אני לא חותם על עצומות סתם בשביל הכיף רק על דברים שאני מאמין בהם. אני לא הולך לקנות xbox360 ואני לא צריך טובות של מיקרוסופט. חוץ מזה ממה מיקרוסופט יתפרנסו בארץ בכלל ש95% לא קונים משחקים בלשון עדינה .
יפה שאפילו המחשבה שייבוא רשמי יעזור לייבוא רשמי של הווי (גם אם במעט) או אם למשל תקבל תחרות קצת יותר חזרה בחנויות שתוריד את מחירי הווי ומשחקיה לא מעניין אותך.
Rodney Foreman: "My son says you're a manipulative bastard."
House: "It's just a pet name. I call him "Dr. Bling
כן, אני מסכים עם bozeman. בעקיפין, אולי זה יכול להשפיע, ואני מתקומם על הזלזול הזה בשוק הזה באופן כללי. כל עוד זה לא עולה לי כסף, וזה לוקח שנייה מזמני, אז למה לא לעזור במלחמות של אחרים?
למרות שאני מתקומם יותר על כך שמדינת ישראל היא בין המובילות בפרוצים, ואולי לכן לא מגיע לה יחס טוב יותר. תקנו אותי אם אתם חושבים שאני טועה.
זה בלי קשר לרצוני ליהנות מהקונסולה הזאת. גם ככה אני כנראה אקנה אותה לפני שיהיה כאן ייבוא רשמי, והם גם ככה לא יתמכו בקונסולה האמריקאית שאולי תהיה לי.
כן, אני מסכים עם bozeman. בעקיפין, אולי זה יכול להשפיע, ואני מתקומם על הזלזול הזה בשוק הזה באופן כללי. כל עוד זה לא עולה לי כסף, וזה לוקח שנייה מזמני, אז למה לא לעזור במלחמות של אחרים?
למרות שאני מתקומם יותר על כך שמדינת ישראל היא בין המובילות בפרוצים, ואולי לכן לא מגיע לה יחס טוב יותר. תקנו אותי אם אתם חושבים שאני טועה.
זה בלי קשר לרצוני ליהנות מהקונסולה הזאת. גם ככה אני כנראה אקנה אותה לפני שיהיה כאן ייבוא רשמי, והם גם ככה לא יתמכו בקונסולה האמריקאית שאולי תהיה לי.
אם מדינת ישראל רוצה להלחם בפיראטיות שיתחילו בביטול המכס על קונסולות משחק ומשחקי קונסולות.... הם אולי מרוויחים על הגב של אנשים שקונים משחקי קונסולות בארץ אבל הם ככה מעודדים פיראטיות. וחוץ מזה בגלל שהמכס הזה מיקר את המחיר חלק גדול מהאנשים קונים קונסולות ומשחקים בחו"ל וככה אולי המדינה מקבלת את המיסים שלה אבל העסקים בארץ מרוויחים פחות שזה אומר פחות מס מהם.
לא מספיק שהמחירים של משחקים אירופים בשמיים הם מוסיפים עוד מכס על זה ואז בכלל אף אחד לא יקנה.
אגב אני לא קונה משחקים בארץ יותר בחול לרוב אני יכול לקנות בפחות.
לא מדובר כאן האם מדינת ישראל רוצה להילחם בפיראטיות, אלא מייקרוסופט וכמוה היו רוצות, כנראה לפני שתהיה להן מוטיבציה להביא לכאן ייצוג רציני. אני מקווה שאתה עצמך לא קונה צרובים, אחרת כל דעתך הופכת להיות משהו אחר, בלשון עדינה.
גם אותי זה מתסכל העניין של המכס (למרות שהקנדים רושמים לי ערך נמוך על החבילה, ולכן לא נפגע מכך), אבל זה מצב נתון. אני פשוט קונה פחות משחקים (כי גם בלי המכס שאינני משלם עליו, עדיין זה עסק לא זול, אפילו שזול מאשר לקנות בארץ), ולכן לא צריך לתרץ גנבה אחר כך. אם למייקרוסופט יהיה ייצוג, מן הסתם המחירים יוזלו, ואז תהיה תחרות יותר טובה, מכס או לא מכס.
אין למיקרוסופט שום סיבה כלכלית לשווק את ה360 בארץ וזה לא יעזור כמה אנשים רוצים xbox360 . הם עדיין מרווחים על היבוא האפור בכל מקרה בלי כל הכסף שהם צריכים לבזבז על נציגות ישראלית.
ואני קונה רק משחקים מקוריים.... רק לא בארץ אני קמצן.
לאחרונה קניתי את SSBB, silent storm gold. שזה לא הרבה אבל אני צריך לקנות עוד כמה עדיין מתלבט מה לקנות לPC (יש לי מחשב חדש) העיקר שאני אוכל לקנות אותם בזול בebay אחרת יש לי סבלנות שהמחירים שם ירדו .
Niseg, מיקרוסופט מפסידה לא מעט בגלל יבוא אפור, מאחר והמודל העסקי שלה הוא למכור משחקים ולא קונסולות.
וכשבמדינת ישראל משחק עולה מחיר לא הגיוני של 400 ש"ח, יש לצרכנים כמה אופציות:
1) לקנות פחות משחקים
2) לצרוב משחקים
3) לקנות משחקים מחו"ל ולשלם על המשלוח
4) לקנות משחקים יד שניה
5) להחליף משחקים
6) להשכיר משחקים
כל האופציות האלו רק פוגעות בהכנסות של מיקרוסופט ממשחקים. מיקרוסופט מרוויחה מכל משחק חדש שנמכר לקונסולה שלה תמלוגים של בערך 10$ ולא משנה אם הוא נמכר ב-60$ דולר בארה"ב או ב-400 ש"ח בארץ. היא לא מרוויחה כלום מזה שאתה משכיר משחקים, קונה משחקים משומשים, קונה משחקים במחיר גבוה יותר או צורב משחקים. האינטרס שלה צריך להיות שתקנה כמה שיותר משחקים לקונסולה שלך.
אבל ניסג אז מה אם אתה לא מתכוון לקנות את הקונוסלה הזו. כמו שרונן אמר מה זה עולה לך לתמוך בזה. תראה גם לי אין 360 ואני לא מתכנן לקנות אחת אבל זה לא מפריע לי שיש אנשים הנהנים מהקונסולה הזו ושאני רוצה שהם יוכלו להנות ממנה באופן נורמלי עם שיווק רשמי ותחרות מול ישפאר.
אתה חושב שאם הייתה עצומה כזו לווי הח'ברה שקנו 360 לא היו חותמים, אני מניח שרובם אכן כן למרות שהרבה מהם לא סובלים את הווי. זה טוב בשביל כלל קהל הגיימרים.
בכל מקרה זו דעתי וזכותך כמובן לא לחתום ולחשוב כרצונך רק קח את זה בחשבון. בנושא הזה כולנו באותה סירה - טוב חוץ מסוני פאנבויז.
קודי חבר:
WII : 4823-0085-7409-5031
Mario Kart Wii : 4940-5776-0507
Wii Chess : 9768-7793-5425
Endless Ocean : 1408-6061-0680
Mario Strikers Charged : 0645-3608-5834
Dr. Mario : 4194-1537-4584
יש דרך הרבה יותר קלה למנוע פירטיות במשחקים בארץ, פשוט לעשות את הצ'יפים לא חוקיים.
חנויות מוכרות בגלוי את הצ'יפים האלה, לא רק בגלוי אלה קוראות ללקוחות שלהן פראיירים אם הם לא שמים צ'יפ.
זה אולי יפגע בקהילת ההום ברו הקטנטנה אבל זה מחיר קטן לבעיה בסדר גודל כזה.
נדב, רק שתדע שקהילת ההוםברו לא תומכת בצ'יפים הנמכרים כיום. הצ'יפים האלה הם דרייב-צ'יפ ולא מוד צ'יפן בשביל הוםבור אלא בשביל צריבה כדבר ראשי. הבעיה היא שבתחילת דרכו של הווי - לדוגמא, בשביל להפעיל הוםברו שלGC היה צורך לצרוב את האפלקציות לDVD כשהם יעבדו וללכן זה דרש הוםברו. אני חושב שהיום - לפחות בווי - כבר זה לא הכרחי יותר.
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 24.05 בשעה 18:31.
קודי חבר:
WII : 4823-0085-7409-5031
Mario Kart Wii : 4940-5776-0507
Wii Chess : 9768-7793-5425
Endless Ocean : 1408-6061-0680
Mario Strikers Charged : 0645-3608-5834
Dr. Mario : 4194-1537-4584