כתבה:: ION Drum Rocker – כשהמשחקים מתקרבים למציאות...
ION Drum Rocker – כשהמשחקים מתקרבים למציאות...
מאת: ירין סגל (yarin_sg).
משחקי המוזיקה של היום עשו כברת דרך ארוכה מאז חדרו בעוצמה אל חיינו.
כיום Rock Band 2 ו- Guitar Hero: World Tour (ו-Guitar Hero: Metallica שייצא בקרוב, לאלה מכם ששכחו) מציעים חווית משחק, הכוללת בנוסף לגיטרה ולמיקרופון, את התופים ששינו בצורה בוטה את שוק היעד של משחקי המוזיקה. התופים הסטנדרטים המגיעים עם המשחקים, לדעת רבים, שנויים במחלוקת בשל עיצובם שמגביל מכל בחינה אפשרית את השחקן מלהבין מה זה באמת תיפוף. כאן נכנסתAlesisעם ION Drum Rocker – מוצר שלא נראה כמותו בשוק, יחיד במינו. מוצר שלוקח את חווית התיפוף לרמות מקצועיות. מה מסתתר מאחורי המכונה המשומנת הזאת? עבדכם הנאמן חוזר בכתבה שלישית בסדרת הסיקורים על משחקי המוזיקה, החל מ- Rock Band 1 וכלה בכתבת ההשוואה היחידה מסוגה בין Rock Band 2 ו- Guitar Hero: World Tour .
"ירין?", אמר חבר שלי בהתלהבות בערב בילוי בסנוקר, "העפתי מבט בויקיפדיה כחלק מההתעדכנות שלי במה שחדש במשחקי המוזיקה, ותנחש מה!". "מה?", השבתי בסקרנות יתרה. והוא השיב: "התופים החדשים של Rock Band 2 נראים פשוט טוב!".
כך למעשה, החל לו דרכו של סיפור האהבה הזה ביני לבין התופים החדשים של Alesis, אשר עונים על השם ION Drum Rocker. יום לאחר האירוע, בעיצומו של החופש הגדול, קמתי ב- 11:30 בבוקר. בעודי מנסה לפתוח את העיניים מהשינה העמוקה שבה הייתי שרוי, פתחתי דף אינטרנט במחשב ובהשראת חברי הטוב, נכנסתי לאתר החדש שהוקם במיוחד בשביל מביא הבשורה. למראה עיניי התגלה חפץ יפהפה מועטר בגוון שחור מטאלי שנראה טוב מכדי להיות מציאותי. הציפיות שהצטברו במוחי הקודח, גבוהות ככל שהיו, פשוט לא יצרו שום ערעור או היסוס בפני מה שראיתי. איך נגדיר את זה? סוג של גאדג'ט. אבל יותר מזה, גאדג'ט למתופפים. לא מסוג הדברים שתיתקלו בהם חדשות לבקרים.
סוג של גאדג'ט. ה- Drum Rocker.
רקע לתופים
אם כן, ION Drum Rocker הינו מוצר מבית Alesis – שנמנית בין חברות התופים האלקטרוניים הנחשבות בעולם. המוצר הזה, הייתי אומר, הוא סוג של ניסיון. אף חברה בעולם (ועוד בטח שלא חברה לתופים אלקטרונים) לא ניסתה ליצור חלופה לתופים הסטנדרטים שבאים עם RB2 ועם GH4. חרף זאת שהפוטנציאל לא קטן. ועם הדיבורים המשותפים של Harmonix ושל Activision ליצור תאימות מלאה של כל כלי הנגינה שבאים עם המשחקים שלהן, היה מי שהימר כי הודעה זו תהיה יריית הפתיחה בפני שוק רחב של אלטרנטיבות וחלופות של חברות צד שלישי לתופים הסטנדרטיים הנלווים לכל משחקי המוזיקה המוכרים. הרי חיקויים לגיטרות של GH מצויות בשוק ובשפע, אז למה שבגזרת התופים זה לא יעבוד? הציפיות להגיעו של שוק אלטרנטיבות גדול לתופים של משחקי מוזיקה, הינן בלתי מותאמות למצב בשוק, כי בינתיים Alesis היא היחידה שהרימה את הכפפה. אולם עשתה עבודה מצויינת ומעוררת השראה. ה- Drum Rocker הושק בארה"ב בראשית נובמבר (2008) עם תג מחיר של 300$. התופים נמכרים בנפרד מ- RB2 (המשחק אליו מיועדים התופים, למרות שבינינו הם פועלים יפה גם עם GH4) ומהווים אלטרנטיבה לתופים הזמינים ל-RB2 ול-GH4, למי שמעוניין בכך. ובכן, מה Alesis ניסו ליצור פה? תופים במבנה שקרוב למציאות, בלי הגבלה, מקצועי ככל שאפשר, למי שמחפש ריאליזם במשחקי המוזיקה, עם חופש תנועה חסר מעצורים. אז הרי לכם תופים איכותיים המכילים בחובם שנות ידע וניסיון רב, שצברה החברה הוותיקה Alesis.
אתן לכם אינפורמציה לגבי השם של התופים הללו:
- ION הינו שם של פס בסדרת מוצרים של Alesis, החברה שפיתחה את התופים.
- Drum Rocker זה כבר השם של הדגם של התופים.
אז חוץ מהאיכות והמקצועיות, מה הופך את ה- Drum Rocker למוצר ששווה עבורו להיפרד מ-300$?
שימו לב לנתון הבא- ה-Drum Rocker הינו גם תופים אלקטרוניים. מה זה תופים אלקטרוניים? הם כלי הקשה אלקטרוני הבנויים כמערכת תופים, אולם במקום שהצליל יווצר באמצעות תנודה אקוסטית, הוא נוצר ע"י חיישנים המתרגמים את עוצמת המכה (התיפוף) לצליל הפד או המצילה. הרעיון הכללי הוא 'תופים חשמלים'. פתאום נראית הגיונית כל ההשקעה האינטנסיבית בעיצוב התופים שמאפיין אותם כ"כ.
