מטבעות
מי לא היה חושב להשתמש בתאוות הבצע של בני האדם בשביל תוך כדי משחק יעשה כל כך הרבה טוב בשבילנו? תוכלו להשתמש במטבעות על ידי זריקתם על הריצפה! וכעת? כל הסובבים את המטבעות יחלו להריב על המטבעות. תוכלו להשתמש באלמנט זה על מנת לברוח ביתר קלות, השומרים לא ממש יצליחו למצוא אתכם בכל הכאוס שעשיתם ע"י מטבע.
רעל
כבר מההתחלה, אזיו יוכל להשתמש ברעל באמצעות הסכינים שמוחבאים מתחת לפרק כף ידו. על ידי שימוש ברעל, לא רק שהאוייבים ימותו בסופו של דבר, הם גם ישתגעו לפרק זמן של דקה בערך. אתה בורח, ובאותו הזמן - המטרה המורעלת מקשקשת בשגעון, מתנגשת בדברים, ומצליפה באנשים באגרסיביות. אם תנסו זאת על שומר מחומש, התוצאה תיהיה השתוללות מוגזמת אף יותר, ומלאה בדם.
פצצות עשן
פצצות עשן של אזיו משחררות עשן סמיך מסביבו, העשן מספיק לתשתש את האוייבים לכמה שניות, כך שיש כמה שניות על מנת לברוח ולהעלם כלא היינו.
כאשר משלבים את כל האלמנטים הללו, שם שוכן היופי שב- Assassin Creed 2. כל "צעצוע" כזה רק מראה את היופי שבעולם החדש, המראה גם על סיגנון sandbox בזמן המשחק. אתם בוחרים במה להשתמש, מתי ואיפה, ואיך תתבצע הבריחה שלכם.
כעת, לאזיו יש מצב גוף שלישי של "ראיית הנשר" (Eagle Vision, אשר ראינו בAC הראשון) אשר מאפשרות לו לראות מטרות שיצבעו בצבע בזמן השימוש בראייה המיוחדת ולחקור בעזרתה את הסביבה. הפעם, הסתגלות לאזור משפיעה על דרכי הפעולה שלכם, ועל איך תבצעו את המשימה. ע"י הבחנה בשומרים ולצפות במטרה שלכם. השתמשו ב"צעצועים" שלכם על מנת להשלים את המשימה.
למשל: אזיו יכול ללכת בשקט אל שומר ולדקור אותו עם הסכין המורעלת וללכת בשקט מאותו אזור. בינתיים, השומר יחל להשתגע. תוכלו לזרוק מטבע לכיוונו, ואנשים יחלו להגיע ולריב על המטבע. השומר יחל לתקוף את אותם כפריים בכל נשק שיש לו. וזה יהיה טבח טוטאלי, והסחת דעת מושלמת. מכאן, אזיו יוכל להשתמש "בזמן שקנה" ולהתחמק מהאזור או לזרוק פצצת עשן וע"י כך פשוט לרוץ מהאזור ולחמוק מכל השומרים באותו מקום.
אם יש דבר אחד שאני ממש אבל ממש אוהב שיש למפתחי משחקים זה מקוריות, ובונא, הצוות של AC2 שופע במקוריות, זו בטח רק טעימה, עוד לא התחילו לדבר על האקדח שראו בטיזר, והגאדג'טים של דה-וינצ'י.
קניה בטוחה אצלי לפחות.
את הראשון הרבה מגנים כי הוא חזר על עצמו, ולמען האמת? אני לא בטוח אם AC2 יהיה שונה. אבל לי זה לא אכפת אני מאוד אהבתי את AC1, ואני רק מצטער ששחקתי במחשב (בזמן שבקונסולה משחקים מהסוג הזה תמיד כיפיים יותר), אבל לא נורא, אפצה את זה כשאקאנה את AC2 לPS3 כי זה הולך להיות משחק ממש כיף, אני מקווה רק שיהיה אורך...