נושא: מדריך | הגדרות תצוגה, סאונד ומה שמסביב!
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של destiny

מצליחן

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 06.05.2013, 17:46

ברירת מחדל מדריך | הגדרות תצוגה, סאונד ומה שמסביב!

נתחיל בזה שלכל אחד יש העדפות משלו ומחשב שונה, אז להעתיק הגדרות זה לא תמיד טוב או מועיל. לכן אל תעתיקו במדויק ממני, תשחקו עם זה קצת עד שתמצאו את ההגדרות שהכי נוח לכם איתן.

אז ככה, לשנות הגדרות בתוך המשחק זה טוב ויפה אבל עדיין, זה לא מספיק. בשביל ביצועים טובים יותר צריך לשנות את כל מה שמסביב למשחק, שזה אומר להגיע עד להגדרות ה-BIOS של המחשב למי שמעוניין, כמובן שלא חובה.

קדימון קצר: התחלתי לשחק במשחק לפני כחודש כשבהתחלה היה לי באזור ה-70 FPS (ב-Middle של Standoff לדוגמא) התחלתי לשחק פה ושם בהגדרות דרך כמה וכמה מדריכים ועכשיו אני משחק על מעל ל-120 FPS כמעט יציב ובכמה מפות אני גם מגיע עד ל300 FPS או יותר, כמובן שהאיכות נפגעה אבל לא משהו שמפריע לראיית האויב או למשחקיות, להפך, המשחק חלק יותר וכיפי יותר.

בקשר לסאונד, בדיוק עכשיו עליתי על פתרון פשוט שעדיין בשלבי ניסויים אצלי אבל אני אתן לכם את הבסיס, אתם תשחקו עם זה ותגיעו להגדרות הכי נוחות לכם.

הגדרות תצוגה:

נתחיל בהגדרות הפשוטות מהמשחק, אין יותר קל מזה.

הסבר קצר על כמה דברים מתוך ההגדרות:

GRAPHICS

Brightness - זה הבהירות, לכל מסך זה יהיה אחרת אז אל תשאלו אחרים על כמה זה אצלם, שוב, חפשו את מה שנוח לכם.
Field of View - טווח הראייה המרחבית, זז בין 60 ל-90, כמה שהערך יהיה יותר נמוך ככה תקבלו תחושה של זום-אין ולא תהיה לכן ראייה מרחבית גדולה כפי שתקבלו ב-90 שזה מה שהרוב משתמשים בו.
Shadows - צללים, למי שיכול מומלץ לשים על Low במקום, מראה לכם את הצל של האויב ולפעמים יכול לבוא לטובתכם, אבל מוריד את ה-FPS באופן ניכר.
Ragdoll - אנימציית הדמויות בעת נפילתם וכדומה.. בקושי מוריד FPS..

ADVANCED

Texture Quality - איכות הטקסטורות, כמה שיותר נמוך ככה הטקסטורות יראו מרוחות יותר, מעלה FPS אבל לא באופן ניכר, למי שיש טעינת מפות איטית מומלץ לשים על Automatic.
Texture Filtering - מסנן את הטקסטורות, מראה פחות פרטים.
Anti-Aliasing - משפר את הקווי מתאר, לא נכנס לזה יותר מדי, בקיצור, למי שיש בעיות FPS, מאוד מומלץ לבטל את זה.
FXAA - אפקטים, שוב, לא נכנס לזה גם יותר מדי, למי שיש בעיות FPS, מאוד מומלץ לבטל את זה.
Ambient Occlusion - משפר את האיכות ומוסיף צלליות, אני חושב שב-Black Ops 2 יש בעיה עם זה וזה לא עובד, מומלץ לבטל.
Depth of Field - בקצרה, כמו האפקט של הטשטוש ב-Instagram, מומלץ לשים על Low כדי שבראייה המרחבית לא יהיה לכם מטושטש ותשימו יותר לב למה שקורה מסביבכם בלי אפקט של טשטוש.
Sync Every Frame - זה מסנכרן בין ה-FPS לקצב רענון המסך שלכם, ברוב המסכים הקצב רענון מסך הוא 60 ברזולוציות גבוהות, לכן מי שיפעיל את זה ה-FPS שלו יהיה נעול על 60, אין הרבה מסכים בארץ שתומכים ביותר מ-75hz ואני בטוח שלכולכם אין מסך כזה, לכן מומלץ לא להתעסק עם זה יותר מדי ופשוט לבטל את זה ולעבור את ההגבלה.

עכשיו, כל זה טוב ויפה אבל מה זה שווה אם לא שיניתם את ההגדרות של הכרטיס מסך שלכם? אז ככה, לי יש ATi לכן אני ישתמש במדריך ב-Catalyst Control Center שמותקן אצלי, למי שיש NVidia זה בערך אותו הדבר פשוט נראה קצת אחרת, השמות של הדברים אמורים להיות אותו הדבר פשוט תחפשו אותם, נא לא לשאול אותי כי אני מבין רק בהגדרות במחשב שלי, תודה

*** מומלץ לעדכן את התוכנה לפני כניסתכם, למשתמשי ATi גשו לכאן ומשתמשי NVidia גשו לכאן וחפשו את ה-Driver הכי עדכני לפי הכרטיס שברשותכם.

ההגדרות אצלי ב-Catalyst Control Center: (ד"א כרטיס המסך שלי הוא AMD Radeon HD 7700 Series)

זה הכל בקשר להגדרות תצוגה, תשחקו עם ההגדרות עד שתמצאו את האיכות והביצועים הכי נוחים לכם, בהצלחה!

לפני שנגיע להגדרות סאונד נדבר קצת על מה שמסביב עכשיו, מה גורם למחשב להיתקע? למה יש לכם FPS נמוך עדיין למרות שכל ההגדרות על Low והמחשב שלכם אמור להריץ את המשחק חלק? אתם זוכרים שפעם המשחק רץ חלק יותר ולאט לאט עם הזמן הוא נהיה איטי יותר ויש יותר קפיצות FPS ותקיעות? פשוט מאוד, תנקו את המחשב! גם פיזית בעזרת מיכל אוויר דחוס וגם בעזרת תוכנות.

כמה תוכנות מומלצות:

AVG Tune Up
CCleaner
Razer Game Booster

סרטון שמסביר איך לנקות את המחשב בעזרת הספריי:

http://www.youtube.com/watch?v=8QZ8j46GB2w

למה לנקות את המחשב?

בתוך הכונן יש מאווררים המושכים פנימה אוויר לצינון ויחד איתו נכנסים לכונן גם לכלוך ואבק. מכיוון שחוץ מפתחי האוורור הכונן סגור, מצטברות בו כמויות רבות של אבק, הצורך בבדיקה מעין זו, נכון גם למחשב הנייד וגם למחשב הנייח. במחשב הנייד זה אפילו יותר קריטי מכיוון שפתחי האוורור הם קטנים ונחסמים בקלות עקב האבק והלכלוך, חסימה כזו עלולה לפגוע בהמשך האוורור ולהביא להתחממות המחשב.
האבק שמצטבר על הרכיבים והשבבים, יכול לגרום לפגיעה ברכיבי המחשב השונים וגם יכול להביא להתחממות יתר של המחשב.
התחממות המחשב עלולה לפגוע בפעילות התקינה של המחשב ובמהירות העבודה שלו ובמקרים קיצוניים אף יכולה להביא לנזק שאינו בר תיקון.

*** באופן כללי מומלץ להניח את המחשב על משטח שמוגבה מעט מן הרצפה ולדאוג לנקות מאחוריו מעת לעת – ככל שיהיה סביבו פחות לכלוך ואבק, כך פחות לכלוך ואבק יחדרו פנימה. בנוסף, מומלץ לנקות את המחשב לפחותפעם בחודש.

הגדרות סאונד:

אלו ההגדרות אצלי, אך זה לא כל מה שניתן לעשות בכדי לשמוע יותר טוב את מה שקורה מסביב, שוב, גם לסאונד יש דרייברים והגדרות מחוץ למשחק. לי יש כרטיס קול נפרד, לא המובנה, תמיד עדיף לבזבז את ה300-500 ש"ח האלו על כרטיס קול נפרד.
למה לשנות הגדרות גם שם? פשוט מאוד. הסאונד במשחק כמו בכל דבר אחר עובד לפי דציבלים.

כל תזוזה וצליל במשחק קשורים לאיזשהו דציבל, צעדים, יריות, כניסה בדברים, כל צליל.. לכן אם תנמיכו את מה שמסביב אתם תוכלו לשמוע יותר בבירור את הצעדים על חשבון דברים אחרים והאוזן שלכם תדע לסנן את הצלילים יותר טוב ולדעת מאיפה האויב עלול לצוץ בכל רגע ולתת לכם יתרון ענקי עליו.

לא נכנס לזה יותר מדי כי אני לא מבין גדול בדציבלים ובסאונד, פשוט תשחקו עם ההגדרות ב-Equalizer וחפשו את מה שנוח לכם, אני פשוט שמרתי פרופיל מיוחד למשחק שלא ישנה לי הכל כי זה מוריד את הבס וקצת באסה לשמוע ככה מוזיקה או לראות סרט אח"כ, אז אני מפעיל את הפרופיל של המשחק רק כשאני משחק, מאוד פשוט.

תנסו להגיע אל ההגדרות של הכרטיס קול שלכם וחפשו את ה-Equalizer, לא לשכוח שאצל כל אחד זה יראה אחרת אבל זה עובד על אותו עיקרון, 10 שלבים של דציבלים.. Highs, Lows ו-Mids. ככה זה נראה אצלי:

אז שיהיה בהצלחה!

חזרה לראש העמוד
1

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא