אוקיי, אחרי ששיחקתי בדמו איזה 15 פעם נהיה לי חשק לכתוב רשמים מהמשחק ולפני הכל, אני רק רוצה להזכיר שזה אכן דמו וכמה מהטענות שלי יתוקנו עד המוצר הסופי:
הדמו כולל שני שלבים - האחד הוא סוג של אזור זירתי סגור, והשני יותר מסדרוני ולינארי.
אני אדבר על השלב הראשון מכיוון שכל טענותי נובעות בעיקר מנסיון איתו, השני היה בסדר.
השלב הראשון מתחיל (בערך, כאשר נכנסים לבקתה מסוימת) בקאטסקין בה מוציאים להורג בן אדם שכנראה לא נמצא בשלבים המפותחים של הנגיף, אותו נגיף שהמשחק מספר עליו. הקאטסקיו מאוד סינימטית ורומזת שזה יהיה אחד מהיתרונות הבולטים במשחק.
אחרי הקאטסקין מתחילים העניינים להתחמם, קהל גדול של עובדים זרים נע לבקתה שאתה והשותפה שלך נמצאים בה. אחד הדרכים לעקב אותם היא לחסום את פתחי הבקתה, באמצעות השותפה או בעצמך, ולירות בנגועים מחלון מסוים.
אפרופו ירי, שיטת הירי נטולת הקרוסאייר המסורתי זהה לרביעי פרט לכמה טוויקים שנעשו ש"הגדול" מביניהם הוא תפריט האביזרים, כל אחד ששיחק ב-RE4 ירגיש די נינוח עם השליטה. הריצה והסיבוב 180 גם הם מתפקדים כראוי, אך כשמגיעים למצב מסוים...
אחרי שהזומבים פורצים את הדרך המשחק משנה את תדמיתו לסוג של ראן&גאן, כאשר אתה והלבורנטית שלך (עם ה-A.I הלקוי שעליו נדבר בהמשך) צריכים לפרוץ דרך גלים של נגועים (גם עם A.I לקוי שעליו נדבר בהמשך) ואלי האנה אחד עם גרזן מפחיד. כדי לשרוד אתה צריך לנצל את רוב השטח הנתון ולפתות את הבחורים למלכודות כגון חביות נפץ או רימונים שחבויים בתוך אבטיחים O_o - בשלב הזה אופן המשחק מאוד טקטי ומעודד שיתוף פעולה אסטראטגי עם השותף שלך.
אף על פי הנאמר, החוויה נפגעת מ-A.I לקוי, ספציפית הידידותי ותחמושת מוגבלת כשאם באמת נגמרת - דבר שיכול לקרות לחדשים או למורגלים לכל השוטרים שיצאו עד עכשיו - הופכת את התנהלות המשחקיות למין תופסת מייגעת, פוגעים בפוטנציאל.
הפריחה שלצידך יכולה להשאיל לך תחמושת, אך שוב, היא עסוקה מדי בלפרטט עם הנגועים (היא כנראה חושבת שהם השחקנים של מכבי ת"א), להתחכך איתם ולבסוף לקבל מכה מה-BANHAMMER של הזומבי הענק. מתסכל
בוודאי ראיתם שציינתי את הבינה המלאכותית פעמים רבות, אפוא, היא בטח נקודה מאוד חלשה, כן?
כן!
ה-A.I של הבחורה בד"כ לקוי, היא דבוקה אליך כמו *הכנס כינוי גנאי לכאן* ובעלת קשר עין-יד כמו של הנגועים. מפעם לפעם היא תוריד אחד ומתוך ברירת מחדל תבוא לחלץ אותך כאשר נגוע תפס אותך, אך ברוב הפעמים היא תעמוד כמשותקת מול הזומבים, מחכה שתקרא לה.
אנימצית הריצה שלה היא ממש דור קודם כמו ש-DEATH ציין, למרות שכל השאר נראים די בסדר, די ממוצעים.
ה-A.I של האויבים מפגר לגמרי, הם נושאים את כל הדפקטים של הפרטנר שלך ומביאים כמה משלהם. לדוגמא, שניים מאלו שחמושים בכלים "קרים" (גרזן, פטיש, בקבוק זכוכית חסר קוקטייל מולוטוב) רצו אליי, הם עצרו בשנייה האחרונה וההסתובבו עם הגב או לפעמים הם באו אלי בפמלייה אך במקום לחסל אותי הם עמדו במשך כמה שניות, במקרים נוספים הם תקפו אותי - באיטיות רבה. גם אם האיטיות של הזמבים מכוונת, זה החלטה או תיכנות מפגר של המפתחים.
אוקיי, בוא נעבור לחלק מחמיא יותר במשחק והוא הגרפיקה.
וויזואלית, המשחק סולידי. עדדין לא מדהים, לא מה שאנשים עושים ממנו אבל סולידי ונחמד לעין.
טכנית, הוא יותר MEH - בוא נגיד שהוא סובל מאותם בעיות של mgs4 כמו טקסטורות מטושטשות וצללים קרועים (קראתי לפני כמה זמן שגרסאת ה-PS3 פיגרה בבילד לעומת גרסאת ה-360, יכול להיות שבדמו היא עדיין מאחורי ה-360 אז אני צריך פידבק מהד"ק ומגולמר), למרות שלא בהגזמה כמו מטאל גיר. בשאר הדפרטמנים הוא גם לא מרשים. אני לא מבין על מה כל ה-BUZZ שהיה סביבו, אולי בגלל ההישגים של קודמיו.
החלק הכי מזהיר שהייתה בדמו ואולי היתרון הכי גדול אצל המשחק הוא ה-CO OP, שמחליף את הבינה המלאכותית באדם פיקח או נוב ומתקן כמה מהפשלות שהיו שם.
לפי רשמי מהדמו הוא
כנראה לא יגשים את ההייפ והוא בטוח פחות טוב מהקודם. אך בוא נקווה שכמו המון מהדמואים השלבים שנבחרו ממש לא מחמיאים למשחק המלא, ושה-A.I יתוקן והמשחק יצליח.
דרך אגב, עקב העובדה שמדובר במשחק RE של "הדור הבא", עם מלא הייפ וחשוב מכל
הוא מולטיפלטפורם, אני משער שהמשחק ביקורות מעריצות וציונים עד הגג, אז אני אישית אנסה לברור את המידע כדי לשקול קנייה או פשוא להשכיר אותו