אחרי הביקורת המוגזמת
הזו (לדעתי) החלטתי לזרז את כתיבת הביקורת שלי על המשחק Prototype.
שנתחיל?
Prototype
שנת יציאה : 2009
מפתחת: Radical Entertainment
מפיצה: Activision
פלטפורמוט: PC , XBOX 360 , PS3
ז'אנר: אקשן, עולם פתוח
מה הייתם עושים אם יום אחד הייתם מתעוררים בחדר מתים בדיוק כששני רופאים מכריזים על המוות שלכם, לא הייתם זוכרים מי אתם ורק הייתם יודעים שהדברים שאתם יכולים לעשות לא רגילים?
אנחנו רוצים להאמין שלא הייתם בוחרים בדרך של אלכס מרסר, האדם שנשחק שבמקרה נתקל במצב זהה, ובחר להשמיד כל דבר שיעמוד בדרכו באכזריות עד שיגלה את האת הכואבת על גורלו.
נו בסדר, אני מבין את המפתחים, בדרך הזאת הרבה יותר כיף לנהל משחק מאשר על הכסא אצל הפסיכולוג...
בעוד 18 ימים כל זה יהיה שלך...
המשחק מתחיל כשכתוב על המסך "היום ה18" בעוד אלכס עומד על גג בניין שמשקיף על ניו יורק ההרוסה ומספר את הסיפור של מה שקרה ב18 מאז שהוא התעורר בעל כוחות עד מה שנראה כסופה של ניו יורק.
הסיפור יתחיל כמו שהוזכר, כשאלכס לא יודע כלום על עברו, חוץ מהעובדה שהוא מת ושכרגע יש לו כוח לא רגיל.
במהרה הוא מגלה שהצבא שמכנה אותו "זאוס" מנסה להשמיד אותו במהירות המרבית ושבמצב כזה, אין רחמים...
תוך כמה ימים במסע של אלכס לגלות את עברו וגורלו הוא מצליח לשחרר וירוס נוראי שהופך ככל שהמשחק מתקדם את כל ניו יורק לזומבים אלימים (כמה מקורי) ובנוסף לשה הוא משחרר את "הציידים" שהם מפלצות בעלות כוח דומה לשל אלכס.
כאן נעצור בשביל לא לחשוף ספוילרים אבל רק אגיד שהעלילה שמתחילה חלש משתפרת בכל שנייה עד לשתי הפתעות בסוף שבאמת לא ציפיתי להן.
אז כן העלילה הולכת ומשתפרת, בדיוק ההפך מהגיימפלי...
גיימפלי עצבני
משחקי "סופר גיבור" הם לא דבר חדש, אבל משחקים כאלו שמצליחים לעשות את העבודה בצורה כל כך טובה הם לא דבר שתראו כל יום...
אלכס מתחיל את המשחק עם מספר מצומצם של כוחות - קפיצה גבוה יותר, יכולות לרוץ על הקיר, ספיגת מכות (או נפילה מהבניין הגבוה בעולם) כוח מוגבר ומהירות לא רגילה, כל אלה יכולים להשתדרג במהלך המשחק ואליהם מגיעים עוד מספר כוחות.
סכינים שיוצאים מהידיים (שמזכירים באופן מדאיג את אקס מן), אגרופי על, חרב שמתחברת ליד, היכולת להרים כל דבר (כולל מסוקים וטנקים), שיריון שיתלבש עליו מתי שהוא רק ירצה, ובטוח פספסתי כמה.
בין כל יכולת אנחנו יכולים להחליף בכל זמן שנרצה על ידי לחיצה על מקש הR שתעביר אותנו למסך מיוחד אבל לא תעצור את המשחק, ולא כל יכולת יכולה לפעול עם אחרת פועלת.
לדוגמא אני יכול להשתמש במגן כשיש לי את הסכינים אבל לא להשתמש בסכינים כשיש לי את האגרופים.
לכל יכולת יש התקפות שונות שישנו לגמרי את המהלכים של אלכס וכל יכולת תיהיה חזקה נגד סוג אחד של אויבים וחלשה נגד סוג אחר.
בסופו של דבר ביכולות המפתחים עשו עבודה נהדרת, ובסך הכל יש עשרות קומבואים שימושיים באוויר וביבשה.
אמריקה הדיגיטלית - מדנית האפשרויות האין סופיות
המשחק יתפקד כמשחק עולם פתוח שבו נקבל משימות (אחת כל פעם) שבהן יהיה להרוס מבנים, להרוס מטרות להרוס, להרוס ואז לעשות וידואי הריסה.
אם יש משהו מיוחד במשחק הזה זה שאפשר לעשות פשוט הכל, תמיד רציתם לקפוץ מבניין על הליקופטר שבאוויר, לתפוס אותו ולזרוק אותו על טנק שיתפוצץ ואז לרדת לרצפה בשביל להרוג בברוטאליות עשרות חיילים עם עשרות קומבואים שונים?
רציתם גם להתחזות למפקד ולהגיד לכל הטנקים שבסביבה להרוג חייל מכן סתם כי רציתם?
עכשיו הכל אפשרי!
ואם זה לא מספיק המשחק משלב גם נהיגה בטנקים ובמסוקים מתי שתרצו באופן חופשי, גם בזמן משימה, והרשימה עוד ארוכה.
אם תמיד אמרו לכם שאמריקה היא מדנית האפשרויות האין סופיות, תגידו להם שבאמריקה הדיגיטלית יש קצת יותר.
החייילים לא ממש...חכמים...
הנה לכם שאלה:
אתם חיילים שקיבלו פקודה למצוא בן אדם עם כוחות על ולהרוג אותו במקום. בזמן המשמרת שלכם מתהלך לו אדם במרכז ניו יורק במהירות של 300 קמ"ש בעודו מתפס על בניינים וקופץ לגובה 150 מטר (וחוזר בלי שריטה), תחשדו?
כנראה שהחיילים במשחק קיבלו פקודה לא לעשות את זה שכן תוכלו לעשות את אותם הדברים בדיוק והדבר היחיד שיקרה יהיה...כלום...
מצד שני אם יהיו שני חיילים שעומדים ביחד אחד מול השני, אדם זר מתקרב לחייל אחד והחייל נשאב תוך שניות לתוך האדם הזר, החייל השני עדיין לא יחשוד.
יופי! לפחות יש לנו כאן עיכביות.
גרפיקה ושאר ירקות
כבר ממבט ראשון אפשר לראות שהמשחק לא נראה טוב.
אבל כשמכניסים למשוואה את העובדה שבכל שנייה על המסך יהיו 100 אזרחים + 100 זומבים + 50 חיילים + 6 טנקים + 7 מסוקים + אין ספור פיצוצים + אלכס 1 עצבני במיוחד + עיר פתוחה והמשחק לא מאבד אפילו פריים אחד, כנראה שהגרפיקה לא סתם ירודה במשחק הזה...
ובאמת הצד הטכני המשחק עושה עבודה מצוינת, לא משנה כמה דבים יתפוצצו על המסך ביחד המשחק עדיין רץ חלק ונותן את האפשרות להנות מכל רגע!
באורך החיים המשחק נותן הרבה למי שיש כוח לשחק "סתם" ומשחק ממוצע מינוס למי שרוצה לסיים את הקמפיין וללכת הביתה.
הסאונד במשחק בעייתי. מאוד.
אני לא יכול לשים בדיוק את הנקודה על מה שהפריע אבל פשוט החיילים לא נשמעו אמינים, המזוקיה לא התאימה ואלי חוץ מהפיצוצים כלום לא היה טוב מספיק.
לסיכום
Prototype הוא משחק טוב מאוד, אבל לא נקי מבעיות.
אם אתם מחפשים משחק שיתן לכם כמה שעות של הנאה פשוטה בלי יותר מידי הגיון או שאתם רוצים להוציא את העצבים על הדודה, המשחק הזה יהיה פשוט מצוין לכם, ואני מקווה שאתם כבר בחנות.
הטוב
אקשן מטורף
אין ספור יכולות וקומבואים
נותן הרגשת "סופר גיבור" אמיתי
רץ בצורה נהדרת גם ברגעים עמוסים
אפשרויות אין סופיות לדרכי פעולה
פשוט כיף בלי הגיון!
הרע
קצר בשביל משחק עולם פתוח
קשה במיוחד ובעל מערכת צ'קפוינטים שלא סגורה על עצמה
חיילים טיפשים
גראפיקה של דור קודם