ההדגמה של שלט התנועה החדש של סוני במסיבת העיתונאים שלהם בE3 ביוני,הייתה אחת מהחשיפות
הכי מפתיעות שמה,והראתה פוטנציאל עצום וטכנולוגיה מתקדמת.
בזמן ש-SCEA לא הרשתה לשום חברה בשוק לגעת באב טיפוס של השלט תנועה,המגזין הרשמי של פלייסטיישן
כן דיבר עם ריצ'רד מארקס-מנהל מחלקת מחקר ופיתוח לפרוייקטים מיוחדים של סוני אשר מוביל את הפרוייקט של שלט התנועה,אגב זה ההוא שהסביר על המכשיר בE3.
המגזין:האם הקבוצה הראשונה של משחקים שמשתמשים בשלט תנועה יהיו של חברות סוג א'?(סוני וכל החברות הגדולות),
או שגם למפתחי משחקים סוג ג' יש גישה לטכנולוגיה וכלי פיתוח?.
מארקס:לא,לא חייב סוג א'.המשחקים של חברות סוג א' כמובן יוצגו בכבוד בזמן יציאת המשחקים,אבל גם לחברות
סוג ג' יש גישה לטכנולוגייה ותוכנות
המגזין:האם המשחקים יהיו חייבים להיות מפותחים במיוחד לשלט התנועה או שכל המשחקים שייצאו למכשיר ישולבו
יחד עם השלט תנועה?(אם לא ייקח חלק גדול אז לפחות קטן).
מארקס:מפתחים ייבחרו את התכנית סוג השליטה המתאים בשביל משחקים חדשים,והם ייבחרו אם הם רוצים לעשות כמה
מצבים של המשחק שאותו תשחקו לדוגמא-תוכלו להשתמש בשלט הDS3 הרגיל או בשלט תנועה החדש.אנחנו רוצים לספק
לכם כמה שיותר גמישות שאפשר במשחקים החדשים והכי הרבה גמישות למפתחים.
המגזין:האם יש יכולת או יישום מסויים בשביל השלט תנועה החדש שאתם מוצאים אותו מושך ו"מגניב"?,מה אתם חושבים
שיהיה מגניב ויפה בפיתוח המשחקים בחדשים שבם ישתמש השלט תנועה?.
מארקס:יש הרבה!,אני במיוחד אוהב איך זה מרגיש בתור חרב או אקדח או שרביט או עפרון(אני יכול להמשיך ככה כל היום.)
זה עוקב אחריך מאוד מדוייק ומאוד מהר,ונותן תחושה אינטואיטיבית בשליטה במשחק שאני חושב שזה יביא חיים חדשים
לז'אנרים מסויימים של משחקים.
החיישנים בעלי הדיוק הגבוהה אשר נמצאים בתוך השלט עצמו מזהים את התנועות הכי קטנות של הידיים וזה משולב יחד עם ה-PS EYE T אשר עוקב אחרי מקום מסויים שנמצא בשלט,המיקום המדוייק שלך בחדר שהוא מן הסתם ב3D יכול גם להמצא על ידי הPS EYE ושלט תנועה.
המפתחים של השלט כבר מוצאים רעיונות חדשים ומרגשים על איך לשלב ולהשתמש באפשרויות המיוחדות של השלט
בתוך משחקים,אז אני יודע שיש למה לצפות.אני חייב להיות הוגן,אני פשוט יישחק בכל משחק שייצא לזה
אבל כמובן בתור אחד שחוקר דברים כאלה אני מתרגש במיוחד מדברים עתידיים שהשלט ייאפשר
ולאנשים בקבוצה שלי יש כבר רשימה ארוכה של דברים אפשר לשלב במשחקים שאנחנו מנסים כיום.
כשהייתי קטן החלום שלי היה להיות קוסם ותמיד אהבתי משחקי מחשב ותמיד רציתי לשלב ביניהם
וכיום אם השלט תנועה החדש אפשר לעשות מופע קסמים משלך ויחד עם הPSEYE אשר מאפשר זיהוי פנים
וזיהוי קול ועם הכוח של הPS באפקטים גרפיים המופע ייראה אמיתי מתמיד
ותמיד תוכל להוריד מהPSS טריקים חדשים לפעמים חינם ולפעמים בתשלום.
המגזין(חח הגיע הזמן):השלט תנועה החדש נראה כאילו הוא נמצא בין השלט תנועה של נינטדו לפרוייקט נאטאל של מיקרוסופט-אבל ההבדל זה שהשלט מציע את הדיוק הכי טוב בין השלושה וגם שומר על שליטה נורמלית עם השלט והכפתרים שעליו,האם זאתי הדרך שבא אתם רוצים ללכת שילוב בין השניים פרוייקט נאטאל והWII MOTION?
ואיזה כשלונות והצלחות גרמו לכם לעצב אתה השלט הזה?.
מארקס:למדנו הרבה מיצירת הEYE TOY,למדנו שבזמן שאנשים בהחלט נהנים משילוב גופם במשחק ותנועה,הם גם רוצים דיוק,פשטות,מהיר ואמין בשביל תנועות ואפשרויות חדשות
עיצבנו את מערכת התנועה שלנו בשביל שתלכוד את כל הדברים האלה ותהפוך אותם ליותר טוב.
למדנו גם מהEYE TOY ועל מצלמת 2D ומגבלותייה,למרות שיש בהחלט ייתרונות למצלמת 3D לא הרגשנו שזה הפתרון
הטוב ביותר למשחקים(מה שמיקרוסופט עושים),הסתכלנו וחקרנו עמוק את הדרך הזאתי והחלטנו ללכת אחרי דרך אחרת,
אנחנו מאמינים שמה שבחרנו זה לא האמצע בין 2 המתחרים אלה דרך יעילה ואידיאלית יותר,זו דרך מושלמת של שילוב מרחב וכפתורים וכמובן אנחנו יכולים לשלב את זה עם זיהוי קול ופנים אפשרויות וידאו מהPS EYE
תרגמתי פאקניג דף של מהמגזין של הפלייסטיישן
קרדיט לי! (אגב ה"לוגו" למעלה זה גם אני עשיתי)
עכשיו תראו תמונות עיצוב של השלט תנועה מה היה ב2007 שזה נכשל,האב טיפוס בE3
וסימן שאלה שמתחתיה כתוב המוצר הסופי קחו תמונות:
CONCEPT של 2007 והוא נכשל
מה שהוצג בE3-אב טיפוס
הרעיון הסופי