חרם על SENDIT.COM - Page 2 - משחקים Vgames - קהילות

נושא: חרם על SENDIT.COM
1  2  3
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

אלוף הילו 3

חבר בקהילת: -

#31   פורסם: 05.03, 21:57

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
זה הזמן להחרים אותם! גם הRROD זה בגלל אנטישמיות! צריך לדאוג לזרוק עליהם קונסולות WII
תוקן

הבלוג של ה-xbox שלי ב-360voice
בבקשה תצפו בי (בתפריט משמאל => Watch this xbox)

האווטר המגניב של omerkot

מודל לחיקוי

#32   פורסם: 05.03, 22:51

לא חושב שנתקלתי בכל כך הרבה חרמות מאז כיתה ו'.

האווטר המגניב של ManUtd

משתמש רציני

#33   פורסם: 05.03, 23:56

גם אני משתתף בחרם מגיע לחנות הזאת בעיקר אחרי התגובה שהם שלחו לי.

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#34   פורסם: 06.03, 08:46

איזו תגובה שלחו לך?

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#35   פורסם: 07.03, 23:10

shgadlic
ציטוט:
צפה בהודעה
גלומר, לא זכור לי שראיתי אי פעם באתר הנ"ל - ואני מזמין כבר משם יותר משנה ומשהו - שיש את האפשרות לבחור את "השטחים הכבושים" (שלדעתי זו עדיין חוצפה לכנות אותם בשם הזה)
כנראה שלא זכור לך שהיתה אפשרות כזו בגלל שאתה לא גר שם ולכן אף פעם לא טרחת לבדוק האם האפשרות קיימת. בדיוק כמו שמעולם לא טרחת לבדוק האם ניתן לשלוח ללוקסמבורג או למיקרונזיה.

הסיבה היחידה שעכשיו אתה יודע שהם שולחים לפלסטין היא כי טרחת לבדוק את זה אחרי שגילית שלא שולחים לכאן היא כי אתה ישראל. ואנחנו בתור ישראלים שרואים שאתר מסויים לא שולח לישראל תמיד נלך ונבדוק האם האנטישמים המנייאקים כן שולחים לפלסטין, לאיראן או לסוריה - ואז נוכל כמובן להאשים אותם.

ודרך אגב, הם לא מכנים את זה "השטחים הכבושים" אלא "השטחים המיושבים" / "השטחים התפוסים": Occupied Territories.
שטחים כבושים באנגלית זה Conquered Territories. אולי עכשיו כשקצת הרחבת את אוצר המילים באנגלית זה יראה לך פחות כמו חוצפה?

Keep it mean

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#36   פורסם: 07.03, 23:17

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
ודרך אגב, הם לא מכנים את זה "השטחים הכבושים" אלא "השטחים המיושבים" / "השטחים התפוסים": Occupied Territories.
שטחים כבושים באנגלית זה Conquered Territories. אולי עכשיו כשקצת הרחבת את אוצר המילים באנגלית זה יראה לך פחות כמו חוצפה?
דווקא פה אני חולק עליך לחלוטין, באנגלית התרגום של Occupied Territories זה "שטחים כבושים" וזאת בדיוק הכוונה של הביטוי המקורי. שטחים שמוחזקים ע"י גוף כובש, לא שטחים מיושבים.
Conquered Territories זה ביטוי פחות נפוץ שמשמעו "בדיוק עכשיו סיימנו מהלך צבאי וכבשנו שטח".

Homer: [Talking to his mother] You keep disappearing and reappearing and it's not funny. You're just like that show, Scrubs.

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#37   פורסם: 07.03, 23:40

אני מדבר על התרגום המילולי לעברית והעובדה שרק פה משתמשים במינוח שטחים כבושים. באנגלית למינוח הזה יש לא מעט משמעויות, ו"כבוש" כמו שאנחנו רואים את זה היא לא אחת מהם. אבל זה כן קרוב למינוח "דייר פולש" למשל...

Keep it mean

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#38   פורסם: 07.03, 23:47

לא לא. השימוש בזה באנגלית הוא בדיוק כמו שאתה חושב כשאתה שומע שטחים כבושים. (גם 7 עונות של חלל עמוק 9 מאשרות את זה. הכיבוש הקרדסי מעולם לא היה "דייר פולש"...).
אגב אני ממליץ לך לקרא את הכתבה של ארז על כך בYNET ואת תגובות הגולשים. אתה יכול לראות שהם לא תמימים, והם עשו זאת בכוונה רבה. (התירוץ האחרון שלהם "בעיה ב-DB"...)

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#39   פורסם: 08.03, 00:03

זה עוד יותר גורם לזה להשמע לא הגיוני לחלוטין. כל המטרה של חרם היא ההצהרה, ואם מישהו לא מצהיר שהוא מחרים משהו, זה מאבד את כל האפקט. זה נשמע לי הזוי שמדובר בחרם, ועדיין לא ראיתי בשום מקום תשובה שמישהו קיבל מהם והציג

Keep it mean

האווטר המגניב של ManUtd

משתמש רציני

#40   פורסם: 08.03, 00:14

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
איזו תגובה שלחו לך?
אני לא זוכר בדיוק אבל אני זוכר שאמא שלי קראה את זה והיא אמרה שזה בגלל אנטישמיות..

F.P

האווטר המגניב של F.P

מנהל פורום Xbox

#41   פורסם: 08.03, 00:57

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
זה עוד יותר גורם לזה להשמע לא הגיוני לחלוטין. כל המטרה של חרם היא ההצהרה, ואם מישהו לא מצהיר שהוא מחרים משהו, זה מאבד את כל האפקט. זה נשמע לי הזוי שמדובר בחרם, ועדיין לא ראיתי בשום מקום תשובה שמישהו קיבל מהם והציג
תכנס ל-Ynet. מישהו טוען שהם השיבו לו בכך שהיה מדובר בטעות בהזנת הנתונים, ושהיא כרגע תוקנה (ביחד עם הנחה חד פעמית של 10% בגין עוגמת הנפש שנגרמה לאותו בחור).

חנן גם ציין את זה בהודעה מעליך, והבחור שם נתן ציטוט למה שהוא טוען שזו ההודעה שלהם.

The original Flying Pig

האווטר המגניב של SaMaRa

עילוי

#42   פורסם: 08.03, 01:27

ג-ו-ע-ל נ-פ-ש

אדמין בשרת Vgames 1
LorD Clan
Ventrilo Manger Vgames HardCore
מנהל הוונטרילו Vgames HardCore
מנהל פורום Vgames HardCore
באימייל תוכלו לישאול שאלות הצעות
וכל מה שאתם חושבים בקשר לשרת VgC

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#43   פורסם: 08.03, 08:22

F.P
ציטוט:
צפה בהודעה
תכנס ל-Ynet. מישהו טוען שהם השיבו לו בכך שהיה מדובר בטעות בהזנת הנתונים, ושהיא כרגע תוקנה (ביחד עם הנחה חד פעמית של 10% בגין עוגמת הנפש שנגרמה לאותו בחור).

חנן גם ציין את זה בהודעה מעליך, והבחור שם נתן ציטוט למה שהוא טוען שזו ההודעה שלהם.
בדיוק באתי להגיד שרציתי להראות את זה לחברה שלי ואין זכר לפלסטין הכבושה או הנפלשת או לדיירים זמניים או קבועים.
סך הכל יש שם אופציות לבחור "Israel" או "Palestine" וזהו. שום כבושה ושום נעליים.

I was PWND by dudi על הציון של KZ2

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#44   פורסם: 08.03, 09:58

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
בדיוק באתי להגיד שרציתי להראות את זה לחברה שלי ואין זכר לפלסטין הכבושה או הנפלשת או לדיירים זמניים או קבועים.
סך הכל יש שם אופציות לבחור "Israel" או "Palestine" וזהו. שום כבושה ושום נעליים.
זה בדיוק העניין עכשיו שהם "תיקנו" את זה. זה רק הוכיח שכן היה ה"שטחים הכבושים" זה לא בדיוק היה טעות. רק כנראה פתאום הם הבינו שעלו עליהם.

האווטר המגניב של ארז רונן

עורך לשעבר

#45   פורסם: 08.03, 10:38

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה

ראשית, אני חושב שלבטל לחלוטין את האפשרות שישראל נמחקה עקב דעות פוליטיות זו תמימות יתר. בחייאת, הם מחקו אותנו מהרשימה שבוע אחרי שהתחיל מבצע עופרת יצוקה (ביחד עם עוד לא מעט חנויות וירטואליות). יש סיכוי מסויים שזה צירוף מקרים מוזר, אבל יש סיכוי גדול יותר שזו מחאה פוליטית (לגיטימית או לא זה כבר דיון אחר). העובדה ששירות הלקוחות שלהם שלחו תגובות מגוונות כשאנשים דרשו סיבה להורדה (לי דווקא יש את התשובה האחרונה ממספר גורמים, לגבי הטעות במסד נתונים) עוד יותר מחשידה.

