ביקורת לWiiWare: Dr. Mario RX - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת לWiiWare: Dr. Mario RX
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של I.T.P

מנהל קהילת סמאש

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 06.08, 14:39

Vgames ביקורת לWiiWare: Dr. Mario RX

המשחק שבחרתי לסקר הפעם הוא משחק WiiWare שיצא ב5\26 לחנות הWii של נינטנדו, הלא הוא Dr. Mario Online RX.

אני מתכוון לפצל את הסיקור לכמה חלקים: סקירה כללית של הסדרה,גיימפליי,סאונד,מולטיפלייר,וערך כללי.

נתחיל מההתחלה
סדרת דר. מאריו: סקירה כללית
סדרת דר. מאריו התחילה על הגיימבוי הרגיל ב1990, ומשם התפתחה לNES, ועקבה אחרי התפתחות נינטנדו לדורותיה עם גרסה אחת על כל מכשיר: גרסת SNES, גרסת 64, חצי הופעה על הGBA(גרסת NES מקונברטת, וגרסת GBA מאוד עלובה) ועכשיו הגיעה לה הגרסה החדשה ביותר של המשחק, גרסת WiiWare נחמדה מאוד שמציעה הרבה יחסית למחיר.

ההיסטוריה של הסדרה ארוכה ומוצלחת

אז עכשיו שהשרשנו את זה שדר. מאריו היא סדרה וותיקה של נינטנדו, מה זה בעצם דר. מאריו?

דר. מאריו זה משחק דמוי טטריס(Tetris Clone) שבו אתה משחק על שטח של 15X8, ובתוך השטח מפוזרים וירוסים בצבעים כחול,אדום וצהוב באוויר, דר. מאריו שעומד מחוץ לשטח, זורק קפסולות לתוך לוח המשחק(שנראה כמו בקבוק) ואתה צריך לנווט את הקפסולות(ניתן לסובב אותם על הצד ולהפוך) ולהפיל אותם על הוירוסים בהתאמה.

כל קפסולה מכילה שתי קוביות כל אחת בצבע אחר(שוב, אדום,צהוב,כחול) או ששניהם באותו צבע, ושורה נוצרת כאשר 4 קוביות מאותו צבע עומדות אחת על השנייה או אחת ליד השנייה, ואז הם יעלמו, כל וירוס נחשב כקוביה בצבע של אותו הוירוס, וככה בעצם משמידים את הוירוסים, מפילים עליהם 3 קוביות מהצבע שלהם.

כאשר מתבצעת מחיקה, כל הקוביות שהיו חלק מהקפסולות ששייכות למחיקה הופכות לקוביות בודדות ונופלות למטה, בשלב זה במידה ואחת מהקוביות הללו או אחת מהקפסולות האחרות שנפלו יוצרות מחיקה נוספת, אז מתבצע "קומבו" והוא נותן יותר נקודות מהרגיל.

כדיי למנוע מהמשחק להיות קל מדי, כל 10 קפסולות מהירות הנפילה של הקפסולות עולה, והמשחק נהיה יותר קשה.

בגדול המשחק הוא מאוד פשוט, אתה בוחר מהירות ודרגת קושי, ובכל שלב אתה צריך להשמיד את כל הוירוסים ע"י המחיקות הנ"ל, כמות הזבל הלא קשור שיש לך על המסך באותו הזמן לא משפיעה בשום צורה על המשחק, מלבד להפריע לך לשחק אותו, כאשר הקפסולות הגיעו עד למעלה, אתה מפסיד. פשוט לא?

גרסת הWiiWare: דר. מאריו און ליין RX

מסך הפתיחה

הערה חשובה: המשחק עולה 1000 נקודות, וניתן לקנות אותו בחנות של נינטנדו על המכשיר(Wii Shop Channel)

גיימפליי - 9 מתוך 10:
הגיימפליי בדר. מאריו RX מתחלק לשתי מצבי משחק שונים שהמשחק מכיל: מצב הClassic Dr. Mario ומצב הVirus Buster.

המשחקיות של מצב הקלאסיק דר. מאריו זהה לחלוטין לאותה משחקיות שהייתה לסדרה תמיד(ומוסברת למעלה) ובעצם משתמשת בעקרון מאוד פשוט: תשמיד את כל הוירוסים בשלב כמה שיותר מהר ותעבור לשלב הבא.

מצב הקלאסיק דר. מאריו מציג שליטה בעזרת הויימוט על הצד ומאפשר לשחקן לבחור בין מספר מצבי משחק:שחקן יחיד קלאסי, נגד המחשב קלאסי ופלאש, נגד שחקן 2 קלאסי ופלאש ואון ליין.

מצבי המשחק לשחקן היחיד הם מאוד פשוטים וברורים, אתה בוחר רמה לוירוסים, מהירות נפילה לקפסולות, מנגינה, ופשוט מתחיל לשחק. השלב הגבוה ביותר שהצלחת לנצח בכל רמה ירשם(השלבים הם ע"פ כמות הוירוסים בשלב, ברמת קושי עולה מ00 עד ל20) כאשר כבר מההתחלה אתה יכול לבחור לשחק בכל שלב שתרצה.

מצב נגד המחשב מדמה תחרות של 2 שחקנים, ופה החוקים זהים למצב השתי שחקנים(יפורט בהמשך).

המצב הקלאסי

מצב הVirus Buster הוא החידוש העיקרי במשחק(מלבד האון ליין) במצב הזה יש רק מצב משחק אחד, שבו יש את אותם אופציות כמו בדר. מאריו הקלאסי - מהירות, וכמות וירוסים, אבל הוא משוחק על לוח קטן יותר(11X6 במקום 15X8) והשליטה שונה לחלוטין: במשחק הזה שחקן אחד עד ארבעה(כניסה ספונטנית באמצע המשחק) מכוונים את הסמן של הויימוט אל כל קפסולה, תופסים אותה עם A או עם B(מתפקדים אותו דבר) ומנחיתים אותה ידנית במקום שבו הם רוצים לשים אותה.

תוך כדיי שהקפסולה תפוסה, ניתן גם לסובב אותה עם הכפתור השני(עם תפסת עם A, מסובבים עם B ולהפך) וניתן לעזוב קפסולות בכל רגע נתון והן יחזרו ליפול בעזרת כוח המשיכה.

מה שהמצב הזה מציע בכדיי ליצור אתגר, בנוסף לעובדה שהלוח קטן יותר, היא העובדה שלאחר מעט זמן, יתחילו להופיע 2 או 3 קפסולות בו זמנית(בהתאם לרמת הקושי הנבחרת) והשחקן נאלץ לתמרן את כולן בו זמנית.

סה"כ המצב החדש מהנה למדי, אבל הוא חוזר על עצמו מהר והוא קל מאוד, וחסר בו גיוון של מצבי משחק נוספים או משחק תחרותי אחד נגד השני, ולכן אתם תמצאו את עצמכם משחקים בו קצת ואז חוזרים למצב הקלאסי מהר מאוד.

מצב הVirus Buster החדש

סאונד - 6.5 מתוך 10:

אין הרבה מה לדבר על הסאונד במשחק, כל המנגינות הם רימיקסים של המנגינות הישנות ממשחקי דר. מאריו והן לא מרשימות במיוחד, הנפילות של הקפסולות והפיצוצים של הוירוסים כולם נשמעים כמו משהו מעידני ה8-16 ביט, אבל במקרה של משחק שהוא חיקוי טטריס,זה לא מפריע כל כך, אז אפשר לסבול את זה...

לי אישית גם הפריע שבמצב הClassic Dr. Mario ישנם 4 מנגינות, בעוד שבמצב הVirus Buster החדש ישנן רק 2, זה חוסר השקעה משווע, וזה דיי מעצבן למען האמת.

מולטיפלייר - 10 מתוך 10:

המולטיפלייר של המשחק הוא העיקר שלו, ישנן מספר מצבי מולטיפלייר כולל און ליין מצויין וחלק(כלל עולמי) ומצבי השחקן היחיד משעממים קלים ומחווירים לעומתם.

בVirus Buster החדש, כל המשחק הוא מולטי-סינגל פלייר אחד גדול, כיוון שאתה לא צריך לבחור בשום אופציה מיוחדת בשביל להצטרף למשחק, פשוט להרים שלט ולהתחיל לשחק. זה פונקציה נחמדה ביותר, אבל היא מאולצת וכיוון שהVirus Buster עצמו הוא מאוד פשטני ורדוד, קשה להתלהב ממנה במיוחד.

הClassic Dr. Mario לעומת זאת, תומך במספר מצבי מולטי פלייר:
רגיל: 2 השחקנים משחקים אחד נגד השני על מי מנקה את הלוח שלו מוירוסים ראשון, כאשר כל קומבו שנוצר, מפיל קוביות יחידות רנדומליות על שטח היריב ומפריע לו לשחק. כמובן שיש בחירת רמת וירוסים ומהירות לפני תחילת המשחק, כאשר זה מתחלק לרמת קושי מ0-20 לוירוסים, ורמת קושי קל-קשה למהירות נפילה.

פלאש: במצב פלאש, ישנם שלושה וירוסים(אחד בכל צבע) שזוהרים בלבן, ורק אותם צריך להשמיד בשביל לנצח, ככל שהרמה יותר גבוהה, ככה הוירוסים הללו נמצאים במקומות קשים יותר, ומי שמשמיד את שלושתם ראשון מנצח. גם פה ראוי לציין שכל קומבו שנעשה יפיל קוביות ללוח של היריב אשר יפריעו לו לשחק.

את המצבים האלה ניתן לשחק נגד מחשב, נגד שחקן 2, או באון ליין בין לאומי שפועל בצורה מושלמת. כאשר במצב האון ליין ניתן גם לשחק נגד חברים(כאשר אתה חייב להוסיף אותם לרשימת חברים שלך בעזרת קודים והם חייבים להוסיף אותך בשביל לשחק) או נגד כל אחד, כאשר המשחק אוטומטית מוצא יריב שקרוב לדירוג שלך(כל אחד מתחיל עם דירוג ראשוני של 5000, וכל ניצחון\הפסד משנה את הדירוג שלך ע"פ רמת היריב) ויש גם אפשרות לראות את הרשימה של האנשים שקרובים לדירוג שלך, או את עשרת השחקנים הטובים ביותר בעולם.

בסה"כ חויית המולטי פלייר בשילוב האון ליין היא העיקר של המשחק. וניתן לראות זאת אפילו בכותרת של המשחק.

עוד הערה מעניינת: ניתן לדבר עם השחקנים הרנדומליים שאתה משחק איתם דרך משפטי טקסט, אבל רק מתוך מגוון משפטים מוכן מראש

מצב המולטיפלייר של המשחק- נגד מחשב בתמונה הזאת.

ערך כולל - 7 מתוך 10:

המשחק למשתתף יחיד מאוד רדוד ונגמר מהר, סה"כ מכיל 20 שלבים ב3 רמות קושי, ולא צריך לפתוח כלום או להשיג כלום, מלבד ניקוד גבוה בשביל שיא פרטי של עצמך.

המשחק ל2 משתתפים או און ליין הוא מצויין וארוך, אבל רק אם אתה אוהב את המשחק ואת הז'אנר ויש לך את הסבלנות לשבת ולשחק בזה, אחרת אין לך ממש מה לחפש פה. לכן הייתי אומר שהמשחק בעל ערך ממוצע, אבל לא גבוה, זה מאוד תלוי בכמה אתה נהנה ממנו.

ציון סופי - 8 מתוך 10(לא ממוצע):

לכל מי שאוהב את משחקי דר. מאריו או משחקים דמויי טטריס הייתי מאוד ממליץ לקנות את המשחק, 35 שקלים זה מחיר מאוד מאוד זניח, אבל אם לא - אין לכם מה לחפש פה. המשחק נחמד מאוד, אבל לא מספיק בשביל לקחת מישהו שלא נהנה מאוד מהז'אנר ולעניין אותו בצורה מיוחדת.

אישית אני מאוד נהנה מהאון ליין שלו, ורואה את עצמי ממשיך לשחק בו עוד הרבה.

Peace out - I.T.P

נערך לאחרונה על ידי רונן יצחק, 06.08 בשעה 17:59.

אלוף הסמאש הנצחי! מקום שני ע"פ טורניר ויגיימס1+2

מספר ויי: 8160-3416-7542-8832 - I.T.P

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של רונן יצחק

מנהל קהילת נינטנדו

#2   פורסם: 06.08, 17:00

עוד סיקור מושקע ואיכותי מבית I.T.P!

תודה רבה, ליאור. היה מעניין, וגם מאלף, לקרוא.

יש לי את המשחק ונהניתי ממנו מאוד. זו פעם ראשונה שאני מתנסה בסדרה, ואהבתי את הרעיון שלה.

