אבל חבר שלי ששיחק במשחק המלא סיפר לי שהמשחק הרבה יותר טוב.
ואני מאמין, כי בתכלס דמואים לא תמיד באמת טובים ומראים מה המשחק נותן.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#7   פורסם: 18.08, 16:41

וזה משהו מאוד מפגר, הרי דמו אמור להיות זה שמושך אותך למשחק. כבר עדיף בלי דמו בכלל מאשר דמו גרוע. הורג אותי משחקים שמוציאים את השלב הכי גרוע לדמו. (מצד שני גם משחק ששם בדמו את הדבר הכי טוב שלו ואז כשאתה משחק במלא מתברר שהכל היה בדמו והמלא לא שווה כלום. אכן בעיה קשה...)
דמו מצויין למשל היה ביושוק.

[laughs hysterically]

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Guy950

מצליחן

#8   פורסם: 18.08, 16:43

כן ביושוק היה טוב, עד אז הייתי עם טלוויזיה רגילה אז היה לי ממש קשה לשחק בדמו.
אבל כן, מעצבן שדמואים לא תמיד מראים את הפוטנציאל של המשחק, זה מאכזב.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#9   פורסם: 18.08, 16:43

כמו קמאו, זה פשוט משחק מדהים שגרם לי להגיד וואו כל פעם מחדש, אבל עדיין לא סיימתי אותו, והתחלתי לגלות פגמים פה ושם, עליו אני גם יכתוב אבל לא בטוח בזמן הקרוב, בתכלס אני מאוד ממליץ לקנותת את המשחק, הוא מעביר חוויה מיוחדת וחדשנית

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Splicer

משתמש ותיק

#10   פורסם: 18.08, 17:01

איזה סיקור מעולה!
ממש מפורט, תודה רבה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#11   פורסם: 18.08, 17:22

אחלה סיקור. עשה לי חשק לנסות את המשחק.
המצלה טכנית אחת: להחליף פונט.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#12   פורסם: 18.08, 17:58

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
אחלה סיקור. עשה לי חשק לנסות את המשחק.
המצלה טכנית אחת: להחליף פונט.
מסכים, כתיבה בפונט הרגיל מעייפת פחות וגורמת לכתבה להראות פחות מיגעת.
אחלה סיקור ד"א, משחק מצויין.

I was PWND by dudi על הציון של KZ2

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של unreal weapon

שואף לשלמות

#13   פורסם: 18.08, 22:11

אחלה ביקורת!
לגבי המשחק,הוא נראה קצת מטומטם,תהרוג חמישים זומבים במכה,תמשיך,וכך הלאה... משחקים כמוהו קונים רק כשיש עודף כסף והרבה זמן פנוי,אבל בתקופה כזאתי כמו גירס וFallout עדיף לדחות אותו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Dezaster

מודל לחיקוי

#14   פורסם: 18.08, 22:22

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה
משחקים כמוהו קונים רק כשיש עודף כסף והרבה זמן פנוי.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#15   פורסם: 18.08, 23:18

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה
אחלה ביקורת!
לגבי המשחק,הוא נראה קצת מטומטם,תהרוג חמישים זומבים במכה,תמשיך,וכך הלאה... משחקים כמוהו קונים רק כשיש עודף כסף והרבה זמן פנוי,אבל בתקופה כזאתי כמו גירס וFallout עדיף לדחות אותו.
אנריל אחי, זה בכלל לא הכיוון של המשחק, מעולם לא יהיו משימות כאלו, זה בדרך כלל תגיע לבחורים חזקים יותר ובדרך יש זומבים ואם תה רוצה להשתשע תתעלל בהם, מעולם לא יהיו משימות כאלו, מה שכן אצ'יבמנט בהחלט, שדורשים טבח של 10 אלף ואז 100 אלף וכולי, העניין שזה נראה לך שזה דורש חרישה כדי להשיג את האצ'יבמנט, אבל האמת זה בא הטבעיות כי ככל שאתה מתקדם יש יותר זומבים ויותר דרכים לחסל אותם במכה, אני לא יספלייר אבל תופתע מהכמות שלהם ומהכמות שתוכל להרוג בהם

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של unreal weapon

שואף לשלמות

#16   פורסם: 18.08, 23:47

כן,המשחק נראה נחמד ומקורי,אבל הוא באותה התקופה של יציאת הקונסולה הוא היה יכול להיות מעולה,כשעוד אין הרבה משחקים על הכוונת אבל עכשיו אני לא הייתי קונה אותו,אולי רק אם אני אמצא אותו במחיר ממש זול.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת Rising Eagle

#17   פורסם: 19.08, 00:38

ביקורת מעולה!
אנסה את הדמו.

בברכה, אסף.
מנהל קהילת Rising Eagle ופעולה.
מנהל המולטי קלאן הישראלי Dreams Team Gaming
[DT]RoDeX

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#18   פורסם: 19.08, 10:20

unreal weapon
ציטוט:
צפה בהודעה
כן,המשחק נראה נחמד ומקורי,אבל הוא באותה התקופה של יציאת הקונסולה הוא היה יכול להיות מעולה,כשעוד אין הרבה משחקים על הכוונת אבל עכשיו אני לא הייתי קונה אותו,אולי רק אם אני אמצא אותו במחיר ממש זול.
אני שחקתי אותו רק לפני כמה חודשים ונהנתי מכל רגע.
אני בטוח שתוכל למצא אותו בEBAY באיזה 20$.

בנושא החיסול זומבים, זה לא ככה.
הזומבים הם מכשול בשבילך בדרך לבצע את המשימה, כמו המכוניות וההולכי רגל בGTA.
את רוב הזמן שלך במשחק תבלה בלחלץ אנשים שנתקעו בכל מני מקומות בקניון ובלחימה נגד ה10+ בוסים שיש במשחק (שהם אופציונאלים דרך אגב, פשוט חיסול של כל בוס נותן לך גישה למשהו טוב כמו קיצורי דרך בקניון, מסורים חשמליים או חנות נשק וכו').

I was PWND by dudi על הציון של KZ2

חזרה לראש העמוד
1

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא