אהלן חבר'ה

אחרי 3 סיבובים על הדמו גיבשתי דעה מלאה והנה הרשמים:
אל הדמו הגעתי עם ציפיות גבוהות מאוד, אחרי הכל הבטיחו לנו הרבה מאוד שיפורים ולא הייתה סיבה שהוא יהיה פחות ממשחק מדהים, אבל בסופו של דבר הכל מומש? את זה נבדוק עכשיו.
Empire : total war
הדמו נותן לך אפשרות לשחק 2 קרבות (קרב ימי וקרב יבשתי) שבהם הצבא שלך ושל היריב הוא כבר צבא מוכן מראש, ושני קרבות אימונים (גם כאן אחד ימי ואחד יבשתי) אבל עליהם דילגתי מכיוון שאני לא חדש בסדרה, למרות שבמחשבה לאחור אני ממליץ לכולם - גם הוותיקים לשחק באימונים שכן יש הרבה שינויים בממשק הקרב, והקרב הימי הוא חדש לגמרי בסדרה.
בואו נדבר קודם על הקרב היבשתי -
סדרת TW כוללת מהמשחק הראשון קרבות יבשתיים שבהם אלפי חיילים יעשו כפקודתך בזמן אמת כנגד אלפי חיילים אחרים, ובחדשים הכל בגרפיקת 3D מתקדמת ביחס לתקופה שבה יצא המשחק.
השנה היא המאה ה18, להבדיל מהמשחק "רומא" או "ימי הבניים" ששם הנשק היה החרבות והחצים, הפעם כבר הרובים הפרמיטיבים והתותחים כבר תפסו מקום בקרב, אבל שלא תחשבו שנפרדנו מהחרבות, בתקופה הזאת החיילים היו מאומנים בשני הנשקים הללו וידעו להחליף בניהם בזמן המתאים.
בפעם הראשונה ששיחקתי, הקרב היה משעמם עד מאוד, בעיקר בגלל שלא הייתי רגיל לממשק החדש. (שוב, אני ממליץ לשחק את האימונים) שיחקתי כמו שלמדתי במשחקים הקודמים והדבר היחיד שראיתי היה אנשים יורים אחד בשני במשך דקות ארוכות כבסופו של דבר הצבא שלי הכריז תבוסה וברח מהקרב. ברשמים הראשונים שלי כתבתי שהעומק הטקטי בקרב היבשתי ירד בגלל התקופה, ושהפעם הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להגיד לחיילים לירות ולקוות לטוב.
בפעמים הבאות ששיחקתי הבנתי קצת יותר את המשחק החדש, וגיליתי למשל את האפשרות להחליף בין חרב לרובה וההפך, דבר שכן החזיר את העומק כי אין כמו לירות על האויב בבומים של תותחים וקולות היריות, בזמן שכמה פלוגות מתגנבות מאחורה עם חרבות שלופות, וברגע שהאויב מבין ולא יודע מה לעשות, להסתער משני הכיוונים

.
ברגע שתקפתי עם החרבות היה אפשר לראות שיפור אדיר מהמשחקים הקודמים, דבר ראשון הפעם החיילים באמת ילחמו כל שנייה ולא יעמדו 5 דקות ואז יעשו טובה שהם מתקיפים, ו2 חיילים שנכנסים לדו קרב ילחמו בצורה ראליסטית ויפילו אחד את השני ואפילו יתנו אגרופים,עוד דבר שהרשים אותי הוא שיש חיילים שיעזרו לחבריהם, למשל לקום או שיצילו את חייהם כשאויב ינסה לשפד אותם בהפתעה.
הגרפיקה מדהימה, המחשב שלי הריץ את זה על הגרפיקה הכי גבוה - העצים והדשא נראים נהדר, החיילים נראים טוב והאפקטים של העשן והפיצוצים הם הדבר הטוב ביותר, והמשחק לא מקרטע גם כשיש אלפי יחידות מפורטות על המסך.
בקטע של הסאונד המשחק לא מפשל, כל דקה יהיו קולות של יריות ופיצוצים מתותחים, הדבר היחידי שהפריע לי היה הצעקות המוגמות עד מאוד של האנשים כשם נופלים.
אז הרשמים שלי מהקרב היבשתי הם שיש שיפור גדול באנימציות הקרב ובתחושה, ושבסופו של דבר האפשרות להחליף בין חרב לרובה בכל שנייה הופכת את הטקטיקה למחייבת.
ועכשיו נעבורלקרב הימי, כידוע המשחק הזה הוא המשחק הראשון שכלל קרב ימי, ולא מחייב אותך לעשות קרב אוטומטי כל פעם שספינות נפגשות.
הגעתי לקרב בלי לדעת בכלל איך נלחמים בו, ואני חייב להגיד שהופתעתי לטובה.
הקרב הימי היה מהנה מאוד אבל לפני שנדבר עליו נדבר רגע על מה שאנחנו רואים, בהתחלה, עוד לפני שמתחילים להילחם אפשר לראות שהמים נראים מצוין, הם מגיבים לתנועות של הספינה וכאן המפתחים לא פישלו.
גם בפירוט על הספינות הם לא פישלו ומעבר לספינה נראה חיילים על הסיפון שהולכים, מתפסים, בורחים, נותנים פקודות, נוהגים, מחמשים את התותחים וכל מה שמסביב.
השליטה על הסספינה מצונית ויש לך מעבר לאפשרויות הרגילות של "תקוף" ו"לך" גם אפשרויות של להגיד מאיזה צד לירות באותו רגע (יש מד שמתמלא כל פעם שיורים מאותו הצד וברגע שהוא מלא אתה לוחץ והספינה תירה משם), להגיד לספינה לאיזה צד להיסתובב (בשביל שיהיה אפשר לירות מהצד הספציפי) ויש גם אפשרות להגיד לחיילים לעלות על ספינה יריבה ולהישטלת עלליה.
יש לך 3 סוגי יריות - כדורים כבדים, שזה היריה ה"רגילה" שאנחנו מכירים, שפוגעת בספינה עצמה, כדורים גבוהים - שפוגעים במפרסים של הספינה בביל שהיא לא תצליח לברוח, וכדורים קלים - כמו הכדורים הכבדים רק מגיעים יותר מהר ולטווח גדול יותר.
ברגע שספינה נפגעת אפשר לראות חורים בספינה, ובתוחם רואים חיילים שמחמשים את התותחים, הקרשים שנופלים נשארים במים וגם חיילים שנפלו.
ברגע שספינה תפגע יותר מדי הוא או תתחיל להישרף ואז יהיה אפשר לראות את חברי הסיפון קופצים למים או שהיא תתחיל לתבוע ואנשים יפלו מהספינה לים כשהיא מתנדנדת, ויהיה אפשר אפילו לראות אנשים שעוזרים אחד לשני לא ליפול!
בסופו של דבר אחרי שהבנתי את כל הממשק של הספינה עם הסיבובים והיריות מכל צד ניצחתי בלי בעיה, והקרב הימי רחוק מלהיות מאכזב!
בתמונה הכוללת מצפה לנו משחק מדהים, אפשר לראות את רמת ההשקעה באנימציות, בגרפיקה, ביכולות ובממשק המיוחד שיש לכל יחידה, וזה עוד בלי המפה האסטרטגית!
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני מזמין לי את המשחק עכשיו!