דעה על התנהלות IW וMW2 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: דעה על התנהלות IW וMW2
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

משתמש עצבני

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 25.10, 20:00

ברירת מחדל דעה על התנהלות IW וMW2

בסוף, השבוע האחרון הוטלה על שוק משחקי המחשב פצצה גדולה: Modern Warfare 2, המשחק הכי מצופה של השנה והמשחק שהיה אמור להיות המשחק הנמכר ביותר בכל הזמנים(על פי ההזמנות המוקדמות), לא יתמוך יותר בשרתים פרטיים.
ההודעה המפתיעה גררה גל התנגדות ענקי בממדים של גיימרים. החדשות התפשטו כמו אש בשדה קוצים והגיעו לכל אתר גיימינג ומשחקים בעולם ואפילו לאתר של MTV. בנוסף, המאבק של שחקני המחשב נתקל לא רק בהתנגדות והתעלמות ברורה מצד IW, מפתחת המשחק, אלא גם מצד מפתיע נוסף, מחבריהם הגיימרים מהקונסולות.

המטרה שלי בכתבה הזאת היא לנסות ולהסביר את המצב לשני הצדדים, כדי לגרום לכולם להבין את כל ההשלכות שיש להחלטה כזאת על כולם ולא רק על פלח שוק מסויים.
הכתבה משלבת דעות אישיות שלי, מידע מכתבות אחרות ברחבי האינטרנט ותגובות של אנשים לנושא בכלל.

ההבדל בין המחשב לקונסולה
------------------------------------
אני רוצה להתחיל עם הנושא שאישית לי הכי מפריע ב"מאבק" הזה. מאיזשהי סיבה, שחקני הקונסולות רואים במאבק של שחקני המחשב בהחלטה מאבק גם בהם, בגלל ההודעה של רוברט באולינג שמטרת ההחלטה היא "לקרב את חוויית המחשב לקונסולה". השאלה היא, האם זה באמת מה שצריך?
למה לנסות ולקחת מערכת מתקדמת טכנולוגית כמו המחשב ולנסות ולהגביל אותה לביצועים של קונסולה? אני מסכים שהקונסולות היום הם כבר לא מה שהיו פעם והן מתמודדות יפה מול המחשב במשחקי הSingle Player, אבל במשחקי
האוןליין, המלך הבלתי מעורער הוא עדין המחשב. אז למה שבמקום שהם יורידו אפשרויות שהיו זמינות עד עתה במחשב במקום לקדם את משחקי הרשת בקונסולות קדימה ולהוסיף להם את האפשרויות שיש במחשב?
למה ששחקני הקונסולות לא יהנו מהמודים והמפות הנהדרות שיש לדוגמא לCoD 4 -בחינם- ובמקום זאת יצטרכו לשלם על חבילות מוגבלות של מפות?
אז שחקני הקונסולות חשבו, הם המאבק של שחקני המחשב באמת פוגע בכם, או לטווח הארוך מנסה לתקן עוול קיים במערכת שלא ידעתם כיצד להתמודד איתו עד היום.
יש משפט שאומר שלא ניתן להתווכח על מה שאין. שחקן שלא שיחק אף פעם משחקי פעולה עם עכבר אופטי\לייזר יגיד לכם שעכבר גלגלת זה מעולה והוא לא צריך לשנות. אנשים תמיד יפחדו משינוי, רק שהפעם הוא מוכרח לקרות.

ההסבר על IW.Net
חשוב לי להתייחס ל"הודעה" של רוברט בואולינג לגבי איך יעבוד הIW.NET. למי שלא שמע, שלשום כתגובה לגל המחאה הגובר באינטרנט, פירסם רוברט בואולינג "הודעה" בבלוג הפרטי שלו ש"אמורה" להרגיע את הרוחות עם הסבר
על כיצד הולכת לעבוד מערכת הIW.NET. למי שלא קרא אותה, הקישור בסוף הכתבה. הסיבה לגרשיים במשפט הקודם היא פשוטה: בכביכול הסבר שלו אין שום התייחסות לשאלות שעלו מהקהילה או פירוט נוסף מעבר למה שכבר ידוע על מערכות
Match-Making אחרות. ההודעה שלו רק הוכיחה עד כמה הוא מנותק מהקהילה שלו.
על פי בואולינג, המסקנה לשימוש במערכת הגיע בגלל שרוב השחקנים שאיתם הם דיברו אמרו להם שהם לא מצליחים להגיע לשרתי משחק נורמליים ללא צ'יטרים או מנהלים שמנצלים לרעה את כוחם(הייתי ממש רוצה לתת מבט בנתונים הללו.)
והמטרה היא בעצם לתת תעדוף לשחקן הפשוט שלא מצליח לנווט בדפדפן השרתים למציאת שרת. בואולינג אומר שהמערכת אמורה להתאים לשחקן באופן אוטומטי על פי כמה פרמטרים שהוא בוחר את השרת שהכי מתאים לו מבחינת היכולת(שכנראה מדבר על הRANK יותר מהיכולת של השחקן) והפינג(הקירבה של השרת לשחקן).
בואולינג גם מדגיש שהמשחק יהיה "Cheater free" בגלל המעבר לשימוש בVAC של חברת VALVE על חשבון הPunkBuster שהיה עד כה. אבל נדידה מהירה לCS Source כדי לאמת את הנושא מראה שזהו שקר גס. ניתן למצוא רמאים המשתמשים בaimbot וwallhack בכל משחק המוגן בכל מערכת הגנה. אישית אני מאמין שהמעבר לVAC הוא החלטה מצויינת מצד IW שהרי בבירור ניתן לראות את הירדה בPB בשנים האחרונות, אבל זה עדין רחוק מליצור עולם נקי מרמאים.
אם אתם רוצים לראות בעצם במה מדובר, אתם מוזמנים לשחק בBattlefield-Heroes, משחק חינמי בו מושלבת בדיוק המערכת המדוברת, פשוט תחת שם שונה.
השאלה היא מה יקרה אם אני מעדיף שרת עם יותר שחקנים שהוא בעל פינג גבוה יותר?
מה אם אני כן רוצה לשחק נגד אנשים ברמה גבוהה ממני כדי להשתפר?
על אף אחד מהשאלות האלה הוא לא ענה, כי אנחנו יודעים את התשבוה אליהם.

