ביקורת: CALL OF JUAREZ
אני רוצה להגיד שאחד הסרטים האהובים עלי הוא : "הטוב הרע והמכוער ", וזאת אחת הסיבות שכל כך רציתי לשחק ב- COJ .
עלילה נחמדה, קצת דרמתית, קצת טיפשית אבל נחמד
סיפור המשחק עוקב אחר סיפורם של שלושה אחים, ריי, תומאס, וויליאם.
ריי ותומאס הם חיילים בצבא הדרום בזמן מלחמת האזרחים האמריקאית, הם עורקים מהצבא כדי לחזור הביתה לאחיהם וויליאם ומשם העלילה עוקבת אחר מסעם שמטרתו העיקרית היא מציאת אוצר נסתר, מאבק באויב ותיק וסיפור אהבה טיפשי.
הסיפור לא הרשים אותי במיוחד אבל זה בסדר כי אין כל כך מקום לעלילה כשכל שנייה אתה נמצא תחת אש (חיילים לשעבר, אינדיאנים או סתם פושעים אחרים).
בנג בנג ואתה בגהינום
אני מצטער שאני חוזר לנושא העלילה אבל זה מחייב כותרת משלו.
כל הדמויות במשחק טיפשיות אבל הדמות שדרכה מועבר הסיפור "וויליאם" היא טיפשית ומעצבנת.
וויליאם הוא ההפך מאחיו הוא חצי כומר שמאמין שאסור לירות על אנשים,
רוב קטעי המעבר מועברים בעזרת תמונות כשברקע קולו של וויליאם שמזכיר לנו פעם אחר פעם אחר פעם שהאחים שלו חוטאים והם ילכו לגיהינום*, אז זה נחמד שיש קצת ניגוד אבל כמה אפשר זה פשוט מוציא חלק מהכיף שלא לדבר שהסרטונים נהיו משמעמים אחרי כמה פרקים (במשחק מחולק ל-4 מערכות "ACT" ומספר פרקים בכל מערכה).
WINCHESTER , SHOTGUN, RANGER , VOLCANO מה אתם עוד צריכים
וזאת רק חלק מהרשימה של האקדחים (יש רק שני סוגי RIFLE במשחק שזה קצת מאכזב אבל בגלל שאלו שני הרובים הכי מגניבים שיש אז זה בסדר).
אחת מנקודות החוזק שיש למשחק הזה להציע היא כלי המשחית הקלאסים שלו שכוללים חוץ מאקדחים גם סכינים חץ וקשת ודינמיט שלכל אחד מהם יתרונות וחסרונות.
אחד חזק אבל נטען לאט, אחד מהיר אבל חלש, לאחד יש קצב אש גבוה וכוח אש אבל נטען בקצב מייאש.
את רוב הנשקים תוכלו למצוא אצל אויבים לשעבר שלכם ( כי אם הם לא לשעבר אז אתם לשעבר).
אבל גרסאות משופרות ואיכותיות באמת תצטרכו לקנות בחנויות שמפוזרות בשלבים השונים ( רק שתבינו אתם יכולים להיכנס לחנות באמצע שדה הקרב לקנות תחמושות וציוד ולחזור כמו גדולים .
הנה טיפ: שווה להשקיע בציוד חדש אבל לא יותר מדי אפשר לסיים את המשחק לפי דעתי עם אקדח אחד.
רמבו או רמבו עם חץ וקשת
מכיוון שאת וויליאם לא תוכלו לשחק כי הוא פציפיסט ישארו לכם בחירה בין ריי לתומאס.
בתחילת כל משימה תצטרכו לבחור את מי לשחק.
אני אישית שיחקתי פעם את זה ופעם את השני.
וכל אחד ייתן לכם סוג אחר של כייף:
ריי הוא רמבו אמיתי ואת רוב המשחק תבלו בקרבות צמודים ושני אקדחים שלופים, הוא יכול לספוג כמות גדולה של נזק, הוא גם יכול לשלוט בדינמיט (על תקן רימון במשחק הזה)
תומאס ייתן לכם קרב מגוון אבל פחות אינטנסבי ( אבל ממש קצת) הוא יכול להחזיק רק אקדח אחד אבל הוא יכול להשתמש בסכינים, חץ וקשת, לאסו.
* אפשר לסחוב שני אקדחים ורובה( סכינים, קשת ודינמיט תוכלו לסחוב תמיד), ריי יכול לתפעל שני אקדחים במקביל שזה כיף גדול כי אפשר לשלוט בכל אחד R1 לראשון L1 לשני*
סוסים תפיסת מחסה ואויבים
אלו שלושת הדברים שדורשים שיפור:
* אפשר לרכוב על הסוסים במשחק אבל הם מרגישים כאליו את רץ ממש מהר ( ובמשחק הזה אתה לא יכול לרוץ מהר בכלל)
* למפתחים הייתה דרך מוזרה, ברגע שמתקרבים למחסה אפשרי הדמות ישר תופסת שם מחסה, הבעיה שהתנועה בזמן שאתה במחסה לא נוחה, אבל היא מצוינת כד לסרוק חדרים בלי להסתכן כמעט
*האויבים לא רציניים במיוחד והופכים את המשחק לכל (קשיים במקצת הם האינדיאנים שקצת קשה לקלוט אותם בתוך היער).
אז ניפגש בחצר האחורית
הדבר שמשלים את החוויה של המערב הפרוע הוא הדו קרב.
בסיום כל פרק או משימה צדדית תאלצו לרקוד עם השטן בדו קרב מהסרטים.
לא יכול לחשוב על דרך טובה יותר לבצע את הרעיון: סטיק שמאלי כדי לשלוט בתנועה של הדמות (צריכים לשמור על מצב פנים מול פנים), סטיק ימני על היד ששולפת את האקדח ואז בהשמע הפעמון אתם צריכים לשלוף את האקדח וברגע שהכוונת ננעלת על היריב (הכל תלוי במיקום) לירות-
אישית מצאתי את הקטעים האלו כיפים ולא מתסכלים מדי.
הם מעבירים את האווירה בעזרת מוזיקה שקטע ואז רגע של שקט לפני הצלצול.
גראפיקה וכל השאר
שזה לא יהיה המטרד שלכם הגראפיקה מספקת ולמרות שהיא לא השיא ולמרות שלפעמים ראיתי גבעה ריקה מצומח אבל כשהתקרבתי גילית נווה מדבר קטן היא עושה את העבודה (שלא כמו במשחק לא פחות כייפי PROTOTYPE ).
באמת שתוך הקרבות לא יהיה לכם זמן לבדוק.
ציון 90.
|