כל מילה שקראתי מהכתבה המטומטמת הזאת שקראתי בvGames על NWN2, פשוט גרמה לי לרצות ולחנוק את המסקר המוגבל וחסר הידע בעולם משחקי התפקידים. צורת הסיקור היא חובבנית ומתעסקת רק בעולם הTutorial של המשחק וקצת מעבר לו. עכשיו תגידו לי אתם, איזה מסקר היה מדבר על המשחק ומעיז להכפיש את שמו הטוב ע"י מידע שהוא קיבל רק מ20 הדקות הראשונות?
אני, בתור שחקן תפקידים מושבע כבר שנים רבות, עם היסטורייה בכל משחקי התפקידים הגדולים ורובם המוחץ של הקטנים, חייב לומר שהסיקור הזה הוא אחד מהסיקורנים היותר מרגיזים, ירודים ושטחיים שראיתי מעודי. ואחר כך מתפלאים למה לאף אתר, (Gamer וגם vGames כאחד) לא מספקים כתבות איכותיות שיורדות לשורש המשחקים באמת, ומסקרות אותם לעומקם האמיתי.
NWN2 הוא אחד ממשחקי התפקידים היותר דינמיים ועמוקים, עם הסיפורים היותר סוחפים שראיתי כבר הרבה מאוד שנים. וכן, למרות שעל פניו הסיפור נראה קלישאתי ובנאלי ("הרוע העתיק חוזר להכות שוב") הצורה שבה הם (Obsidian בשיתוף עם bioware) מעמיקים את אותו הסיפור, ונותנים לו פן הרבה יותר עמוק ממה שהוצג בכתבה, הופכת אותו למשחק מדהים. קשה להסביר על אופי הצורה שבה מועברת העלילה במשחק, בלי לספק ספויילרים מכאן עד להודעה חדשה, אבל אני חייב לציין שהמשחק הזה כלך דינמי, שאתה יכול לבצע כמעט כל החלטה במשחק (אפילו המינורית ביותר) עד ליותר משתי דרכים! כמות הבחירה שיש לך (בחירה - הולכת בד בבד עם עצם הרעיון הבסיסי של משחקי תפקידים) הופכת את המשחק הזה למשהו מיוחד. אין להשוות בין הקמפיין של הראשון לקמפיין של המשחק השני, כי עצם ההשוואה תעלה צחוק מביך על פניהם של כל מי שמתיימר להבין, אפילו במקצת במשחקי תפקידים.
in a nut shell, תפטרו את הכתב הכושל שמזלזל במשחק כלכך טוב, בלי אפילו לראות יותר מ30 דקות משחק שלו. שאלוהים יעזור לי, הכתבים הישראלים התדרדרו עד כדי כך? וכן. אתם יכולים להסתכל התגובה הזאת בתור ביקורת גם לGamer וגם לvGames. בזמן שאתם מנהלים את מלחמת האתרים והרייטינג שלכם, אתם לא שמים לב לתוכן העלוב שמוצג בשניהם, ולאיכות המשפילה, שהיא ללא ספק הסיבה היחידה שכל השחקנים האיכותיים בארץ לא יהססו להתחבר לאתרים מחו"ל (AKA GAMESPOT) בשביל לקבל סיקור רציני, ולא את הסיקורים החובבניים שבכזאת קלות עולים לאוויר העולם, ללא צנזורה מינימלית. בשביל מה אתם משלמים לעורכים הראשיים שלכם? במקומכם הייתי שם דגש על תוכן איכותי, ולא מנסה לחלק מחקים ועפרונות. זה לא מה שימשוך קוראים ומשתמשים, או לחילופין, את האיכותיים.
נ.ב.
למה לעזאזל הגבלת חלון ההודעות כלכך צרה? זה מחרבש את כל ההודעות |:
הממ, מעניין. מדובר בסיקור שרשום בו באותיות של קידוש לבנה "סיקור השעות הראשונות". ומעניין, First Impressions מהשעות הראשונות הוא דבר מקובל מאוד בכל העולם כשמדובר במשחקים חשובים. הנה דוגמא. ועוד אחת. אבל אל תתן לזה להפריע לך.
ואגב, עם כל הכבוד לך, אני מוכן לחתוך את כף רגלי השמאלית אם אודי יוגב, הכתב שאתה כל כך שש להשמיץ, לא מבין ושיחק ביותר משחקי תפקידים ממך. אני אמנם לא מכיר אותך, אבל אין הרבה אנשים בארץ שמבינים במשחקי תפקידים למחשב יותר מאודי, כך שאני אקח את הסיכון הזה
ודעת הקהל מוכחת פה בבירור, כשאתה רואה את כמות המשתמשים.
אני לא מכיר את האודי הזה, אבל לא איכפת לי מי הוא או בכמה משחקים הוא שיחק. אם הוא לא יכול לתת ביקורת רצינית על המשחק, אז שלא יעשה ביקורת של השעות הראשונות. כי הוא קטל את המשחק בלי לראות אפילו אחד מהאלמנטים הכי יפים שלו.
אני לא מאמין שהוא יבוא ויחזור בו מכל מה שהוא אמר, בכתבה שהוא יעשה כאשר הוא יראה את שאר המשחק, כי אז הוא יוציא את עצמו בתור אדם שלא נאמן למילותיו שלו. שנינו יודעים שזה לא יקרה.
אני רואה שאני צריך לחזור שוב על דברי. לא מדובר בביקורת, אלא בסיקור של שעות המשחק הראשונות, מה שנקרא באתרים באנגלית First Impressions ומאוד מאוד מקובל בכל אתר גדול.
נא להחליט: האם אנחנו צריכים לכתוב בצורה מקצועית כמו בחו"ל, או שבעצם זו חובבנות לשמה? הצלחת לבלבל אותי.
מבין מאות משתמשים מכורים למשחק NWN2, שאני מכיר, ואני מאוד מאוד מאורע בקהילה המשחק, אני חושב שהוא היחיד שקיבל את הרושם הזה
אני באמת שלא יודע מאיפה הוא הקריץ את רוב מה שנאמר שם, אבל זה פשוט לא נכון. או שהוא חיפש להאריך את כתבתו על המשחק ע"י גיבוב שטויות או שהוא פשוט עיוור. המשחק הוא אחד הטובים שיצאו בשנים האחרונות, ומתעלה על קודמו בעשרות מונים. אני לא מבין איך אפשר לומר את מה שנאמר על המשחק בכתבה. זאת פשוט אניגמה בשבילי.
אם נשים את התוכן המעשי של הכתבה בצד, הסיכום הכללי שלו פשוט מוטעה ואינו נכון. אם אתה לא יודע לשים לב לפרטים הטובים של המשחק, אז אל תסקר עליהם כתבה של רושם ראשוני! אם אתה לא מספיק מקצועי והגיוני להבין שלא כל כך קוטלים משחק, בלי לשחק יותר מ30 דקות בו, אז תשחק עוד.
וכן, כל האתרים הרציניים בעולם שתגיד לי, לא יקטלו את המשחק ככה, הם פשוט יודעים יותר טוב מזה.
במקום לכתוב כל כך הרבה שטויות מתלהמות אולי תעצור שנייה ותבדוק את את עצמך, ותנסה להקשיב למה אומרים לך.
זאת כתבת רשמים ראשוניים. זה לא צורת סיקור חובבנית בגלל שהמבקר סיקר רק 20 דקות ראשונות, זאת צורת סיקור שאמורה לסקר רק את ה-20 דקות הראשונות.
ותאמין לי שזה לא יטה שום דבר בביקורות הסופית בגלל שהמבקר "יתפדח" לסתור את עצמו.
וגם אם תצא ביקורת רעה בסוף, וזה יכול לקרות, זה לא אומר ששום דבר שם חובבני. גם אם אתה אהבת את המשחק מאוד, לא בטוח שהמבקר יעריך אותו מנקודת מבטו. גם זה קורה, אתה בוודאי יודע, באתרים כמו gamespot שאתה כל כך מעריץ. והאתרים האלה גם כן עושים כתבות רשמים ראשוניים, כמו שיכולת לראות בלינקים שיובל הביא. אני מקווה שהעובדות האלה לא מורידות את האתרים הללו בעיניך לרמתם האפסית של אתרים כמו ויגיימס וגיימר.
ולא שאודי יוגב צריך שאני אגן עליו, אבל גם אני חותם לך שהוא מבין יותר ממך.
מבין מאות משתמשים מכורים למשחק NWN2, שאני מכיר, ואני מאוד מאוד מאורע בקהילה המשחק, אני חושב שהוא היחיד שקיבל את הרושם הזה.
אני מתחיל לחשוב שזו בעצם הבעיה. לא שעשינו משהו לא בסדר, אלא שדעתנו פשוט שונה מדעתך. אני מוכן לקבל שהמכורים ל- NWN נהנים מהמשחק מאוד, אבל הם מיעוט בתוך קהילת הגיימרים הגדולה. אודי לא מכור למשחק, ולכן הדעה שלו מאוזנת ואובייקטיבית יותר מזו שלך.
אם מסתכלים על אתרים גדולים, אסור לשכוח ש- 1UP העלו ביקורת שנתנה למשחק 5/10 (והורידו אותה, מעניין למה $$$), וכמה אתרים חשובים כמו Eurogamer לא התעלפו ממנו (8/10 זה לא בדיוק המשחק הטוב של העשור, או אפילו של השנה). נראה לי שיש לא מעט שחקנים שדעתם על NWN 2 שונה מדעתך.