Dedicated vs Peer-to-Peer
וכעת נעבור לנושא המהומה. מהו בעצם ההבדל בין שני השיטות ולמה הדעות כל כך קיצוניות. נתחיל מהמושגים והסבר קצר על כל אחד מהם:
Dedicated Servers: אלה שרתי משחק היושבים על שרתיים פיזיים בדרך כלל בחוות שרתים של חברות האינטרנט (כגון חוות השרתים בפתח תקווה של 012 בה יושב אחוז נכבד מאוד משרתי המשחק בארץ). אלה מחשבים חזקים
מאוד הבנויים מכמויות גדולות של מעבדים וזכרונות(בדרך כלל עד 8-16 מעבדים וכמה עשרות גיגה של זכרון) כאשר הם יושבים על תשתיות אופטיות במהירות של 100 מגה לפחות במרחק אפסי מהמרכזיה של בזק.
יתרונות\חסרונות:
+ יכולות עיבוד גבוהות המאפשרות כמות גדולה של משתמשים
+ לא תלוי במנהל השרת כדי לעבוד
+ שרת קבוע שניתן להכנס אליו מתי שרוצים
- תשלום חודשי לחברת שרתים על ההשכרה
Listen Servers: הידועים כשרתי P2P, אלה שרתים הרצים על המחשבים הפרטיים של המשתמשים ותלויים לגמרי במחשב ובחיבור האינטרנט של המשתמש שמריץ אותם.
יתרונות\חסרונות:
+ מאוד פשוט להקמה
+ חינם
- תלוי מאוד במנהל שמריץ אותם
- לא אמין מבחינת זמינות, פועל רק שכמריצים אותו
- כמות העיבוד המוגבלת של המחשב האישי והאינטרנט מגבילה את כמות האנשים בשרת
- מאוד לא יציב מבחינת התפוקה הכללית שלו

השאלה העולה היא פשוטה, האם אתם מוכנים להקריב מודים, מפות, כמות משתמשים ומשחק חלק בשביל שמישהו או אפילו ויגיימס יחסכו כ60-80 שקל בחודש על הרצה של שרת בשבילכם?

EA הם כבר לא האימפריה הזדונית?
אם עד לפני כמה שנים לכל הגיימרים בעולם היה ברור מיהי האימפריה הזדונית בתחום משחקי המחשב, בשנה האחרונה המצב השתנה. EA היו ללא ספק במעלה שרשרת המזון במחזור של משחקים למטרות של רווח (ראה ערך פיפא עד 09).
היו אפילו נסיונות של EA ליצירת קונסולה פרטית משלה בשביל אקסלוסיביות למשחקים של עצמה (שזה בערך חצי ממשחקי הספורט בשוק) ביחד עם נסיון לרכוש את Take-Two. אך משהו השתנה, בשנתיים האחרונות החברה החליטה לשנות
את השיטה והמוצר הסופי רק מוכיח את זה. פיפא 09 ו10 הביאו לשינויים מהותיים במשחק שהצליחו להשתוות לפרו אבולושן. משחקים כמו Mirror's Edge וNFS:Shift מראים שהחברה חוזרת למוטב ורק תורמת לתעשיה.
אז מי בעצם החליף את EA והפך למה שחשבנו שEA יהפכו לפני 3-4 שנים? ניחשתם נכון:Activision-Blizzard
אם חלקכם עדין שואלים למה, אתם יכולים בקלות לדפדף לציטוטים של קוטיק, מנכ"ל החברה הנ"ל, בכנס בסן-פרנסיסקו.
פנינות כמו "אם זה היה תלוי בי, MW2 היה עולה יותר" ו"אנחנו לא מתכוונים להשקיע במשחקים ללא אפשרות להמשכיות ברורה בסידרה" לא משתוות לפנינה הגדולה של המנכ"ל: "בדור הקודם של המשחקים, ביזבזתם 50$ למשחק, שיחקתם בו קצת ואז לקחתם חזרה לחנות בשביל החזר חלקי מהעלות. היום, אנחנו נקח 100$ בשביל גיטרה. אולי תוסיפו לעצמכם גם מיקרופון או סט תופים, תקנו 2-3 תוספות למשחק וכמה סוגים שונים של מוסיקה. בזמן תוכלת החיים של הרכישה שלכם כנראה תקנו גם תוספת של עוד 25 תוספות שירים בהורדה דיגיטלית. אז מה שפעם היה מכירה של 50$, היום הפך למכירה של 500$".
בנוסף, Activision בכלל לא רצו שסידרת Call Of Duty תצא מזירת מלחמת העולם השניה. אם לא ההתעקשות של המפתחים בIW, לא היינו זוכים לראות גם את המשחק הראשון. קוטיק מאמין במחזור משחקים, הוא מאמין שמי שקונה אותם מספיק טיפש לקנות את אותו זבל רק בגלל השם שלו, הפירסום שלו או מי שפיתח אותו.
אז אחרי כל העובדות הללו, מישהו מאיזשהי קהילה עדין מאמין שכל החלטה המתקבלת בחברה הזאת נועדה בשביל לתרום לשחקנים שמשחקים במשחק?

הסיבה האמיתית להורדת השרתים הפרטיים
כאשר מסתכלים על המצב מהפרספקטיבה של מנכ"ל החברה, ניתן להבין בבירור את הסיבות לנושא ויש 2 כאלה.
1) חברות צד שלישי שמרוויחות על המשחק - הסיבה הראשונה היא לא העיקרית, אך חשובה לא פחות. חברה שרואה רק כסף בעיניים לא יכולה לשבת מהצד ולראות שוק שלם עושה כסף על פיתוח שלה. זה פשוט לא נעים לקוטיק בעין.
2) הסיבה העיקרית להחלטה: שליטה. אם קראתם את הפיסקה הקודמת, אתם כבר יכולים לנחש לבד למה. המודל שבו השתמשו למשחק הזה הוא המודל של WOW, שהוא במקרה המשחק המצליח ביותר של Activision-Blizzard כיום.
ברגע שחברה יש שליטה מלאה על שוק האוןליין, היא יכולה לכפות כל דבר שהיא רוצה. כמו מה שכבר אומת על ידי החברה תוספות של מפות בתשלום. "היי הן לא חובה, אבל אם לא תקנה לא תוכל לשחק יותר אוןליין בשרתים שלנו".
המשפט של קוטיק: "..תקנו 2-3 תוספות למשחק..." מתחיל להסביר הכל.
חשוב לי שתבינו גם דבר נוסף, שליטה מלאה אומרת שבכל עת, החברה יכולה להפסיק את התמיכה במשחק מכל סיבה שהיא ולהרוג אותו במקום. הרי על פי הפיסקה הקודמת, יראה לכם מוזר שבעוד שנה השחקנים יקבלו הודעה של:
"החברה מפסיקה את רוב התמיכה בMW2 בכדי להעביר את המשאבים לפיתוח והתמיכה של MW3"?

בסופו של יום
המאבק בהחלטה הוא נכון ועם כל התמיכה שלי בעצומה היא מתמקדת במישור הלא נכון. כדי להביא לשינוי מול חברה שרואה רק רווח בעיניים, צריך להלחם עם הארנק. רק ביטול של ההזמנות ואי קניה של המשחק ישנו משהו שם.
תבינו, משחקי אוןליין נבנים מסביב לקהילות כמו ויגיימס, tek-9, crossfire.nu, cod4.co.il וכו. הקהילות האלה הן אלה שמחזיקות את המשחק בחיים לאורך שנים(ראה ערך cs1.6).
ללא שרתי קהילה, לא יהיו קהילות. מישהו מכם שמע משהו על קהילת הXBOX העולמית בקוד4? בדיוק.
אני עכשיו מדבר על כלל השחקנים במשחק, מהפאבליקר הפשוט עד לשחקני הLAN:
למה שלא תוכלו לשחק במקום אחד איפה שכל הקהילה והשחקנים שאתם נהנים לשחק איתם משחקים?
למה שתיהיו תלויים באנשים הבודדים בארץ שיש להם NGN ומחשב מספיק חזק לארח בלחץ שרת של 6-8 אנשים?
כמה פעמים קרא לכם שנמאס לכם מקוד4 ורציתם משהו שונה אז נכנסתם לשרתי פיינטבול או זומבים?

יש משפט שאומר: "אדם כיחיד הוא גאון, אנשים כקהל הם טיפשים".
תשאלו את עצמכם גם את זה, האם אתם מוכנים לשלם מחיר מופרז למשחק סינגל שאורך כ3-4 שעות ואז כדי להמשיך ולשחק במשחק הזה ברשת תשלמו 20-30$ נוספים כל כמה חודשים?
אלה מכם השואלים למה פשוט לא לשלב את שניהם, גם שרתים פרטיים והIWNET, על פי בואולינג דבר כזה "יחלק את הקהילה". ציטוט שמצחיק אותי כל פעם שאני קורא אותו.
תפסיקו את אפקט העדר כלפי הקהילה אליה אתם שייכים,קונסולות או מחשב זה לא משנה, תחליטו בעצמכם האם שווה להשקיע את כספכם במכונת כסף תאגידית או אולי עדיף להשקיעו באחד משלל המשחקים האחרים בשוק שנועדו לספק לכם חוויית משחק
חדישה.

מקורות:
על טענת הפיראטיות בקוד4
הפורום של אינפיניטי וורד
ראיון עם המנכ"ל
למה צריך שרתים פרטיים
מיהי אימפריית הרשע בעולם המשחקים

נערך לאחרונה על ידי plissje, 25.10 בשעה 20:12.

