TNA IMPACT- סקירה של המשחק
TNA IMPACT- סקירה על המשחק.
הסקירה מכוונת לגירסת ה XBOX 360 של המשחק אולם זה בעיקרון אותו הדבר לכל הגירסאות.
במילה אחת? מאכזב.
בשתי מילים? מאוד מאכזב.
בכמה מילים? מאכזב אבל יש עתיד!
TNA iMPACT הוא משחק הוידיאו הראשון של TNA שיצא לשוק לאחרונה והוא בעצם נועד להיות המשחק הראשון מתוך סדרה של כמה
משחקים.
נכון, אז TNA הוא אירגון לא ענק כמו ה WWE, ונכון שמידווי לא פיתחו כותר היאבקות מקצוענית אי פעם ונכון שזוהי רק ההתחלה אבל גם
בשביל התחלה זה מאכזב.
מה מאכזב? אני אשתדל לספר לכם בביקורת.
אני אכתוב את הביקורת לפי מאפיינים כי כך חשבתי שזה יתאים יותר טוב לסגנון המשחק עצמו.
גראפיקה:
ת'אמת? לא מאכזב.
הגראפיקה בהחלט טובה ויש הרבה מתאבקים שנראים מעולה ואף כמעט אחד לאחד למתאבקים האמיתיים. באמת!
הזירה וכל מה שסובב אותה נראים היטב, המתאבקים והמכות עצמם(בניגוד ל WWE שיש גליצ'ים פה ושם).
אבל זה לא פוטר את אימפקט מבעיות.
גם פה, כמו בסידרת סמאקדאון יש כמה גליצ'ים ומעט זה לא איזה שניים או שלושה אלא מספר נכבד מאוד.
כמה? קצת קשה לספור.
אני יכול לומר בפשטות שהגראפיקה לא נופלת במשחק וזהו המאפיין הכי פחות גרוע או הכי טוב של המשחק.
הנשקים גם כן נראים טוב(מה זה נשקים? כולה כיסא וגם זה בקרב 1 נגד 1 רגיל).
במצב הסיפור, כל קטעי המעבר מועברים היטב אבל ה Voice Over(קולות) של המצב סיפור הם איך לומר, משעממים, וקווין נאש צריך
להישאר בזירה ולא באולפן.
לא משנה, העיקר פה זה הגראפיקה נכון? אז בכללי זה באמת בסדר, ולמען האמת, הגראפיקה כלל לא הפריעה לי אלא להפך, היא עוד גרמה
לי לחשק לשחק במשחק.
נעבור הלאה אל קטגוריית הסאונד:
טוב, אז כמו שציינתי קודם ה VO(שזה Voice Over) של המשחק הוא לא טוב במובן של נוראי.
כן, השדרנים אולי הם מייק טנאי ודון ווסט(שלזכותו יאמר כי הוא השיג את הפרס של השדרן הנוראי ביותר של השנה[תבדקו בויקיפדיה]) וקריין
הזירה הוא JB, ג'רמי בוראש אבל איך לומר זה נשמע כאילו הקליטו את זה באולפן וזה לא מעביר את הייחודיות של TNA למשחק וידיאו.
כלומר, נכון, SVR הוא לא הרבה יותר טוב אבל פה זה כבר מתחיל לחזור על עצמו יותר מחלילה.
נגיד שאני מבצע הוריקאראנה מייק טנאי צועק "הוריקארנה! היישר ממקסיקו".
דמיינו לכם את זה כמה פעמים ברצף, שכן אולי יש משפט אחד או שניים שונים(או שלא) וככה כל פעם שעושים הוריקאראנה צריך לשמוע את
זה.
מרוב ביאוס כבר השתקתי את הטלויזיה והתחלתי לעשות קרבות בלי כלום חוץ מהרעש של המכות והקהל.
הקריינות נוראית, חוזרת על עצמה וצפוייה מדי ויש הרבה מה לשפר.
ב SVR זה קצת יותר טוב אבל עדיין, במשחקי היאבקות צריך לשפר ולהוסיף משפטים.
בנוגע למצב הסיפור, כמו שציינתי קודם, קווין נאש הוא בסדר לגמרי אבל הכל שם פשוט לא הולך טוב.
כל קטעי המעבר הם בעצם סוג של סרט שזה שילוב לא טוב של דרמה,אקשן וקומדיה שלרוב תרצו לדלג על אותם קטעים.
לא רק שזה צפוי אלא שזה מועבר בצורה מעצבנת לקהל ובקיצור: כל מה שראיתם ב SVR יש פה(בקטע הסאונד) רק פחות טוב.
לעומת זאת, בזירה דווקא זה מצליח היטב.
הקהל מגיב היטב והמכות והתרגילים עצמם נשמעים לא רע בכלל!
חבל שהשדרנות הורסת הכל ולפעמים חייבים לכבות את הקול או לעשות צעד נושא וללכת אל מסך התפריטים, להוריד את העוצמה של
השדרנות ל 0 ולהמשיך.
צעד זה יכול למנוע מכם לנצח בקרב אפילו.
הכניסות(אם אתם תוהים איפה המשחקיות, אני שומר את זה לסוף):
מה יש להגיד?
TNA אימפקט הוא משחק טוב, לא מעולה, לא גרוע אבל טוב.
הכניסות של המתאבקים הן בערך שלושים שניות לכל כניסה וגם זה מבוצע בצורה יחסית מגושמת.
לא תמיד המתאבקים נכנסים בצורה "יפה וחלקה" שכן חלק מהכניסות נראות כאילו רובוטים מבצעים את זה(ריינו למשל).
המשחקיות-
שמרתי את המעניין(לא טוב ולא רע) לסוף.
כי בתכלס מה זה קריינות ומה זה גראפיקה לצד מה שבאמת איכפת לנו, ההיאבקות עצמה?
שלא תבינו אותי לא נכון, אימפקט הוא משחק טוב, באמת שטוב, גם במשחקיות אבל גם פה זה נופל.
אני אשתדל לפרט בקצרה אבל בכללי, המשחקיות זורמת ובאמת נהנים רק שיש כמה דברים שחוזרים על עצמם:
* ארסנל שחוזר על עצמו לכמה וכמה מתאבקים(לכל הרוסטר כמעט).
* סאבמישנים שקשה לנצח.
*תסכול.
* עצבים(והרבה. מאוד!!)
בואו נתחיל מהדברים הבסיסיים.
נכון, כמו SVR אנחנו מתחילים 1 על 1 או 2 על 2 או כולם על כולם או הנדיקאפ, לא משנה כרגע אבל הנקודה היא שברגע שמתחילים לשחק
זה אשכרה כיף!
נכון!
רק דבר אחד: זה לא ממש היאבקות.
ז"א אתה נכנס לזירה ואתה מתחיל לכסח את כל מי שסביבך.
נכון המהלכים הם אותם מהלכים וגם מבוצעים היטב אבל בשורה התחתונה אתם נכנסים בשביל לתת מכות ליריב ולקוות שהם לא יצליחו לצאת
מה PIN שלכם(מההצמדה למי שתהה).
ולמשל, במשחק יש לכם שלושה סוגים של מתאבקים:
ברולר אם אני לא טועה, גראפלר והיי פלייר.
לא משנה במי תבחרו תתקלו בבעיה של תסכול.
אני בחרתי ברמה הקלה ביותר כי למען האמת עם יד על הלב אני לא שחקן הכי טוב במשחק לאחר זמן שהתרגלתי אליו אבל אני מצפה ממידווי
לעשות את זה קל ולא קשה.
אני רוצה לעבור באיזי לא בעצבים.
תאמינו לי עצבים.
זה מה שעבר לי בראש בהרבה מהקרבות ולאו דווקא בקרבות רגילים אלא במצב סיפור.
לא רק שקרבות של 2 על 2 נגד מתאבקי אינדיז זה משעמם אלא שגם אתם תעשו את זה שוב ושוב ושוב ושוב עד שהשותף הטיפש של היריב
שלך לא יקלוט שביצעת כרגע פינישר ואשכרה יש לך סיכוי לנצח.
ככה בערך כל קרב זוגות עד ש... ומפה אני כבר לא אספר כי אני לא רוצה להרוס עם ספויילרים.
אז התפללתי לאלוהים ואמרתי הנה זה נגמר ומגיע אחד על אחד.
עכשיו, נגד המתאבקים הגדולים, סטינג,אנגל,נאש,ג'ו, ג'רט וכו' זה קשה.
גם ברמה הקלה ביותר אתם תצטרכו לעבור על אותו קרב מס' פעמים עד שאתם תקדימו את היריב שלכם במירוץ לפינישר.
אם אתה מנצח זה בד"כ לאחר 2 פינישרים.
היריב שלך יכול לנצח גם בלי לעשות אפילו פינישר אחד(ג'רט למשל שעשו אותו כמעט בלתי מנוצח בסיפור[לפחות לי]).
לא רק זה אלא שתוך כדי הקרב יקרה מצב שתעשו אותו מהלך כמה וכמה פעמים כי כבר תבינו שאם תעשו אותו הסיכוי שיעשו לכם קאונטר
הוא יותר קטן.
אבל זה מביא פחות מומנטום, ותכלס זה מעצבן.
בכללי, ההדיפות(קאונטרים) הם דבר מעצבן במשחק.
בשביל לעשות קאונטר טוב(אם בכלל) צריך ללחוץ כמעט על השנייה של המכה/מהלך.
חברה אתם צריכים עצבי ברזל כי אני כבר זרקתי את הדיסק שלי על הקיר בגלל זה(ברצינות רבה).
הרבה מהלכים מוכרים אתם תמצאו כאן כמו DDT, סופלקים למיניהם, סאבמישנים(שעליהם אדבר מיד) וכמובן פינישרים שמבוצעים היטב! אולי
הכי טוב שראיתי עד עכשיו.
בהקשר לסאבמישנים במשחק, זה גם מתסכל.
אני עד עכשיו לא ממש מבין את העיקרון של זה, פשוט צריך ללחוץ על כפתורי ה ABXY(של ה XBOX) בתקווה שתצאו מהסאבמישן.
כשאני עושה סאבמישן, היריב יוצא תוך שניה וזה משהו שלא כדאי לנסות בעזרתו להכניע את היריבים, ובשורה התחתונה הביצוע לא משהו.
אם דיברנו על לא משהו אז בואו נדבר על ההצמדה שבכלל לא משהו.
כדאי לצאת מהצמדה צריך לשחק עם הסטיק ימינה ושמאלה מהר.
זה מעצבן.
זה בכלל מתסכל כי אני עד עכשיו מנסה טקטיקות שונות כמו לעשות עם כל היד להזיז או רק עם אצבע אחת, בקיצור צריך להוריד את זה
ולעשות כמו SVR, זה ממש ביצוע מעצבן שרק יקשה עליכם.
לאחר זמן מה, תצברו נזק שיבוא לידי ביטוי במצב הבריאותי של הגוף שלכם בצד המסך וגם בבלאק אוט של כמה שניות שלא תדעו איפה
אתם.
כדי לצאת מה"בלאקאוט" הזה תצטרכו גם להזיז את הסטיק ימינה ושמאלה במטרה לחזור למצב הנורמלי(אבל זה לא ישנה את המצב
הבריאותי של הגוף שלכם, רק יוציא אתכם מהבלאקאוט הזה).
קרב האולטימט X הוא אחד הקרבות היותר טובים שיש למשחק להציע(מתוך מס' לא נכבד של קרבות).
נכון הוא מרגש וחדשני אבל גם את זה ראינו כבר.
זה בערך כמו לקחת את המזוודה ב MITB עם SVR.
מה שכן המערכת של החבלים ושל המכות ממש ממש טובה וזה פשוט כיף לשחק כאשר האדרנלין זורם בדם.
זה כיף אבל זה לא מצדיק קנייה של המשחק.
אופן כללי של המשחק:
בכלליות, התפריטים של המשחק יחסית צבעוניים וידידותיים לגיימר.
הזירות במשחק מגוונות וגם בהן כיף לשחק בין אם זה מקסיקו או יפן או בכלל אולפני אימפקט באורלנדו שבפלורידה.
נכון שהיינו מצפים לעוד קצת זירות אבל אין מה לעשות, זה לא ממש WWE.
מה שכן לכל זירה יש את הייחודיות שלה וזה באמת כיף לשחק במקסיקו או ביפן או בארה"ב.
דבר שמציק, אין אליפויות שאפשר לעשות עליהם קרבות.
האליפויות מוזכרות אך ורק בסטוריליין.
דברי סיכום:
בכל אופן, TNA הוא לא משחק גרוע, הוא מתסכל מדי פעם.
נכון הוא גם לא משחק ממש טוב אבל רחוק מלהיות גרוע.
מי ששיחק ב SVR שיצפה לחוויה קצת יותר מהירה ואולי מתסכלת בכמה מקרים.
הסטוריליין צפוי מעט אבל מעניין ויש הרבה קרבות שיחזרו על עצמם(לרובכם זה באמת יקרה כי זה פאק של המשחק).
אני עד עכשיו לא ניצחתי את ג'ף ג'ארט וכל פעם אני נהייה מתוסכל מחדש(בסטורי ליין) וזה פשוט מעצבן,מתסכל וגורם לי לצרוח כמו משוגע.
ועם זאת,(הנה באה מילה טובה) ל TNA עתיד זוהר.
המשחק הראשון, יחסית למשחק ראשון הוא לא רע(אע"פ שהוא מתסכל) ואני בטוח שהמשחק השני יהייה הרבה יותר טוב.
כבר דיווחו שבאימפקט הבא(המשחק הבא) יהייו שיפורים מכניים, דמויות חדשות ובכללי שיהיה כיף יותר.
אז מה, לקנות או לא? תלוי.
אם אתם אוהבים את TNA אז כן, זה לא יזיק.
אם אתם אוהבי היאבקות בכללי שלא איכפת להם לחכות מעט, חכו ל Smackdown vs Raw 2009.
|