ביה"ס לצלפים - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביה"ס לצלפים
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של shay_gman

משתמש עצבני

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 31.01, 21:30

ברירת מחדל ביה"ס לצלפים

כולם רוצים להיות צלפים. צלף הוא האלוהים של שדה הקרב ממרחק קילומטר הוא מחליט מי יחיה ומי ימות והכל בלחיצת אצבע.

המוטו של יחידת הצלפים הוא: "One shot one kill".
אומנם צלפים על סוגיו השונים קיימים ברוב משחקי הFPS אך רק בARMA הצליחו לייצר את הצלף הקרוב ביותר למציאות.

ARMA מול FPS:

בFPS הצלף הוא יחידת Camper. הוא עולה על גג ויושב שם עד שמגיע מישהו ומוריד אותו.
בARMA הצלף נע בין נקודות אסטרטגיות והסוואה היא המפתח. גילו אותך, שנה מיקום.
בFPS הצלף מכוון לראש.
בARMA הצלף מכוון למרכז מסה. כלומר לחזה. הראש צר מהגוף בחצי מה שמוריד את סיכויי הפגיעה של הצלף ב50% אם הוא מכוון לראש. כדור מרובה צלפים ינטרל כל מטרה שלא לובשת אפוד קרמי.
בFPS הצלף עובד לבד.
בARMA הצלף הוא חלק מזוג. צלף ותצפיתן.
בFPS הצלף פוגע מכל מרחק.
בARMA אין סיכוי. הטווח, הנשק, הרוח, יחס הגובה, קוטר הקליע, תנוחת היירי וייצוב הנשק ישפיעו על סיכויי הפגיעה.

ההבדל בין קלע לצלף:

קלע (Marksman)- קלע הוא חלק מכיתה או צוות. הוא חמוש בנשק לטווח בינוני ארוך בעל קצב אש יחסית מהיר (DMR). תפקידו של הקלע הוא לרתק מטרות רחוקות. הוא עדיין חלק מהצוות ומתפקד כחייל רגיל. הקלע לא לובש חליפת הסוואה.

תמונה של קלע:

צלף (Sniper): חלק מזוג, צלף ותצפיתן. פועל עצמאית בשטח. תפקידה של יחידת צלפים היא להווה יחידת סיור קדמית, לדווח על נכוחות אויבים, להכווין כוחות אוויר וארטילריה ליעדם, לחסל מטרות בעלות חשיבות גבוהה או איום אסטרטגי (קצינים, תצפיתנים, צלפים אחרים, נושאי נ"ט). יחידת הצלפים לובשת חליפות הסוואה.

תמונה של צלף מוסווה ביער:

לפני הצליפה: הכר את השטח.
הצלף היא יחידה חושבת ומחושבת. הצלף משתמש בסביבה כדי לנוע, להסתתר, ולטווח טוב יותר.
הצלף ינוע בזהירות ותחת הסוואה. הצלף יזחל מאות מטרים כדי להגיע לעמדה טובה. הצלף יכיר את השטח שסביבו.
צלף טוב הוא שחקן שחמט טוב. הצלף צריך לחשב את האלגוריתם הנכון על מנת לפגוע. הוא יחשב את הדרך הימלטות הטובה ביותר לאחר שיתגלה ויכין את השטח בהתאם.

על כן, צלף ינוע ברכבי שטח קטנים וזריזים דוגמת טרקטורון או אופנוע או שינוע ברגל.

צלף יחפש את עמדת הגובה שתיתן לו את התמונה הטובה ביותר של שדה הקרב.

לפני הגעתך לפסגה-שכב. זחול את המטרים האחרונים על מנת לא לבלוט על קו הרקיע.
תכנן לאן תיסוג.

זכור יש לך שלושה חברים: הנשק, חליפת ההסוואה והתצפיתן. שמור עליהם!

תצפיתן וצלף בעמדה:

אופן פעולת הצוות:

חוק ראשון: דע את המטרות.
ביחד עם התצפיתן סקור את השטח. וודא כי אין אויבים מכיוונים לא צפויים. תכנן את דרך ההימלטות.
למד את המטרות: האם הן סטטיות? האם הן מפטרלות? האם יש קצינים? האם יש צלפים או תצפיתנים? האם הם מודעים? האם יש אוחזי נ"ט? כמה אויבים יש?