חזרה לראש העמוד

gts

האווטר המגניב של gts

נינג'ה בלגי

#2   פורסם: 25.10, 20:12

lol קראתי את זה איפה שהוא יסטלן

חובה לכל בנאדם לשחק קרייסיס על הגדרות הכי גבוהות לפני שהוא מת.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#3   פורסם: 25.10, 20:15

באתר השני שם פירסמתי את זה גם? :|

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של -z1x

The 1nfinite gamer

#4   פורסם: 25.10, 20:29

go kosta.
צודק בכל מילה, פשוט סיכמת את הכל כמו שצריך.
עכשיו רק צריך להעביר את זה לכל מקום וכל קהילה, כי בלי 'מאבק' המצב לא ישתנה גם בcod60.
חברה שמכורה לכסף תמשיך באותה דרך עד שיתנו לה כאפה מספיק חזקה בפנים, שהיא תבין את הטעות - בדיוק כמו EA.

gts
ציטוט:
צפה בהודעה
lol קראתי את זה איפה שהוא יסטלן
fail.

A.W.Surveys - שישה שאלונים קצרים בכל שבוע, וכסף אמיתי! מועבר ישירות לPaypal או בצ'ק לכתובת אמריקנית.
להרשמה כמוזמן שלי לחץ >כאן<
Intel Core i5 750 @4.2GHz
- Noctua U12P SE2 - Gigabyte P55UD5 - GSkill Ripjaws 4GB 1600MHz cas 7
Sapphire HD4850 HDMI - Seagate Barracuda12 500GB RAID0 - Seasonic M12D 750W Silver - LianLi A71
Samsung T260HD - JBL Creature II - Sennhesier HD202 - Logitech G15 V2 - Razer DeathAdder

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Tal Barami

צוות פיתוח קהילות

#5   פורסם: 26.10, 11:48

דווקא מ-WoW אני מרוצה... אני מניח שזה הכל תלוי במי שמפתח את המשחק. בליזארד באמת ידעו מה לעשות כדי להפוך את התשלום החודשי לשווה עבור כל 9 מיליון השחקנים.
MW 2 לעומת זאת הכריז מלחמה על הקהילה שלו, וכאן בעצם הטעות שלו. בליזארד מעולם לא הלכו נגד הקהילה, ההיפך הוא הנכון.
כשאתה נלחם נגד מי שמשלם לך, רוב הסיכויים שאתה תהיה זה שמפסיד.

ניתן לפנות לכל בעיה או שאלה בנוגע לפתיחת קהילות באתר, תלונות, בקשות, הצעות וכו' במייל: Tal@VGames.co.il

בברכה,
טל

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של -z1x

The 1nfinite gamer

#6   פורסם: 26.10, 12:36

ביקשתי מיובל לשים את זה בmain page... אני רואה שהוא עשה את זה

A.W.Surveys - שישה שאלונים קצרים בכל שבוע, וכסף אמיתי! מועבר ישירות לPaypal או בצ'ק לכתובת אמריקנית.
Sapphire HD4850 HDMI - Seagate Barracuda12 500GB RAID0 - Seasonic M12D 750W Silver - LianLi A71
Samsung T260HD - JBL Creature II - Sennhesier HD202 - Logitech G15 V2 - Razer DeathAdder

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#7   פורסם: 26.10, 12:46

ברירת מחדל MUZIMUZI

לTAL אל תהיה כ"כ בטוח - בסה"כ עדיין מלא שחקנים לא ירצו להפסיד את החוויה החדש של MW2
אני בעצמי כבר לא סגור מה לעשות אני כבר חודשים מחכה לזה, בחיית קוםקום יוצאים היום משחקים ככ מפגרים ומשעממים רק COD באמת עושה לי משו ועכשיו פשוט לא לקנות? וואלה לא יודע...וכן קראתי את מה שהעורך כתב

חזרה לראש העמוד

משתמש חדש

#8   פורסם: 26.10, 13:29

ברירת מחדל תעזרו לי

אני תקוע בדילמה בגלל הכתבה:לקנות או לא לקנות? תעזרו לי

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoiMaKaYeS

משתמש עצבני

#9   פורסם: 26.10, 13:33

עזבו שטויות אל תקנו את המשחק הזה הם מגזימים כבר זה כולה משחק FPS כבר יותר כיף לשחק TF2 לפחות שם יש כיף והתחשבות בקהיליה ובמחיר נורמלי לא כמו החארות מACTI

ואני מעריץ של סדרת קוד לפחות עד לפני כמה זמן

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Wulby

משתמש חדש

#10   פורסם: 26.10, 13:52

כל הכבוד על המאמר, מאוד מעמיק ומאוד מדויק וקוהרנטי.
לקנות את MW2 זה חרב פיפיות. זה משחק שיש לו תוחלת חיים של שנה אחת בדיוק, אקטיביז'ן בועטים לנו בביצים כל פעם מחדש, והכסף שלנו בבירור הולך למימון חופשות ויאכטות למנהלים ולא לפיתוח המשחק הגדול הבא. אבל... הוא כל כך טוב.

חזרה לראש העמוד

משתמש צעיר

#11   פורסם: 26.10, 14:01

ההחלטה להוסיף 10 דולר למחיר המשחק סתם ככה...בלי שום סיבה, לא הפריעה לי יותר מידיי, העובדה שאין דמו, לא הטרידה אותי, מנסיון עבר עם IW לחברה הזו יש רקורד מספיק טוב כדי לא לאכזב אותנו.

אבל החלטתי לא לקנות את המשחק ביום ששמעתי שלא תהיה תמיכה ב-Dedicated servers.
אין יותר קרבות של 32 על 32
משחקי אונליין של 6-8 אנשים בלחץ עם פינגים גבוהים זו לא חוויית מולטיפלייר טובה, ועוד לא נוצר סינגל פלייר קצר ששווה 60 דולר, לא בעיניי בכל אופן.

מחרים את המשחק הזה וכל משחק שיוצא מ-IW מאותו רגע, אני עם החברה הזו גמרתי את הקריירה.

אני כבר חושש לגמרי ממה ש-ACTIVISION מתכננים לעשות עם STARCRAFT ו-DIABLO, אבל ממש.
וכל הכבוד על הפוסט הזה בן אדם, כל מילה זהב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של source144

מצליחן

#12   פורסם: 26.10, 14:18

אני רציתי לקנות, בגלל השינוי הטפשי הזה וההתנהלות המפגרת של activision אני לא יקנה אלא אני יוריד את המשחק כי אני לא עומד לבזבז 50$ דולר על 3-5 שעות בלבד בלי שינוי משמעותי (ראה ערך L4D, L4D2 )..
כמו כן אם יהיה מולטיפלייר נורמאלי אני ישקול לקנות.
נ.ב. תכננתי לקנות L4D2 CODMW2 וAC2 ואולי להוריד את CODMW2 בגלל ההתנהלות... עכשיו זה בטוח.

[url=http://steamcard.com/]
Twaddle :: Skaz: ido ya ben zona
kαbukiˇ: gam ani ohev otha
Twaddle :: Skaz:

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של crabrocket

משתמש צעיר

#13   פורסם: 26.10, 15:13

אני ויתרתי על המשחק הזה, על אף שיש לי אקסבוקס 360 אני פשוט לא מסוגל לשחק FPS על
קונסולה.

בכל מקרה חשבתי על הנושא וניסיתי להבין מה הרעיון של אקטיויז'ן והגעתי למסקנה שהם מלכתחילה לא בנו על הפיסי ולכן כל המחאה של שחקני הפיסי לא מפריעה, כי בכל מקרה 80% ממשחקי הפיסי
של COD הם פרוצים, והכסף האמיתי נמצא בקונסולות ורק מי שממש רוצה את המשחק לפיסי יקנה אותו.

אני אישית חתמתי על העצומה ואני נגד כל המהלך של החברה, אבל באופן אישי אני חושב שאם הייתי מפתח משחק הייתי מפתח אותו לקונסולות בלבד.

Just Live Your Life!!

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Kasyo Boka

נינג'ה בלגי

#14   פורסם: 26.10, 15:35

איזה מבאס זה......

(חזרתי מ"החופשה הנעימה" שלא ממש הבנתי על מה קיבלתי אותה)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ulmerido

משתמש רציני

#15   פורסם: 26.10, 15:50

plissje
ציטוט:
צפה בהודעה
בסופו של יום
המאבק בהחלטה הוא נכון ועם כל התמיכה שלי בעצומה היא מתמקדת במישור הלא נכון. כדי להביא לשינוי מול חברה שרואה רק רווח בעיניים, צריך להלחם עם הארנק. רק ביטול של ההזמנות ואי קניה של המשחק ישנו משהו שם.
תבינו, משחקי אוןליין נבנים מסביב לקהילות כמו ויגיימס, tek-9, crossfire.nu, cod4.co.il וכו. הקהילות האלה הן אלה שמחזיקות את המשחק בחיים לאורך שנים(ראה ערך cs1.6).
ללא שרתי קהילה, לא יהיו קהילות. מישהו מכם שמע משהו על קהילת הXBOX העולמית בקוד4? בדיוק.
אולי בארץ לא שמעת על קהילה של COD באקס בוקס (למרות שדווקא יש קהילה די חזקה)
גם בעולם באופן כללי יש קהילות מאוד גדולות למשחקים לקונסולות, אני רק יכול להעיד על הקהילה של היילו שלפי איך שאני רואה את זה גדולה פי כמה וכמה מהקהילה של COD 4 למחשב.

אני לא רואה סיבה למה בשביל לשחק ב CS:S אני צריך להוריד אינסוף פעמים כל מיני סאונדים מפגרים שמעלים לשרתים.

אם אני רוצה לשחק בשרת נורמלי בלי אנשים מעצבנים או לשחק לבד עם חברים אני צריך לשלם 80 שקל בחודש.

עכשיו יש הזדמנות לפתוח חדרים בחינם, לשחק עם איזה חברים שרוצים ואיזה מפה ובאיזה מוד שרוצים. הדבר הזה לא ימנע מכל קהילה שהיא לשחק ביחד, להפך זה יכול רק לעזור.

במקום שיהייה שרת פרטי יהייה חדר פרטי.
במקום חיפוש שרתים, יהייה חיפוש קבוצות וחברים.

בקשר למודים

אם נתקלת בFORGE MODE בהיילו 3 הייתה מבין.
יש כלים לעריכת מפות ומודים גם בקונסולות, לא חייבים שרתים פרטיים בשביל לאפשר זאת.

ציטוט:
"ונכון, המוזיקות בו הן MIDI, אך גם הגרפיקה שלו מיושנת, ככה שזה משתלב נהדר זה בזה."

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של sharinox

מודל לחיקוי

#16   פורסם: 26.10, 16:07

קראתי את הכל מההתחלה ועד הסוף, ואתה פשוט אדם גאון! כל מילה שלך שווה זהב! אני כלכך שמח שסוף סוף יש פה מישהו שמבין שסידרת Call of Duty הפכה לCall of Shit או לייתר דיוק למכונת כסף של Activision את הCall of Duty שראיתם פעם לא תראו יותר בחיים, הסידרה המצליחה נכשלה והפעם נותר רק להמשיך ולחלום! יש עוד הרבה משחקים שווים שיוצאים השנה וגם שנה הבאה אז סבלנות, לכן תשמרו את הכסף שלכם בבקשה... בבקשה מכם!

נערך לאחרונה על ידי sharinox, 26.10 בשעה 16:09.

בברכה,
דניאל.
צרו איתי קשר: sharinox@gmail.com

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#17   פורסם: 26.10, 16:35

ulmerido
ציטוט:
צפה בהודעה
אולי בארץ לא שמעת על קהילה של COD באקס בוקס (למרות שדווקא יש קהילה די חזקה)
גם בעולם באופן כללי יש קהילות מאוד גדולות למשחקים לקונסולות, אני רק יכול להעיד על הקהילה של היילו שלפי איך שאני רואה את זה גדולה פי כמה וכמה מהקהילה של COD 4 למחשב.

אני לא רואה סיבה למה בשביל לשחק ב CS:S אני צריך להוריד אינסוף פעמים כל מיני סאונדים מפגרים שמעלים לשרתים.

אם אני רוצה לשחק בשרת נורמלי בלי אנשים מעצבנים או לשחק לבד עם חברים אני צריך לשלם 80 שקל בחודש.

עכשיו יש הזדמנות לפתוח חדרים בחינם, לשחק עם איזה חברים שרוצים ואיזה מפה ובאיזה מוד שרוצים. הדבר הזה לא ימנע מכל קהילה שהיא לשחק ביחד, להפך זה יכול רק לעזור.

במקום שיהייה שרת פרטי יהייה חדר פרטי.
במקום חיפוש שרתים, יהייה חיפוש קבוצות וחברים.

בקשר למודים

אם נתקלת בFORGE MODE בהיילו 3 הייתה מבין.
יש כלים לעריכת מפות ומודים גם בקונסולות, לא חייבים שרתים פרטיים בשביל לאפשר זאת.
תקרא בבקשה את כל המאמר לפני שאתה כותב תגובה, כי לכל מה שכתבת יש סיבה. אבל למקרה שפיספסת הנה סיכום מהיר:
- האינטרנט בארץ הוא אסינכרוני, מכאן השם ADSL ומכאן העובדה שמהירות ההורדה וההעלאה אין שוות, מכאן נובע שאדם בעל אינטרנט של 8 מגה בארץ יכול לארח משחק של בקושי 3על3 ללא לאגים.
- אין מודים = אין קהילה תחרותית = אין קהילה בכלל. גם אם זה קהילה של פאבליקרים ב90% מהמקרים מובילים אותה שחקני פרו. אתה יכול לעשות את החשבון המהיר לבד.
ו
כשאתה תגיע לשרת "נורמלי" מבחינת פינג (שזה יהיה באזור ה100) שיהיה נגיד ששחיק, ואז הילדים הקטנים בשרת יצעקו "רק סנייפר" ויהרסו לך את החוויה וכל פעם שתרצה להתחבר מחדש ותלחץ על הכפתור הגדול של הPLAY זה יביא אותך לאותו שרת מטומטם, כי על פי הנתונים של המערכת, זה השרת הכי טוב בשבילך, אתה תבין כמה השיטה מפגרת.

ואם אתה שואל את עצמך איך אני יודע, אז אני הקמתי את קהילת קוד1 בארץ והייתי המנהל שלה במשך כמעט שנתיים כאשר כרגע אני גם עובד בתור מנהל רשת וטכנאי תקשורת בחברת הייטק, לכן אני יודע איך הכל יעבוד ואיך תראה הקהילה מכל הזויות.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#18   פורסם: 26.10, 16:38

ברירת מחדל wow אנשים

זה כבר באמת נהיה דיי עלוב איך כל אחד פה אומר
"אהה לא רוצה קמפיין של 20 דקות אז לא קונה"
מה מאיפה אתם יודעים מה יהיה אורך הקמפיין?! לפי מה שאני שמעתי הוא הולך להיות ארוך מקודמו
אתם סתם יוצאים מפגרים שמשקרים לעצמם, על מי אתם עובדים יקמצנים מגעלים במילא לא התכוונתם לקנות את המשחק... עלק המולטיפלייר
לרגע באמת האמנתי שזה בגלל זה

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#19   פורסם: 26.10, 17:04

MUZIMUZI
ציטוט:
צפה בהודעה
מה מאיפה אתם יודעים מה יהיה אורך הקמפיין?! לפי מה שאני שמעתי הוא הולך להיות ארוך מקודמו
אתם סתם יוצאים מפגרים שמשקרים לעצמם, על מי אתם עובדים יקמצנים מגעלים במילא לא התכוונתם לקנות את המשחק... עלק המולטיפלייר
גם אם הסינגל יהיה 24 שעות, זה לא שווה את הקנייה.

הדבר היחיד שמצדיק קנייה של המשחק הוא המולטי.

וכן, התכוונו (או מתכוונים) לקנות אותו והרבה (ע"פ קניות מוקדמות (כן, בארץ))

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של -z1x

The 1nfinite gamer

#20   פורסם: 26.10, 17:09

MUZIMUZI
ציטוט:
צפה בהודעה
שב שב בשקט
רק בארץ הוזמנו 300 עותקים במכירות מוקדמות לPC.
כמובן שרובן בוטלו

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של [blackStar

משתמש רגוע

#21   פורסם: 26.10, 17:09

אני רואה פה כמה שמתלבטים אם לקנות את המשחק או לא.
אז התשובה שלי היא לא!
מי שכתב את הנושא הזה בעצם ריכז את כל הנסיונות המטומטמים של Activision לעלות על העצבים של הגיימרים ולהשתין עליהם בקשת בידיעה שגם ככה הם יקנו את המשחק בגלל שהוא כזה "מגניב"
לא רק שהם העלו את המחירים (ועוד רצו להעלות אותם עוד יותר), דפקו את שחקני המחשב כשהם משנים את כל מה שהתרגלנו אליו, אמרו עקיצות מטומטמות ועוד ועוד
אני מסכים אם הדעה של המחבר הנושא. לא Activision הם אלה שמחזיקים את המשחקים שלהם על הרגליים. זה אנחנו.
בלעדינו כל המשחקים היו מתמוטטים: אין מפות, אין מודים, אין קהילה, אין שום מפגשים של שחקנים-שחקנים.כלום. תראו את CS 1.6, משחק מאוד ישן שעדיין עומד על הרגליים בגאווה שמונה המון של שחקנים. איך? בגללנו, הגיימרים שרוצים להנות מהמשחק שלהם שהחליטו לתמוך בקהילה. בלעדינו המשחק כבר היה מתמוטט, וגם ככה על כל השרתים שרצים אנחנו משלמים.
לדעתי לחתום על עצומה זה לא עוזר. צריך לקום ולעשות מעשה. לא לקנות את המשחק.
אני מסכים שהמשחק בטח יהיה אדיר, אבל אם נקנה אותו אנחנו נעודד את Activision להמשיך ולשים עלינו פס, לדפוק את הגיימרים בידיעה שהם גם ככה יקנו את המשחק הבא.
אני רציתי לקנות את המשחק לפני שכל זה התחיל.היום אני כבר לא אקנה אותו.נלמד אותם לקח.

Have a Problem? FAQ up!
מחלק הזמנות ל LOCKERZ - האתר שמביא לך דברים בחינם ובאמת עובד, אם אתם רוצים הזמנה שלחו לי הודעה או אימייל ל anakin969@gmail.com

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#22   פורסם: 26.10, 17:19

MUZIMUZI
ציטוט:
צפה בהודעה
אז תקרא שוב וטוב, ההודעה הרישמית אומרת שהסינגל במשחק הקרוב יהיה קצר מקודמו ויארך כ3-5 שעות, כי הם העדיפו "איכות על כמות".

ואם אתה עוד אחד מעלה שמאמינים לנתון המופרך הזה של ה60% עותקים פיראטיים, אני מציע שתסתכל בלינק הראשון שמצורף בסוף הכתבה, יראה שיש היום בדיוק 1.5% של שרתים פיראטיים מכלל השרתים הרצים היום בקוד 4.

אז תעשה לי טובה.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#23   פורסם: 26.10, 17:21

לדעתי הכי טוב זה פשוט לעשות "חרם" ולהפסיק לקנות, או לפתוח קהילות חדשות
בנושא. אם אפילו 1000 איש רק מישראל לא יקנו את המשחק IW יראו בזה מלחמה ואולי יחליטו
לוותר, אם אתם חושבים ש 1000 איש זה הרבה אז זה ממש לא, היום יש המון גיימרים רק בישראל
שמחכים בקוצר רוח למשחק, עכשיו תחשבו שמשחק עולה 60$ אז החברה תפסיד 60,000$ רק
מישראל. עכשיו אתם חושבים:"מה זה בכלל סכום כזה בשביל חברה כל כך גדולה...." אז זה ממש לא נכון!!!! תחשבו שבערך אותם כמות של אנשים יפסיקו לקנות מכל ארץ אחרת באירופה וההפסדים שלה
יהיו בגדר של מליוני דולרים. זה הדבר היחיד שיכול להכניע את החברה ולהוציא פאטצ' מתקן.

מה שבנוסף אפשר לעשות זה לעשות סקר בכל העולם שבו נשאלת השאלה מי יתכוון לקנות MW2 אבל
לא קונה בגלל המולטי? לדעתי זה ישוך תשומת לב. רק ככה IW יראו את כמות ההפסדים שלהם

נערך לאחרונה על ידי BlacKp0inT, 26.10 בשעה 17:26.

My Beautiful Computer:

AMD Phenom II X4 965 3.4Ghz

MA770T-UD3P

OCZ DDR3 4GB 1333Mhz

Sapphire HD4890 1GB GDDR5

Hitachi 500GB

SeaSonic 650W

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של ReBeL

מודל לחיקוי

#24   פורסם: 26.10, 17:40

כל כך הרבה פרסום ההחלטה הזאת נותנת להם, אין גיימר בעולם שלא שמע עליה.
חכם מאד יהיה מצדם רגע לפני השחרור להכריז שהםש ינו את זה, להרוויח את הערצת הקהילה בחזרה, ובסך הכל להרוויח הרבה פרסום בכלום כסף והרבה קונים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ulmerido

משתמש רציני

#25   פורסם: 26.10, 17:55

plissje
ציטוט:
צפה בהודעה
תקרא בבקשה את כל המאמר לפני שאתה כותב תגובה, כי לכל מה שכתבת יש סיבה. אבל למקרה שפיספסת הנה סיכום מהיר:
- האינטרנט בארץ הוא אסינכרוני, מכאן השם ADSL ומכאן העובדה שמהירות ההורדה וההעלאה אין שוות, מכאן נובע שאדם בעל אינטרנט של 8 מגה בארץ יכול לארח משחק של בקושי 3על3 ללא לאגים.
- אין מודים = אין קהילה תחרותית = אין קהילה בכלל. גם אם זה קהילה של פאבליקרים ב90% מהמקרים מובילים אותה שחקני פרו. אתה יכול לעשות את החשבון המהיר לבד.
ו
כשאתה תגיע לשרת "נורמלי" מבחינת פינג (שזה יהיה באזור ה100) שיהיה נגיד ששחיק, ואז הילדים הקטנים בשרת יצעקו "רק סנייפר" ויהרסו לך את החוויה וכל פעם שתרצה להתחבר מחדש ותלחץ על הכפתור הגדול של הPLAY זה יביא אותך לאותו שרת מטומטם, כי על פי הנתונים של המערכת, זה השרת הכי טוב בשבילך, אתה תבין כמה השיטה מפגרת.

ואם אתה שואל את עצמך איך אני יודע, אז אני הקמתי את קהילת קוד1 בארץ והייתי המנהל שלה במשך כמעט שנתיים כאשר כרגע אני גם עובד בתור מנהל רשת וטכנאי תקשורת בחברת הייטק, לכן אני יודע איך הכל יעבוד ואיך תראה הקהילה מכל הזויות.
מה אתה רוצה?!

לפי מה שהבנתי (אם זה באמת כמו שזה בקונסולה) השרתים יהיו על גבם ולא על המחשב שלך, זה כל הרעיון ומנסיון זה עובד מצוין גם ב6VS6.

במקום שתשלם 80 שקל לחברת צד שתספק את השרת, במקרה הזה אקטיוויזן יספקו שרתים .

מודים = הוצאת המשחק מהקשרו.
המודים שיש עם המשחק מספיק תחרותיים וניתנים לשינוי להתאמה לתחרויות לקהילות,אני לא יודע אם אי פעם בחנת בכלל קהילות למשחקי FPS בקונסולות. בין אם בחנת ובין אם לא כדאי לך להציץ שוב.

אני משחק בקונסולות ב: Halo,Geow,Cod4.... זה מספיק לי להבין שה"שידוכים" ברובם המוחלט מעולים וכשאין עומס בבזק האינטרנט 1.5 מגה שלי מספיק בשביל לשחק עם הילדים החופרים הברטים שאפשר לעשות להם מיוט אם הם מעצבנים בלי שום לאגים.

ציטוט:
"ונכון, המוזיקות בו הן MIDI, אך גם הגרפיקה שלו מיושנת, ככה שזה משתלב נהדר זה בזה."

חזרה לראש העמוד

gts

האווטר המגניב של gts

נינג'ה בלגי

#26   פורסם: 26.10, 18:28

אמן תמות, אתם לא מבינים את ההבדלים בין קונסולה למחשב. ההבדל מאוד מאוד משמעותי.
promod הופך את המשחק לתחרותי בלי כל החרתה לדוגמא: צ'ופר על תחילת ראונד בs&d נשמע הגיוני?

חובה לכל בנאדם לשחק קרייסיס על הגדרות הכי גבוהות לפני שהוא מת.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של -z1x

The 1nfinite gamer

#27   פורסם: 26.10, 18:29

ulmerido
ציטוט:
צפה בהודעה
מה אתה רוצה?!

לפי מה שהבנתי (אם זה באמת כמו שזה בקונסולה) השרתים יהיו על גבם ולא על המחשב שלך, זה כל הרעיון ומנסיון זה עובד מצוין גם ב6VS6.
אז ההבנה שלך דפוקה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של oreldm

ס.מנהל טורנירים

#28   פורסם: 26.10, 19:16

טוב עכשיו הוא כבר הגזים :| בנאדאם מגעיל אין לי עוד מה להגיד פשוט בנאדאם מגעיל

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#29   פורסם: 26.10, 19:44

ברירת מחדל MUZIMUZI

טוב נו מה אני אגיד שיכנעתם אותי אולי באמת אני לא אקנה את המשחק...נראה נראה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DreadKnight

The Conquer

#30   פורסם: 26.10, 19:49

הייתי בטוח שמהרגע שבליזארד קנתה את אקטיויזן היא יכולה רק לפשר להשלים את המשחק ולדעתי זהלא אקטיוין עשתה את זה(לא נראה לי כי היא כבר הוציאה 5 משחקים שלא כללו את החרא הזה)אני חושב שבליזארד קבעה את כל הדברים האלה....

Its not just a War,Its a Total War

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא