הנה הסבר למה לא יצרו שום לייטגאן יותר לקונסולות הביתיות. בעקרון הלייטגאן עובד בשתי שיטות. והאמת שאין לי כוח לתרגם אז אני אצטט.
שיטה אחת:
שיטה שניה, שרוב הלייטגאנים הם ככה:
כיום יש אופציה אחרת בשביל שהלייטגאנים יעבדו על מסכי LCD\פלזמה ומסכים שטוחים אחרים שלא עובדים כמו הCRT הישנים והם עובדים על משדרי ומקלטי IR. מה שיש בווימוט בעצם. הטיב של השידור הוא לפי משדרי הIR - בעצם כמו הסנסורבר בווי ומקלט IR שנמצא על הווימוט עצמו.
אני חושב שיש לאג כנראה בגלל שאין מספיק משדרים\קולטנים ואולי אף הימצעותו של המשדרים - הסנסור בר נמצא רק מעל הטלוויזיה בעוד הם צריכים להיות מסביב ללטלויזיה לפחות ב3 מקומות שונים לחישוב זוויות.
גם הגאןקון 3 לPS3 עובד על אותו סוג טכנלוגיה. נצתרך להרגל כנראה.
אין דרך לחזור לליטגאן המקוריים בגלל התקדמות הטכנולוגית במוניטורים.
הכל תלוי ביצירתיות.
הרי הטכנולוגיות שמדברים עליהן פה הן משנות ה80, היום אנחנו ב2008 ואם מצלמה דיגיטלית יכולה לראות לאיפה אתה מכוון את העיניים שלך ולעשות פויינטר עכבר במיקום בהתאם אז LIGHTGUN זאת בעיה אפילו פשוט יותר.
אפילו אפשר ליצור LIGHT GUN אלחוטי ללא עזרים עם מצלמה בתוך הקנה שרואה את הטלביזיה ומנתחת איפה ירית, הכל תלוי איך מפתחים ומה עושים
וואי, תמיד רציתי לדעת איך הלייט גאן עובד, זה היה קסם בעיניי.
לצערי, כל שפה זרה אני קורא ברפרוף, לא מצליח להתרכז ולהתמקד בשפה זרה. כל מה שאני יודע בעברית מתקזז לי משפות אחרות (LOL). אפשר לקבל תרגום, כדי שכל התמונה תהיה שלמה, גם לדיסלקטים כמוני בשפה?
כל לחיצה שלך על הלייט גאן של הNES היתה גורמת לריצוד זמני על המסך
משחירה את כל המסך. ורק את המטרה היתה צובעת בצבע בהיר שחיישן האינפרא היה מזהה. כך שאם במקרה הצבעת על המטרה הנכונה עם האקדח בזמן הריצוד והאינפרא קלט את זה - זכית!
לפחות זה מה שהסבירו לי אז בבלגיה כשקניתי את הבאנדל של super mario bros + duck hunt.
בועז: "..וגם אם לא יקנו את אותו מספר משחקים שמורידים אלא הרבה פות עדיין יהיה מדובר בהרבה מאוד כסף.."
משחירה את כל המסך. ורק את המטרה היתה צובעת בצבע בהיר שחיישן האינפרא היה מזהה. כך שאם במקרה הצבעת על המטרה הנכונה עם האקדח בזמן הריצוד והאינפרא קלט את זה - זכית!
לפחות זה מה שהסבירו לי אז בבלגיה כשקניתי את הבאנדל של super mario bros + duck hunt.
זה ככה, וזה גם מופיע בסרטון החדש של החנון למי שרוצה לראות את זה בפעולה.
כל שנותר לי הוא להתנחם בסגה סאטורן שלי שיש לו אקדח של פעם ללא כוונת כמו במשחקים
של היום, עם משחקים מקוריים של סגה דוגמת Virtua cop ו- area 51 ו- House of the dead המקורי.
לא ניסיתי להפעיל את הסגה סאטורן שנמצאת בבוידם עם אקדח Light gun על גבי מסך ה-LCD
שלי ולפי ההסברים הנ"ל הוא לא יעבוד, וחבל.
תודה על ההסבר בשני השפות shgadlic חסכת לי הרבה ניקוי אבק.
זאת השיטה הישנה שיודעת לגלות רק אם פגעת במטרה או לא.
בשיטה השניה ששגדליק הביא המכשיר ממש יודע לגלות איפה פגעת במסך כמו ברוב המשחקים "המודרנים" יחסית בג'אנר שרואים פיצוץ קטן במקום שעליו ירית.