חוק שני: דווח.
אתה לא לבד. שתף את התצפיתן ומפקד הכוחות בשטח על הנמצא. התצפיתן ידווח לך על מטרות שהוא מזהה.

חוק שלישי: בחר מטרות.
בחר לפחות שלוש מטרות ע"פ סדר חשיבות יורד. וודא כי התצפיתן מזהה את המטרות. בחר מטרות שנמצאות באותו הטווח.

חוק רביעי: קבע את הטווח.
חוקי הבלסטיקה בARMA נוקשים. פגיעה מעל 500 מטרים היא קשה. צלף טוב יכול גם לפגוע מעל 1000 מטרים. בקש מהתצפיתן כי יאמוד מרחקים לשלושת המטרות שבחרת בעזרת הVector Nite.
וודא כי הנשק שבחרת מתאים לטווח.

קביעת טווח באמצעות Vector Nite:

חוק חמישי: קבע את עוצמת הרוח וכיוונה.
בקש מהתצפיתן לפתוח את הKestker ולקבוע את כיוון הרוח הסותרת (crosswind) ועוצמתה.

עוצמת הרוח בKestker (שים לב הרוח נמדדת בM/S מטרים לשנייה זה הערך שיש להכניס באיפוס הכוונות).

חוק שישי: אפס כוונות.
באמצעות המקשים Shift +V פתח את מסך איפוס הכוונות. הסתכל על הטבלה וכוון את הכוונת בעזרת הלחצנים מעל למרחק ועוצמת הרוח שקבעת.

טבלת מרחקים ועוצמת הרוח (שים לב ליד כל ערך רשום כמה מילימטרים יש לאפס את הכוונת מטה או מעלה - בהתאם למרחק. ימינה או שמאלה - בהתאם לרוח):

חוק שביעי: ייצב את הנשק.
לעולם אל תירה בעמידה. ממרחק 1000 מטרים כל מילימטר של סטייה שווים 3.5 מטרים רחוק מהמטרה.
אל תירה במאמץ. אם סיימת לרוץ, נוח דקה. שים לב שהדמות חוזרת לנשימה סדירה.
בצע ירי בשכיבה או כריעה כאשר הנשק מיוצב על חפץ כלשהו.
רוב נשקי הצלפים מצוידים בדורגלים על כן ניתן בשכיבה לפרוס דורגלים על מנת לייצב את הנשק.
על מנת לפרוס דורגלים יש ללחוץ Shift + Space ישמע קליק ותתקבל הודעה מצד שמאל כי הנשק הוצב. שים לב שהנשק פרוס אין אפשרות להזיז את הכוונת יותר משלושים מעלות לכל כיוון מבלי לאבד את היציבה. על כן, אם איבדת יציבה פרוס את הנשק שוב.

הודעת ייצוב הנשק: "weapon deployed"

חוק שמיני: אפס כוונת על המטרה, שלוט בנשימה ובצע ירי.
אפס את הכוונת על המטרה (מרכז מסה). החזק את הלחצן הימני בעכבר על מנת לעצור את הנשימה. סחוט את ההדק.

חוק תשיעי: הערכת ירי.
האם פגעת? האם המטרה נוטרלה?שים לב לריקושטים על הקרקע במידה ופספסת ותקן על פיהם. קבל הוראות מהתצפיתן על מקום הריקושט ומיקומי האויבים לאחר הירי.

חוק עשירי: הערכת מצב.
האם זוהית? האם יורים עלייך? האם האויבים מתקרבים אליך? בורחים ממך? היכן המטרות בעלות החשיבות? האם ניתן להמשיך לירייה הבאה? התייעץ עם התצפיתן במידת הצורך.
חזור על החוקים ע"פ הצורך עד לסיום המשימה או עד שעמדתך מסוכנת.

טיפים לצוות צלפים:
1. אם אתה התצפיתן אל תפתח באש אלא כהגנה עצמית. הרבה פעמים לאחר שהצלף מבצע ירי התצפיתן מתחיל לירות גם. הטווח של הM16 הרבה פחות יעיל, האמת הוא מושך אליו יותר תשומת לב של האויבים שעדיין לא מודעים ומסגיר את מיקום הצוות מאשר פוגע.
2. צוות טוב מחליף מיקום כל כמה יריות על מנת לא להסגיר את מיקומם.
3. צוות טוב עוצר בנקודה הכי קרובה לפסגה. ברגע שזוהיתם שברו קשר עיין, זרקו עשן ותיסוגו לצד השני של הפסגה. הכינו מארב בשפל הגבעה. המתינו לאויבים שיתבלטו על קו רקיע ברגע שיעלו לפסגה.
4. אל תישארו במקום אם יורים עליכם. צלפים הם מטרה חשובה והאויב ייתן את כל מה שיש בו כדי לנטרל אותכם. זכרו הסוואה היא הנשק ולא עימות חזיתי.
5. אל תירה על מטרות רצות אלא אם הן רצות אליך או ממך בקו ישר או בזווית קטנה. אם פגעת במטרה רצה בזוית חדה עם רובה צלפים מעל 500 מטרים, או שאתה גאון מתמטי או שיש לך הרבה מזל.
6. חסוך בתחמושת. ירה כדי להרוג. תן לתצפיתן לרתק.
7. רימוני עשן הם הדרך המהירה והיעילה ביותר לנתק מגע עם האויב.
8. התרגל לנשק מסוים. אל תחליף נשק כל הזמן. למד להכיר אותו.
9. אל תישא יותר מדי ציוד. הצלף צריך לשנות את מיקומו הרבה ולרוץ מרחקים. אל תישא ציוד מיותר או כבד אם אין צורך.
8. מלכד את האזור שבו אתה מוצב.

שימוש בקלימגור - claymore-m16.
הקלימגור הוא מטען חבלה נגד אדם נ"א. המתפוצץ לכיוון אחד בלבד. ניתן להפעיל אותו ידנית או באמצעות חוט המעדה.
צלף טוב יניח קלימגור בשטח שבינו לבין האויבים וזאת על מנת להפתיע אותם ברגע שירדפו אחריו.
פיצוץ הקלימגור יאפשר לצלף להרוויח זמן להימלט וכן לאמוד את המרחק בינו לבין רודפיו.

הקלימגור (claymore) נמצא בארגז הנפיצים (ordance) בנשקי המערב.

מניחים את הקלימגור מהתפריט:

בחר בSafty off על מנת להוציא את הניצרה. בחר בsight on mine על מנת לכוון את אזור הפיצוץ (הפיצוץ הוא כ10 -15 מטרים קדימה בקונוס).

בחר באפשרות TripWire על מנת להניח חוט ממעיד (אחרת הפעל ידנית, שים לב ניתן להפעיל אותו עד מרחק של כ 50 מטרים מהמוקש).

לך למקום בו מסתיים חוט ההמעדה (עד 10 מטרים) ובחר ב EndTripWire

תתקבל הודעה שעוד 5 שניות המוקש מופעל. כעת כל יחידה שתעבור בטווח שבין המוקש לבין המקום שבו בחרת End Trip Wire תפעיל את המוקש:

נערך לאחרונה על ידי RoDeX, 31.01 בשעה 21:56.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של eran299

נינג'ה בלגי

#2   פורסם: 31.01, 21:36

המנהל אני יכול להירשם?...אחלה מדריך

כק

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של oridion

שואף לשלמות

#3   פורסם: 31.01, 21:41

קבל ח"ח על ההשקעה שי- אני אכניס את זה ללינקיה.

אני לא יודע לגבי הטבלאת מרחק הזאת, משהו בה לא מסתדר לי .. אני מעדיף ללמוד את הכוונת על פי טבלאות (רועי ואני הצלחנו לפגוע במטרות ממרחק של 1500 מטרים בתנאים יחסית קשים- רוח חזקה יחסית, ובהצלחה).

אתה צודק לגבי הצלף ב FPS, לא רק שהם צריכים לפגוע כמה פעמים בשביל להרוג, זה די מגוכך שמישהו ימשיך לרוץ כרגיל אחרי שהוא חטף כדור בארט בחזה.. אבל צלפים שמתקמפרים הם גם הכי גרועים, כי זה רק עניין של זמן עד שיגלו אותך וישמרו טוב טוב על המקום שצלפת ממנו.

נערך לאחרונה על ידי oridion, 31.01 בשעה 21:49.

הצטרפו לקהילה הישראלית , ולשרת הישראלי הרשמי של ARMA2:

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של BadDad

משתמש ותיק

#4   פורסם: 31.01, 21:45

תודה תודה תודה..
עזר לי מאוד!!!

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#5   פורסם: 31.01, 21:45

אשמח לעזור עם הטבלאות לא ממש קשה הטווח הוא הטווח המקסימלי.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל ערוץ פעולה

#6   פורסם: 31.01, 21:54

מדריך נהדר שי, כל הכבוד.
מריך מאוד את ההשקעה שלך!
צלף זה הקלאס חיל רגלים שאני הכי אוהב

ערכתי לך לוגו לדיון, שמתי לך בהודעה הראשית

בברכה, אסף.
לפניות: rodex@vgames.co.il

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#7   פורסם: 31.01, 22:05

גם אני מעדיף לעבוד עם טבלאות מאשר עם ACE. עדיין אם יש זמן אפשר להשתמש בטווחים של ACE אבל זה לא פוטר מלדעת את כל הטווחים. ככה גם אין בעייה לירות על 3 מטרות בטווחים שונים (לומדים גם את זה בקורס צלפים דרך אגב). כמובן שבשביל זה צריך טבלאות ועדיין לא ראיתי מישהו שעשה כאלה ל-ACE ולי לא היה זמן להכין כאלה בעצמי.

מה שכן לא כל כך הבנתי מה קשור קלימגור לצלפים. זה אומנם יכול להיות שימושי במקרים מסויימים מאד, אבל בהחלט לא ציוד סטנדרטי בלשון המעטה.

בקשר לקלע - מה שכתבת נכון אבל חסר שהמטרה העיקרית שלו היא להאריך את הטווח האפקטיבי של הכיתה, אבל בגלל שהוא צריך גם לנוע עם הכיתה ולא תמיד יש לו זמן לירות את היריה המושלמת אז יש לו נשק חצי אוטומטי עם טווח אפקטיבי ודיוק נמוך יותר (לפחות ככה זה DMR לעומת M-24 במציאות, לא יודע כמה באמת ההבדל ביניהם משמעותי במשחק). ובאופן כללי בצה"ל אין כזה דבר DMR, הכי קרוב לזה שיש זה קלעים עם M4A1, דורגלים ו-ACOG 4X (ואקילה 4X בלילה, למרות שהבנתי שמחליפים את זה למשהו קצת יותר מתקדם אבל לא יודע אם זה נכנס כבר).

הייתי ממליץ גם להוסיף הסברים על אמידת טווח בעזרת ה-mildots, למקרה שמסיבה כזאת או אחרת אין מד טווח לייזר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של born2burnppl

מצליחן

#8   פורסם: 31.01, 22:37

ואווווו בנאדם! סחתיין על ההשקעה! חידשת לי פה כל כך הרבה! תודה רבה אני אתחיל להשתמש במסקנות שהסקתי גם במשחקי FPS וגם ב ARMA 1(ואחכ גם ב ARAM 2 כשיהיה לי מחשב חדש). באמת כל הכבוד לך

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של CombatMedic

משתמש עצבני

#9   פורסם: 31.01, 22:51

מדריך ממש מגניב שי !

כל ההתחלה איזה מסטוריות איזה דרמה !?

בכל מקרה קראתי את כולו היה דיי מעניין למרות שהיא תשאל אותי one shot one kill פחות מגניב ממוזיקה של מא"ג ...... או איזה פגז של טנק שזה גם סוג של one shot one kill אולי טיפה יותר הריגות פיר פגז

7 את החטיבה !

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#10   פורסם: 31.01, 23:00

חחחח קרעת אותי אדם עם הטנקים שלך אני מעדיף לעשות רצח מהיר ושקט בסגנון שייטת 13/מטכל XD או פשוט להרוג אנשים עם הרוטור של מסוק כלשהו כמו ב SAMP
זה מגניב XD לנסר אנשים עם רוטור של מעסוק

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#11   פורסם: 01.02, 00:30

@ אדם - גם לטנקים יצא מדריך. זה לא דרוס ורסס כמו שזה נראה. יש מחשבה מאחורי זה. בקרוב.
@ אסף - תודה תודה על הלוגו.
@ גל - לגבי המילדוט,עשיתי פה אימון לחלק מהחברה לגבי חלק מהכוונות בנוגע לאומדן מרחק. זה משתנה ע"פ סוג הכוונת. אבל אין לי כוונה ללמד פה אנשים את שיטת המילדוט כי אנשים צריכים להוציא מחשבון להכפיל ב-10.16 ולחלק במספר המילס. אם מישהו רוצה ללמוד איך עושים את זה בלי אומדן מרחק דיגטלי(להזכיר לתצפיתן יש Acog והוא יכול לאמוד מרחק די טוב עם הכוונת) הוא יכול לפנות אלי ואעשה איתו משימת אימון בנושא רק שיביא מחשבון.
לגבי הקלימגור לא הציוד הכי פופלרי בארץ, אבל לחלוטין יעיל במשימות צלף במשחק.
לגבי הקלע. אני לחלוטין לא מסכים איתך. תעבור קצת על התו"ל ועל תפקידי רתקים והנשק הוא m4a2 עם קנה מעובה ותחמישים מעותרים אב"ש לצורך הגברת טווח.

נערך לאחרונה על ידי shay_gman, 02.02 בשעה 23:34.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#12   פורסם: 01.02, 05:04

שי, אני אשמח אם תעשה מדריך לטייסי מסוקים ול UH-60

חזרה לראש העמוד

משתמש רגוע

#13   פורסם: 01.02, 07:15

שי.
אחלה מדרריך עושה חשק לקחת צלף ולנסות..
אהבתי במיוחד את ההסברים עם התמונות המושקעות.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#14   פורסם: 01.02, 09:11

born2burnppl
ציטוט:
צפה בהודעה
יש פה טייסים יותר טובים ממני. אני אשמח לעשות מדריך על מנת להסביר את חוקי הפיזיקה שחלים על המסוק. כמו כן בקרוב אוציא מדריך לשימוש בMandoMissile.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של oridion

שואף לשלמות

#15   פורסם: 01.02, 11:29

born2burnppl
ציטוט:
צפה בהודעה
אני מציע לך לדבר פשוט או עם אסף או עם שחר. לעומת כלי הנשק- הרכבים במשחק הם די ארקייד. זה לא שאתה צריך להחליף הילוכים במשאית או בג'יפ, לבדוק לחץ אויר בצמיגים, וכו'. כמו כן גם במסוק תחת אש- אין לך מצבים של כשל מנועים, דליפת דלק, אוטורוטציה- פשוט לטוס לנחות להמריא.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של -FusioN-

מודל לחיקוי

#16   פורסם: 01.02, 11:41

oridion
ציטוט:
צפה בהודעה
אני מציע לך לדבר פשוט או עם אסף או עם שחר. לעומת כלי הנשק- הרכבים במשחק הם די ארקייד. זה לא שאתה צריך להחליף הילוכים במשאית או בג'יפ, לבדוק לחץ אויר בצמיגים, וכו'. כמו כן גם במסוק תחת אש- אין לך מצבים של כשל מנועים, דליפת דלק, אוטורוטציה- פשוט לטוס לנחות להמריא.
גם נכון מצד שני אם יש לך פגיעות ברוטור אחורי והמסוק מסתחרר מה אתה עושה? יש גם מצבים כאלה... וACE כן יש מצב שהרוטור לא דוחף אוויר ומסוק צונח.... לא זוכר מונח מקצועי לכך...

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#17   פורסם: 01.02, 11:42

לא מדוייק. אכן די ארקייד. אבל בACE התווספו אזורי הפגיעה גם למטוסים/מסוקים. פגיעות רוטור אחורי, סחרור, כשל מנועים, איבוד כוח עילוי, כשל הגהים וכדומה. אפרסם לנושא מדריך נפרד ביחד עם הMando.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#18   פורסם: 01.02, 11:49

אכן בקשר לפגיעות במסוק..אני לדוגמא למדתי לנחות במצבים של סחרור או שפשוט המסוק מתרסק, ברוב הפעמים אני יוצא חי ושוב, הכל תוצאה של נסיון עם מסוקים.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#19   פורסם: 01.02, 12:56

אני לא ראיתי אף M4A2 אצל אף חייל אף פעם וגם לא בנשקייה של הגדוד שלי. ואם הייתי רואה כזה בטוח הייתי שם לב לקנה הארוך הזה.

התחמושת של קלעים בצה"ל היא SS109 (כדורים עם קליע המסומן בירוק) שנותנים קצת יציבות נוספת לקליע בטווחים שמעל 200~300 מטר במחיר של מהירות לוע יותר נמוכה. בצה"ל משתמשים בהם רק עבור קלעים בעוד בארה"ב (ונראה לי גם נאטו) זוהי התחמושת הסטנדרטית. בהתחשב ביכולת המבצעית של אנשים לפגוע בטווחים מעל 300 מטר (במציאות, לא במשחק, במשחק זה קל מדי) ובמאמרים שקראתי על בליסטיקה סופית ויכולת הפציעה של כדורים שונים ובמיוחד סוגים שונים של 5.56, אני חושב שהגישה של צה"ל לעניין יותר נכונה (ואפילו היה אפשר לתת גם לקלעים את הכדורים ה"רגילים"). כמובן שנראה לי שבצה"ל זה בכלל בגלל שהכדורים הירוקים יותר יקרים, אבל זה כבר נושא אחר...

בכל מקרה, גם אם יש בצה"ל M4A2 איפשהו, זה עדיין לא דומה ל-DMR. בצה"ל כרגע אני לא יודע על אף אחד שרץ ביחד עם הכוח המסתער עם נשק 7.62 ביד (והאמת היא שאני לא מופתע, במציאות כשיש משמעות גבוהה לאורך והמשקל של הנשק לא הייתי רוצה לרוץ עם DMR ביד בשטח בנוי או אפילו בהסתערות על איזה גבעה, למרות שבמשחק זה לא בעייתי בכלל ואפילו יעיל). אפילו המאגיסטים יצאו משימוש (ומשתמשים במאגים רק ברתק, בעמדות סטטיות או כשהם מורכבים על רכב כלשהו). בטירונות/אימון מתקדם ב-2003 עוד היה מאגיסט לכל מחלקה שהפסיק להיות מאגיסט כשהפלוגה עלתה לגדוד כי התפקיד הזה פשוט לא קיים בגדודים המבצעיים, אבל אני לא אהיה מופתע אם היום אפילו זה לא קיים.

נערך לאחרונה על ידי galzohar, 04.02 בשעה 20:10.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של oridion

שואף לשלמות

#20   פורסם: 01.02, 13:08

shay_gman
ציטוט:
צפה בהודעה
לא מדוייק. אכן די ארקייד. אבל בACE התווספו אזורי הפגיעה גם למטוסים/מסוקים. פגיעות רוטור אחורי, סחרור, כשל מנועים, איבוד כוח עילוי, כשל הגהים וכדומה. אפרסם לנושא מדריך נפרד ביחד עם הMando.
הרוטור האחורי היה פגיע גם בארמה 2 ללא אייס, השינוי המשמעותי הוא ההדרגתיות שבה הוא מתחיל ל"התקלקל". כשל, סחרור, ואיבוד כוח עילוי- דברים שראיתי רק כשכיביתי מנוע ביוזמתי :S כמובן שיש את ה ILS , מצנחים, jump out, כוחות G, בום על קולי (למרות שאני מניח שאף אחד לא בדק אם אפשר לשמוע אותו על הקרקע, ומה הוא עושה לאנשים או בניינים כשאתה טס מאוד נמוך), דברים ששווה להזכיר במדריך.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#21   פורסם: 01.02, 13:23

תותח ,אין לי מילים , כל הכבוד על ההשקעה יישר כוח !

AnyBody wanna say no ?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של yovel960

מצליחן

#22   פורסם: 01.02, 15:00

תודה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של SpiritKeeper

מודל לחיקוי

#23   פורסם: 01.02, 15:06

וואו שי אני אוהב אותך : )

יש לי תיקון קטן וזה שהצלף יכול ללכת לבד ושהתצפיתן הוא הצלף המנוסה יותר שבעצם חונך את הצלף הכביכול מתחיל.
שי אני גם אשמח לדבר איתך ( לא משהו רע אל תדאג P : )

Credit to Vilem!

חזרה לראש העמוד
פרסומת

משתמש עצבני

#24   פורסם: 01.02, 15:59

לא הייתי אומר שהתצפיתן "חונך" את הצלף ה"פחות מנוסה", אבל כן התפקיד של התצפיתן יותר קריטי כי הוא בתכל'ס זה שמכוון את הצלף והצלף בסך-הכל לוחץ על ההדק בסוף. כמובן שבצה"ל לא ממש עובדים ככה אבל לא בגלל שזה לא טוב אלא בגלל שבצה"ל מעפנים ומחוץ לבי"ס לצלפים רוב המפקדים (לפחות בגדודים) לא באמת יודעים בכלל מה לעשות עם הצלפים שלהם חוץ מלשים אותם על איזה מגדל שמירה גבוה או לספח אותם לאיזה מארב חי"ר רגיל.

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#25   פורסם: 01.02, 17:08

חברים בבקשה בלי התייחסויות לצה"ל ולמבנים סד"כ בצה"ל. ראיתי דיונים שנעלמים בגלל התיחסויות ספציפיות
אנא להתייחס למשחק או לצבאות אחרים ולא למסור מידע על צה"ל.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של SpiritKeeper

מודל לחיקוי

#26   פורסם: 01.02, 17:15

shay_gman
ציטוט:
צפה בהודעה
חברים בבקשה בלי התייחסויות לצה"ל ולמבנים סד"כ בצה"ל. ראיתי דיונים שנעלמים בגלל התיחסויות ספציפיות
אנא להתייחס למשחק או לצבאות אחרים ולא למסור מידע על צה"ל.
דיברתי בכלליות : O

Credit to Vilem!

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RoDeX

מנהל ערוץ פעולה

#27   פורסם: 01.02, 19:13

פעם אחרונה שאני מסיט את הנושא - לכל אלו שרצו מדריכים לטייס, אני עובד עכשיו על מדריך מקיף מאוד על הטייס בארמא 2, כמה ימים עבודה ואסיים. כבר כתבתי 5 דפים שורה, לסבר את אוזנכים

בברכה, אסף.
לפניות: rodex@vgames.co.il

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#28   פורסם: 02.02, 23:32

galzohar
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא ראיתי אף M4A2 אצל אף חייל אף פעם וגם לא בנשקייה של הגדוד שלי. ואם הייתי רואה כזה בטוח הייתי שם לב לקנה הארוך הזה.

התחמושת של קלעים בצה"ל היא SS109 (כדורים עם קליע המסומן בירוק) שנותנים קצת יציבות נוספת לקליע בטווחים שמעל 200~300 מטר במחיר של מהירות לוע יותר נמוכה. בצה"ל משתמשים בהם רק עבור קלעים בעוד בארה"ב (ונראה לי גם נאטו) זוהי התחמושת הסטנדרטית. בהתחשב ביכולת המבצעית של אנשים לפגוע בטווחים מעל 300 מטר (במציאות, לא במשחק, במשחק זה קל מדי) ובמאמרים שקראתי על בליסטיקה סופית ויכולת הפציעה של כדורים שונים ובמיוחד סוגים שונים של 5.56, אני חושב שהגישה של צה"ל לעניין יותר נכונה (ואפילו היה אפשר לתת גם לקלעים את הכדורים ה"רגילים"). כמובן שנראה לי שבצה"ל זה בכלל בגלל שהכדורים הירוקים יותר יקרים, אבל זה כבר נושא אחר...

בכל מקרה, גם אם יש בצה"ל M4A2 איפשהו, זה עדיין לא דומה ל-DMR. בצה"ל כרגע אני לא יודע על אף אחד שרץ ביחד עם הכוח המסתער אם נשק 7.62 ביד (והאמת היא שאני לא מופתע, במציאות כשיש משמעות גבוהה לאורך והמשקל של הנשק לא הייתי רוצה לרוץ עם DMR ביד בשטח בנוי או אפילו בהסתערות על איזה גבעה, למרות שבמשחק זה לא בעייתי בכלל ואפילו יעיל). אפילו המאגיסטים יצאו משימוש (ומשתמשים במאגים רק ברתק, בעמדות סטטיות או כשהם מורכבים על רכב כלשהו). בטירונות/אימון מתקדם ב-2003 עוד היה מאגיסט לכל מחלקה שהפסיק להיות מאגיסט כשהפלוגה עלתה לגדוד כי התפקיד הזה פשוט לא קיים בגדודים המבצעיים, אבל אני לא אהיה מופתע אם היום אפילו זה לא קיים.
מעדיף שלא לפרט על צה"ל. ככלל אורך הקנה משפיע על איכות הפגיעה. או קנה קצר = פיזור גדול.
גם בARMA זה ככה. היתרון בקצר הוא משקל ונוחות. יש הרבה דברים שעושים הפוך כמו מיקום רצועות הנשק וקנה מכוון לרצפה, צולבות ודברים אחרים. השיקול ברוב המקרים נובע ממבצעיות או במילים יפות הזמן בין שהחלטת לירות לזמן ששחררת כדור למטרה. השיקול העיקרי ורוב הפוקוס הוא סביב לש"ב ולוחמה זעירה. זאת בעקבות ירידה בפעולות הלחימה ועלייה בפעולות השיטור. קנה קצר = יותר מבצעיות פחות אחוזי פגיעה וזאת מבלי להזכיר כלים מקוצררים או בעברית - מנוסרים.
תסתכל בצבא ארה"ב בעיראק רובם שם עם נשק ארוך. נשק ארוך מדויק יותר.
לא ארחיב כי שוב אני לא רוצה לדבר על צה"ל אבל שינוי המגמה ומעבר לנשקים קצרי קנה היא מגמה של השנים האחרונות והיא לא קשורה לאיכות הנשק אלא לדרישות המבצעיות ולשינוי העולמי ממלחמות רחבות למלחמות זעירות בשטחים בנויים עם מטרות סלקטיביות (insurgency).
ככל שטווח ההיתקלות יורד נראה יותר ויותר נשקים קצרים יותר בעלי מהירות לוע גבוהה יותר. לא רחוק היום ונחזור להשתמש בעוזי.

חזרה לראש העמוד

מצליחן

#29   פורסם: 03.02, 02:21

אהבתי מה שאמרת שי היה מאוד מעניין לשמוע או יותר נכון לקרוא

חזרה לראש העמוד

משתמש עצבני

#30   פורסם: 03.02, 20:49

גם לא ראיתי אף אמריקאי עם כזה. היחידים ששמעתי שמחזיקים ברובים עם קנה 16" כזה הם אנשים פרטיים שגרים במדינות בארה"ב שבהן יש חוק שאוסר להחזיק נשק עם קנה יותר קצר מ-16".

דרך אגב, ל"מנוסרים" בד"כ קוראים ל-M-16 ארוכים שבמפעל חתכו אותם והפכו אותם למקוצרים. הסיבה שהם מעט קצרים יותר מה-M4A1 והמקוצר הרגיל היא שהיו צריכים לחתוך מאחורי איפה שהיה החור של צינורית הגזים בקנה של ה-M16 שארוך. "מקוצררים" זה או כאלה שחתכו אותם עוד יותר או כאלה שפשוט ייצרו אותם עם קנה 11.5". לא משתמשים הרבה בכאלה כי אם אתה לא ממש ממש חייב את הנשק הקצר יותר אז החיסרון של מהירות הלוע הנמוכה יותר מתחיל להיות מאד משמעותי. תחפשו בגוגל אתרים שמסבירים על יכולת הפציעה של 5.56 כפונקציה של מהירות הכדור בפגיעה, עשו על זה הרבה מחקרים. זאת גם הסיבה העיקרית שהרבה חיילים אמריקאים (בעיקר מארינס, דרך אגב) משתמשים בארוכים - הכדור ה"ירוק" שסטנדרטי אצלהם הוא בעל מהירות לוע נמוכה יותר והם החליטו שיותר חשוב להם יכולת הפציעה של הנשק מאשר שהחייל יוכל לנוע בנוחות בשטח בנוי ולכוון את הנשק שלו מהר יותר. גם הקצר וגם הארוך פוגעים בטווח גדול בהרבה מהטווח שבוא תהיה מסוגל לפגוע בתנאי קרב - אפילו המקוצר והארוך הישנים פוגעים יופי ב-300 מטר אם מכוונים כמו שצריך.

הדבר שהכי מעצבן פה זה שלפחות לפי מה שמלמדים וכותבים בהרבה מקומות טווח ההיתקלות הממוצע במציאות הוא 100 מ', בעוד בארמא בגלל איך שכל המפות בנויות לפי הניסיון שלי טווח היתקלות ממוצע הוא יותר באיזור ה-500 מטר (כמובן רק אם מחשיבים את כל הפעמים שראיתם בוטים ולא יריתם בהם בתור "היתקלות", כי תכל'ס אם זה היה אנשים בצד השני זה היה הופך להיתקלות באמת). בגלל זה בארמא כל אחד רוצה להיות צלף אה, וגם בגלל שבמציאות אתה רואה בקלות אנשים שהולכים בשטח פתוח במרחק של קילומטר (ויותר) ממך, בעוד במשחק ב-400 מטר הם כבר איזה פיקסל או 2, אז גם בטווחים קצרים אנשים אוהבים את הכוונת הטלסקופית כדי שיוכלו לראות על מה הם יורים.

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא