טיפים לשחקן COD4:
טוב, שיחקתי בלא מעט גאטרים וראיתי לא מעט אנשים שצריכים קצת טיפים כי הם עושים שטויות (לא שאני לא).
-
סוגי מחסה והשימוש בהם,
*
חלונות - כולנו היינו במצב שהסתכלנו מחלון, רק הקנה שלנו הציץ אבל הבחינו בנו וכמובן, הרגו אותנו.
מצב כזה אפשר לפתור בקלות וזה קלל שנכון לכל הסוגים של המחסות , כשאתם באים לתצפת מחלון\מבניין,
קחו צעד אחורה מהחלון, זה יוריד את הזוויות מהם אפשר להוריד אתכם וגם אם זיהו אותכם יותר קשה להרוג אדם
דרך הקיר כשהוא רחוק ממנו מאשר כשהוא צמוד אליו.
*
מכוניות- מחסה ידוע במשחק אך לעיתים מסוכן,
כשאתם מסתתרים מאחורי מכונית, זה כמובן מחסה יעיל מאוד אך גם מסוכן במצבים מסוימים,
אם המכונית לא התפוצצה וזורקים רימון לאזור רוב הסיכויים שתמותו אפילו אם הרימון לא היה קרוב,
לכן תנסו להימנע ממכוניות "שלמות" בהתחלה של הראונד, שכל השחקנים זורקים רימונים
על מנת לעצור את הקבוצה השניה ובלא מעט מפות, הרימונים מכוונים למכוניות מפתח שמגדילות את עוצמת
הפיצוץ וכך את הטווח.
*
הסוואה - אחת השיטות שאני הכי אוהב, ואם לאויב שלך אין קונפיג של YITCH3 אתה מסודר

.
הכירו מקומות הסוואה, אפילו שלא יתנו לכם מחסה מלא אבל יתנו לכם יתרון על פני האויב,
דוגמא:
לא פעם, נתקלתי באנשים ששוכבים בתוך עשב בגינה A במפה CRASH, הם פשוט שוכבים מול הדלת
ללא כל מחסה למעט דשא, אבל אני כשחקן שלא מצפה משחקנים להיות שם, אזור לחאורה ללא
מחסה ולכן ליריב שלי יש יתרון עצום עד שאני יבחין בו, ולפעמים יתרון זה עדיף על כל מחסה.
*
קיר- לרוב מספק הגנה מלאה, אך יש לזכור שנשקים חקים כמו AK יכולים לחדור
ולכן גם כאן אל תהיו צפויים.
דוגמא: בCrash במדרגות לקומה השניה אנשים אוהבים לשבת בקצה של המדרגות ,
לכן לרוב אני מרסס אותם מהקומה למטה,אחרי זה שואלים "איך ידעתה?" וובכן
עקביות, אם תמנעו ממקומות קבועים סיכויחם לשרוד גדלים.
קרב:
*
רימונים- חלק ניקר במשחק ה Serch And Destroy הוא רימונים,
הרימונים מעקבים את הקבוצה השניה ולא נותנים להם להגיע לעמדות בזמן מקסימלי
** הקבוצה שמגיעה ראשונה לעמדה שלה מקבלת יתרון משמעותי** ולכן
חשוב לזרוק רימונים שיעקבו את הקבוצמה הנגדית.
*הצעה: לכו לYouTube, חפשו COD4 Nades וזה יהיה הרבה יותר פשוט מאשר ללמוד אותם
בעצמכם.
*
אל תהיו צפויים- כדי שתבינו למה אני מתכוון אני יתן את הדוגמא שנתתי בהסוואה,
"אנשים ששוכבים בתוך עשב בגינה A במפה CRASH" זה מקום לא צפוי שאנשים לא יצפו שתהיו שם,
ככה אתם צריכים לשחק, להקשות על היריבים שלכם במהלכים שהם לא היו מצפים שאתם תעשו.
*
רעש- אנשים פשוט דחפורים, הם לא מבינים שהאויב מקבל את המיקום שלהם הגלל הרעש שהם עושים ואז
הוא יודע איך להתגונן ולכן חשוב לשמור על שקט.
*** שכחתי לציין שחשוב להשתמש באוזניות כי עם רמקולים לא ניתן להבין אתה הכיוון של הרעש.
*
נשקים- תבחרו את הנשקים שנוח לכם איתם ותאמינו לי שאתם תעשו איתם יותר טוב מנשקים שאחרים
ממליצים לכם **כמובן שאתם יכולים לנסות**.
*
יתרון- תנסו להשיג גל היתרון על יריבכם, אם זה נובע בידיעת מיקומו, אם זה נובע מכך שאתם באזור גבוהה ממנו,
אם זה נובע מכך שאתה יודע איזה נשק יש לו ומשתמש בזה נגדו וכו'.
**
בהגנה- זה חלק שיחסית מעצבן אותי, אנשים שמשחקים איתי בצד של ההגנה לא מבינים שהם מגנים!!
הם לא צריכים ללכת לחפש אנשים, צריך לחקות, בסבלנות, תאמינו לי שככל שהזמן עובר הקבוצה המתקיפה
תהיה יותר לחוצה להתמין בזמן והסוף אם תעבדו כצוות בצורה הנכונה, האויבים יגיעו אליכם לכוונת ללא כל מעמץ.
כמובן חשוב להוסיף ששחקן בודד שמתפרץ דרך המידל **ראנדומלית** בהסוואה של עשן זו צרה צרורה לקבוצה השניה
ויכול לתרום מוד לנצחון.
חשוב להבין שההגנה זה שם המשחק, אם לא לקחתם בממוצע 6 ראונדים מתוך 10 בהגנה סביר מאוד שתפסידו.
**
בהתקפה- השיטה שלדעתי הכי טובה, היא התמנה מהירה, זורקים פלאשים, עשן , רימונים לכל האזור
של הפצצה, מחסלים בדרך כלל 50% מהאנשים ע"י כך, מתפרצים על מבנה הפצצה מחסלים את האויבים הנותרים
ומתמינים מהר תוך מתן חיפוי על המתמין, עושים את זה בקצב מהיר מאוד!! ואז למשל אם התמנתם ב A
לכוח של הקבוצה שהלכה ל B לא יגיעו בזמן לעצור אותכם לפני ההתמנה ( החלק הקל), ואחרי שאתם מתמינים
ומתבצרים בבנין כמעט ואין סיכוי שיכחו ממכם את הראונד!!!
חשוב לגוון בין אתרי הפצצה כדי לאלץ את הקבוצה היריבה לפצל את כוחה!!!
** זה חלק ראשון וכנראה שאני יוסיף עוד בזמן הקרוב
*** כל הזכויות שמורות לי, בלה בלה בלה
מקווה שהמדריך טוב ולא מטעה