Demon's Souls - משחק מהצד השני של העולם! כולל ראיון מתערוכת E3
לא הרבה אנשים מודיעים לשוק המשחקים היפני שחוגג לו באיזו אסיה בלבד (לצערנו), אך כמה מה"יציאות" הגדולות ביפן כן קורצות למערב, כמו WHITE KNIGHT CHRONICALS ועכשיו הבא בתור הוא: Demon's Souls.
רקע כללי:
מדובר בארץ רחוקה בשם "בולטריה" אשר מלכה איבד כל שליטה לאחר שהיה רעב לכוח ועוצמה שהרבה מעבר ליכולות האנושית.
הרעב הגדול גרם לממלכתו להפוך לאיזור של רשע עשיר באופל,ערפל והרבה אויבים חזקים!
המטרה - להשיב את הממלכה לימי הטובים ולעזור למלך..!
סגנון המשחק מבחינה תיאורטית הוא Action RPG, אך לטעמי ומניסיוני, זה משחק באמת מסוג אחר - אני אישית מעולם לא שיחקתי סגנון שכזה בדיוק.
כמו בכל משחק RPG בתחילת המשחק אני בוחרים את הגיבור שלנו ואת הסקילים איתם נרצה לשחק ולהתמקצע. בין שלל האפשרויות נמצאות הדמויות:
אביר, צייד, גנב, ברבארי, אביר המקדש ועוד... כשאר כל אחד מהם חזק בתחומו שלו.
המשחק בנוי בצורה של איזור "בסיס" שנקרא הNEXUS, אליו אתה נלקח בכדי לעבור לעולומות השונים וכמו כן ניתן להגיע אל הנפח (לרכישה או שיפור הנשקים) ואל דמויות אחרות שעוזרות במשחק.
בעולמות השונים אתה נלחם בדמויות אפלות - מעין מומיות או זומבים שכוללים בין היתר אבירים.
לאחר שהרגת את האויב שלך, הנשמה שלו עוברת תחת ידך. ככל שצוברים יותר "נשמות" כך ניתן לרכוש נשקים, שיקויים או עלי רפואה למינהם וכד'.
המשחק עצמו הוא סוג של Hack and Slash מתחוכם כאשר יש מן הנגיעה של משחקים תפקידים בזמן התקיפה.
לגבי מגוון הנשקים והשיקויים ממה שאני הספקתי לראות לאחר מס' שעות בלבד במשחק:
חרבות למינהן כמובן, אלות ומחבטים, חץ וקשת, קסמים חזקים ביותר שמרחבים עם הסקיל.
הרמה של המשחק לטעמי מאוד תלויה בשחקן שלכם וכיצד אתם מעצבים אותו.
לדוגמא, אני בחרתי שחקן ברמת ROYAL, שאומר שהוא גם לוחם וגם קוסם. עם החרבות אני משתמש ללחימה מקרוב, אך מה לגבי הסתערות של מס' אויבים מרחוק?? לשם כך יש את הקסמים שהם ברמה שווה ואפילו יותר, לחרבות. כמובן שבמידת הצורך יש לי מגן (בשלל רמות: בסיס ומגן של אביר).
בגדול, הרמה היא לא פשוטה בכלל והעניין הכי קשה ולפעמים מסתכל (אך מאתגר) במשחק הוא שבמידה ואתה מת, אתה חוזר לתחילת העולם ללא שום "נשמה" באמתחתך! אבל במידה ובנסיון הקודם, עברתם את איזורי הערפל השונים בשלב, יש קיצורי דרך ואין צורך לעבור הכל מהתחלה.
מה שכן, נראה לכם שלא תצטרכו לחסל את כל האויבים בדרך שוב?? טעיתם
כל הסגנון של "הכל או כלום" במשחק לטעמי מאתגר מאוד ואתה פשוט רוצה לעבור את השלב ולחסל את האוייבים כל פעם מחדש!
הבוסים עלול להכיל ספויילרים:
מה שמיוחד במשחק הוא שהבוסים לא יושבים ומחכים לך בפינה עד סוף השלב!
לאורך כמעט כל העולם הבוסים מסתובבים סביבך ואתה יכול לצפות עליהם מנק' שונות בעולם!
לדוגמא, בשלב הראשון יש דרקון ענק שלאורך הרבה מקומות פשוט עף מעליך ומנסה לצוד אותך... אך כמובן אין לך אפשרות להלחם בו אלא רק לברוח ולחכות להזמנות.
דבר חיובי נוסף לטעמי לגבי הבוסים הוא שיש טיפים במקומות שונים, כיצד לחסל את הבוס (בין אם זה עם קסמים, חרב או אש לדוג'..)
