טוב ,
כדי לשפר את איכות הכיף בשרת ושיהיה כמה שיותר ארפי טוב בשרת
החלטתי להכין מדריך מושקע אחד ..
תוכן עניינים :
* ארפי טוב
* הסבר חוקים
* מקרי חירום
* פקודות לשחקן
* פאקשיינים
ארפי טוב :
טוב כמו שחלקכם יודעים המילה "ארפי" נובעת מאיזה שהוא פירוש ..
הפירוש של ארפי הוא : משחק תפקידים [בערך]
כדי לשחק את משחק התפקידים הזה , אנו השחקנים צריכים כמה שיותר להיצמד למציאות !
לא לעשות MetaGaming , PowerGaming , BunnyHop , Rk (הסברים על המושגים בהמשך)
לשחקנים במשחק , עם אתם לא מכירים אותם אייסי (IC - הסבר בהמשך) אז נהוג לקרוא להם "אדוני"
עם אתם מנסים לעשות משהו כמו לקפוץ , להדליק מצית , להרים בחור וכו' השתמשו בפקודת הנסיון (TRY הסבר בהמשך) . עם תיצמדו כמה שיותר למציאות , לתת לפאקשיינים (הסבר בהמשך) לעשות את עבודתיהם בלי להתחזות או לעשות נון ארפי ככה יהיה משחק מהנה וכיף לכולם !
הסבר חוקים :
MetaGaming - מטה גיימינג אומר להצמד למציאות , למשל אני יודע שלשחקנים כתוב מעל הראש את שמם אבל במשחק אתם עוד לא מכירים אותם ולכן אסור לומר את שמם במשחק בלי שאתם מכירים אותם . אותו דבר עם אתה מתכתב עם משהו בפיאם והוא אומר לך לבוא לאסוף אותך , זה אסור .
עם הוא רוצה טרמפ והוא מכיר אותך השיטה הכי טובה זה להתקשר במשחק .
PowerGaming - פווארגיימינג זה ניצול פקודת הME לרעה , כמו למשל /ME מוציא חגורה מהשמיים
או כמו /ME מוציא אקדח , זה מבלבל אסור לעשות את זה כי מאיפה בדיוק אתם מוציאים את האקדח ?מהתחת ? הרבה אנשים מתבלבלים ומקבלים בגלל זה ג'איל ותוהים למה \ אז עכשיו תבינו !
BunnyHop - באניהופ זה ללכת בקפיצות (כמו ארנב יעני) זה מגביר את המהירות אך אסור בהחלט , כי במציאות אף אחד לא קופץ שעות על גבי שעות כדי להגביר את המהירות . עם תרצו בכל מקרה לרוץ מהר יותר ולמקרים דחופים אז השתמשו בפקודה /RUN .
CK : סיקיי אומר כאילו איש מת , כמו במציאות . בשביל סיקיי צריך אישור מיוחד מאדמין וסיבה .
אסור סתם ככה לבוא ולעשות סיקיי .
DeatMuch (DM : דיאם זה אומר שכאלו אתה הולך למשהו ומרביץ לו סתם ככה או הורג אותו סתם ככה וזה ממש אסור בהחלט ! , במציאות אף אחד לא מרביץ סתם ככה לאנשים בלי סיבה .
IC : טוב אלו הסברים ממש חשובים , אייסי זה בעצם אומר שאתה בעולם והצ'אט של המשחק , שאומרים אייסי אתה עושה הכל שקשור למשחק , אייסי זה פשוט משחק התפקידים .
OOC : או או סי הוא בעצם המציאות . יש כאלה שכותבים בצ'אט אייסי : יש פה אדמין ? וזה לגמרי נון ארפי כי או או סי זה בעצם המציאות , ואין קשר בין המציאות למשחק . (חוץ מדברים קטנים) .
מקרי חירום :
במקרי חירום כמו צ'טרים / השתגרויות פתאומיות / ג'איל בטעות יש להתלונן לאדמינים .
בפקודה /REPORT זוהי פקודת ההתלוננות . יש גם אפשרות לשלוח פיאם לאותו אדמין אבל בלי
לחפור או לנג'ס לא , במקרה והאדמין לא עונה נסו להשיג אדמין אחר שיעזור לכם לפתור את הבעיה .
פקודות לשחקן :
Animlist/ - מראה לך את כל פקודות האנימצייה הקיימות כעת בשרת .
Report/ - התלוננות לאדמין בנוגע לבעיה במשחק .
Buy/ - פקודה זו ניתנת רק בסופר כדי לקנות דברים ומצרכים שאתם רוצים .
Go/ - עם אתם בסוג של עבודה ויש לכם שם שער פקודה זאת תפתח לכם אותו .
Gc/ - עם אתם בסוג של עבודה ויש לכם שם שער פקודה זאת תסגור לכם אותו .
Pm/ - פקודה זאת תאפשר לכם להתכתב עם שחקן מסוים בצ'אט או או סי .
O/ - פקודה זאת מאפשרת לדבר בצ'אט או או סי של כל המשחק .
Me/ - פקודה זו מאפשרת להציג דברים שלא ניתן להציג באנימצייה .
Try/ - פקודה זו מאפשרת לנסות כדי להצליח או להשכל .
Do/ - פקודה זו מאפשרת לחזור על דבר ולהציג אותו שנית בפני אנשים .
B/ - זהו צ'אט האו או בי של השרת שאתה מתכתב איתו עם הקרובים ליידך .
פאקשיינים :
שומעים תמיד את המילה
פאקשיין ולא מבינים מה זה ?
אז פאקשיין זה בעצם עבודה סגורה .
הינה מבחר העבודות הסגורות של השרת :
תחנת המוניות , משטרה , אף בי אי , רדיו , בית ספר לנהיגה , מוסך , מדיקים .
כמו כן לעבודה סגורה יש להתקבל מהפורום בדיון הקבלה , ואפשר גם לנסות להתקבל בדרך
אייסי לעבודה אבל פחות סיכויים שיקבלו אותכם לעבודה .
לרוב לעבודות סגורות צריך לעבור קורס ארפי , קורס ארפי זה שאדמינים עם ארפי טוב מהשרת
מלמדים אתכם ארפי טוב ומאשרים לכם שעברתם קורס .
יש גם עבודה פתוחה בסיטי הול שעליה תתקבלו מהפקודה Job/ (בכוונה לא כתבתי אותה למעלה) .
עד כאן המדריך שלי לארפי .
אני מקווה שזה יעזור לשרת ..
אני מקווה ששמתם לב שבכוונה ציינתי את המילה
מציאות במדריך כי צריך באמת
כמה שיותר להצמד למציאות .
אני מקווה שאולי תנעצו את זה אפילו כי זה מדריך מאוד מושקע ויכול להועיל מאוד לשרת .
[ זהו מקווה שעזתי ]
בברכה ,
רועי .