שלום לכולם, בדיון הזה אני הולך לרשום רשימה של משחקים לכמה ז'אנרים שיצאו השנה.
כללים:
-אפשר להציע עוד משחקים מהרשימה שאני עומד לתת.
-המשחקים שנבחרים מבוססים על שם טוב או ממוצע טוב במטהקריטיק.
-מתחת לכל משחק אני ישתדל לתת סיבה למה לבחור אותו.
-התוצאה תיקבע ב26 לחודש דצמבר.
-אין לפרסם משחקים אקסלוסיבים של המתחרות אבל מותר משחקי מולטיפלאטפורם.
-הממצוע נקבע אך ורק לגירסת הPS3.
שיהיה דיון מהנה לכולם ובבקשה בלי ספאם מיותר.
משחק השנה
1.
MASS EFFECT 3
למה לבחור אותו?: ME3 הוא המשחק שסוגר את הטרילוגיה שהיא אולי בין הסמלים הכי טובים לזכור את הדור הזה. נכון שהיה קטע עם הסוף של המשחק אבל אם נעזוב לרגע את הסוף שלו ונתרכז ב98% מהמשחק אז מדובר במשחק אדיר שכל בחירה שלנו מורגשת בהמשך. אין דרך טובה יותר מאשר לסגור את הטרילוגיה הזאת כמו שME3 ניסה לעשות.
ממוצע:93% לפי 30 ביקורות שונות.
2.
MAX PAYNE 3
למה לבחור אותו?:מקס פיין חוזר אלינו אחרי הרבה זמן,אבל כאשר הוא חוזר,הוא חוזר בצורה ספור מושקעת שכניראה רק רוקסטאר יודעת לעשות. למשחק יש סיפור סופר מגניב אם מלא קטעים שיזכרו למשך הרבה זמן+ הקמפיין התחרותי וגם המולטי פלייר.. זה אחד המשחקים הבולטים של 2012 ובצדק.
ממוצע:87% לפי 31 ביקורות.
3.
FAR CRY 3
למה לבחור אותו?:
FAR CRY 3 הצליח לשפר את הנוסחה ותיקן את רוב הבעיות שהיו בFC2. עם סיפור מגניב והרבה אקשן ועד לאי שלם וענקי,FAR CRY 3 מסומן כמעומד עיקרי למשחק השנה ואוליי גם להפתעת השנה.
ממוצע:91 על בסיס של 9 ביקורות
4.
BORDERLANDS 2
למה לבחור אותו?:
בורדרלנדס 2 הוא המשך למשחק המפתיע של שנת 2009. כמו קודמו הוא משחק FPS-RPG עם LOOT. רק שהפעם האולפן GEARBOX תיקן את האחת הבעיות של המשחק הקודם. הסיפור שלו והגיוון שלו. במשחק הפעם אתם תתיקלו במשימות מהנות יותר ומגוונות יותר+ דמויות חדשות עם כוחות חדשים וכמבון שהמשחק יותר מהנה עם משחקים עם 4 שחקנים. מה שהופך את בורדרלנדס 2 לאחד המשחקים הבולטים של 2012.
ממוצע:91 על בסיס של 24 ביקורות.
5.
ASSASSINS CREED III
למה לבחור אותו:
AC3 סוף כל סוף עבר תקופה מתקופת הרנסנס ומהפכה האמריקאית. מה יותר טוב מאשר לרצוח בריטים וטמפלרים בסטייל AC? עם נשקים חדשים,עולם חדש, מערכת ציד ופרקור חדש ומולטיפלייר מעניין. סידרת AC חוזרת וגדולה מתמיד ומהנה מתמיד.
ממוצע:86 על בסיס 37 ביקורות.
6.
Dishonored
למה לבחור אותו?
מה יותר מגניב מאשר לשחק בתור מתנקש על ובמבוקש? המשחק הזה מתאפיין בכך שיש כמה דרכים לשחק בו והוא עושה זאת בצורה נהדרת. רוצים להיות שקטים ולא להרוג אף אחד ולסיים את המשחק? אתם יכולים. רוצים להרוג את כולם ולסיים את המשחק קיבלתם.+ עוד דרכים מעניינות ומגוונות שאתם אלה שבוחרים. אחרי הכל אתם מתנקשי על לא?
ממוצע:89 על בסיס 34 ביקורות.