(יש לי עוד מה לכתוב, אבל מערכת הפורומים המטופשת לא מאפשרת לי לגלול למטה בתיבת הטקסט. אז חבל)

החיים זה לא רק משחקים. בלוג זה לחלשים.

פרסומת

האווטר המגניב של NocWis

מצליחן

#46   פורסם: 08.03, 11:13

אם נגמר לך המקום אתה יכול ללחוץ על השתי חצים שנמצאים בצד שמאל למעלה וזה יגדיל לך את התיבה

הבלוג של ה360 שלי
הטורניר השלישי

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#47   פורסם: 08.03, 15:30

F.P
ציטוט:
צפה בהודעה

FP, התכוונתי לומר שלא ראיתי שאף אחד קיבל מהם מייל שבו הם אומרים "לא שולחים לישראל מתוך עיקרון" או כל דבר שסותר את ההודעה המקורית שלהם לפיה הם בוחנים את מערכת המשלוחים לישראל בגלל שהיו בעיות של גניבות בדואר. אם היה פה באמת חרם אז מישהו באתר היה צריך לציין את זה (כמו ששומעים בYNET במספיק כתבות "אנטישמים מחרימים אותנו" אחרות).

זה ששומעים הרבה תרוצים ממוקדי שירות לקוחות זה משהו אחר. אם תתקשר עכשיו לספק הסלולרי שלך ותמציא שאתה נמצא באזור חדרה ומשום מה יש לך בעיות קליטה, ותצעק הרבה, הוא ימהר להציע לך פיצוי של 30 דקות שיחה חינם וימציא לך שיש שם בדיוק בעיות באנטנה באזור חדרה לצורך שדרוג התשתיות לקליטה טובה יותר בעתיד. הוא אפילו לא ישאל אותך איך זה יכול להיות שיש לך בעיות קליטה אם אתה מצליח לדבר איתו - כי זה התפקיד של שירות לקוחות: להרגיע את הלקוח ולמרוח אותו.

כמובן שהישראלים הטובים מתים על שטויות כאלו ויקפצו על כל דבר, כמה מופרך שלא יהיה, כדי לצעוק "אנטישמיות!", והחשיבה תהיה תמיד "זה גם תאריך סמוך למבצע עופרת יצוקה" ולא "זה תאריך סמוך לדוחות הכספיים של סוף השנה". אני שמח שאתה מסתמך על אנשים אחרים, אבל תשים לב שמישהו מהמטקבקים בYNET גם טוען שרוקסטאר נגד ישראל כי משום מה הוא לא מצא את המדינה שלנו ברישום של GTA (והוא קיבל המון המלצות על התגובה שלו) - אידיוטים לא חסרים. אולי נעשה גם מזה אייטם ונחרים את רוקסטאר?

והנה, הבעיה המקורית (גניבות בדואר או מה שהיא לא היתה) נפתרה, וישראל מופיעה שוב בsendit. האייטם התגלה כנון-אייטם, החרם הבריטי התגלה כלא חרם, והרעש הישראלי התגלה כרגיל כהרבה רוח על לא כלום. עכשיו רק נשאר שאיתי יפרסם התצלות פומבית בכל התרדים שאותם פתח, והכל יחזור למקומו בשלום.

כדי להבין כמה כל הסיפור הזה ומה שהוא הפך אליו מגוחך אני ממליץ פשוט לקרוא את התגובה האלגנטית של עומר: גם מיקרוסופט לא שמה את ישראל ברשימת המדינות של הלייב ומייג'ור נסלון אנטישמי. אולי נחרים גם אותם?

Keep it mean

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#48   פורסם: 08.03, 15:34

ואתה חושב ש"פלסטין הכבושה" הופיעה כטעות? או שפתאום ישראל חזרה כי הבעיה בדואר נפתרה? תמימות היא מחלת ווי גיא...
בנוסף כבר אמרתי שצריך לזרוק על מיקרוסופט את כל הקונסולות הRROD בפנים (וקיבלתי את התיקון שאפשר גם לזרוק עליהם ווי...)

F.P

האווטר המגניב של F.P

מנהל פורום Xbox

#49   פורסם: 08.03, 15:43

גיא, גם אני לפני כמה חודשים ניסיתי לחשוב שזה נובע ממניעים הגיוניים (משלוח שנעלם), אך ביחד עם כל הגורמים האחרונים, לומר שזה לא נובע מדעות פוליטיות של מישהו שם זו פשוט היתממות יתר.

The original Flying Pig

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#50   פורסם: 08.03, 15:59

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
ואתה חושב ש"פלסטין הכבושה" הופיעה כטעות? או שפתאום ישראל חזרה כי הבעיה בדואר נפתרה? תמימות היא מחלת ווי גיא...
בנוסף כבר אמרתי שצריך לזרוק על מיקרוסופט את כל הקונסולות הRROD בפנים (וקיבלתי את התיקון שאפשר גם לזרוק עליהם ווי...)
בדרך כלל כותבים Palestine (Occupied Territories) ולא סתם Palestine כדי שישראלים שלא מוצאים פתאום את ישראל יבינו שמדובר בשטחים בלבד ולא יתלוננו פתאום שהאתר החליט לקרוא לישראל פתאום פלסטין כי הוא לא מקבל את קיומה של ישראל. הרי אם היה כתוב Palestine בלי להבהיר שמדובר בשטחים, היו באים ומתלוננים על השטות הזו.
גם ניסיון לעוות את המציאות כך שתתאים לאג'נדה שלך היא מחלה של הווי...

וFP, לא הבנתי אותך: לפני כמה חודשים אבד לך מהם משלוח בדרך, או שלפני כמה חודשים חשבת שהם לא שולחים לישראל בגלל הטענה שהולכים לאיבוד משלוחים בדרך?

Keep it mean

F.P

האווטר המגניב של F.P

מנהל פורום Xbox

#51   פורסם: 08.03, 16:12

לפני כמה חודשים חשבתי שעצם העובדה שהם הפסיקו לשלוח לישראל נבעה מסיבות ענייניות נוסח ריבוי של חבילות שהלכו לאיבוד.

The original Flying Pig

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#52   פורסם: 08.03, 16:16

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
בדרך כלל כותבים Palestine (Occupied Territories) ולא סתם Palestine כדי שישראלים שלא מוצאים פתאום את ישראל יבינו שמדובר בשטחים בלבד ולא יתלוננו פתאום שהאתר החליט לקרוא לישראל פתאום פלסטין כי הוא לא מקבל את קיומה של ישראל. הרי אם היה כתוב Palestine בלי להבהיר שמדובר בשטחים, היו באים ומתלוננים על השטות הזו.
גם ניסיון לעוות את המציאות כך שתתאים לאג'נדה שלך היא מחלה של הווי...

וFP, לא הבנתי אותך: לפני כמה חודשים אבד לך מהם משלוח בדרך, או שלפני כמה חודשים חשבת שהם לא שולחים לישראל בגלל הטענה שהולכים לאיבוד משלוחים בדרך?
נו באמת, להתקטנן על הניסוח המדוייק שהם רשמו שטחים כבושים זה בסדר? אני לא מנסה לעוות שום מציאות, אבל נראה לך בסדר שהייתה ישראל, פתאום לא, והופיעו שטחים כבושים (לא סתם "פלסטין" אפילו) הם נתנו מגוון רחב של תירוצים שונים ואז אחרי שהרבה התלוננו כי העניין צף (תודות לאיתי) פתאום ישראל חזרה ואין יותר "שטחים כבושים". אני מניח שהאלגוריתם של הDB שלהם מאוד מיוחד...

עורך לשעבר

#53   פורסם: 08.03, 16:34

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
FP,

והנה, הבעיה המקורית (גניבות בדואר או מה שהיא לא היתה) נפתרה, וישראל מופיעה שוב בsendit. האייטם התגלה כנון-אייטם, החרם הבריטי התגלה כלא חרם, והרעש הישראלי התגלה כרגיל כהרבה רוח על לא כלום. עכשיו רק נשאר שאיתי יפרסם התצלות פומבית בכל התרדים שאותם פתח, והכל יחזור למקומו בשלום.

כדי להבין כמה כל הסיפור הזה ומה שהוא הפך אליו מגוחך אני ממליץ פשוט לקרוא את התגובה האלגנטית של עומר: גם מיקרוסופט לא שמה את ישראל ברשימת המדינות של הלייב ומייג'ור נסלון אנטישמי. אולי נחרים גם אותם?
אני לא מסכים על כך שהאייטם התגלה כנון-אייטם. העובדה היא שנון-אייטם הזה הוא זה שגרם לסנדאיט "לתקן" את ה"טעות". גם אם אכן היה מדובר בטעות, אז החרם (או הקריאה לחרם - עליה דיווחתי) והפרסום עשו את שלהן. ה"רעש הישראלי" גרם לחנות לשנות (שוב) את המדיניות שלה, או לפחות לשלוח איזה איש סיסטם שתיקן גליץ' במערכת שלא תוקן כאשר הפניות בעניין הגיעו בזירזופים נדירים.

אני גם עדיין טוען שאתה מאוד תמים כדי לפסול על הסף את ההקשר הפוליטי. דו"חות כספיים של סוף שנה? החסימה על ישראל נעשתה במהלך הימים האחרונים של חודש דצמבר. זה לא מתחבר לדו"חות כספיים של סוף שנה גם אם אלה דוחות מקדימים (כי אז אלה היו צריכים להתקבל בסוף הרבעון השלישי, ולא שניה לפני סוף השנה) ולא לדוחות סיכומיים אמיתיים (כי אז הם היו צריכים להתקבל בינואר. או במרץ, אם אנחנו רציניים, כי הרי מדובר בשנה פיננסית). ישראל נחסמה על ידי המון חנויות וירטואליות בזמן המבצע. זה היה טרנד. אנשי ציבור רבים שהתנגדו לפעולות ישראל במלחמה קראו לעסקים להחרים את ישראל, התקיימו עשרות הפגנות והבעות מחאה וכדומה.

אני לא אומר שהסרת ישראל מהחנות נעשתה ב-100 אחוזים על סמך דעה פוליטית (ובתכל'ס אין לנו שום דרך לדעת את זה), אבל על פי הגיון בריא הרבה יותר סביר להניח שזו אכן הייתה הסיבה מאשר "תקלה מוזרה במסד הנתונים" או "הדואר שלכם מאבד חבילות" - נתון שכמו שכבר כתבתי לא כל כך מתיישב לי עם המציאות, אחרת גם Amazon, play-asia ועוד המון חנויות אחרות היו מחרימות אותנו, מה שלא באמת קורה.

אגב - פלסטין היא לא מדינה. היא לא מופיעה באטלסים ולא מוכרת באו"ם. יש רשות פלסטינית, זה נכון, אבל זו לא מדינה.

ובמאמר מוסגר, אכתוב שגם אני, בדרך כלל נגד צעקות ה"אנטישמים!" בכל פעם שכותבים "פלסטין", "שטחים כבושים" וכדומה. זה יכול להגיע ממאגר נתונים שגוי שכל מיני חברות פשוט רוכשות (לא המקרה של sendit, כי להם הייתה ישראל והיא הורדה), או כל סיבה אחרת - מה גם שהבעת מחאה נגד ישראל משמעותה לא אנטישמיות - בדיוק כפי שכשאני מביע מחאה על טבח שמתבצע באפריקה אני לא מביע גזענות כלפי כל השחורים בעולם.

עדיין, הסיפור של sendit ומעניין, והוביל לפעולה אקטיבית שלדעתי בהחלט הייתה שווה את האייטם הזה שאני עומד ב-100 אחוזים מאחוריו.

אגב, תגובה לפנייה רשמית של ynet הם לא טרחו לשלוח.

פרסומת

האווטר המגניב של gulmer

עילוי

#54   פורסם: 08.03, 16:40

F.P
ציטוט:
צפה בהודעה
לפני כמה חודשים חשבתי שעצם העובדה שהם הפסיקו לשלוח לישראל נבעה מסיבות ענייניות נוסח ריבוי של חבילות שהלכו לאיבוד.
על "כמה חודשים" אתה מדבר? הרי בחודש דצמבר עדיין אפשר היה לשלוח לישראל (וגם לPalestine דרך אגב). רק בינואר ישראל נעלמה.

וחנן, אם היה כתוב Palestine בלי שהיו מציינים שהיה מדובר בשטחים זה היה נראה לך פתאום בסדר? די להתקטנן על שטויות. הסברתי לך שהסיבה שמוסיפים למילה Palestine את צמד המילים occupied territories זה כדי שלא יחשבו שהכוונה בpalsetine היא לכל ישראל.

די, אפשר להודות בזה: הם הרי אמרו בזמנו שהיו להם בעיות עם הדואר והם מקווים לפתור אותן בקרוב, עכשיו גם גילינו שהעניין נפתר כמו שהם באמת הבטיחו, ובסופו של דבר מסתבר שכל הדיון על "החרם" הזה היה מטומטם ומיותר לחלוטין.

אז אפשר וראוי להודות בטעויות - ופה היתה טעות רצינית שאנשים קפצו עליה כמו מורעבים ללחם, כי אנחנו אוהבים את השיט הזה. האבסורד הוא שהנושא הזה כבר עלה וירד מהפרק , אבל עכשיו קפץ שוב מסיבה לא ברורה. כמו שציינתי כבר קודם: אין דבר כזה חרם שהוא לא חרם. כשיש חרם, המחרים דואג להודיע על החרם כי אחרת זה מאבד את כל האפקט.
בדיוק כמו ה"חרם הנגדי" שטרחו לעשות פה. מה אם היינו פותחים פה דיון ומציעים לעשות חרם בלי שידעו שזה חרם? היינו מוחקים את המיילים שאנחנו מקבלים מהאתר, ואם הם היו שולחים מבצע מיוחד היינו עונים להם שאנחנו מאד רוצים לקנות את המשחק אבל בדיוק איבדנו את כרטיס האשראי שלהם. זה נראה פה למישהו הגיוני שככה עושים חרם? אף אחד שעושה חרם לא מעלה טענות כמו בעייה במסד הנתונים או בעיות במשלוח. אין בזה שום היגיון. אני לא יודע אם זה יותר הזוי או יותר אידיוטי לעשות דבר כזה.

עריכה: עכשיו אני רואה שארז גם הגיב וציין שYNET גם שלחו פנייה רשמית. לפי מה שדודי אמר בזמנו גם גיימר שלחו פנייה וקיבלו את התשובה הבאה שדודי העביר:
ציטוט:
"מצטער לאכזב אותך, אבל החבר'ה מ-
Sendit חזרו אלי בזריזות ואמרו שאין יותר משלוחים לישראל בגלל רמה לחלוטין בלתי סבירה של חבילות שאובדות בדרך. הם מחפשים דרך בטוחה יותר לשלח משחקים, ובינתיים הורידו את האפשרות."

תשובה רשמית ולגיטימית לחלוטין, ויותר מזה - מדובר בטיעון הגיוני לחלוטין: חבילות בישראל "אובדות" בדואר וזו עובדה, וזו הסיבה שאתרים שונים לא שולחים לארץ או מחפשים אלטרנטיבות ביטוחיות (אחת הסיבות שמשלוח חבילות לישראל לפעמים יקר יותר).
אז כבר לפני יותר מחודש sendit סיפקו תשובה והודיע במפורש שהם מחפשים דרך לפתור את זה. יכול להיות שהמיילים ששלחו לקוחות עכשיו גרם להם לזוז יותר מהר? אולי, ואולי לא. אבל זה לא משנה את עצם העובדה שכל מה שהלך פה הוא חדשות ישנות, ושבסופו של דבר יכול מאד להיות נגרם נזק לעסק (כי אני די בטוח שרוב הישראלים שקראו את הכתבה לא יבררו בכלל מה הנכונות שלה). אם זה היה עסק שלי, הייתי ללא ספק תובע.

וארז: למיטב ידיעתי החסימה על ישראל לא התבצעה בימים האחרונים של חודש דצמבר אבל אולי אני טועה. בסוף דצמבר עוד היה אפשר לקנות שם ולשלוח לישראל והרי גם המבצע עצמו התחיל רק ביום שבת, שהיה ה-27 בדצמבר. אתה טרחת לבדוק בדיוק באיזה יום הפסיקה האפשרות הזו לשלוח לישראל? אולי זה קרה בכלל יום לפני המבצע? ואולי המבצע בעזה זו בכלל תגובה של אולמרט לכך שהוא לא יכול להזמין את הגירסה המחודשת של "החשוד המיידי" בבלוריי?

ואגב, אני יודע כמוך שפלסטין היא לא מדינה אבל כשחנות מוכרת מוצרים היא רוצה שהלקוח יוכל למצוא בקלות את המקום שאליו היא שולחת. ויותר קל למצוא בתפריט dropdown את Palestine מאשר את the Palestinian authority או את the west bank או the occupied territories - וזה גם יוצר תחושה יותר טובה אצל הלקוח מאותה המדינה שרוצה לקנות מוצר.
זו הבעיה שלכם, אתם חושבים יותר מידי במונחים פוליטיים, כשרוב העולם העסקי חושב במונחים עסקיים. בגלל זה לא נתפס אצלכם שבד"כ החלטות של תחילת שנה (כמו למשל עליית מחירי דלק) מתבצעות בגלל מכלול שיקולים עסקיים, ולא בגלל מלחמה כזו או אחרת בעזה. אנשים רואים שני דברים ועושים במוח שלהם את הקישור הישיר של סיבה ותוצאה.

נערך לאחרונה על ידי gulmer, 08.03 בשעה 17:06.

Keep it mean

עורך לשעבר

#55   פורסם: 08.03, 17:32

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
וארז: למיטב ידיעתי החסימה על ישראל לא התבצעה בימים האחרונים של חודש דצמבר אבל אולי אני טועה. בסוף דצמבר עוד היה אפשר לקנות שם ולשלוח לישראל והרי גם המבצע עצמו התחיל רק ביום שבת, שהיה ה-27 בדצמבר. אתה טרחת לבדוק בדיוק באיזה יום הפסיקה האפשרות הזו לשלוח לישראל? אולי זה קרה בכלל יום לפני המבצע? ואולי המבצע בעזה זו בכלל תגובה של אולמרט לכך שהוא לא יכול להזמין את הגירסה המחודשת של "החשוד המיידי" בבלוריי?

ואגב, אני יודע כמוך שפלסטין היא לא מדינה אבל כשחנות מוכרת מוצרים היא רוצה שהלקוח יוכל למצוא בקלות את המקום שאליו היא שולחת. ויותר קל למצוא בתפריט dropdown את Palestine מאשר את the Palestinian authority או את the west bank או the occupied territories - וזה גם יוצר תחושה יותר טובה אצל הלקוח מאותה המדינה שרוצה לקנות מוצר.
זו הבעיה שלכם, אתם חושבים יותר מידי במונחים פוליטיים, כשרוב העולם העסקי חושב במונחים עסקיים. בגלל זה לא נתפס אצלכם שבד"כ החלטות של תחילת שנה (כמו למשל עליית מחירי דלק) מתבצעות בגלל מכלול שיקולים עסקיים, ולא בגלל מלחמה כזו או אחרת בעזה. אנשים רואים שני דברים ועושים במוח שלהם את הקישור הישיר של סיבה ותוצאה.
לא זכור לי היום המדוייק שהם הפסיקו לשלוח לארץ, לצערי.
כן זכור לי (וגם שמור לי איפשהו) רד מייל ("דואר אדום" שקוראים שולחים ל-ynet מסיבות שונות ומשונות) שקבלנו עם תגובת "הפסקנו לשלוח לישראל מוצרים כמחאה על המדיניות הצבאית" שנשלחה משירות הלקוחות ללקוח שניסה להזמין מהם (בלי שום קשר לוויגיימס) - שמבחינתי תופסת בדיוק כמו התגובה שנשלחה לאילן מגיימר (כל עוד לי הם לא הגיבו אחרת, והם לא).

העובדה היא שלקוחות שונים קיבלו תשובות שונות (כאמור, עכשיו התגובה היא תקלה במסד הנתונים), חלקן חסרות היגיון לחלוטין (אני עדיין לא מקבל את טענת הדואר, מה גם שלא נעשה שום שינוי בשיטת המשלוח בין לפני הורדת ישראל מהרשימה לעכשיו). ברמת ההתנהלות זה מסריח מאוד, ובחברות עם תודעת שירות טובה לא משקרים ללקוחות (אפילו אם מנסים להרגיע אותם) ומפציצים אותם בכל מיני גרסאות שונות.

דיווחתי באייטם על הקריאה לחרם צרכנים (שהתקיימה) ועל התגובות הסותרות שהתקבלו משירות הלקוחות (ששמורות ומוכחות). בשום מקום באייטם לא דווח שהם באמת הסירו את הארץ בגלל שנאת ישראל - הדבר פשוט משתמע מהדברים כי... ובכן, הוא משתמע מהדברים. כך או כך, הדיווח היה על דברים שקראו באמת - אין כאן שום עילה לתביעה מצד בעל העסק (שאפילו לא בחר להשתמש בזכות התגובה שניתנה לו, והייתה יכולה למנוע את כל האייטם הזה במידה והיינו מקבלים משהו אמין ומספק).

ובאופן כללי, לחשוב שאין קשר בין עסקים לבין דעות פוליטיקה זו סוג של נאיביות. אם זה היה נכון, לא היו חנויות פיזיות רבות שתלו שלטים "אין כניסה לישראלים" ברחבי אירופה בזמן המבצע, ולא היו חנויות אינטרנט רבות שהיו מפסיקות שליחה לישראל באופן *מוצהר* בעקבות המבצע. אלה דברים מוכחים, מתועדים ומצולמים שאכן קרו. כאמור - אין לי הוכחות ש-sendit אכן הורידו את ישראל מסיבה פוליטית או לא - אבל זה ממש לא בלתי סביר כפי שאתה חושב שזה להניח שזה אכן קרה מסיבות כאלה.

ובנימה אופטימית זאת - הזמנתי שלושה משחקים ל-DS מ-VGP. וקבלתי את too human ולוסט אודיסיי משומשים מארה"ב (לוסט אודיסיי בלי עטיפה והוראות, רק דיסקים. משונה). יאי!

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#56   פורסם: 08.03, 17:42

אז ארז, חכה לי אם הקואופ של טו היומן, גם אלי הוא צריך להגיע בקרוב! (היה דיל של 15$...)

עורך לשעבר

#57   פורסם: 08.03, 17:43

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
אז ארז, חכה לי אם הקואופ של טו היומן, גם אלי הוא צריך להגיע בקרוב! (היה דיל של 15$...)
קבלתי, עבור. גם ככה אני לא רואה את עצמי מפנה זמן להתחיל לשחק בו עד אחרי מעבר הדירה (שזה עוד חודש בדיוק. בררררררר).

האווטר המגניב של omerkot

מודל לחיקוי

#58   פורסם: 08.03, 21:09

אם אני צריך לנחש הייתי אומר שמדובר ביוזמה פרטית של עובד/עובדים באתר שלא היתה על דעת בעל הבית. זו גם לדעתי הסיבה שהתקבלו תשובות סותרות מהתמיכה שלהם.
טענות לגבי אובדן משלוחים הן משוללות כל יסוד בהתחשב ברשימה המפוארת של מדינות שמופיעות שם באתר...
בכל מקרה, עצם העובדה שהיה פה גמגום ברור ושהם החזירו את ישראל והציעו לפצות את הבחור מעידה על זה שלא מדובר במדיניות של האתר. מעולם לא הזמנתי מהם אבל מבחינתי הסיפור סגור אם המחיר שלהם זול אז תקנו מהם ושהערבים והפקיסטנים שעובדים שם יחנקו כל פעם שהם צריכים לשלוח חבילות לארץ הקודש.

האווטר המגניב של .:Shlomix:.

נינג'ה בלגי

#59   פורסם: 08.03, 23:56

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
אם אני צריך לנחש הייתי אומר שמדובר ביוזמה פרטית של עובד/עובדים באתר שלא היתה על דעת בעל הבית. זו גם לדעתי הסיבה שהתקבלו תשובות סותרות מהתמיכה שלהם.
טענות לגבי אובדן משלוחים הן משוללות כל יסוד בהתחשב ברשימה המפוארת של מדינות שמופיעות שם באתר...
בכל מקרה, עצם העובדה שהיה פה גמגום ברור ושהם החזירו את ישראל והציעו לפצות את הבחור מעידה על זה שלא מדובר במדיניות של האתר. מעולם לא הזמנתי מהם אבל מבחינתי הסיפור סגור אם המחיר שלהם זול אז תקנו מהם ושהערבים והפקיסטנים שעובדים שם יחנקו כל פעם שהם צריכים לשלוח חבילות לארץ הקודש.
עומר, אתה מקלל את עצמך?

ולדעתי, כנראה שההסבר שלך הכי הגיוני, הרי באנגליה יש כמות בלתי נתפסת של פקיסטנים והודים מוסלמים.

- הסוף תמיד יהיה טוב , אם זה לא טוב זה לא הסוף -
חחחחחחח קרע אותי!

האווטר המגניב של omerkot

מודל לחיקוי

#60   פורסם: 09.03, 00:36

.:Shlomix:.
ציטוט:
צפה בהודעה
עומר, אתה מקלל את עצמך?
לא קיללתי... חוץ מזה שאני פקיסטני עם פיצול אישיות.

1  2  3

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא