משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

חבר צוות נינטנדו

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #1 פורסם:
05.08, 00:20
|
|
משחק עמוק: קהילות וירטואליות
הקדמה:
החלטתי - באופן לא צפוי האמת - לפרסם פה מאמר אקדמאי שכתבתי לאחד הקורסים שלקחתי בשם טכנוטופיה ותרבות הסייבר במהלך התואר הראשון שלי. מכוון שזה מאמר ארוך יחסית אני אחלק אותו ל-3 חלקים. המאמר כולל ביבילוגרפיה אשר הפריטים שלה גם קיימים באינטרנט - אם כמאמר או כסיכום מורחב על המאמר. יש לזכור שזה מאמר שהוגש כעבודת סיכום לקורס אך מלאה שאלות מעניניות בכל הנוגע למשחק וירטואלי, אם זה בקהילות - שגם הן סוג של משחק - ואם במשחקי וידאו - אם בחברת חברים\אונליין או לבד.
ועכשיו לחלק הראשון של המאמר.
(חלק שני, חלק שלישי)
המושג "משחק עמוק" והערך הפרשני על פי Second Life ומקרה האונס ב"Lambda-Moo".
מבוא
תרבות הסייבר היא תרבות מגוונת מאד הנעה בין פורומים, בו ישנם קהילות המתרכזות על בסיס תחומי עניין משותפים כגון: תחביבים, פוליטיקה, אומנות וכדומה, עד לבלוגים, בו גולשים מפרטים על חייהם האישיים ויוצרים אינטראקציה עם גולשים אחרים המעוניינים להשתתף בחווייתם. בעידן הWeb 2.0 בו יוצרי התוכן הם גם הצורכים אותו, קהילות סייברנטיות רק צומחות ועולות. כיום ניתן לראות קהילות אשר לא רק מבוססות על טקסט ותמונות – וכן גם וידאו - אלא קהילות וירטואליות המתקיימות בעולם תלת ממידי המנסה לחקות את המציאות הפיזית שלנו. אם על בסיס משחק בלבד, כגון משחקים מרובי משתתפים על גבי רשת האינטרנט הכוללות משימות משותפות וכדומה, או אם על בסיס קהילתי-חברתי כדוגמת Second Life [ראה הערה 1]. ב Second Life השחקן יוצר דמות שמטרתה לחיות בעולם וירטואלי אך הוא אינו עולם פנטסטי, הוא עולם הדומה לעולם הפיזי ככל הניתן. בעצם השחקנים, אם ניתן לקורא להם כך, בונים חיים נוספים לחלוטין בקהילת Second Life.
וכמו בכל קהילה וירטואלית המבוססת על טקסט, גם כאן אנו כפופים לחוקים של בוראי העולם. האם בכלל יש לנו חוקים בעולם זה? האם חוקים אלה, אם קיימים, דומים לחוקים של העולם הפיזי אותו אנו מכירים? אלו שאלות קשות לפתרון. בעבודתי זו אתרכז במונח "משחק עמוק" וערך הפרשני של "המשחק הווירטואלי" כ"משחק עמוק" באמצעות מקרה בוחן חדש לו אני קורא "תקיפת אברי מין מעופפים את כרישת הנדל"ן של Second Life” והשוואתו למקרה הבוחן המפורסם הידוע כ"אונס בLambda-Moo”.
המשחק העמוק והחיים הווירטואליים
מושג "המשחק העמוק" של בנתאם מציין משחק שהסיכון בו גדול עד כדי כך, שמנקודת המבט התועלתנית של המחבר, בני אדם פועלים באופן בלתי רציונאלי אם הם משחקים בו (גירץ, 288). גירץ מתאר בספרו "פרשנות של תרבויות" על קרב התרנגולים הבאלינזי. קרב התרנגולים הוא משחק עמוק לדעת גירץ. אך אין זה הכסף, עליו מהמרים בקרב, אלא מה שהכסף מעולל הוא הגורם שמושך את השחקנים וכן גם גורם למשחק העמוק. זאת אומרת הנדידה של מדרג הסטטוסים הבלינזים אל תוך קרב התרנגולים. בעצם שחקן שנכנס למשחק בשביל ליהנות מוצא את עצמו סובל ובכך הוא נמצא במשחק עמוק.
גירץ טוען שקרב התרנגולים הוא בעצם משחק עמוק מסיבה נוספת, העלבון העקיף שהבלאינזים גורמים הם תענוג עילאי בשבילם וכמובן שאין דבר מעליב ופוגע יותר מלספוג עלבון עקיף. כאשר תרנגול מפסיד, בעצם בעליו הפסיד, לא רק מבחינה כספים, יוצא מכך שהמאבק הוא לא המאבק בין התרנגולים אלא בין בעלי התרנגולים. התרנגול הוא התגלמות האישיות של בעליו (גירץ, 292). כאן אוכל להשוות את קרב התרנגולים לדמויות וירטואליות. כאשר יש מאבק בין דמות וירטואלית אחת לאחרת, המאבק האמתי הוא אינו בין הפרסונות הווירטואליות אלא בין בני דמותם האנושיים. נוכל לקחת לדוגמה משחקי MMRPG, משחקי תפקידים מרובי משתתפים, שאותם משחקים דרך האינטרנט כדוגמת World of Warcraft [ראה הערה 2]. במשחק זה מטרת השחקן היא לבנות דמות, לטפח אותה, להעצים אותה ולצאת למשימות כנגד שחקנים אחרים – במרבית המקרים השחקנים מתאגדים בקבוצות היוצאות כנגד קבוצות אחרות - המחוברים באותו זמן לעולם המשחק.
גידול הדמות במשחק הוא כמו טיפוח התרנגולים. הקשר בין בעלי התרנגולים כלפי חבריהם המכונפים אינטימי. בעלי התרנגולים מטפחים אותם, מאכלים אותם באוכל ייחודי, מעריפים עליהם הערצה יוקדת ועוד עשרות טקסים וטיפולים ייחודיים אליהם (גירץ, 278-279). הקשר אכן עובר את המטפורי אל האינטימי. סוג קשר זה דומה לקשר בין שחקנים ובני דמותם הווירטואליים. הקשר האינטימי של גידול הדמות וטיפוחו כמובן גם גורם להתקשרות אינטימית בניהם. בנוסף גירץ טוען שקרב התרנגולים הוא תופעה של "התכנסות ממוקדת", אותו מונח שטבע ארווינג גופמן – קובץ אנשים המתגודדים יחדיו בפעילות כלשהי משותפת ומתייחסים זה לזה באותם מונחים של אותה פעילות (גירץ, 283). תופעה זו , של "התכנסות ממוקדת", היא תופעה של הקהילות הווירטואליות. זאת הקבלה נוספת של קרב התרנגולים, שהוא "משחק עמוק”, למשתתפי - או שחקני - הקהילות הווירטואליות. שירלי טרקל (Turkle) מדגימה במאמרה [ראה הערה 3] את הקשר הפסיכולוגי בין דמויות וירטואליות לבני דמותם האנושיים. ג'ולי, נערה בת 19, אשר אמה הכחישה את קיומה, גילמה דמות של אם במשחק תפקידים, אותה דמות אם עומדת בקונפליקט עם בתה, הווירטואלית כמובן. התסריט מכתיב שהבת תבגוד ואולי תרצח את האם. במהלך המשחק, שערך סוף שבוע אחד, ג'ולי ו"בתה" ניהלו שיחות הנוהגות למערכת היחסים של שניהם, כדמויות. דמותה של ג'ולי ניסתה להגן על חיי דמות בתה במהלך המשחק.
טרקל טוענת שג'ולי העתיקה את רגשותיה כלפי אמה האמתית לתוך חווית המשחק. בהמצאות העתקה זו ג'ולי הצליחה לבחון מחדש את מערכת היחסים שלה עם אמה האמתית ולתקוף את בעייתה בדרכים חדשות. ג'ולי, לפי ראותי, נכנסה למצב של משחק עמוק. ג'ולי אכן נכנסה למצב של סבל, היא העתיקה רגשות ושחזרה אירועים קשים עבורה במקום לחוות חווית משחק גרדה. האם מקרה הבחן של ג'ודי הוא "משחק עמוק"? מקרה הבוחן זה מתאים לרוב ההגדרה של בנאתם, ולרוב התופעות שגירץ מזהה אצל בעלי התרנגולים. ג'ולי אכן בנתה את הדמות, השקיעה בה מזמנה, טיפחה אותה – כפי שעושים שחקנים של משחקי תפקידים גם כיום - השוני היחידי מהגדרתו של בנאתם הוא שבסוף אותו משחק, למרות הסבל והתנהגות הבלתי רציונלית של דמותה, ג'ולי אכן קיבלה תועלת מהמשחק לחייה האמתיים.
טרקל מגוננת על קהילות וירטואליות בדוגמאות שהיא מציגה. היכולת לקפוץ מזהות אחת לאחרת יכול לעזור. ג'ולי, ושאר מקרי הבוחן במאמרה, ומאפשרות תקשורת בין אישית רחבה. אותם משחקי תפקידים משקפים את בעיות האישיות והבין אישיות של השחקן, מאפשרים לו להתמודד עם בעיותיו. פיטר הוא דוגמה נוספת של טרקל. פיטר, אדם בעל בעיות לב אשר כמעט ואינו יכול לחוות את המציאות הפיזית, מכיר את העולם הפיזי דרך העולם הווירטואלי. ואכן גם דוגמה זו מוכיחה את טענתה של טרקל שקהילות וירטואליות מאפשרות חקר של תוכן סוציאלי עקב היותם עולם סוציאלי המכיל תכניות ואנשים. דוגמאות אלו וטענתה המרכזית של טרקל מנוגדת לבסיס הגדרת בנאתם של "המשחק העמוק" למרות הדמיון והשיתוף הרב. אך יש גם מקרים אשר "המשחק העמוק" בעולם הווירטואלי מתפרש כפי שבנאתם התכוון.
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 05.08 בשעה 18:58.
|
קודי חבר:WII : 4823-0085-7409-5031 | Mario Kart Wii : 4940-5776-0507 Wii Chess : 9768-7793-5425 | Endless Ocean : 1408-6061-0680 Mario Strikers : 0645-3608-5834 | Dr. Mario : 4194-1537-4584
SSB. Brawl : 4511-1976-7483
אם אתם מצרפים אותי שלחו לי הודעה
|
|
|
|
|

עילוי

|

|
|
|
|
| #2 פורסם:
05.08, 00:29
|
|
וואו איתי, אני מקווה שנתת רווחים בפסקאות בהגשה... 
|
!yes Wii can
|
|
|
|
|

מנהל קהילת נינטנדו

|

|
|
|
|
| #3 פורסם:
05.08, 00:32
|
|
תודה רבה, איתי. צריך קצת פאן אינטליגנטי וברומו של עולם גם בפורום שלנו 
|
רונן יצחק - מנהל קהילת נינטנדו
טחורים? פרוקטולוג ג'ק יפתור את הבעיה
MadWorld
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #4 פורסם:
05.08, 00:33
|
|
ידיד בהגשה של עבודות אקדמאיות לא מגישים עם רווחים בין פסקאות. יש רווח של שורה וחצי כסטנרדט אז זה לא נראה כזה צפוף - מה שגם שאני מעתיק את זה לקופסה של הפורום זה מתחרבש 
|
קודי חבר:WII : 4823-0085-7409-5031 | Mario Kart Wii : 4940-5776-0507 Wii Chess : 9768-7793-5425 | Endless Ocean : 1408-6061-0680 Mario Strikers : 0645-3608-5834 | Dr. Mario : 4194-1537-4584
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #5 פורסם:
05.08, 00:41
|
|
|
shgadlic |
ציטוט: |
 |
|
|
ידיד בהגשה של עבודות אקדמאיות לא מגישים עם רווחים בין פסקאות. יש רווח של שורה וחצי כסטנרדט אז זה לא נראה כזה צפוף - מה שגם שאני מעתיק את זה לקופסה של הפורום זה מתחרבש  |
|
|
|
|
מאמר מעניין, אבל איפה הכללת את ההשוואה המדוברת עם ה "אונס בLambda-Moo”?
ובכלל, מה זה?
|
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #6 פורסם:
05.08, 00:48
|
|
זה יבוא מעט בהמשך - ההמשך גם יסביר על הנושא - זה רק חלק אחד מתוך 3 אני אמשיך איתו בקרוב בהודעה נוספת. בנתיים ניתן לכם לרצות עוד
וואו הפכתי לסוחר סמים, נותן את הטעימה הראשונה בחינם בשביל שתחזרו לעוד. חיחי.
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #7 פורסם:
05.08, 01:39
|
|
|
vendor lock-in
|
נערך לאחרונה על ידי רונן, עוד לפני שלחצתי על שלח.

|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #8 פורסם:
05.08, 07:15
|
|
משחק עמוק: קהילות וירטואליות - חלק שני
הקדמה:
זהו חלקו השני של המאמר.
אונס במרחב הווירטואלי ג'וליאן דיבל (Dibbel) מתאר במאמרו [ראה הערה 1] את מקרה הבוחן של מר. באנגל, הידוע גם כאונס בLambdaMOO. לפי תיאורו של דיבלס דמות בשם מר. באנגל התפרץ ללובי המרכזי של אותו MUD [ראה הערה 2] פופולרי. על אבזם חגורתו היה רשום "נשקי אותי מתחת לזה, כלבה". הכניסה הפראית והאלימה הפתיע את שאר חברי הקהילה בחדר, אשר הוא החדר העמוס ביותר באותה קהילה. לאחר מכן בעזרת בובת וודו כפה את עצמו על אחת הנשים בחדר. באנגל גרם לה, בעזרת הבובה, לבצע מעשיים מגונים בעצמה, להתערטל, ולבצע מעשים סקסואליים איתו ועם אישה נוספת בחדר, אשר גם אותה כישף על ידי אותה בובת וודו. התערבות מאחראי הקהילה הגיעה בשלב מאוחר יחסית אשר שחררה את הקסם של בובת הוודו וזרקה את מר. באנגל חזרה לחדרו שלו ולאחר מכן הושעה עד לסיום דיונים של חברי הקבוצה על הארוע. למרות הזעזוע שבדבר, באנגל פשוט יצא תוכנה – כל האובייקטים, החדרים, הדמויות בMUD הינם בעצם קוד מחשב – שהשתלטה על הדמויות של הקורבנות שלו ונתנה למר. באנגל את האפשרות לכתוב במקום אותן שחקניות. לאלו אשר הינם משתתפים פעילים בקהילות מקוונות יחשבו שלשחקנים עצמם לא באמת נגרם נזק או פגיעה מכוון שהדמויות הווירטואליות אלו הן שספגו את רשעותו של מר. בנאגל. אך לדעתו של דיבל – וכן גם דעתי – מקרה "מר. באנגל" זעזעה את העולם הווירטואלי. הוא גרם להתייחסות שונה של השחקנים לעולם בו הם משחקים.
למה כוונתו של דיבל? ובכן כאשר דיבל דיבר עם אחת השחקניות, שעל דמותה השתלט מר. באנגל, היא סיפרה לו שכאשר דיברה על האירוע במהלך דיון ווירטואלי עם שאר משתתפי הקהילה - במהלך אותו דיון אותה שחקנית רצתה להעיף את מר. באנגל מהקהילה, לדעתה הוא אינו התנהג בצורה מתורבתת - היא בכתה, השחקנית ולא הדמות. אותה שחקנית – נקרא לה בשם דמותה exu – בעצם הגיע למצב של "משחק עמוק".
השאלות שעולות לפי דיבל הן האם יש הבדל בין הגוף הווירטואלי לגוף הפיזי, האם יש צורך להכניס את המוסר הפיזי לתוך העולם הווירטואלי, האם יש הפרדה אמתית בין עולם ווירטואלי לעולם הפיזי. אלו שאלות די קשות מכוון שמשחקי תפקידים באינטרנט גורמים לשחקן להימצא במצב לימינלי. הוא אינו בעולם הפיזי, אך לא עוזב אותו גם, מין מצב של מעבר – מצב של מעבר תמידי. בהמשך המקרה מספר רב של חברי הקהילה רצו להעיף את מר. באנגל אך זה דרש מכשף – זו בעצם דמות של מנהל הקהילה, ישנם כמה מכשפים – אחד הכשפים החליט שאין הם אלו שצריכים להחליט על גורל מר. באנגל וכן על גורל הקהילה, אלא רק ליישם החלטות של חברי הקהילה – זה יצר מין סוג של דמוקרטיה, הכניסו את הפוליטיקה של העולם הפיזי לתוך העולם הווירטואלי וכן יצר פירוש שונה לקהילה הווירטואלית – נוצר מחלקת בין חברי הקהילה, חלק טענו שמר. באנגל לא עשה דבר רע מכוון שאין חוק האוסר על אונס בקהילה. חלק טענו שהמכשפים צריכים להחליט, הם בעצם השליטים של הקהילה וחלק טענו שצריך להעיף אותו לחלוטין.
כאשר מר. באנגל חזר מההשעיה שלו הוא הגן על מעשיו. הוא טען שבעצם זה היה סוג של ניסוי ואין קשר בין דמותו לחייו האמיתיים בעולם הפיזי – זהו פרשנותו לאירוע אותו חולל, באנגל – כך אני טוען – פירש את המשחק הווירטואלי באופן שונה מאשר exu ויתכן שגם מרוב חברי הקבוצה. הוא אינו מעירך שביצע כלל דבר נפשע מכוון שהוא אינו מכניס את חוקי העולם הפיזי לתוך העולם הווירטואלי, אשר אינו בעל חוק הנוגד אונס. חלק מחברי הקהילה האמינו לו, חלקם פחות אך יתכן שבאנגל אכן לא יסולק מהקהילה. מכשף אחר, TomTraceback, לקח את האונס כדבר רציני ולא כמשחק ולבסוף החליט שבאנגל יצטרך לשלם על מעשיו. בשקט ובפרטיות, טום אכן הרג את בנאגל – המשתמש בשם מר. באנגל לא נמצא יותר במסד הנתונים. טום אכן נכנס למצב של משחק עמוק. לאחר מכן הקהילה השתנתה. הוחלט להקים מערכת הצבעה של חוקים. שחקנים יוכלו להציע חוקים ושאר חברי הקבוצה יוכלו להצביע בעדם או נגדם, כאשר הצעה עוברת היא עוברת ברוב – נבנתה דמוקרטיה לכל דבר. לאחר מכן לשחקנים הקבועים ניתנה האפשרות להעיף "אורחים" שמפרים את שלוותם וכן אפשרות לתבוע את השני כפי שקורה בעולם הפיזי – המכשפים נהפכו לשופטים וקבעו את גזר הדין.
מר. באנגל לא נעלם לעד, הוא חזר כדר' גסט. אחת העצומות בקהילה הייתה לזרוק את מר. באנגל החוזר. אך בעקבות האפשרות פשוט ליצור משתמש חדש בכל פעם שהשחקן מחליט לא ראו צורך להעיפו מהקהילה. אך מר. באנגל קיבל את הריגת דמותו הראשונה קשה – נכנס גם הוא למצב של משחק עמוק – דמותו החדשה שונה מדמותו המקורית, אמנם אפלה אך יותר מתונה. דיבל מתאר את הרעיון שאונס וירטואלי דומה לאונס פיזי, מכוון שאונס פיזי יכול להיות גם ללא כאב או פגיעה ממשית – אונס של תודעה – כמו האונס הווירטואלי.
על ידי מקרה בוחן זה המחשנו את הערך הפרשני של משחק תפקידים ואת המונח "המשחק העמוק". אמחיש מקרה נוסף.
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 05.08 בשעה 07:20.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #9 פורסם:
05.08, 08:39
|
|
|
אתה מרצה?
|
תרד הMII עודכן,וכולכם יכולים להיכנס אליו ולראות איך סידרתי את הכל נוח!
מספר ווי: 1200-2208-7333-1456
מספר מריו קארט: 4597-0650-9220
שם משתמש: agentT
שלחו לי הודעה אם אתם מצרפים אותי.
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #10 פורסם:
05.08, 08:46
|
|
|
לא אני בסך הכל סטודנט שאוטוטו מסיים.
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 05.08 בשעה 08:55.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #11 פורסם:
05.08, 08:50
|
|
|
shgadlic |
 |
|
|
לא ני בסך הכל סטודנט שאוטוטו מסיים. |
|
|
|
|
איפה אתה לומד,ומה אתה לומד?
(סליחה על החקרנות אני פשוט סקרן..  )
|
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #12 פורסם:
05.08, 09:13
|
|
|
אני לומד תואר בקולנוע - המתקצעות במחקר קולנועי - באוניברסיטת ת"א
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #13 פורסם:
05.08, 09:16
|
|
|
shgadlic |
 |
|
|
אני לומד תואר בקולנוע - המתקצעות במחקר קולנועי - באוניברסיטת ת"א |
|
|
|
|
אה...
|
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #14 פורסם:
05.08, 14:32
|
|
משחק עמוק: קהילות וירטואליות - חלק שלישי
הערה:
זהו החלק השלישי והאחרון של המאמר - החלטתי לפרסם אותו כבר היום ולא לחכות למחר (אני כזה חסר סבלנות).
איברי מין מעופפים זה חולירע! מאז האונס בMUD עברו הרבה מים בנהר והרבה יותר מידע באינטרנט. קהילות ווירטואליות קמו ונפלו אך קהילה חדשה מאיימת להביס את האחרות. קהילת Second Life היא קהילה רחבה המאכלסת – לפחות לפי מייסדי הקהילה – מעל ארבעה מיליון משתמשים [ראה הערה 1]. קהילה זו מנסה לחקות את המציאות הפיזית כמה שניתן. בעזרת מנוע תלת מימדי המשתמשים יכולים ליצור להם אווטאר – זוהי דמותם הווירטואלית – ולהסתובב בעולם רחב המכיל בתוכו מבנה קפיטליסטי – לעולם זה יש מטבע משלו אשר ניתן להמרה מכסף הקיים בעולם הפיזי – ניתן לרכוש אדמות ושאר אבזרים שונים, יש צורך לאכיל את בן דמותך הווירטואלית וכמובן שאפשר למצוא עבודה ולהרוויח כסף ווירטואלי שכמובן יוכל להיות מומר לכסף אמתי.
בתחילת השנה הנוכחית התפרסמה כתבה באתר האינטרנט של ידיעות אחרונות [ראה הערה 2] על תביעה אשר הגיש גונטרם גראף, בעלה של איילין גארף – הידועה בכינויה אנשי צ'אנג בעולם Second Life – להוריד את סרטון באתר שיתוף הווידיאו YouTube [ראה הערה 3] המציג את דמותה של אשתו מותקפת על ידי איברי מין גבריים במהלך כנס עיתונאים שערך בתוך עולם Second Life. לטענת גראף הסרטון מפר את חוק זכויות היוצרים במילניום הדיגיטאלי. באותה כתבה צוין גראף התחרט על הגשת התלונה, עקב שאכן לא היה סרטון הפרה של זכויות יוצרים. גראף אינו ניסה לצנזר את הסרטון אלא
"I searched for a way to notify them about the abusive and inappropriate nature of the material, The only thing readily available was the DMCA complaint form."[ראה הערה 4].
התקפה זו על דמותה נבעה ככל הנראה עקב התנהגותה הבלתי הולמת כאשת נדל"ן [ראה הערה 5] - לדעת רבים מתושבי הקהילה. מקור ההתקפה נוגע לעיסוקה הקודם של אשני צ'אנג בעולם Second Life כנערת ליווי ווירטואלית הנועגת לצפות יחד עם דמויות אחרות – אווטארים – בסרטים בעלי אופי מיני, מלמדת על התעלסות ווירטואלית וכדומה [ראה הערה 6].
גונטרם אשר שותף עם אשתו, איילין, בעסקי הנדל"ן [ראה הערה 7] נכנס ל"משחק עמוק". הוא פירש את הפצת הסרטון כפגיעה באשתו. אם כך פרשנותו של גונטרם, ויתכן גם של איילין, נובעת מהשלכת חוקי העולם הפיזי לקהילת Second Life אשר אינו מכיל חוק, לפחות חוק ברור, הנוגע לתקיפה של אברי מין מנופשים במהלך כנס עיתונאים וכן חוק האוסר על צילום האקט והפצתו. כאן טבוע הדמיון בין מקרה האונס בLambdaMoo ומקרה אנשי צ'אנג.
סיכום
ישנם מקרים רבים של "משחק עמוק", ישנם המסתיימים אכן בפגיעה של השחקן כפי שבנאתם ציין – דוגמת אונס בLambdaMoo ומקרה אנשי צ'אנג – וחלקם לא – דוגמת ג'ולי. אך דבר אחד נשאר קבוע. השחקן הוא זה המפרש את עולם המשחק וחוקיו. מהו בעצם הערך הפרשני? הוא אינו קבוע, הוא נטוי לשינוי.
ישנה בעיה חברתית בכל הנוגע לעולמות ווירטואליים. אילו חוקים יש לחוקק בכל הנוגע לעולם אשר אנו יוצרים בתוך הסיייבר ספייס? האם אלינו לשעתק את החוקים, תרבות הקיימת בעולם הפיזי לעולם הווירטואלי? אולי בעצם עלינו להפריד בין עולם פיזי לווירטואלי, בין הפרסונה הפיזית לפרסונה הווירטואלית. שחקן נקלע ל"משחק עמוק" ברחבי הסייבר כאשר הוא אינו שומר על הימצאותו במצב הלימנלי. אך כאשר עולמות ווירטואליים מנסים לחקות את העולם הפיזי באופן המדויק ביותר מבחינת החושים, האם זה אומר שאנו מחויבים לשעתק את התרבות הפיזית לעולם זה? העליתי מספר שאלות שמעסיקות את מרבית, אם לא כולם, חוקרי תרבות הסייבר ואינני בטוח שתשובות חד משמעיות יינתנו לנו בשנים הקרובות.
[4] Terdiman , Daniel. DMCA complaint against YouTube dropped. CNET News.com, January 15, 2007.
[5] Terdiman , Daniel. Virtual magnate shares secrets of success. CNET News.com. December 20, 2006.
[6] Hutcheon, Stephen. Anshe's kinky past revealed. TheAge News. January 17, 2007.
[7] ראה הערה מספר חמש.
מקורות ביבלוגרפים:
גירץ, קליפורד. "משחק עמוק: הערות על קרב התרנגולים הבאלינזי" בתוך: פרשנות של תרבויות. הוצאת כתר, 1973. עמ' 303-273.
לילאן, ניב. למה התקיפו אברי מין מעופפים את כרישת הנדל"ן של Second Life?. Ynet. 17 בינואר 2007.
< http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3353723,00.html>
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 05.08 בשעה 14:38.
|
|
|
|
|
|

נינג'ה בלגי

|

|
|
|
|
| #15 פורסם:
05.08, 14:41
|
|
זהו?
זה היה אחלה מאמר. 
|
|
|
|
|
|

שואף לשלמות

|

|
|
|
|
| #16 פורסם:
05.08, 14:48
|
|
|
תמיד אהבתי את מ.פאטון
|
נערך לאחרונה על ידי רונן, עוד לפני שלחצתי על שלח.

|
|
|
|
|

מפקח פורום

|

|
|
|
|
| #17 פורסם:
05.08, 15:59
|
|
|
אחלה מאמר.
אתה בטוח שזה לא טכנוטופיה (בניגוד לטכנופוביה)? ככה קראו לקורס שלקחתי בסמסטר האחרון, וקשה לי להאמין שיש שני קורסים עם שמות כל-כך דומים. בכל אופן, אני חייב לציין שהוא פשוט נורא. הנושא נשמע מעניין, אבל המרצה היה פשוט בלתי נסבל. גם אצלך זה היה משה אלחנתי? מתי לקחת את הקורס?
|
---------
דניאל מאיר
|
|
|
|
|

חבר צוות נינטנדו

|

|
|
|
|
| #18 פורסם:
05.08, 18:57
|
|
|
כן אתה צודק. זה באמת טכנוטופיה, הזכרון שלי לא הכי טוב מסתבר, חחח. אני אשנה את זה עכשיו.
וכן זה גם היה משה אלחנתי. אני לקחתי את הקורס שנה שעברה. אני מאד נהנתי מהקורס.
נערך לאחרונה על ידי shgadlic, 05.08 בשעה 18:59.
|
|
|
|
|
|

משתמש צעיר

|

|
|
|
|
| #19 פורסם:
07.08, 02:27
|
|
|
לא ממש הגיוני שזה יהיה טכנופוביה, בלהתחשב שזה פחד טכנולוגיה.
|
מרווין.
|
|
|
|
|
|
|
משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר
|