לכל המקטרגים.. אני נמצא כרגע בארה'ב והעיתונים פה הכתירו את נינטנדו כמנצחת של התערוכה פה אחד, בזכות הwii fit המדובר...
העיתונים פה מהללים את נינטנדו על כך שהיא ממציאה את עצמה מחדש בכל פעם ושמייקרוסופט וסוני לא מחדשות בכלום חוץ מגרפיקה...
תחשבו רק על הפוטנציאל של האמריקאים השרוטים שיעמדו בתור שעות לקנות את הwii fit ואני אישית מקווה שהוא יהיה שמיש למשחקי סקייטבורד או סנובורד..
לכל המקטרגים.. אני נמצא כרגע בארה'ב והעיתונים פה הכתירו את נינטנדו כמנצחת של התערוכה פה אחד, בזכות הwii fit המדובר...
העיתונים פה מהללים את נינטנדו על כך שהיא ממציאה את עצמה מחדש בכל פעם ושמייקרוסופט וסוני לא מחדשות בכלום חוץ מגרפיקה...
תחשבו רק על הפוטנציאל של האמריקאים השרוטים שיעמדו בתור שעות לקנות את הwii fit ואני אישית מקווה שהוא יהיה שמיש למשחקי סקייטבורד או סנובורד..
נכון. העיתונים שבהם עובדים אנשים שלא יודעים דבר או חצי דבר על התעשייה. כבר סיכמנו את זה.
אני הראשון ה שהצהיר שהעיתונים ה"רגילים" יכריזו רק על זה.
מה לעזאזל אתם מצפים שהם יכתבו? על MGS4?
הWII FIT הוא לא משחק, הוא גאדג'ט. ועיתונים (במיוחד עסקים) אוהבים לכתוב על זה. לא על משחקים.
אני הראשון ה שהצהיר שהעיתונים ה"רגילים" יכריזו רק על זה.
מה לעזאזל אתם מצפים שהם יכתבו? על MGS4?
הWII FIT הוא לא משחק, הוא גאדג'ט. ועיתונים (במיוחד עסקים) אוהבים לכתוב על זה. לא על משחקים.
זה בסדר, גם לנינטנדו לא איכפת מה יכתבו האתרים כמו IGN וכאלה, רק הNYT או וושינגטון פוסט.
הרי זלדה/מריו/SSB וכדומה ימכרו מליונים כך או כך, אני יודע שאני הייתי קונה אותם כך או כך כמו כל פאנבוי של נינטנדו.
הם צריכים את החשיפה של הקז'ואל, זה מה שמעניין אותם. זה למה אתרים כמו 1UP אומרים שאם רוצים ראיון עם רג'י צריך לעמוד בתור כי הוא שם את העיתונים הרגילים בעדיפות ראשונה.
פשוט הם לא צריכים לשים זין על האתרי משחקים, ממילא הם ירדו עליהם בגלל מחסור במשחקים או גרפיקה או חידושים במשחקים שלהם (למרות שנראה לי שמריו ומטרויד יהיו לגמרי שונים בנושא).
דווקא נשמע לי הגיוני ששמים את NYT וWP קודם, אני לא חושב שמיקרוסופט או סוני עושים משהו אחר... אבל כן, לא ממש אכפת לנינטנדו מה תעשיית המשחקים אומרת, גם ככה הם עברו לתעשיית הגאדג'טים.
אני לא מבין, אם מייקרוסופט מוציאים משחק דמוי באזז אז זה בסדר, זה לא גאג'ט כי זה ב-HD? אם סוני מוציאה את סינגסטאר זה לא גאג'ט כי יש אונליין?
אתם פשוט מפחדים. נינטנדו היא אכן ההצלחה של התערוכה, ולהיכנס לכל העיתונים רק מחזק את מעמדה.
ד"ר IGN מנהלים ראיונות מספיק עם המון מאנשי נינטנדו. מן הסתם עדיף לנינטנדו להתראיין לעיתונים שמגיעים לקהל אנשים שלא מכיר אותם. ותכלס, עם כל הכבוד, מה כבר נשמע חדש בראיון? בערך כלום והמון PR.
גם היפנים בעד נינטנדו:
ציטוט:
The E3 opened in a smaller Form in Santamonica this week. Every major Platformholder had a press conference. I want to talk about this E3 and how it represents the direction of the industry. E3 has gotten smaller then last year but it is still a place to show what the strategy is.
We saw what the three major companies had in mind. And this time around, Nintendo stood out.
Nintendo succeeded to create a market that SCE and MS cant compete in. Looking at the announcements we can easily see that the DS as well as the Wii is going to sell this holiday season just like it is dominating now.
The Wii is having a bigger success then many were anticipating. Right now the 360 has a shipped install base of about 12 Million but it is not selling greatly outside of the North American market. The Wii is selling all over the world. Even in the stronghold of the 360 it crossed 3 Million units in only 6 month and is going to outsell the 360 soon.
The current strategy of Nintendo is stabil and cannot be beaten. That the other two companies didnt have anything to counter the current Wii strategy is evidence. 360 will have a simple controller for a quiz game. But compared to that what the Wii does it cannot be called a valid counter measure.
Nintendos presentation showed a variation of You Tube videos that showed how fans were enjoying Nintendo DS and Wii. They wanted to appeal how much of a social phenomenon they have become. Those videos had one thing in common. They all focused on the expression of the Player. Back at GDC Miyamoto Shigeru claimed that he watched closely on the expression of the player.
The Wii and the DS share the common advantage that the Player becomes Advertisement as he is playing. The other platforms did not show anything that can at least mimick this advantage. And Nintendo is using this strategy as we can see on their advertisements that are focusing on the people playing the games.
Nintendo wanted to appeal to a new, broader audience. And this is paying off. Especially the Wii did not have strong software in Japan. Yet the hardware sells on the launch titles alone. Square Enix and EA as well as other thirdparties are starting to shift their development resources.
Nintendos announcement was 1. Guarantee the upcomming scedule 2. Hype their products. As an evidence, Nintendo announced the concrete release dates of Mario Galaxy and Smash Bros. While they didnt go in detail about Mario Kart Wii and Wii Fit as well as Wii ware.
The biggest news of this conference was of course the Wii Fit game. Wii fit is a strategy that cannot be mimicked by the other companies. The device alone will cost quite some money and with a steep hardware price it is impossible to sell peripherals that cost over 100 dollars (estimates). The advantage that the wii has lies also in its cheap price. Even if it costs 100 dollars the combined price is lower then the competition .
This Wii Fit presentation was geared towards the thirdparties and was much of a test marketing. Nintendo will look at the effect and deterimine the price. Probably many third parties will think about dancing games. There arent many peripherals that sold well in the past. The Eyetoy was only successful in Europe and the Xbox Live Vision Camera did not have much impact.
The Problem of Nintendo is its strength in first party titles. The 360 has many of the high hitting thirdparty titles and is stressing them. Many Thirdparties will feel threatened by the overly strong Nintendo first party titles. Ofcourse the Wii was a Hit that nobody saw comming. So the thirdparties will show their titles at the TGS this year after they had enough preperation time.
Yet it still remains unclear if Thirdparties can compete with Nintendo and make profits. This will determine wether Nintendo can remain the leader of this generation. Ofcourse that Nintendo changed the market this much on their own without many partners is once again showing the power that Nintendo has these days
אני לא מבין, אם מייקרוסופט מוציאים משחק דמוי באזז אז זה בסדר, זה לא גאג'ט כי זה ב-HD? אם סוני מוציאה את סינגסטאר זה לא גאג'ט כי יש אונליין?
הקטע הוא שהשטויות האלה הם אחוז מאוד קטן מכלל המשחקים, וכמו ששמת לב - המשחקים האלה לא קיבלו כמעט תשומת לב במסיבת העיתונאים שלהם, כי זאת לא הייתה ה-הכרזה שלהם... ההכרזה הכי גדולה של נינטנדו הייתה גאדג'ט שהוא לא משחק אפילו, זאת תוכנה חינוכית.
וברור שיפן עם נינטנדו, מה, זה חדש?
ברגע שתבין שמה שמעניין אותנו הגיימרים זה מה שהתעשייה של *הגיימרים* חושבת, ולא מה שאבא שלי קורא בעיתון - דבר איתי.... (או אם אתה טס ליפן בקרוב)
הקטע הוא שהשטויות האלה הם אחוז מאוד קטן מכלל המשחקים, וכמו ששמת לב - המשחקים האלה לא קיבלו כמעט תשומת לב במסיבת העיתונאים שלהם, כי זאת לא הייתה ה-הכרזה שלהם... ההכרזה הכי גדולה של נינטנדו הייתה גאדג'ט שהוא לא משחק אפילו, זאת תוכנה חינוכית.
וברור שיפן עם נינטנדו, מה, זה חדש?
ברגע שתבין שמה שמעניין אותנו הגיימרים זה מה שהתעשייה של *הגיימרים* חושבת, ולא מה שאבא שלי קורא בעיתון - דבר איתי.... (או אם אתה טס ליפן בקרוב)
אבל "אתם" לא הגיימרים היחידים. הרי רבים בפורומים הזה גיימרים וקנו Wii, האם הם לא נחשבים כי הם אוהבים את WiiSports??
ומה היתה ההכרזה הכי גדולה של מייקרוסופט או סוני? אולי החמצתי אותה. WiiFit הוא קילר אפ היחיד שהוכרז בתערוכה.
אתם פשוט מפחדים. נינטנדו היא אכן ההצלחה של התערוכה, ולהיכנס לכל העיתונים רק מחזק את מעמדה.
ד"ר IGN מנהלים ראיונות מספיק עם המון מאנשי נינטנדו. מן הסתם עדיף לנינטנדו להתראיין לעיתונים שמגיעים לקהל אנשים שלא מכיר אותם. ותכלס, עם כל הכבוד, מה כבר נשמע חדש בראיון? בערך כלום והמון PR.
כתבה מעניינת. בעצם היה כתוב שנינטנדו בכלל לא נמצאת במרוץ. הם החליטו ליצור מוצר שפונה לקהל אחר לחלוטין - קהל שסוני ומייקרוסופט לא רוצות להתחרות עליו בכלל. זה כמובן לא מסביר את ההצהרות שלך בנוגע לניצחון, כי כפי שאתה בוודאי יודע, בלי להתחרות, אי אפשר לנצח ובדור הזה, נינטנדו בכלל לא מסוגלת להתחרות.
רואים את זה הכי טוב במשחקים שכל חברה מוציאה. מייקרוסופט וסוני, כל אחת, מוציאות כמות אדירה של משחקים בעלי פוטנציאל אדיר ובעלי ערכי הפקה גבוהים.
נינטנדו, לעומתם, מוציאה 4 משחקים באותה תקופה. גם אם מדובר במשחקים טובים עד מצוינים, הם לא מסוגלים להתחרות עם אלו שסוני ומייקרוסופט מוציאים. אני בהחלט מבין עכשיו למה הם החליטו שהם לא מסוגלים להתחרות בסוני ומייקרוסופט בשוק הקונסולות הניידות. הם פשוט הבינו שאין להם מספיק משאבים בשביל לעשות את זה. למען האמת, החלטה שנובעת מזה שהם מבינים שהשוק השתנה והם פשוט צריכים לפנות לשוק אחר, אני יכול לכבד הרבה יותר מאשר החלטה שנובעת מזלזול בקהל שבגללו היא קיימת.
אבל "אתם" לא הגיימרים היחידים. הרי רבים בפורומים הזה גיימרים וקנו Wii, האם הם לא נחשבים כי הם אוהבים את WiiSports??
ומה היתה ההכרזה הכי גדולה של מייקרוסופט או סוני? אולי החמצתי אותה. WiiFit הוא קילר אפ היחיד שהוכרז בתערוכה.
מתי כבר תבין?! אני לא חושב שמי שיש לו ווי הוא לא גיימר אמיתי.
אני אומר שמי שמסתפק בו לבדו - כנראה לא גיימר אמיתי/רציני.
אי אפשר להסתפק בו כקונסולה יחידה כי פשוט מאוד אין לו מספיק משחקים להארד-קור. או אפילו לסופט-קור. מבחר המשחקים הטובים והרציניים של הווי הוא בזיון רציני. בעוד שלווי עד סוף השנה יהיו 5 משחקים טובים באמת, לסוני ומיקרוסופט יהיה בערך פי 5 מזה, כל אחת (למיקרוסופט קצת יותר כמובן כי היא יותר זמן בשוק). הווי היא קונסולה נוספת, גיימר אמיתי לא יכול להיות איתה בלבד.
וויפיט לא קילר אפ. הוא לא משחק אפילו.
וGT5 הוכרז בתערוכה פעם ראשונה בצורה רשמית.... והוא לבד הרבה יותר חזק מהגאדג'ט של נינטנדו. INFAMOUS משחק עם פוטנציאל מעולה, שילוב של קראקדאון עם CITY OF HEROES.
גם ECHOCHROME והשיתוף פעולה עם NCSOFT, העובדה שUT3 בלעדי וייתמוך במודים (ייתרון עצום), PSP חדש וKZ2 נחשפו לראשונה בתערוכה.
נינטנדו חשפו את מריו קארט וWIIFIT.
אגב, השם Fit Mii הרבה יותר מתאים לתוכנה לדעתי. גם קליט יותר, וגם נכון יותר תחבירית.
כתבה מעניינת. בעצם היה כתוב שנינטנדו בכלל לא נמצאת במרוץ. הם החליטו ליצור מוצר שפונה לקהל אחר לחלוטין - קהל שסוני ומייקרוסופט לא רוצות להתחרות עליו בכלל. זה כמובן לא מסביר את ההצהרות שלך בנוגע לניצחון, כי כפי שאתה בוודאי יודע, בלי להתחרות, אי אפשר לנצח ובדור הזה, נינטנדו בכלל לא מסוגלת להתחרות.
רואים את זה הכי טוב במשחקים שכל חברה מוציאה. מייקרוסופט וסוני, כל אחת, מוציאות כמות אדירה של משחקים בעלי פוטנציאל אדיר ובעלי ערכי הפקה גבוהים.
נינטנדו, לעומתם, מוציאה 4 משחקים באותה תקופה. גם אם מדובר במשחקים טובים עד מצוינים, הם לא מסוגלים להתחרות עם אלו שסוני ומייקרוסופט מוציאים. אני בהחלט מבין עכשיו למה הם החליטו שהם לא מסוגלים להתחרות בסוני ומייקרוסופט בשוק הקונסולות הניידות. הם פשוט הבינו שאין להם מספיק משאבים בשביל לעשות את זה. למען האמת, החלטה שנובעת מזה שהם מבינים שהשוק השתנה והם פשוט צריכים לפנות לשוק אחר, אני יכול לכבד הרבה יותר מאשר החלטה שנובעת מזלזול בקהל שבגללו היא קיימת.
אני רוצה שתכתוב לי אילו משחקים מייקרוסופט מפתחת פנימית אצלה, אילו משחקים נינטנדו, ואילו משחקים סוני. אחרי זה, תשתוק.
אני רוצה שתכתוב לי אילו משחקים מייקרוסופט מפתחת פנימית אצלה, אילו משחקים נינטנדו, ואילו משחקים סוני. אחרי זה, תשתוק.
ושוב, כשנינטנדו מנצחת, זו כבר לא תחרות.
כמו שכבר אמרתי לך וכמו שכל הסימנים במציאות מראים לך. נינטנדו לא בתחרות כי היא בחרה לפרוש. היא לא מתחרה על משתמשים. היא לא מתחרה על משחקים איכותיים. אי אפשר לנצח אם לא מתחרים ונינטנדו החליטו שהם לא מעוניינים בתחרות.
כמו שכבר אמרתי לך וכמו שכל הסימנים במציאות מראים לך. נינטנדו לא בתחרות כי היא בחרה לפרוש. היא לא מתחרה על משתמשים. היא לא מתחרה על משחקים איכותיים. אי אפשר לנצח אם לא מתחרים ונינטנדו החליטו שהם לא מעוניינים בתחרות.
אני רוצה רשימות. זה מה שנינטנדו הוציאה ותוציא כשנה מאז שה-Wii יצאה:
Brain Age
Excite Truck
Wario Ware
Zelda
Metroid
Brawl
Fire Emblem
Mario Strikers
Pokemon BR
WiiSports
Mario Galaxy
WiiPlay
Battelion Wars II
ואולי החמצתי כמה. עכשיו אתה תכתוב מה סוני ומייקרוסופט הוציאו או יוציאו שנה מהשקת הקונסולה שלהן, אבל רק כותרים שפותחו על ידן ובלעדיים לקונסולה שלהם. אחרי זה תגיד שנינטנדו פשוט לא מפתחת משחקים.
בגלל שלסוני יש כמה מחלקות שמפתחות משחקים, בנוסף להרבה מאוד חברות בת, לא מצאתי רשימה של המשחקים שלהם בצורה מסודרת. הנתון של 80 משחקים המפותחים כרגע צריך להספיק לך, אני חושב.
אל תשווה את סוני ומיקרוסופט לנינטנדו ..אתה עושה מעצמך צחוק.
גם אני חושב שאין טעם להשוות. כבר הוכח באופן ברור לגמרי שנינטנדו היא חברה הרבה יותר קטנה מהן ועם משאבים הרבה יותר מוגבלים. זה לא עושה אותה פחות טובה, זה פשוט עושה פחות מסוגלת לתמוך בקונסולה כמו שסוני ומייקרוסופט עושות. בעבר הם היו מצויינים בזה בעיקר בגלל שבעבר הסטדנרטים היו שונים. הכניסה של סוני לשוק שינתה את החוקים לא מעט ונינטנדו לא הצליחה להתפתח הרבה מעבר למה שהיא היתה פעם.
Chaoticהוצאת לי את המילים מהפה.
האמתי שחשבתי לקנות ווי בעוד חודש וחצי-חודשיים וככה להיות בעל כל קונסולות הדור הבא. אבל עם הזמן היא נראת לי יותר ויותר מיותרת. תודה,אבל נראה לי שאני נשאר עם ה-PS3 וה-360 שלי.
די מוזר שהווי מוכר כל כך הרבה . הוא כבר מתחיל להיות לאט לאט בדיחה.. יש מצב שכל המכירות שלו מבוססת על הייפ וזהו ?
כן.
אבל הוא בדיחה רק בעיני מביני עניין. אנשים שמכירים את התעשייה ואנשים שמכירים משחקים.
בשביל הקהל הרחב מדובר במשהו חדש. תשים לב שגם הפרסומות של הWII מכוונות לקהל הרחב ולא לגיימרים. כשהם רואים שני חבר'ה מאוד נכונים פוליטית נהנים מול מסך טלויזיה, הם חושבים שהם באמת משחקים במשחק. מישהו עם קצת ניסיון שם לב שמה שקורה במשחק לא ממש קשור למה שהם עושים.
זה הקטע עם הWII. לא מדובר בקונסולות משחקים לקהל הגיימרים. מדובר בגאדג'ט בשביל הקהל הרחב. בגלל זה הוא מוכר כל כך הרבה. פשוט אין לו מתחרים.
גם בקונסולות יש משחקים לקז'ואל. הם פשוט פונים לקהל הגיימרי שאוהב גם משחקי קז'ואל ולא לקהל קז'ואלי בלבד.
קאוטיק - אני חושב שעדי התכוון למשחקי צד א' ו-ב' בלבד, לא מה שהיא משווקת...
אבל בכל מקרה - נינטנדו כבר ממש לא המפתחת הכי טובה בעולם, מאז הנינ64.
היא עדיין בעשירייה הפותחת לדעתי, כי אי אפשר להתעלם מהאיכות של מריו, סמאש, מטרויד וזלדה (אני מדבר רק על איכות מבחינת ציונים ודיעה רווחת, לא מכירות).
אבל במובן הזה EA, UBI, SONY, VALVE, BIOWARE, SQUARE-ENIX, ואולי עוד כמה - עוברים אותם בקלות. (שימו לב שבתוך החברות האלו יש חברות צד ב' ששייכות להם)
היא עדיין בעשירייה הפותחת לדעתי, כי אי אפשר להתעלם מהאיכות של מריו, סמאש, מטרויד וזלדה (אני מדבר רק על איכות מבחינת ציונים ודיעה רווחת, לא מכירות).
אבל במובן הזה EA, UBI, SONY, VALVE, BIOWARE, SQUARE-ENIX, ואולי עוד כמה - עוברים אותם בקלות. (שימו לב שבתוך החברות האלו יש חברות צד ב' ששייכות להם)
הוא דיבר על BW ועל FE... למיטב הבנתי, לא מדובר בחברות צד ב' או א' שמפתחות אותן. נינטנדו פשוט מפיצה אותם. בגלל זה פירסמתי את כל המשחקים שמייקרוסופט מפתחת או מפיצה. בלי XBLA...
Laskin
ציטוט:
יובי סופט באמת מצליחים לשחרר איזה 6 משחקים ממש טובים כל שנה ועוד איזה 10 ממוצעים מינוס.
הם אחלה חברה בתור מפיצה סופר המונית שמנסה לעשות המון כסף, יש להם דברים ממש מעניין כמו אסאסין קריד, הנסיך הפרסי, ספלינטר סל, GRAW, ריינבו 6, END WAR, HAZE. חברה ממש טובה בשביל מפיצה עם סימני $ בעיניים.