נכון שזה נשמע קצת מצחיק ומעלה גיחוך שיש אנשים שלא יודעים להתחבר לשרתים, אבל יש גם כאלה :]
אז זה הולך להיות מדריך להתחברות לשרתי המשחק בכל דרך אפשרית (כמו שכבר בטח הבנתם).
דבר ראשון לפני הכל אני אראה: כיצד מוסיפים את אפשרות פתיחת הקונסול (Console)
1. לאחר שנכנסתם למשחק מן הסתם עליכם ללחוץ על Options -> KeyBoard/Mouse.
משל עליכם ללחוץ על האפשרות ALLOW DEVELOPER CONSOLE -> Enable
לאחר מכן לחצו על Done ומעכשיו והלאה כאשר תלחצו על המקש "טילדה" (~) יפתח לכם הקונסול (Console).
דרך א' - התחברות דרך הקונסול (Console).
דרך א' היא הפשוטה מכל הדרכים אך גם המגושמת ביותר.
לפני כניסתכם למשחק עליכם לקחת את כתובת האייפי (IP Address) של השרת אליו אתם רוצים להכנס ולהעתיק אותה, לאחר מכל עליכם להכנס לקונסול ולרשום: Connect IP Addrees -> Enter ואתם בפנים, פשוט לא?
לדוגמא:
למי שעוד לא יודע כתובות שרתי המשחק שלנו הן:
Server #1 213.8.254.46:27051
Server #2 213.8.254.46:27061
Server #3 213.8.254.46:27071
Server #4 213.8.254.46:27081
דרך ב' - התחברות דרך ה-Server Browser.
גם פה כמו מקודם לפני כניסתכם לשרת עליכם להעתיק את כתובת השרת אליו אתם רוצים להתחבר, לאחר מכן עליכם לרשום בקונסול: OpenServerBrowser
לאחר שרשמתם את הפקודה יפתח לכם חלון הנראה ככה:
עליכם ללכת לשונית Favorites ושם ללחוץ על המקש Add Server כדי שיפתח לכם חלון הנראה כך:
כעת עליכם להדביק את כתובת שרת המשחק שהעתקתם בהתחלה ולאחר מגן ללחוץ על Find Games At This Address... על מנת לקבל חלון הנראה כך:
(יש לי בעיה טכנית ומשום מה זה לא מראה לי שהשרת קיים למרות שהוא כן)
*כאשר הנכם לוחצים על Find Games At This Address אתם יכולים לבדוק שבאמת יש שרת משחק בכתובת ה-IP שהקלדתם, לעומת זאת כאשר אתם לוחצים על Add This Address To Favorites השרת יוסף לרשימת המועדפים שלכם ישירות ללא בדיקה אם הוא קיים בכלל.
לאחר שוידאתם שהשרת קיים לחצו עליו פעמיים והוא יוסף אליכם לרשימת המועדפים וישמר שם.
מעתה ואילך אתם תוכלו להכנס למשחק, להקליד בקונסול OpenServerBrowser, ללחוץ פעמיים על השרת הרצוי ואתם בפנים.
דרך ג' - התחברות דרך ה-Steam Group.
דרך ג' היא לפי דעתי הנוחה מבין השלושה.
כל שעליכם לעשות הוא להוסיף את עצמכם לסטים גרופ של Vgames (במקרה שלנו).
כדי להוסיף את עצמכם לחצו על הלינק בדף הראשי שבפורום (איפה שרשום L4D.Vgames ואת כמות הרשומים) ואז בצד ימין למעלה יש לכם אופציה (האמצעים מבין שלוש) בשם Join This Group, לחצו עליה ומעכשיו אתם חלק מהסטים גרופ של קהילת L4D.
מהרגע שהוספתם את עצמכם לגרופ (במידה ואתם במשחק צאו ממנו וכנסו שוב) כאשר תכנסו למשחק יופיעו לכם בדף הראשי באמצע למטה השרתים שלנו וכאשר תלחצו עליהם יפתח לכם חלון הנראה ככה:
כאשר תלחצו על אחד השרתים יופיעו לכם בצד ימין פרטיו וכאשר תלחצו Join Game אתם בפנים.
מציאת שרת ישראלי כאשר אתם ב-Master Server.
*מסטר סרבר - Master Server - כאשר אתם פותחים לובי (Looby) ועוד לא התחלתם את המשחק אתם נמצאים במסטר סרבר.
משהו שקצת לא קשור אבל עוזר.
איזה מעצבן זה שפותחים לובי וזה מוצא לכם שרת בזימבבואה עם 700 Pings נכון?!
אז יש פתרון גם לזה!
כאשר אתם בלובי, לפני שאתם לוחצים על Start, פתחו את הקונסול ורשמו Sv_Search_Key "vgames" וזה יכנס לכם לשרת של Vgames עם פינג נמוך וללא לאגים.
נחמד לא?
זהו!
עד לכאן המדריך ל"כיצד להתחבר לשרתי המשחק"!
©כל הזכויות שמורות לי!
מקווה שעזרתי!