מידע חדש באתר המשחק סימס 3 לימד אותי דבר או שניים על AI וגרם לי להרגיש שעד עכשיו שיחקתי במשחקים מעידן האבן, כשכל הדמויות האחרות הם קופים. AI או "אינטליגנציה מלאכותית" הוא ביטוי לכמה "חכמות" הדמויות במשחק.
בסימס 3 קיימים כמה שידרוגים בנושא. ראשית, הסימים יטפלו בצרכים הבסיסיים שלהם לבד. הם לא יבקשו מכם יותר ויפריעו לכם רק כדי ללכת לשירותים. האסלה פתוחה לרווחה מעכשיו. וכך לשאר הצרכים, הסימים ינסו להשלים אותם בדרך הטובה ביותר שניתן להם.
מה שיותר מרשים זה שהאישיות של הסימים כה מתקדמת עד שהיוצרים עצמם לא יודעים לגמרי את התוצאות. מספרים שבמשחק נסיון הזמינו אורחים- אורחים שהם רק ידידים לא יגעו בשום דבר, בעוד חברים ירגישו כמו בבית. אך מה זה?! אחת האורחות ישנה במיטה של המארח! המפתחים חשבו בהתחלה שיש בעיה בתיכנות של המשחק, אך לא! אותה אורחת היא בעלת תכונת האישיות להיות "משוגעת",והיא תעשה תמיד מה שלא מתאים.
זה לא הכל לגבי אישיות. כאשר תיצרו חברים תלמדו מהם משהו, וחלק מהאישיות שלהם יעבור אליכם. הסים יהפוך להיות מורכב יותר ככל שהוא מוקף ביותר חברים.
מה שהכי הרשים אותי זה צרכי החברה. לשכונה גם יש צרכים. כולם ילכו לעבודה, לא יכנסו למקומות רקים אך גם לא לצפופים. אם מישהו מת במשחק, ה-AI יגרום לסים חדש להיוולד. ותמיד יהיה איזון בין כמות נשים לגברים. השכונה פעילה כל הזמן, ולשחקן יש אפשרות להשפיע גם עליה-לטובה או לרעה.