הגרפיקה:
כמובן שהמשחק הוא יפני כך שהצפיות הן גבוהות! לטעמי, הגרפיקה עומדת בציפיות שלי והיא ברמה גבוהה יחסית! לא גבוהה מאוד כמו MGS לדוג', אבל מייצגת בכבוד את הNEXT GEN!
סאונד:
אומנם ברוב חלקי השלב אין מוזיקת רקע (רק בבוסים אני חושב), אך הצלילים מדוייקים עד לפרט הכי קטן - במיוחד עם האש והעורבים
המשחק יצא אך ורק במדינות אסיה ולא בשום מקום במערב אך יש לו 3 גירסאות כך שלנו יש אפשרות להנות ממנו גם:
גרסא יפנית= וואקל באנגלית אך הטקסט כולו ביפנית כולל התפריט. גרסא אסיאתית= תמיכה מלאה באנגלית כולל תפריט, טקסט וואקל כמובן (הגרסא שכולם מייבאים למערב)
גרסא קוראנית=וואקל באגלית, טקסט בקוראנית.
לכל חובבי האקשן וכמובן חובבי הRPG אני מאוד מאוד ממליץ על המשחק, הוא סוחף ומתאגר ברמות וזה באמת משהו שונה מכל האחרים! אני בטוח שזה מעט מרתיע אותכם שלא שמעתיו עליו יותר מדיי או שהוא לא מסוקר הרבה כמו משחקים אחרים (אינפיימוס למשל) אבל אני מבטיח לכם שהוא לא פחות טוב מהם - ומאחר ויש גרסא עם אנגלית מלאה, אין שום סיבה לא להסתער על זה!
את המשחק די קשה להשיג מאחר והמלאי שסוני אסיה משחררת הוא מאוד מאוד מוגבל ויש לחכות כל פעם מחדש לחידוש המלאי. אך זה שווה את הסבלנות!
במחיר של 73$ כולל משלוח - החנות יושבת בניו יורק והמשלוח סופר סופר מהיר!
העותק נשלח ביום חמישי, ביום שלישי לאחריו המשחק היה בידי כבר!!! רק צריך להיות סבלניים עם המלאי...
החנות אמינה ביותר והרבה מאוד רוכשים ממנה.. אין לכם מה לדאוג
שורה תחתונה: מומלץ בחום למרות מחירו המעט יותר יקר מהמשחקים הרגילים = שווה כל שקל!
במידה ויש לכם שאלות אני אשמח לענות לכם, גם לי היו הרבה שאלות לפני שקיבלתי את המשחק מפאת חוסר ביקורות באנגלית.
סיקור טוב מאוד. אתה גורם למשחק להישמע מעניין וכיפי. הבנתי מהביקורת ביורוגיימר שהמשחק קשה -מאוד- ושהשלבים מלאים במלכודות מוות ומפלצות שהורגות אותך במכה. יש רמות קושי למשחק? אם אתה מת וחוזר כרוח, יש לך דרך להשיג מחדש את כל הנשמות שאיבדת? יצא לך לתקשר עם שחקנים אחרים או להילחם בהם? חובה להיות אונליין במהלך המשחק?
סיקור טוב מאוד. אתה גורם למשחק להישמע מעניין וכיפי. הבנתי מהביקורת ביורוגיימר שהמשחק קשה -מאוד- ושהשלבים מלאים במלכודות מוות ומפלצות שהורגות אותך במכה. יש רמות קושי למשחק? אם אתה מת וחוזר כרוח, יש לך דרך להשיג מחדש את כל הנשמות שאיבדת? יצא לך לתקשר עם שחקנים אחרים או להילחם בהם? חובה להיות אונליין במהלך המשחק?
תראה לגבי הרמה של המשחק בגדול היא באמת קשה מאוד, עכשיו אני לא מספיק זמן במשחק מכדי לדעת האם הקושי נובע מהקרבות עצמן או מזה שכל פסילה אתה חוזר להתחלה לגמרי.
לגבי המלכודות זה נכון, שכחתי לציין את זה...מלכודות מוות כמו אבנים מתגלגלות וכד'...
אין רמת קושי ממה שראיתי אבל שוב, לטעמי זה נקבע לפי הדמות שלך.
אם אתה מת, בעקרון אין אפשרות להחזיר את כל מה שאבד לך מבחינת הנשמות...אולי בהמשך?
דבר נוסף ששכחתי לציין זה שיש ONLINE ו CO-OP לפי מה שקראתי אבל אני אישית לא הצלחתי להבין איך מתקשר האונליין למשחק מאחר ובתפריט יש רק NEW GAME או LOAD GAME ואז אתה מתחייל את הקמפיין שלך לפי הפרופיל (כנראה פיספסתי משהו - זה מאוד רחב).
ולא, אתה לא חייב להיות אונליין במהלך המשחק, אתה יכול לשחק במצב OFFLINE. מקווה שעניתי לך על מה שרצית
עדכון:
במידה ומתים, ניתן לחזור בדיוק למקום בו מתת ולאסוף את הנשמות שהיו לך בפסילה הקודמת...
אל תדאג אחי, עוד יהיה לך את המשחק אני בטוח!
ד"א אני לוקח את מה שאמרתי על הרמה ומוסיף - זה המשחק הכי קשה ששיחקתי או ראיתי בחיים שלי!!
NGS פראייר לידו!
אני מעל 5 שעות משחק ואני עדיין רק בחלק השני של השלב הראשון!!! מתסכל אבל קשה לי להפסיק לנסות חחח
חברים איכזבתם..
לקח לי הרבה זמן לכתוב את הביקורת ולתת פרטים כדי שיהיה לכם איזהשהו מושג על המשחק, כי לא בקושי היה...
ציפיתי לתגובות, משהו..
מה זה לא מעניין את אף אחד כאן? חבל, אתם מפסידים משחק ענק - לטעמי בין הטובים שיצאו לPS3!יש לי כבר מעל 12 שעות משחק ואני אפילו לא קרוב לסיום
בהחלט כל הכבוד על הביקורת, אומנם אני לא מעריץ גדול של הז'אנר אבל הוא נראה די טוב.
בהתחלה חשבתי שהוא יותר דומה ל GOW, אני מבין שאין ממש קשר מה?
את האמת הוא סוג של HACK AND SLASH כך שניתן למצוא דמיון קל בין השניים, למרות שDS הוא משחק מתוחכם בהרבה יותר! כל צעד במשחק אתה צריך לקחת שיקול, יייתכן שתהרג במכה מאוויב, אבנים, קסמים, אש וכד'...
זה פשוט עונה מושלם להגדרה ACTION RPG
HAN - אם אתה אוהב את הסגנון ויש לך סבלנות, ממליץ לך מאוד מאוד על המשחק..! שים לב שבמידה ואתה קונה ביפן, תקנה את הגרסא האסיאתית!! לא היפנית (היא לא באנגלית כמו שרשמתי למעלה)..
יש גרסא אסיאתית? (כאילו, היא באנגלית? O: )
סמוך עליי, יפנית לא מזיק, וגם אם יפנית מזיק, אפשר למצוא הכל באקיהאבארה.
נו? מה אתה חושב שכולם הזמינו?
"
המשחק יצא אך ורק במדינות אסיה ולא בשום מקום במערב אך יש לו 3 גירסאות כך שלנו יש אפשרות להנות ממנו גם:
גרסא יפנית= וואקל באנגלית אך הטקסט כולו ביפנית כולל התפריט. גרסא אסיאתית= תמיכה מלאה באנגלית כולל תפריט, טקסט וואקל כמובן (הגרסא שכולם מייבאים למערב)
גרסא קוראנית=וואקל באגלית, טקסט בקוראנית."
חבל סתם לקנות ביפו כשאתה יכול להזמין בקלות גרסא באנגלית.
I don't always save kingdoms... but when I do, I .prefer Dotnia
תומר צודק 100%
אין שום מצב לקנות גרסא יפנית היות ולא תבין כלום.
חשוב לי להבהיר משהו למי שאולי מחכה שזה יצא בארה"ב - הגרסא האסיאתית שיש כיום היא גרסא באנגלית מלאה לגמרי! המקום היחידי שהוא בסינית זה בספרון שמצורף, כשאר גם לו יש תקציר באנגלית.
וואקל, כתוביות, תפריטים וכל שאר הדברים באנגלית מלאה!!
כמה נק' מהראיון:
- מדבר על כמה הם מתרגשים מהעובדה שבסתיו הקרוב הם ישחררו בארה"ב את המשחק DEMONS SOULS.
- מצבי האונליין לדוגמא: שחקנים שעוזרים לאחרים ע"י השארת הודעות במהלך המשחק, מצב CO-OP בכדי להתעלות במספרים על האויבים וכד'
- הוא מדבר על ההבדלים כביכול בין הגרסא המקורית באיזור אסיה לבין הגרסא שתושחרר באמריקה, ההבדלים הם שיפוצי אנגלית קלים בעיקר. במשחק עצמו אין שינויים.
- מדבר על הרמה הקשה של המשחק, מנסיון אישי - זה נכון .. המשחק ק-ש-ה!
בכל מקרה שווה לראות את הראיון ולמי שלא רוצה לייבא את המשחק עכשיו.. שווה לחכות
חברים שימו לב,
עדכון קטן בנוגע לגרסא האמריקאית בתצא באוקטובר הקרוב.
סרטון מתוך הגרסא האמריקאית בהוצאת ALTUS (באנגלית כמובן) המתאר את המשחק ואת העלילה בפירוט כולל גיימפליי, אם עד עכשיו אתם עדיין מתלבטים - כדאי שתראו את זה: