במקום לפצוח במונולוג "איך הם שכחו..." אני אתרום את השני שקל שלי:
שתן (Postal 2)

נכון, מדובר בטריק זול מלוכלך של הPostal dude ולא בנשק שיכול להרוג אף אחד. אבל זה תמיד נחמד שכבר מתחילת המשחק אתה יכול לפתוח רוכסן, להשתין על אויבים מופתעים, ואז כשהם בורחים/נגעלים/נדהמים לערוף להם את הראש עם מעדר.
רובה הסכינים המסתובבים (Weapon of Choice)

מי שלא ניסה עדיין את משחק הXNA הזה חייב פשוט להוריד אותו מהcommunity games, כי זה ללא ספק המשחק הכי טוב שם (היוצר של המשחק אגב עבד בין היתר על Resistance לPS3). אפשר לבחור בין 3 דמויות ולכל אחת נשקים יחודיים, אבל למרות שקשה לי לבחור מביניהם אני חושב שזה שתפס אותי הכי הרבה הוא רובה הסכינים של Julia, ואני לא חושב שאני מדבר סתם מהתלהבות ממשחק חדש. נסו ותבינו לבד.
טיל אטומי מונחה שגר-ושכח (Star Control 2)

חללית הEarthling Crusier (זו של בני האדם בסדרת Star Control) היא החללית הראשונה שתקבלו ותוכלו לבנות בSC2. למרות שמדובר בחללית שקצת קשה לתמרן ובלי הרבה אנרגיה (שני טילים יגמרו לכם את הבטריה), והטיל המתבייט שלה הוא אחד הנשקים הטובים יותר במשחק בזכות הטווח העצום שלו, הנזק היחסית גבוה שלו והיכולת שלו להתבייט על מטרות רחוקות. עם קצת תרגול תוכלו גם להתמודד עם החלליות היותר רציניות בצי של הUr Quan.
ובכלל, פצצת האטום זו המצאה נהדרת.
להב מוסתרת (Assassin's Creed)

אין כמו נשק שמקבלים כבר בתחילת המשחק, ויכול לחסל מטרות במכה אחת. אבל את הנקודות שלו הנשק הזה מקבל לא רק בגלל היעילות אלא גם בגלל הסטייל. אין עוד אף משחק עם סצינות חיסול מגניבות כאלו.
ונשק אחד לא טוב (!?):
תת מקלע (Halo 2)

היילו 2 היה המשחק הראשון שאיפשר Dual Wielding של שני נשקים שונים בו זמנית. והSM הוא הנשק שהדגים את זה.
בתכלס מדובר בנשק די סטנדרטי ובנאלי - תת מקלע בלי שום דבר מיוחד. אבל האפשרות לבחור שני נשקים ולשלב בינהם בשתי הידיים היתה מגניבה והוסיפה המון טקטיקה למשחק.
אבל הבעיה הגדולה היתה שהSMG הוא גם הנשק שהשחקן מקבל בתחילת משחקי מולטיפלייר ומדובר בנשק התחלתי מצויין שהופך לאפקטיבי מידי כשמחזיקים שניים ממנו (והרי במשחקי מולטיפלייר ככל שיש יותר הריגות כך התרבו הנשקים האלו על המפה). בגלל היעילות של הDW וכמות התחמושת הבלתי נגמרת שניתן לאסוף מהאויבים שהרגת (הרי גם הם התחילו עם SMG), נוצר מצב בהמון משחקי מולטיפלייר הנשק הזה הפך להיות הדבר היחיד שיורים בו וזה בא על חשבון דברים אחרים (כולל שימוש melee ורימונים שהם חלק מהשילוש הנהדר של היילו, מאחר ולא ניתן להשתמש בהם במצב DW). הוא פשוט היה נשק טוב מידי וזה פגע באיזון.
בגלל זה בהיילו 3 באנג'י חזרו לassault rifle בתור נשק ברירת המחדל (נשק שלא מאפשר DW), לשמחת כל האנשים בלייב שקיבלו עכשיו משחק יותר מעניין. הSMG עדיין נשק מצויין שנמצא בחלק מהמפות, אבל עכשיו הוא כבר לא ברירת המחדל, לשמחת כל מי שאוהב משחקים קצת יותר מגוונים (וכן, אני יודע שהתמונה שהבאתי היא גם מהיילו 3 ולא מהיילו 2).