שלום לכולם,
כמו שחלקכם כבר יודעים בשבוע האחרון עבדתי על יצירת מדריך שיסביר על עבודה עם ארטילריה. אני לא ארחיב פה על הנושא הזה כי מי שרוצה פשוט יקרא את המדריך, מה שכן אני אומר שזה ממש לא פשוט, המדריך הוא 14 עמודים, ומתאר בין השאר את השיחות בקשר בין הגורמים הרלוונטים להפעלת ארטילריה.
התחלתי לכתוב את המדריך לאחר שהתפרסמו סקריפטים שמאמפשרים שימוש בארטילריה ולוגיסטיקה בצורה הראליסטית ביותר שראיתי עד היום לארמא 2, הדגש פה הוא על מפעיל האש (החי"רניק), הוא צריך לתת לסוללה נתונים מדויקים כדי שהארטילריה תהיה יעילה. בימים הקרובים אני אפתח דיון בו מי שרוצה להירשם להכשרה של הפעלת הארטילריה ואני אלמד אותו את ה"תורה"

. חוץ מזה תהיה הכשרה של תותחנים (מי שיפעילו את התותחים), אני יודע שזה לא הכי מעניין שיש אבל עד שהמוד לא יתמוך בבוטים שיפעילו את התותחים אין לנו ברירה אחרת. הכשרה נוספת היא למפקדי סוללות. וכן מי שרוצה להיות מפעיל אש או מפקד סוללה
חייב! ללמוד את המדריך ברמה סבירה פלוס ומומלץ למי שיכול להדפיס אותו (בשחור לבן).
ועכשיו ברצינות, הסיבה שהשקעתי כל כך בזה (ומי שיודע יודע) היא כי אני רוצה שהפעולות שלנו יהיו ראליסטיות, ולכן אני רוצה שבכל מה שקשור להפעלת הארטילריה יהיה ראליסטי. כבר משיחות בנינו הגענו למסקנה שכמובן רק מפקדי צוותים וכיתות יוכלו להפעיל את הארטילריה. זה לא סתם לדקור נק' על המפה, זה הרבה יותר מורכב מזה, זה גם דורש למידה של המדריך ורמה גבוהה בקריאת מפות ולכן זה לא מתאים לאנשים שחושבים שזה עלול לשעמם אותם.
למוד יש מספר חסרונות:
1. מוגבל לתותחים של המשחק ולתחמושת של המשחק.
2. מוגבל לשימוש בפגזים נפיצים בלבד (HE).
3. שחקנים חייבים לאייש את התותחים (לא חובה כל המשחק, אבל כן כשרוצים לירות).
כל החסרונות האלה אמורים להיפתר בקרוב, תלוי במי שפיתח את המוד הזה, וגם קצת בנו...
בנוגע ללוגיסטיקה של המוד, זה מאוד שימושי עבורנו, אפשר להעמיס כל חפץ במשחק על כל רכב (כמובן שיש הגבלה של מקום), ניתן להרים ולהטיס דברים עם מסוקים ולגרור עם רכבים חפצים נגררים וכו'...
קישורים:
R3F ARTILLERY AND LOGISTICS:
http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=94280
להורדת המדריך המעודכן:
http://hotfile.com/dl/28020375/5685232/_.pdf.html
בקשה קטנה, למי שיהיה מספיק רציני לקרוא את כל המדריך, אם אתם מוצאים בעיות בניסוח, שגיאות כתיב, והצעות לשיפור, אנא פרסמו תגובה להודעה הזאת.
בברכת מלחמה מציאותית ומהנה,
הראל.