[מדריך]איך להתנהג לפי הדמות שלך?
לפני הכל, הייתי ממליץ לכולם (למי שעוד לא עשה את זה) לחשוב קצת על הדמות שהוא משחק איתה,
שיחשוב קצת-זה ממש לא לוקח הרבה, מה היא עברה ואיפה עברה, ותכניסו קצת יצירתיות-כי כך גם אתם תתנהגו ביותר ארפי, וגם אתם תהנו מזה בסופו של דבר.
אז ככה-הרבה אנשים, בנו לדמות שהם משחקים איתה, "תבנית" מסוימת, ככה נקרא לזה-
לדוגמא צעיר בשנותיו ה20 שחווה פשע בחייו (זה הדבר הכי נפוץ שראיתי בסיפורי דמות).
עכשיו, ברגע שאתם יוצרים תבנית שכזאת, אתם צריכים גם להתנהג בהתאם לאותה דמות שקבעתם לעצמכם בכל סיטואציה.
למשל- אם אני ייצור דמות פציפיסטית (פציפיסט=מתנגד לכול שימוש בכוח להשגת מטרה) ונניח באיזשהוא שלב בשרת אני יצטרך לירות, אני לא יוכל לעשות את זה למרות שאני עצמי מאוד נהנה לירות בדיגל.
למה אני לא יעשה כך?
כי החלטתי שהדמות שלי היא פצפיסט, שמתנגד לנשק, או שימושו, לכן אני יעדיף דרך אחרת.
זכרו- בכל סיטואציה במשחק, יש מספר אפשרויות מה יקרה ומה לא יקרה, ומה שקובע את אותו המצב זה איך אתם מתנהגים באותה סיטואצייה.
לדוגמא-אם כתבתם בסיפור דמות שאתם אדם ממשפחה מכובדת, ואתם משכילים, ולא עברתם שום אלימות בחיהם, אין שום הגיון שתהרגו מישהו במכות רק בגלל שנכנס באלגנט החדשה שלכם
למה זה חשוב לנהוג לפי בדמות?
ברגע שאתם תחשבו על אותה הדמות שאתם משחקים איתה, ותכניסו קצת רגש לזה,
אתם תראו שאותו השם של הדמות הוא לא סתם ניק שלכם במשחק, אלא משהו שאתם אוהבים לייצג במשחק.
ואם כל אחד יחשוב בדרכו היחודית על הדמות שלו, יהיו לנו דמיויות שונות ומגוונות בשרת, וזה ייצור חויה, וכמובן, ארפי שונה ומגוון.
אנחנו לא רוצים הרי שכל אחד בשרת שלנו יהיה סופרמן-יודע הכל, עושה הכל, ופועל איך שבא לו בהתאם למצב.
זכרו- זה נכון שבחלק מהמצבים קצת קשה לנהוג כמו שקבעתם לעצמכם, אבל תנסו בכל זאת כן להתנהג איך שקבעתם לעצמכם, ואני מבטיח לכם שזה ייתן לכם את אותה הנאה מהתנהגות הארפי המגוונת.
אני אתן דוגמא מעצמי-
הדמות שלי שבניתי וחשבתי היא טוני סוואפורד, חייל מארינס לשעבר (עוד פרטים תוכלו לקרוא בספיור דמות בחתימה)
ובגלל שעברה מספר חוויות טראומתיות, אני מתנהג בחלק מהמצבים בשונה משאר הדמויות בשרת.
לדוגמא- כשהדמות שלי משתכרת, היא פולטת דברים מהעבר, מהצבא, כל מיני משפטים, אמירות, או נוסח דיבור שמקובל בצבא.
הדמות שלי בטוחה בעצמה, מאמינה שנשק הוא משהו שראוי להשתמש בו בחכמה ולא סתם כך.
איך זה מתבטא במשחק- למשל אם שוטר תפס אותי נוהג בשכרות ומוביל אותי לכלא, הדמות השיכורה שלי תתרגז ותתחיל לקרוא לו בשמות-טירון,טוראי, חייל-שוב, בגלל שהדמות שלי עברה תקופה מאוד חשובה בחייה וזה נצרב בה.
או שכשהדמות שלי רואה מישהו מוכר בנשק- היא מתרגזת גם, לא משנה אם הוא מקסיקני או שחור- העובדה היא שמשתמשים בנשק לא כמו שלימדו אותה מרגיזה את את אותו טוני.
איך אפשר להתחיל ולפעולה ככה?
פשוט תחליטו מה אתם במשחק-פושע או שומר חוק, אלים או שוחר שלום, שחצן או צנוע ועוד ועוד..
הרול פליי, הוא כל כך מגוון, שאתם חופשיים לפעולה, לחשוב, ושחק איך שקבעתם ואתם אוהבים כך.
אני מבטיח לכם, ברגע שתכניסו קצת מחשבה ורגש לדמות שלכם ותפעלו כמו שקבעתם לעצמכם, אתם תראו את המשחק אחרת, אתם תתנהגו אחרת מהמשחק ואף תפיקו מזה הנאה.
ברגע שתחליטו על "כיוון" מסוים לדמות שלכם בהתאם לתכונות מסויומות, אתם תראו שזה הרבה יותר כיף מאשר סתם לחפש מה לעשות.
אני כתבתי את המדריך הזה, על מנת לנסות ולגוון בדמויות, שלא כולם יהיו פושעים רודפי אלימות, ואולי אף תראו שלהיות פושע-זה לא הכל ברול פליי,
ושיהיו לנו דמויות שונות, ושיהיה לנו ארפי מגוון, זה יתרום לכולנו, ולבסוף, זה גם יגרום לזה שאנשים יתנהגו ביותר ארפי בשרת.
|