ברם, גיליתי כי בכדי להסב את התופים משלט קונסולה לתופים אלקטרוניים, צריך לקנות תוספים מיוחדים עבורם (בתג מחיר של 200$). עסק יקר, ללא ספק. ככה זה נראה אחרי הוספת התוספים למיניהם. אם כי, כשמסתכלים לטווח הרחב, על מחירים של תופים אלקטרוניים מן המניין, אפשר למצוא נחמה בכך שה- Drum Rocker נחשב זול בתור תופים אלקטרונים. עוד מוטב לציין כי מחירם של תופים אקוסטיים (רגילים) בשוק יתחיל ב-800$.
הסיבה השנייה היא שבנוסף לארבעת הפדים המאפיינים את התופים של RB, מתווספות לחוויה 2 (עם אופציה ל-3) מצילות ואפשרות לדאבל באס שהופכים את התיפוף, לדבר האמיתי.
ALESIS. אחת יצרניות התופים האלקטרונים הנחשבות בעולם.
***המוצר נבדק ל- PlayStation 3***
האריזה והתכולה
כצפוי, החבילה של התופים כבדה וגדולה. גדולה מאוד. החבילה מעוטרת באיור התופים, ברקע כחול, עם פירוט נרחב למהות ה- Drum Rocker.
מן החבילה נחשפו קופסאות אשר ממיינות את חלקי התופים לפי הכיתוב שפוקד אותן. לא חסכו במשאבים, התרשמתי. כך למשל, כל חלק בתופים ארוז בקופסא או סוג אחר של עטיפה. זאת כדי לשמור על מצב תקין ועל סדר וארגון בתוך החבילה.
המצילות מגיעות מהחבילה בלי הצבעים שעוזרים לכם לזהות איזה צבע המצילה, וכן כל מצילה יכולה לשמש בכל צבע. למעשה, הצבעים, שאמורים להיות מחוברים למצילות, הם מעין טבעות פלסטיק. ברשותכם לקבוע איזה צבע תהיה כל מצילה, שכן מקבלים את כל 3 טבעות הצבעים למצילות, זאת למרות שבחבילה יש רק 2 מצילות.
מצורפים לתופים 8 כבלי 1/4 אינץ' לחיבור כולל של כל הפדים, המצילות ופדאל הבאס – ל"רכז התופים" (הרחבה בהמשך).
הרכבת התופים, היא לא דבר מורכב כפי שזה נראה לאחר פריקת כל חלקי התופים.
סרטון הסיקור שלי ביו טיוב:
חומרה
איכות חומרים ב- Drum Rocker היא מרכיב חשוב ומכריע בתור הפרמטר שגוזר את דינם כתופים איכותיים שלא חוסכים בדבר או צנועים שנועדו לשימוש 'חד פעמי'. הנה סיכום רחב על כל חלק בתופים –
פדים:
לפדים ולמצילות יש חיישני עוצמה, בדומה לתופים של GH4.
סביב הפדים, ישנה טבעת דקה הצבועה (באחד מצבעי הפדים, כאמור). זאת להבחנה מהירה בפד, עליו אתם צריכים להקיש.
הפדים שחורים וכלפי חוץ משדרים עמידות ואיכות חומרים טובה (נתון שנכון, בלי קשר למראה).
תיפוף על הפד הוא דבר מעניין בפני עצמו – הקשה עם מקל תיפוף על הפד תביא למקל לקפוץ לפחות (!) 3 פעמים, זאת בשל החומרים מהם עשוי משטח הפד.
צליל הלוואי הנלווה לתיפוף על הפד, זניח וכמעט לא נשמע.
הפדים. חיישני העוצמה רגישים ומגיבים בצורה מרשימה לכל נגיעה.
מצילות:
אחרי שהצלחתי להתעורר מהתדהמה שפקדה אותי ברגעים הראשונים שראיתי את ה- Drum Rocker, העפתי מבט על התופים ושאלתי את עצמי: "מה הסיפור של המצילות האלה?". ואכן, רק לאחר שצפיתי בסרטון הרשמי של ה- Drum Rocker, הצלחתי להבין איך המצילות משפיעות, אם בכלל הן משפיעות, על הגיימפליי ב-RB2. התשובות להלן:
- מסלול התופים נשאר 4 צבעים + פדאל הבאס, גם כשהמצילות מחוברות ל- Drum Rocker. תיפוף על המצילות ולא על התופים הוא רק בגדר המלצה, אינכם מחוייבים לתופף דווקא על המצילות או דווקא על הפדים כלל וכלל.
- באילתורים (בהפעלה של האנרגיה בתופים, ב- Freestyle Mode ובאילתור בסוף השיר שנותן נקודות), הצליל המופק מהמצילות שונה מהצליל המופק מהפדים. לפיכך, עוד אציין כי אם הצליל של הפד הירוק היה צליל של קראש (מצילה), אחרי חיבור המצילה הירוקה, צליל המצילה הירוקה יהיה צליל מצילה (מצילת קראש, במקרה הזה) ואילו צליל הפד הירוק יהיה צליל שונה (של פד ולא של מצילה). ועל אותו עקרון, שאר המצילות והפדים.
למצילות ולפדים יש חיישני עוצמה, בדומה לתופים של GH4.
חלקם הקדמי מיועד להקשה ולתיפוף, ואילו שאר המצילה הוא ליופי, הייתי מגדיר אותה.
צליל הלוואי הנלווה לתיפוף על המצילה חזק יותר מהפד, בצורה מינורית, אך מורגש הבדל.
לא משנים את הגיימפלי. המצילות.
פדאל הבאס:
פדאל הבאס אשר מגיע עם ה- Drum Rockerעשוי כולו מתכת, כחלק מהפקת הלקחים של RB מכך שפדאלי באס שעשויים מפלסטיק, נשברים. ה- Roadie 2 (שד"א נקרא כך) מועטר בגוון שחור-כסוף, עם עיטור של להבות אש על חלקו העליון, שמצא חן בעייני. ה- Roadie 2 הוא למעשה פדאל 'הי-האט' ולא פדאל לבאס, למרבה התדהמה, שכן הפדאל אמור היה להיות פדאל באס. איך זה משפיע בפועל? לחיצה עליו עם הרגל היא דבר לא בעייתי בעליל. לצורך העניין, אפשר להצליח ללחוץ על פדאל ה'הי-האט' ללא שום התיקלות בבעיה עם אצבע הזרת, דבר שלא אמור להיות כ"כ קל בפדאלי באס מציאותיים יותר. אם אתם מחפשים להרגיש בתיפוף כמו במציאות, שימוש ב- Roadie 2 לא יתרום למבוקשכם. אם כי, יש מי שיראה בזה יתרון.
נוסף על כך, אני יכול להעיד כי Roadie 2 מפיק צלילים מתכתיים מלחיצה עליו. כשיש צורך ללחוץ על פדאל הבאס בצורה אינטנסיבית, קשה אף לשמוע את השיר.
לפדאל הבאס יש נטייה 'להתקדם' קדימה בזמן שימוש, שמקשה באופן מוחלט על ביצוע נקי של השיר.
שלא כמו בפדאל הבאס הסטנדרטי המגיע עם משחקי RB, Roadie 2 מנותק מהכבל המחבר אותו לתופים. היה קשה לי להבחין במיקום החיבור על Roadie 2, שכן אותו חיבור 'מתחבא' בחלק הקדמי של הפדאל בצד ימין, עניין של לא יותר מדקה עד שתמצאו את החיבור המדובר.
העבירו עליו ביקורות רעות. פדאל הבאס.
הגוף של התופים:
את הפדים והמצילות מחזיק גוף שכולו מוטות. ניחשתם נכון, המוטות האלה עשויות מתכת. צבען שחור מטאלי והן מסיביות וחזקות. מהבחינה הזאת אין מה לפרט, כי ידוע שהגוף של התופים עמיד, חזק, קשיח ואיכותי. אולם...
הפדים, המצילות ופדאל הבאס מחוברים באמצעות כבלים אל מה שאני אוהב לכנות בתור 'רכז התופים'. מהו 'רכז התופים'? ובכן, מעבר לתמונה שלו שמפורסמת כאן בהמשך הכתבה, אסביר מה תפקידו- 'רכז התופים' מרכז את כל הכבלים של הפדים המצילות ופדאל הבאס (בדומה למקביל לו בתופים אלקטרוניים אמיתיים) להתקן אחד קטן, באמצעות שלל חיבורים הפוקדים את הרכז מצדדיו. עוד אספר כי 'רכז התופים' משמש בשליטה מהתופים על הקונסולה כשלט, עם כל הלחצנים שנראים על שלט קונסולה רגיל.
כל פד ומצילה בתופים ניתנים לשינוי בזווית, בתנוחה, בגובה, בצד, קדימה, אחורה- כחלק מהרכבת התופים, לכל פד ומצילה יש חלק שנתמך במוטות המתכת ומאפשר הוזזה במיקום של הפדים והמצילות. בנוסף, בסמוך לתופים יש רכיבים שמאפשרים תזוזה בזווית, בתנוחה, בגובה, בצד, קדימה, לאחור שבהם נמצאים הפדים והמצילות. מכאן, אני מתפעל מהיכולת של התופים הללו לאפשר חופש תנועה מקסימלי, בכדי ליצור את המצב הכי נוח, בזווית הכי נוחה. או במילים אחרות- התופים מתאימים את עצמם למתופף.
דבר נוסף, שלגופו של עניין עשוי להתגלות כבעייתי משהו, זה הכבלים. אם בתופים של RB2 ושל GH4 הכבלים שמחברים את הפדים (והמצילות) לקונסולה ממוקמים בתוך מוטות הפלסטיק שמחזיקים את התופים, תשכחו מזה ב- Drum Rocker. ויש הרבה כבלים. לא חסרות סיבות שיצדיקו את הצורך בכך שהכבלים יהיו חיצוניים למוטות ולא פנימיים אבל זה לא כ"כ אסטטי כשזה נשאר בחוץ. בכנות, להשקיע קצת זמן וללפף את הכבלים סביב מוטות המתכת שמחזיקים את הפדים והמצילות בשביל שהתוצאה תהיה מתונה יותר.
שמתי לב, אם זה קריטי למי מקוראיי, שלא מובנה ב- Drum Rocker שום מעמד למקלות בתופים, בניגוד לתופים של RB1 ושל RB2. אולם, היה מי שהשכיל לעשות את הדבר הבא.
הגוף של התופים. חזק, מתכתי ושחור.
האם הכרחי להסב את התופים לאלקטרונים?
בעקרון, המטרה של הכתבה לסקר את התופים כשלט ל-PS3. מאידך, נראה שאין מנוס מן הנושא הבא: אין כל ספק כי העובדה שה- Drum Rocker שיכולים להיות תופים אלקטרוניים, היא אופציה מרעננת שיכולה רק להוסיף. האמנם? האם באמת יש צורך בה? אחד התוספים ש- RB2 מציע הוא Freestyle Mode שמאפשר לכם לאלתר ורק לאלתר עם התופים ככל שתחפצו לעשות. לכן, אפשר להגדיר את התוסף הזה כ"תוכנה להסבת התופים לאלקטרוניים". תחשבו על זה- לא שונה בהרבה העניין שאתם מתופפים על תופים שהצלילים מופקים ממגבר, לבין לתופף על תופים שהצלילים מופקים מהטלוויזיה, דרך הקונסולה. אם כך, מה הטעם להסב את התופים לאלקטרוניים? לא ברור, אבל זה כבר תלוי בכם ובדרישותיכם. מצד שני, לא הייתי רוצה להדליק את ה- PS3 שלי בכל פעם שאני רוצה לתופף, ללא כל תלות במשחק מוזיקה כלשהו. אז נראה שבחשיבה שנייה, מתגלה איזה שהוא היגיון מאחורי הרעיון.
חשבתי שיהיה חיוני להוסיף על הדבר הבא. אם אתם לא מבינים מה אתם רואים, אז זה האלטרנטיבה ל-ION, בערך. מצילות בנפרד לתופים סטנדרטים של RB1 ושל RB2 ניתנות לקנייה (1, 2 או 3 מצילות). שוק היעד הוא בעיקר אנשים שמצב התופים הסטנדרטיים שלהם הוא טוב, אבל הם רוצים להיפתח לאפשרויות נוספות כתוצאה מתוספת של עד 3 מצילות. כאמור, המצילות לא הופכות את התופים לתופים אלקטרוניים.
פרשיית הדאבל באס
זאת אחת הבעיות המשמעותיות יותר שנתקלתי בדרך להשגת ה- Drum Rocker. כשתכננתי את הקנייה של ה- Drum Rocker, יצאתי מנקודת הנחה שהחיבור של פדאל הבאס של ה- Drum Rocker הוא של אוזניות (3.5 מ"מ) בדומה לזה של התופים הסטנדרטים של RB1 ושל RB2. עוד אציין כי כש- RB1 שלט בשוק בזמנו, ראיתי ביו טיוב סרטון של אדם שמשתמש בדאבל באס בתופים שלו באמצעות מפצל אוזניות (כמה יציאות של חיבור אוזניות מהתקן כל שהו). הסרטון הזה השפיע עלי רבות, יש לומר. ככה שמה שתכננתי בעצם זה לקנות מפצל אוזניות ולחבר 2 פדאלי באס ע"י מפצל האוזניות הזה. יום אחד הסתכלתי בגוגל בתמונות של ה- Drum Rocker להרחיב אופקים אם ישנה תמונה שעדיין לא ראיתי. לפתע נתקלתי בתמונה המתארת חיבור של כבל (דהיינו כבל 1/4 אינץ') שאני לא מזהה בתמונת השוואה לכבל של אוזניות. עוד גיליתי כי התמונה הזאת מופיעה בפורום תחת הכותרת "ראיתי שהפדאל באס של התופים של RB1 תומך ב- Drum Rocker. אבל ראיתי שצריך מתאם. האם זה נכון, ואיפה אני יכול להשיג אחד כזה?". חשכו עייני. חשבתי שידעתי הכל על התופים הללו אך הסתבר שהערכתי לא נכון דברים ויצאתי יותר מידי מנקודת הנחה, במקום לבסס את מה שאני חושב. במירוץ נגד הזמן, התחלתי לחפש מה משמעות המתאם הזה, מה החיבורים ברכז של הכבלים ב- Drum Rocker. סרטון ביו טיוב לא ברור במיוחד באיכות הצפייה שלו, הוביל אותי לכמה גילויים מרשימים למדי:
- החיבורים ברכז הכבלים (רכז התופים) של ה- Drum Rocker הם חיבורים של כבל הנפוץ בעיקר כמתאם בין גיטרה חשמלית למגבר (כבל ה-1/4 אינץ' המפורסם מהפורום שבו התחילה הפרשייה).
- קיים מתאם ספציפי לשימוש בדאבל באס ב- Drum Rocker, ואת המתאם הזה מחברים ל- Drum Rocker באמצעות כבל 1/4 אינץ'.
- עוד נקודה מעניינת שעליתי עליה היא ששימוש במפצל אוזניות ב- Drum Rocker בכדי לעשות שימוש בדאבל באס, לא מביא תוצאות מושלמות. משמע, אם פדאל באס אחד לחוץ, לחיצה על פדאל הבאס השני "לא תיחשב" במשחק. ועל כן, לאלה שרוצים לעשות שימוש במפצל אוזניות ולא במתאם, יצטרכו ללחוץ כל פעם על פדאל באס אחר ולא בו-זמנית, דבר שעשוי להתגלות כבלתי אפשרי כשתצטרכו ללחוץ מהר על דאבל באס.
אני רואה בדאבל באס כמוצר חובה הכרחי לתופים שלי. זאת כי אני מנגן ברמה אקספרט והצורך לתת מענה לביצועים טובים יותר, נובע גם מהפדאל שמהווה מרכיב עיקרי בתופים. *הערה: ב- Guitar Hero: Metallica למשל, Activision מצאה לנכון להוסיף לתופים (לראשונה בתולדות משחקי המוזיקה, יש לומר ולזקוף לזכותם) את רמת "Expert Plus" שהיא הקשה ביותר. היא לא שונה מהותית מ-"Expert" אבל היא מוכרת בעיקר בדאבל באסים שמאפיינים כ"כ את מטאליקה. Activision הצהירה כי ברמת "Expert Plus", תוכלו לנגן אך ורק באמצעות שימוש בדאבל באס. עושה רושם שכאן נכנס הדאבל באס למשחקי המוזיקה כדבר מובן מאליו. וכך אני חושב שצריך להיות.
מתאם Roadie 2. מאפשר שימוש ב-2 פדאלי באס.
בשורה התחתונה
היה לי חזון... לפני כשנתיים, אני וחברי נפגשנו לשחק כדורסל. בדרך למגרש הכדורסל הקרוב לבית, התבשרנו מאחד החברים, בכתבה שאותה קרא, נודע לו על הגיטרה הראשונה שיצאה ל- Guitar Hero מחברת צד שלישי. אני בזמנו אמרתי לחבר שסיפר על הכתבה, כי אני מאמין שבבוא היום, נראה חנויות שלמות של גיטרות ואמצעים נלווים – ל- Guitar Hero בפרט, ולמשחקי מוזיקה בכלל. כשמשחקי המוזיקה מגלגלים כשליש מרווחי תעשיית המשחקים, אין סיבה שתרחיש כדוגמת זה שהעלתי לפני שנתיים, לא יתממש. אנשים מוכנים לשלם עד 190$ למשחק מוזיקה הכולל את החבילה המלאה, ויחד עם זאת משחקי המוזיקה נעשים אתגריים יותר. לשם כך, אני מאמין שאנשים ישקיעו עוד כסף כמענה לדרישה לקבל תוצר שיאפשר להוציא את המיטב בקריירת התיפוף הווירטואלית. לכן, ענף משחקי המוזיקה והכלים הנלווים, יתרחב ככל שהזמן יעבור.
ובדבר התופים:
לא צריך להיות גאון בשביל לראות איזה דמיון מדהים קיים בין ה- Drum Rocker לתופים אמיתיים. ובכלל, מאז הומצאו התופים האלקטרוניים בשלהי שנות השישים של המאה הקודמת, הפערים ביניהם לבין הדבר האמיתי הלכו וקטנו. עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית.
אדם חכם אמר שאם אתה רוצה לקנות פסנתר, יש את החשמלי שהוא "חסר הנשמה" מכוון שהצלילים שלו מתכתיים, ויש את הפסנתר האקוסטי עם ה"נשמה", עם הצלילים העשירים. אותו דבר אפשר היה לומר על הסיפור של התופים האמיתיים והתופים האלקטרוניים. רק שכיום, לא מרגישים הבדל באקוסטיקה. ועם טיפת דגש על העיצוב ועל חופש האפשרויות, דבר שלא חסכו בו ב- Drum Rocker, אפשר להרגיש את ה"נשמה" של התופים, כמו שאותו אדם חכם אמר.
אני לא רואה איזהשהו חסרון ב- Drum Rocker שהיה מונע ממני אפילו לחשוב על קנייה של התופים הנפלאים הללו.
ובנימה אישית, אני מאמין בלנצל את החיים עד תום. להוציא את המיטב מהחיים בצורה אפקטיבית. והשקעה במטרות שהצבתם לכם בחיים- זה בדיוק העניין.
אהה... ועוד משהו... קצת כסף לא יזיק (:
וכעת נעבור לציונים ולהערות:
קהל היעד, למי מומלץ: למתופפים בדימוס שלא מסתפקים מהתופים הסטנדרטים של RB2 ו-GH4, ואנשים שהתופים הוא הכלי המועדף עליהם במשחקי המוזיקה, שרוצים לחוות את הדבר האמיתי. למי לא מומלץ: למתחילים בעסק הזה של משחקי מוזיקה עם תופים בפרט, משום שזה יהיה בעצם ישר קפיצה למים העמוקים, דבר שאני כלל לא ממליץ.
יתרונות: חומרה חזקה ואיכותית, תופים למשחקי המוזיקה מעולם לא היו קרובים כ"כ למציאות, אפשרות הסבה לתופים אלקטרונים, מקצועי, דומים לתופים אמיתיים, אפשרות הרחבה לדאבל באס ול-3 מצילות, מראה חיצוני מעולה – אם אתם מחפשים למשוך עיניים – תמקמו את התופים באמצע הסלון, והכי חשוב- נוח – התופים מתאימים את עצמם למתופף.
חסרונות: יקר!!! תופים למשחקי מוזיקה מעולם לא היו יקרים כ"כ, אפשרות הסבה לתופים אלקטרונים יקרה בעצמה! ועשויה להתגלות כלא משתלמת, פדאל הבאס הוא לא המוצלח ביותר שראיתי- יש טובים יותר.
ציון: 98(הורדתי 2 נקודות בגלל המחיר!)
לסיכום: התופים הבלתי מעורערים של משחקי המוזיקה!!! פשוט שווה כל דולר.
אז תהנו ותנגנו (ותתופפו) Rock'N'Roll!
[/b]
נערך לאחרונה על ידי יובל בירב, 16.03 בשעה 09:49.
סיבה: הכנסתי את הסרטון לתוך הפוסט.
כן, כן - זאת תמונה מהקטע שבו שיחקו סטן וקייל מסאות'פארק בגיטר הירו! קטע מצחיקק.. הם גרועים XD
כמה הערות:
- לא צילמתי תמונות כי יש לי מצלמת 5 מגה פיקסל וזה יוצא ענק כל תמונה, ואין לי תוכנת עריכה בשביל להקטין את התמונות.
- למי שרוצה הוכחות שיש לי את התופים, שיכנס לסרטון סיקור-מצולם ביו טיוב שהעלתי.
- אלדר, תעלה את הכתבה בבקשה ללוח כתבות וחדשות של קהילת Vgames, אם זה אפשרי בבקשה תודה ^.^
- הערות יתקבלו בשמחה.
תהנו D:
------------------------
עריכה: תודה למי ששינה את גודל האותיות
נערך לאחרונה על ידי yarin_sg, 15.03 בשעה 19:59.
כן, כן - זאת תמונה מהקטע שבו שיחקו סטן וקייל מסאות'פארק בגיטר הירו! קטע מצחיקק.. הם גרועים XD
אבא שלי לא לקח סיכונים, גם בגלל הגודל של הקופסא ותשומת הלב שהיא משכה, וגם בגלל הקנס (100% מהמחיר קנס) ועבר ישר בקו האדום של אלה שמצהירים במכס. שמבחינת שיקולים, משתלם פיננסית.
אה, טעות שלי. משום מה חשבתי שזה 1000$.
בכל מקרה, למה בסיקור הוידאו שלך לא שמת וידאו שלך משחק עם התופים ב-RB או GH ?
אני יכול דווקא, אם אני אראה שיש לזה דרישה.
חשבתי למען האמת לשים את ה-freestyle mode ב-RB2 כדי שתשמעו את הצלילים שהחיישנים מעבירים לקונסולה. אבל זה קצת הסתבך עם העריכה של הסרטון, סיפור ארוך.. ומורכב משהו.
את התופים יש לי שבוע כבר, את הכתבה התחלתי מהידע הכללי שלי לפני כשבועיים שהתופים היו ברשותי, תיקנתי ועדכנתי את מה שהיה צריך לתקן. 3 שבועות בערך לקח לי לכתוב הכל
אז חוץ מהאיכות והמקצועיות, מה הופך את ה- Drum Rocker למוצר ששווה עבורו להיפרד מ-300$?
שימו לב לנתון הבא- ה-Drum Rocker הינו גם תופים אלקטרוניים. מה זה תופים אלקטרוניים? הם כלי הקשה אלקטרוני הבנויים כמערכת תופים, אולם במקום שהצליל יווצר באמצעות תנודה אקוסטית, הוא נוצר ע"י חיישנים המתרגמים את עוצמת המכה (התיפוף) לצליל הפד או המצילה. הרעיון הכללי הוא 'תופים חשמלים'. פתאום נראית הגיונית כל ההשקעה האינטנסיבית בעיצוב התופים שמאפיין אותם כ"כ.
ברם, גיליתי כי בכדי להסב את התופים משלט קונסולה לתופים אלקטרוניים, צריך לקנות תוספים מיוחדים עבורם (בתג מחיר של 200$). עסק יקר, ללא ספק. ככה זה נראה אחרי הוספת התוספים למיניהם. אם כי, כשמסתכלים לטווח הרחב, על מחירים של תופים אלקטרוניים מן המניין, אפשר למצוא נחמה בכך שה- Drum Rocker נחשב זול בתור תופים אלקטרונים. עוד מוטב לציין כי מחירם של תופים אקוסטיים (רגילים) בשוק יתחיל ב-800$.
ובדבר התופים:
לא צריך להיות גאון בשביל לראות איזה דמיון מדהים קיים בין ה- Drum Rocker לתופים אמיתיים. ובכלל, מאז הומצאו התופים האלקטרוניים בשלהי שנות השישים של המאה הקודמת, הפערים ביניהם לבין הדבר האמיתי הלכו וקטנו. עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית.
אדם חכם אמר שאם אתה רוצה לקנות פסנתר, יש את החשמלי שהוא "חסר הנשמה" מכוון שהצלילים שלו מתכתיים, ויש את הפסנתר האקוסטי עם ה"נשמה", עם הצלילים העשירים. אותו דבר אפשר היה לומר על הסיפור של התופים האמיתיים והתופים האלקטרוניים. רק שכיום, לא מרגישים הבדל באקוסטיקה. ועם טיפת דגש על העיצוב ועל חופש האפשרויות, דבר שלא חסכו בו ב- Drum Rocker, אפשר להרגיש את ה"נשמה" של התופים, כמו שאותו אדם חכם אמר.
ירין,
הכתבה שלך מאוד יפה ומושקעת... אבל היית צריך לברר לעומק דברים ולא לבסס עובדות כוזבות:
- כמעט כל נגן שהוא מעל שנה בתחום, כל נגן יכול להבחין בין כלי אמיתי לכלי אלקטרוני שלא לדבר על ערכה של 4 תופים ופדאל ב300$
- לעולם... שום משחק בעולם לא ישתווה למפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב במרתף או בגראג'
ובגלל זה אני גם לא מרגיש מחובר למשחקים כאלה וגם רואה אי-סנכרון ושום קשר בין המשחקים האלה למציאות...
-מערכת תופים הכי בסיסית (2 טמטמים בס סנר האייאט וקראש) או "תופים אקוסטיים" כמו שאתה טוען... לא מתחילים מ800$ חביבי...... מערכת כזו אתה יכול גם למצוא ב700 שקל...
- בתור מוסיקאי מעולם לא שמעתי על חברת Alesis ואני בטוח שתופים אלקטרונים (בלי שום התייחסות למשחק אלא בתור כלי) ב-300$ (רק לפי תווית החיר) זהו כלי שאינו שווה התייחסות... מכיוון שתופים אלקטרונים , העלות שלהם מתחילה אולי מ-1000$ דולר ובכלי מוסיקה כמוש אתה אולי יודע השמיים הם הגבול..... וגם בתופים של 3K$ אפשר להבחין אם זה אלקטרוני או מערכת רגילה...
למרות זאת הכתבה שלך יפה ומעניינת התופים נראים טוב
ואם אתה נהנה... זה מה שחשוב...
רק פעם הבאה, להתשדל לדייק לאשש ולאמת עובדות שאתה כותב כשאתה לא יודע מי יקרא אותן
ירין,
הכתבה שלך מאוד יפה ומושקעת... אבל היית צריך לברר לעומק דברים ולא לבסס עובדות כוזבות:
- כמעט כל נגן שהוא מעל שנה בתחום, כל נגן יכול להבחין בין כלי אמיתי לכלי אלקטרוני שלא לדבר על ערכה של 4 תופים ופדאל ב300$
- לעולם... שום משחק בעולם לא ישתווה למפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב במרתף או בגראג'
ובגלל זה אני גם לא מרגיש מחובר למשחקים כאלה וגם רואה אי-סנכרון ושום קשר בין המשחקים האלה למציאות...
-מערכת תופים הכי בסיסית (2 טמטמים בס סנר האייאט וקראש) או "תופים אקוסטיים" כמו שאתה טוען... לא מתחילים מ800$ חביבי...... מערכת כזו אתה יכול גם למצוא ב700 שקל...
- בתור מוסיקאי מעולם לא שמעתי על חברת Alesis ואני בטוח שתופים אלקטרונים (בלי שום התייחסות למשחק אלא בתור כלי) ב-300$ (רק לפי תווית החיר) זהו כלי שאינו שווה התייחסות... מכיוון שתופים אלקטרונים , העלות שלהם מתחילה אולי מ-1000$ דולר ובכלי מוסיקה כמוש אתה אולי יודע השמיים הם הגבול..... וגם בתופים של 3K$ אפשר להבחין אם זה אלקטרוני או מערכת רגילה...
למרות זאת הכתבה שלך יפה ומעניינת התופים נראים טוב
ואם אתה נהנה... זה מה שחשוב...
רק פעם הבאה, להתשדל לדייק לאשש ולאמת עובדות שאתה כותב כשאתה לא יודע מי יקרא אותן
תודה כולם,
ובאופן קצת יותר ספציפי רציתי להתייחס להערות של Balaga Boy.
קודם כל, אני שמח שאתה מגיב, זה נותן חומר למחשבה ומראה איפה אני יכול לשפר.
ובכן נתחיל (הרי, איך הערה יכולה לעבור בשתיקה?) :
- "כמעט כל נגן שהוא מעל שנה בתחום, כל נגן יכול להבחין בין כלי אמיתי לכלי אלקטרוני שלא לדבר על ערכה של 4 תופים ופדאל ב300$". ובכן, צוטטתי את המשפט ש"מאז הומצאו התופים האלקטרוניים בשלהי שנות השישים של המאה הקודמת, הפערים ביניהם לבין הדבר האמיתי הלכו וקטנו. עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית." מאתר ויקיפדיה. קצת בעייתי לסתור את הטענה הזאת... במילים, בכל אופן. כמובן שיש מערכות תופים אלקטרונים שונות במחירן ובאיכותן, אולם הטובות שבהן שנמכרות כיום בהחלט ראויות למשפט "עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית".
- את ההערה השנייה ("לעולם... שום משחק בעולם לא ישתווה למפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב במרתף או בגראג' ובגלל זה אני גם לא מרגיש מחובר למשחקים כאלה וגם רואה אי-סנכרון ושום קשר בין המשחקים האלה למציאות...") לא הצלחתי להבין אם היא מתייחסת לכתבה שלי, שכן לא השוואתי בין "מפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב בגראג'" לבין משחק במשחקי המוזיקה.
- אכן טעות מצערת, הסתכלתי על מחירים של תופים של ימהה ב"כלי זמר" וראיתי שהמחירים מתחילים ב-4000 ש"ח, וזה היה נראה הגיוני לטענה שקראתי עליה שמחירם של תופים אקוסטיים [וזה לא "טענה שלך". אתה לא יכול סתם לומר "תופים". הרי, יש גם תופים אלקטרונים. אז אם אתה מתכוון לתופים נורמאליים (לא אלקטרונים, שלא מתחברים לחשמל), אז השם המקצועי של זה הינו "תופים אקוסטיים", מלשון הצליל האקוסטי שמופק בעת התיפוף עליהם].
- עצם העובדה שאתה לא מכיר את ALESIS, לא הופך אותה ל"לא מוכרת", וגם לא הופך חברת תופים אלקטרונים שאתה מכיר, למוכרת. מי אני שאשפוט את רמת הידע שלך בנושאים הללו אבל ידידי, ALESIS נחשבת חברה מוכרת וותיקה ומקצועית שפועלת כבר 29 (!) שנים (החלה לפעול ב-1980, מה יכול להיות יותר וותיק מזה חח), הרחבה על אודות החברה תוכל לקרוא כאן.
לפיכך, אני חושב שחלק מההערות לא במקום, אבל קיבלתי על עצמי את הטעות במחירים.
עוד מישהו רוצה להעיר? P:
נערך לאחרונה על ידי yarin_sg, 16.03 בשעה 18:40.
בתור מתופף אמיתי שכבר 4 שנים מנגן ויש לו מערכת אמיתית בבית,
אני מודה שהדבר הזה באמת נראה דומה לדבר האמיתי.
מספר ווי:6748-7505-7681-5654
מספר מריו סטריקרס:128965347569
מספר גיטר הירו 3: 034491061872
מספר גיטר הירו אירוסמית':176243116171
רוק בנד 2: 200507353302
מי שמאשר אותי שיודיע לי בפרטי.
תודה כולם,
ובאופן קצת יותר ספציפי רציתי להתייחס להערות של Balaga Boy.
קודם כל, אני שמח שאתה מגיב, זה נותן חומר למחשבה ומראה איפה אני יכול לשפר.
ובכן נתחיל (הרי, איך הערה יכולה לעבור בשתיקה?) :
- "כמעט כל נגן שהוא מעל שנה בתחום, כל נגן יכול להבחין בין כלי אמיתי לכלי אלקטרוני שלא לדבר על ערכה של 4 תופים ופדאל ב300$". ובכן, צוטטתי את המשפט ש"מאז הומצאו התופים האלקטרוניים בשלהי שנות השישים של המאה הקודמת, הפערים ביניהם לבין הדבר האמיתי הלכו וקטנו. עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית." מאתר ויקיפדיה. קצת בעייתי לסתור את הטענה הזאת... במילים, בכל אופן. כמובן שיש מערכות תופים אלקטרונים שונות במחירן ובאיכותן, אולם הטובות שבהן שנמכרות כיום בהחלט ראויות למשפט "עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית".
- את ההערה השנייה ("לעולם... שום משחק בעולם לא ישתווה למפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב במרתף או בגראג' ובגלל זה אני גם לא מרגיש מחובר למשחקים כאלה וגם רואה אי-סנכרון ושום קשר בין המשחקים האלה למציאות...") לא הצלחתי להבין אם היא מתייחסת לכתבה שלי, שכן לא השוואתי בין "מפגש של כמה חברה וג'ימג'ום טוב בגראג'" לבין משחק במשחקי המוזיקה.
- אכן טעות מצערת, הסתכלתי על מחירים של תופים של ימהה ב"כלי זמר" וראיתי שהמחירים מתחילים ב-4000 ש"ח, וזה היה נראה הגיוני לטענה שקראתי עליה שמחירם של תופים אקוסטיים [וזה לא "טענה שלך". אתה לא יכול סתם לומר "תופים". הרי, יש גם תופים אלקטרונים. אז אם אתה מתכוון לתופים נורמאליים (לא אלקטרונים, שלא מתחברים לחשמל), אז השם המקצועי של זה הינו "תופים אקוסטיים", מלשון הצליל האקוסטי שמופק בעת התיפוף עליהם].
- עצם העובדה שאתה לא מכיר את ALESIS, לא הופך אותה ל"לא מוכרת", וגם לא הופך חברת תופים אלקטרונים שאתה מכיר, למוכרת. מי אני שאשפוט את רמת הידע שלך בנושאים הללו אבל ידידי, ALESIS נחשבת חברה מוכרת וותיקה ומקצועית שפועלת כבר 29 (!) שנים (החלה לפעול ב-1980, מה יכול להיות יותר וותיק מזה חח), הרחבה על אודות החברה תוכל לקרוא כאן.
לפיכך, אני חושב שחלק מההערות לא במקום, אבל קיבלתי על עצמי את הטעות במחירים.
עוד מישהו רוצה להעיר? P:
ירין , לפני שאני מתחיל אתה יודע משהו?
אני רוצה לאמר לך שאתה בנאדם מאוד בוגר... לא הרבה אנשים יודעים לקבל ביקורת עם בכלל ועוד לענות עליה בחיוך.. כל הכבוד...
ובכן לעניינו
- אתה מודע שאת ויקיפדיה כל מי שחפץ בכך יכול לערוך. זה לא "מר עולם בתופים " כתב שם...
-זה לא היה קשור לכתבה היה פשוט אזכור קטן
-כלי זמר (או זבל) ידועים כיקרנים.. אין להתייחס אליהם או לכלים שלהם ברצינות.... חוץ מזה...
מה עם יד שנייה? תופתע לגלות (או לא) שאני מעריך שרק 35% מהכלים שמחליפים ידים בארץ (בתחום המוסיקה) הם חדשים... ברוב תחומי המוסיקה (למעט כלי נשיפה ממתכת) ככל שהכלי יותר ישן כך הוא יותר איכותי
- אם בדקת והוכחת לגבי Alises אז כנראה שאצטרך להודות בטעותי... זה שאני לא שמעתי עליה לא הופך אותה לדנידין
אז ירין... 2-1 לי חחח
לא סתם...
אבל באמת
באמת
כל הכבוד על הגישה שלך, בכתבה ובתגובה אליי
הרשמת אותי עמוקות
ירין , לפני שאני מתחיל אתה יודע משהו?
אני רוצה לאמר לך שאתה בנאדם מאוד בוגר... לא הרבה אנשים יודעים לקבל ביקורת עם בכלל ועוד לענות עליה בחיוך.. כל הכבוד...
ובכן לעניינו
- אתה מודע שאת ויקיפדיה כל מי שחפץ בכך יכול לערוך. זה לא "מר עולם בתופים " כתב שם...
-זה לא היה קשור לכתבה היה פשוט אזכור קטן
-כלי זמר (או זבל) ידועים כיקרנים.. אין להתייחס אליהם או לכלים שלהם ברצינות.... חוץ מזה...
מה עם יד שנייה? תופתע לגלות (או לא) שאני מעריך שרק 35% מהכלים שמחליפים ידים בארץ (בתחום המוסיקה) הם חדשים... ברוב תחומי המוסיקה (למעט כלי נשיפה ממתכת) ככל שהכלי יותר ישן כך הוא יותר איכותי
- אם בדקת והוכחת לגבי Alises אז כנראה שאצטרך להודות בטעותי... זה שאני לא שמעתי עליה לא הופך אותה לדנידין
אז ירין... 2-1 לי חחח
לא סתם...
אבל באמת
באמת
כל הכבוד על הגישה שלך, בכתבה ובתגובה אליי
הרשמת אותי עמוקות
בגישה הבוגרת שלי, אני אשווה 2-2 חח ואכתוב:
- אני מתאר לעצמי שבודקים, מעבירים בצנזורה ומסננים כל דבר שנכתב בויקיפדיה, לפי הצורך. -גם אני צונזרתי בדברים שהוספתי בויקיפדיה, לצורך העניין-
עד כמה שידוע לי, ויקיפדיה עובדים בדרך הבאה: יש כמה "מנהלים" שמקבלים התרעות על כל תוספת, ולשיקולם הם בוחנים את מה שהתווסף ולפיכך מחליטים איך להגיב- להשאיר/לשפר/למחוק את התוספת.
זה באמת נשמע קצת דעתני העניין הזה שתופים אלקטרונים הם כמו טיפת מים לתופים אקוסטיים ברמת האקוסטיקה, כשמביאים כזו דוגמא חפיפניקית ש"מתופפים מקצועיים לא מצליחים להבדיל".
אבל בכל זאת, כפי שכתבתי קודם: "כמובן שיש מערכות תופים אלקטרונים שונות במחירן ובאיכותן, אולם הטובות שבהן שנמכרות כיום בהחלט ראויות למשפט 'עד כדי כך שקשה אף למתופפים מקצועיים לשמוע ולהבדיל בין מערכת אקוסטית למערכת אלקטרונית' ".
- אוקיי... זה אזכור.. מגניב ^^
- את האמת, שאני בעצמי בפייסבוק רשום בקבוצה שנקראת "כלי זבל" חחח אז אין פה יותר מידי על מה להתווכח. בתקופת אינפלציה כמו זאת שבה אנו חיים כיום, אני לא מתפלא כלל וכלל לשמוע על רכישות יד שנייה, למען האמת זה אפילו נהיה סוג של אופנה בכל תחום בחיים של משהו שאפשר לקנות.. חח לצערנו אני מניח
- אני שמח שאתה יודע שהם נוסדו ב-1980
יודע מה, אם אתה מתפלא מזה שאני מגיב בצורה נעימה בוויכוח, דבר שנראה לי מובן מאליו, כנראה שהפורומים בארץ מאוכלסים בחוליגאנים xD
נערך לאחרונה על ידי yarin_sg, 16.03 בשעה 22:24.