|
אני חושב שהדבר הכי חשוב הוא שתמצא חבורה של אנשים מגניבים ומעניינים שמשחקים משהו (או מתכוונים לשחק משהו) ותצטרף אליהם בתור שחקן. כדאי להצטרף לאנשים שכבר יש להם נסיון, אבל אם לא, אפשר כמובן גם שכולם בקבוצה ילמדו את המשחק ביחד.
אם תצטרף לקבוצה, אני מניח שיהיו להם את ההעדפות שלהם מבחינת איזה משחקים הם רוצים לשחק.
יותר ספציפית, יש המון משחקים בשוק, ולכל אחד טעם אחר בהם.
1) הכי מפורסם מכולם הוא מבוכים ודרקונים, והוא קיים בעברית (המהדורה הנוכחית היא מהדורה 4, אם כי הרבה אנשים עדיין משחקים במהדורה 3.5). זה משחק של פנטזיה קלאסית (בסגנון של שר הטבעות, רומח הדרקון, מחזור כישור הזמן וכאלה). השחקנים משחקים גיבורים בעולם פנטזיה - קוסמים, לוחמים, אבירים, גנבים וכו בני גזעים שונים (בני אדם, גמדים, עלפים וכו'). הם יוצאים למשימות, נלחמים במפלצות, מוצאים אוצרות ומצילים נסיכות. המשחק מתרכז בעיקר בקרבות, טקטיקה, התקדמות ושיפור הדמות, קבלת כוחות חדשים וחפצים חדשים מגניבים ודברים כאלה. מהדורה 4 של המשחק במיוחד מזכירה משחקים כמו World of Warcraft בתכנון שלה.
2) יש את הנשגבים, שגם קיים בעברית (ואפילו נמכר עכשיו במחיר מעולה של 100 ש"ח). זה משחק שגם כן מתרחש בעולם פנטזיה, אבל לא לחלוטין רגיל, עם קצת השפעות של תרבות סינית. השחקנים משחקים גיבורים גדולים, שליחי האלים. הוא מעודד אקשן וסיפוריות, ומרגיש כמו סרטי אנימה מגניבים.
3) יש את עולם האפילה. אין אותו בעברית, אבל הוא די מפורסם ויש סיכוי הגיוני (אם כי לא בשמיים) שתצליח למצוא קבוצה שמשחקת בזה. יש הרבה משחקים שנכנסים תחת הקטגוריה של "עולם האפילה", אבל מה שמאחד אותם הוא שהם מספרים סיפורים של אימה על טבעית בעולם מודרני. הגיבורים משחקים ערפדים / אנשי זאב / קוסמים ועוד כמה סוגים אפשריים. המפורסם מבין כל המשחקים של עולם האפילה הוא זה שבו משחקים ערפדים. במהדורה החדשה הוא נקרא Vampire: The Requiem. אם קראת את הספרים של אן רייס ("ראיון עם ערפד" והמשכיו - אם ראית את הסרט גם טוב), אז זה בערך הסגנון של מה שהולך שם.
אישית, אני לא יותר מדי אוהב את עולם האפילה, ככה שהוא לא ממש "המלצה", אבל הוא פשוט מפורסם.
אלה השלושה הכי מפורסמים, בעיקרון. יש עוד המון דברים אחרים, מגניבים יותר או פחות, אבל הסיכויים שלך למצוא קבוצה שמשחקת משהו אחר הרבה יותר נמוכים.
|