ביקורת - Cryostatis - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת - Cryostatis
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

משתמש חדש

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 20.06, 20:45

ברירת מחדל ביקורת - Cryostatis

קירוסטטיס הוא אומנם לא משחק שזכה למסע פרסום פופולרי כמו של קרייסיס וקול אוף דיוטי, או לאחוז מכירות גבוה מדי, אבל מדובר בסה"כ במשחק מרשים למדי ואפילו השראה למפתחי משחקים.

ספינה טרופה, אסקימואי בודד והרבה בלאגן
המשחק אומנם נפתח בצורה מוזרה יחסית, כאשר אנו מוצאים את עצמנו אל מול ספינה שנתקעה בלב קרחון ענק, אבל לאט לאט המשחק מסביר את עצמו דרך פלאשבקים, שבעצם מספרים לנו שגיבורנו הוא אסקימואי שמזחלת הכלבים שלו הובילה אותו לאותה ספינה, ושם נטשו אותו כביכול.

בהמשך המשחק נגלה שעל הספינה אין כל רוח חיים, ורוב האנשים הפכו לזומבים או מפלצות כלשהם (שאם אתם שואלים אותי, די מזכירות את הספלייסרים מביושוק).
חלק מהאנשים שמתו ולא הפכו אליהם ניתן להציל, דרך פלאשבק שמראה כיצד הם מתו.
פה המשחק מראה את הייחודיות שלו. הפלאשבקים של אותם מתים מאפשרים לנו לשחק את האנשים ברגעים שלפני מותם, ובכך לשנות את ההיסטוריה ולהציל אותם, כאשר תוך כדי זה נותן לנו להמשיך במשחק.

לדוגמה, הראשון שתיתקלו בו הוא אדם שקפוא בתוך חדר שחוסם את המעבר.
אם ניכנס לפלאשבק שלו ונחסום את ההצפה שגרמה למותו, הוא יינצל, והקרח לעולם לא יהיה, ולכן המחסום ייעלם.

בנוסף, יהיו פלאשבקים רנדומליים שייספרו לנו על נסיבות ההתרסקות של הספינה, ומספקות עלילה מרתקת ומושכת למדי.

לא מפורסם כמו קרייסיס, אבל כבד כמוהו
אחד הבעיות המציקות במשחק הן הכבדות שלו.
גם אחרי שהורדתי את הגדרות הגרפיקה של המשחק, התקיעות פשוט לא נפסקו, והדבר מעצבן מאוד וקוטע את החוויה.
עוד דבר, הן הטעינות הארוכות להפליא של המשחק. קחו בחשבון שמוות במשחק הזה הוא יותר מעצבן מבכל משחק אחר, כי הפעם הוא כולל המתנה של עוד טעינה מייגעת.

אבל נחזור לומר דברים טובים עליו.
למשחק יש אווירה מצמררת ומקפיאת עצמות, והדבר משתלב נהדר עם הסאונד המפחיד והאפקטים היפים.
הקמפיין של המשחק ארוך למדי, וייספק הרבה שעות צמרמורת וריתוק למסך, אבל אני לא רואה כל סיבה לשחק במשחק פעם שנייה.

מערכת החיים במשחק היא גם ייחודית.
במקום להשתמש במערכת החיים המפורסמת והמועתקת מימי COD2, שבה חוטפים כמה כדורים, המסך מתמלא באדום, מתחבאים עד שמחלימים וחוזר חלילה, או לקבל מד חיים ולפזר MEDKITS בכל המשחק, החיים במשחק תלויים בחום השחקן.
כיוון שהרקע הוא בספינה קפואה בלב הקוטב, ברגע שיהיה קר מדי השחקן ייאבד חיים, ואפשר למלא בחזרה רק אם נתחמם מול כמה קרשים שרופים, או צינור גז לוהט.

לוקחים את זה לאט
אם תבחרו באחד מכל משחקי הFPS המוכרים לנו כיום, בערך 95% מהם יהיו מאותם משחקים בעלי קצב מהיר ואדרנלין מטורף, אז זהו, שקריוסטטיס הוא ההפך הגמור.
מפתחי המשחק החליטו לקחת את המשחקיות בצורה שונה מאחרים, ובמקום לקבל נשקים אוטומטיים כבר בהתחלה ותחמושת שתמיד נוכל למצוא במילא, נקבל נשקים ישנים, מתקופת מלחמת העולם השנייה, וגם אותם נקבל רק מאוחר יותר במשחק, כי 3 הנשקים הראשונים במשחק הם ידניים.

ההטענות יחסית איטיות, ולא מהירות ועצבניות כמו בCOD4, ותחמושת לא מוצאים בקלות רבה מדי, ולכן צריך לדעת במה ומתי להשתמש בכל נשק.

אני אישית נורא אהבתי שפעם אחת אנשים לוקחים משחק יריות ומעצבים אותו בדרך כה שונה מאיך שרוב המשחקים בנויים היום.
גם דרך סיפור העלילה וגם המשחקיות נורא ייחודים לקריוסטטיס ונראה לי שאחרת זה היה סתם עוד משחק יריות פשוט ודל-תקציב.

לסיכום:

הטוב
גרפיקה טובה, סאונד מצמרר, אפקטים מעולים, עלילה מרתקת ודרך משחקיות ייחודית.

הרע
כבד עד כדי עצבים, המשחקיות האיטית עלולה שלא למשוך המון שחקנים, טעינות ארוכות מדי.

ציון: 85

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של HeavenTear

מנהל פורום משחקי פעולה

#2   פורסם: 20.06, 22:29

אחלה של ביקורת,הביקורת שלך קודמה לעמוד הפורומים הראשי,תמשיך ככה!

Raver
ציטוט:
סייב דה קינרת

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל קהילת משחקי פעולה

#3   פורסם: 20.06, 23:02

יופי של ביקורת, כל הכבדו על ההשקעה!

בברכה, אסף.
מנהל קהילת משחקי פעולה ו-BattleForge.
לפניות: rodex@vgames.co.il