רונן יצחק - מנהל קהילת נינטנדו

לכל שאלה או בקשה: ronen@vgames.co.il / 'תיבת ההצעות'

סובל מכאבי גב? גם את זה ג'ק יסדר

MadWorld

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של "נינטנדופיל"

משתמש רציני

#3   פורסם: 06.08, 20:48

אני עדיין לא חושב שדוקטור מריו שווה

מספר ווי: 8157-8649-5569-6350
מספר מריו קארט: 0216-2241-9193
דוקטור מריו: 038400798141
שלחו לי הודעה עם אתם מצרפים אותי

חזרה לראש העמוד

מנהל קהילת נינטנדו

#4   פורסם: 06.08, 22:48

"נינטנדופיל"
ציטוט:
צפה בהודעה
אני עדיין לא חושב שדוקטור מריו שווה
במבט שטחי, או מניסיון מעמיק?

MadWorld

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של tamiron

נינג'ה בלגי

#5   פורסם: 07.08, 12:25

רונן יצחק
ציטוט:
צפה בהודעה
במבט שטחי.
אני ניסיתי לשכנע אותו חצי שעה לקנות את זה בתור חובב דר. מריו נלהב...

תרד הMII עודכן,וכולכם יכולים להיכנס אליו ולראות איך סידרתי את הכל נוח!

מספר ווי: 1200-2208-7333-1456
מספר מריו קארט: 4597-0650-9220
שם משתמש: agentT
שלחו לי הודעה אם אתם מצרפים אותי.

חזרה לראש העמוד

מנהל קהילת נינטנדו

#6   פורסם: 07.08, 14:12

tamiron
ציטוט:
צפה בהודעה
במבט שטחי.
אני ניסיתי לשכנע אותו חצי שעה לקנות את זה בתור חובב דר. מריו נלהב...
אז אני יכול לומר שהמשחק שווה מאוד. בתור פאזל, יש בו ערך ריפליי גבוה, לכן שווה את ערכו. הוא גם ממכר. קיבל ביקורות טובות מאוד.

MadWorld

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#7   פורסם: 09.08, 12:05

רונן יצחק
ציטוט:
צפה בהודעה
כמו שטמיר אמר ממבט שיטחי

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#8   פורסם: 09.08, 12:08

הגעתי להחלטה טמיר ורונן סחפו אותי ועכשיו אני חושב שהמשחק שווה אבל בזבזתי את כל הנקודות שלי
אז אני לא יכול לקנות את זה
נ.ב קניתי אם הנקודות משחק שווה יותר שכבר היה כתוב עליו בפורום ואני הראה אותו לטמיר והוא יסביר
אם זה יפה ושווה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#9   פורסם: 09.08, 12:42

לא אוהב טטריס אבל בכל זאת אחלה סיקור.
תגידו אפשר להקפיץ דיוני OT?

steam name:shapira אם מישהוא רוצה לשחק L4D.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של tamiron

נינג'ה בלגי

#10   פורסם: 10.08, 10:50

"נינטנדופיל"
ציטוט:
צפה בהודעה
הגעתי להחלטה טמיר ורונן סחפו אותי ועכשיו אני חושב שהמשחק שווה אבל בזבזתי את כל הנקודות שלי
אז אני לא יכול לקנות את זה
נ.ב קניתי אם הנקודות משחק שווה יותר שכבר היה כתוב עליו בפורום ואני הראה אותו לטמיר והוא יסביר
אם זה יפה ושווה
איזה?
לוסט ווינדס??

תרד הMII עודכן,וכולכם יכולים להיכנס אליו ולראות איך סידרתי את הכל נוח!

מספר ווי: 1200-2208-7333-1456
מספר מריו קארט: 4597-0650-9220
שם משתמש: agentT
שלחו לי הודעה אם אתם מצרפים אותי.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של I.T.P

מנהל קהילת סמאש

#11   פורסם: 18.08, 15:26

לטובת הליגה שאנחנו מנסים לארגן, לעוד אנשים יש את המשחק?

אני יודע שלי, לרונן, לשגאדליק,לTalool1 ולעדי יש, עוד אנשים?

אלוף הסמאש הנצחי! מקום שני ע"פ טורניר ויגיימס1+2

מספר ויי: 8160-3416-7542-8832 - I.T.P

חזרה לראש העמוד
1

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא