ביקורת אישית DEADLY CREATURES - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת אישית DEADLY CREATURES
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

משתמש רגוע

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 07.03, 12:12

ברירת מחדל ביקורת אישית DEADLY CREATURES

כמה מאיתנו פוחדים מעכבישים? או אולי עקרבים? אלו יצורים שאנחנו, בהשוואה אליהם, גדולים פי כמה וכמה, אבל תמיד חוששים מפניהם, במיוחד אם זה עכביש גדול. אולם תחשבו איך הם מסתכלים עלינו? איך העולם נראה מהעיינים שלהם?

את כל אלה מספק לנו המשחק החדש, DEADLY CREATURES, לכן היכנסו אתי לעולמם של היצורים הללו וגלו האם שווה להיות עכביש או עקרב. זאת הביקורת שלי ל-DEADLY CREATURES.

[

גרפיקה

המשחק נראה טוב ורואים שהמפתחים השקיעו בתחום הזה, בין אם זה הדברים כמו הרגלים שזזים בצורה הגיונית, או השערות של העכביש. הפירוט של היצורים, כל אלה בנוים בצורה טובה מאוד.

הסביבה עצמה נראית יפה, יש מבחר גבעולים, אבנים, מערות, עצים, קקטוסים, סלון של רכב, תחנת דלק וכולם בנוים בצורה משכנעת, כלומר קקטוס הוא לא רק בצבע ירוק אלא, הוסיפו לו קוצים, בליטות. כאשר אנחנו בתוך מנוע של הרכב יש צינורות, יש חלודה, וזה רק הדוגמא לפירוט שעשו במשחק. כמובן שהכול יחסית ל-WII, זו לא הרמה של 360, אבל המשחק בהחלט נראה מרשים.

במשחק עצמו שורר בסביבה צבעונית, דברים רחוקים נראים מעין מטושטשים, אפקט שמצליח להיראות טוב. אין מגוון רחב של סביבות לכן קשה לפרט יותר מדי, אבל בכללי המשחק מרשים. כמו כן, יש גלריית קונספט שבה ניתן לראות סקיצות ורעיונות, שאותם פותחים עם הזמן, סך הכול עבודה בהחלט טובה.

סאונד

סאונד מרכיב חשוב בכול משחק ויכול ממש להכניס את השחקן לתור המשחק,לגרום לו להיכנס לתוך הדמות,וזה גם מה שקורה פה.

מוסיקת רקע היא כמו במן סרט אימה כזה, וזה מאוד מתאים למשחק, שכן אנחנו פה עוסקים ביצורים לא חביבים במיוחד. אהבתי מאוד שיש לפעמים קולות של חיות כמו של נחש, כאילו הוא בקרבתנו, וכול מיני רעשים שגורמים למתח. אנחנו גם שומעים קולות של צרצרים שאנחנו רואים בדרך כאשר אנחנו בקרב, ולמשל כאשר מחדירים עוקץ של עקרב לתוך ראשו של עכבר, אנחנו ממש שומעים זעקת כאב של העכבר. כאשר אנחנו חופרים באדמה או חותכים שיחים קטנים עם עקרב, גם פה הכול מועבר בקולות מתאימים.

כמו כן, לפעמים אנחנו פוגשים שני אנשים שסביבם העלילה. ואת הקולות תרמו לא פחות מאשר בילי בוב טורטון ודניס הופר, וקולותיהם המחוספסים נשמעים מתאימים למקום הזה, בטקסס. בחירה טובה של דיבוב. לכן גם בתחום הזה העבודה היא טובה.

משחקיות

כאמור אנחנו משחקים שני גיבורים, עקרב ועכביש. בהתחלה לא מבינים מדוע אנו קופצים כל פעם מאחד מהשני, אבל במהלך המשחק אנו מגלים שחלק מן העלילה שאנחנו רואים מנקודת המבט של עכביש, למשל, משלים את החלק של העקרב. לא פעם הבנתי "אהה אז זה מה שהיה" או "זה מה שהוביל לזה ולזה", וזה דבר מרענן ודי נחמד.

כמובן שלכול יצור יכולות משלו: העכביש יכול ללכת במקומות שעקרב לא יכול, יש לו קורים שבעזרתם הוא יכול לקפוץ ממקומות והוא יכול גם לקפוץ מעל דברים. העקרב, לעומת זאת, יכול לחפור באדמה, לגזום שיחים כדי לעבור. כל אחד והיתרונות שלו. גם בקרב, העקרב יכול להגן על עצמו, אולם לפי דעתי אופציות הקרב של העכביש חזקות יותר, ויש מגוון של מכות שניתן לעשות עם שניהם, כך שזה לא רק שלוש לחיצות עם אותם מכות.

כדי למלא חיים אנחנו צריכים לאכול חרגול, או מן חזלונות כאלה, כל אחד מאלה נמצאים בשפע, לפחות בדרגת קושי הקלה, וגם להרוג אותי היה מאוד קשה. רק חבל שאין הרבה בוסים במשחק, אולם אלה מאתגרים בהחלט, כמו הנחש למשל שהוא אויב מאוד קשה כי שאר האויבים נהרגים בקלות יחסית, לפחות בדרגת קושי קלה.

כמו כן, מה שקצת לפעמים מפריע זה המצלמה, לפעמים במקומות צרים קשה למקד את היצור שלנו לאן אנחנו רוצים ללכת, אבל זה לא קורה הרבה. לגבי העלילה, כמובן שאני לא אספר אותה, אבל היא מאוד פשוטה. את האמת, אחת הפשוטות שראיתי. חבל מרגישים שקצת חסר תוכן בזה.

עוד דבר שקצת מוריד ניקוד הוא אורך חיים. יש 10 פרקים וזהו, ככה שהמשחק לפי דעתי באזור ה-10 שעות, בהתאם לרמת המשחק.

שליטה

המשחק מנצל את חיישני התנועה בצורה טובה, אם כי חסר קצת יותר. מה הכוונה?

כדי לעשות כול מיני קומבואים אנחנו לוחצים על A ומסיטים את התנועה של השלט. כמו כן, כאשר אנחנו נלחמים מול יצור כמו עכבר, למשל, ברגע מסוים אפשר ללחוץ על C ואז בהתאם לרמזים המופיעים על המסך אנחנו מזיזים את שני השלטים וכך הורגים אותו.

אבל מה שבכל זאת קצת היה חסר לי בשליטה זה יותר מגוון של תנועות. למשל אם אנחנו רוצים לשלוח קור רשת לעבר אויב, אפשר היה לעשות לזה תנועה, ולא ללחוץ על כפתור. חבל, כי בסך הכול הדיוק הוא טוב מאוד, ויש שימוש בחיישנים - עם טיפה יותר מאמץ היה אפשר לעשות יותר גיוון בתנועות. אבל בכללי השליטה נוחה, פשוטה, יש בתפריט את כל הקומבואים ואיך עושים אותם, ככה שלא צריך לזכור.

סיכום

אז אם קראתם עד עכשיו אתם בטח מבינים שאהבתי את המשחק, אהבתי את היחודיות שלבלשחק עכביש ועקרב, רעיון יחודי ביחד עם ביצוע טוב. המשחק נראה יפה, נעים לשחק בו, הקולות מגבים את הרעיון שמאחורי המשחק (שהוא אפל, מפחיד ומסוכן),השליטה נוחה ומדויקת - חבל שחסר קצת גיוון בה, אורך החיים של המשחק יכול היה להיות ארוך יותר (אבל כיוון שהעלילה פשוטה יחסית, אני מבין למה קשה היה להאריך אותו) - מצד שני אם היו עושים עלילה קצת יותר מעניינת ומורכבת, בקלות אפשר היה ליצור משחק ארוך יותר, שכן לשחק בכזה משחק זה חוויה בהחלט מרעננת.

אז אם אתם חובבי היצורים הללו, או סתם רוצים לדעת איך הם רואים את העולם הזה, המשחק בשבילכם. אני אהבתי אותו.

ציון סופי: 85

נערך לאחרונה על ידי רונן יצחק, אתמול בשעה 07:23.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של רונן יצחק

מנהל קהילת נינטנדו

#2   פורסם: 07.03, 20:13

כל הכבוד, ביקורת מפורטת ועניינית.

אני סיימתי את המשחק אתמול, ומאוד אהבתי את הסוף, ובכלל את העלילה שלדעתי מתאימה לייחודיות ולאווירה של המשחק (ספוילר של הסוף: הקרב הסופי היה מאוד מוצלח - כעקרב נלחמים נגד אחד האנשים אשר ניסה לדרוך ולירות עליו, והמטרה הייתה לזנק בעיתוי הנכון כדי להתחמק מכך, ולזחול על הרגל שלו, עד למתחת לחגורה, שם לעקוץ אותו. לאחר מספר עקיצות מתחילה הבריחה מהדלת, תוך זינוקים בעיתויים הנכונים, כאשר הוא רודף אחרינו עם נשקו, יוצא מהדלת - מכאן, בסרטון CG - נותן ירייה, וכל התחנת דלק מתפוצצת כשהטרנטולה והעקרב נראים הולכים ברקע - מאוד מהיר, אבל מפתיע ואווירתי באותה המידה).

גם לא הייתה לי בעיה עם אורך ולדעתי המשחק נגמר בזמן כי אחרת הוא כבר היה חוזר על עצמו. מצאתי את עצמי משחק בו שני שלבים בכל פעם, והייתי חוקר אותם. למעשה, מזמן לא שיחקתי במשחק כל כך מהפנט, הייתי יושב מולו כמו זומבי. העולם מרהיב, מפותל, מגוון מאוד, מעוצב היטב וכל כך כיף להיות בו.

הבעיות שלי עם המשחק:
  1. לינאריות מוגזמת: אמנם בשלבים האחרונים הבעיה נפתרת כי שם רוכשים יכולת לטפס על תקרות אז העסק נהיה הרבה יותר מפותל ומורכב. אבל ברובו הוא לינארי, ובמשחק מסוג כזה לדעתי זה קצת פספוס.
  2. מצלמה רועדת: המצלמה לא יציבה ורועדת למדי. אם יש משהו שקרוב לזוועה במשחק הזה, זו המצלמה (אבל לא הייתה לי בעיה עם המצלמה אשר מסתובבת בחדות וגורמת לחוסר התמצאות בקרב, כפי שבביקורות ציינו).
אבל עדיין, משחק מהפנט ואפילו מצאתי את עצמי משחק בו שוב אחרי שסיימתי. יהיה כיף לחפש את כל הצרצרים והזחלים. רק חבל שכולם חוזרים לאחר שעושים "RESET" כי כך קשה לדעת מה מצאנו לפני כן, ומה לא.

הייתי נותן לו 7.8-8.0. משחק מומלץ, לטעמי, אבל עם חסרונות שחבל שלא לוטשו.

נערך לאחרונה על ידי רונן יצחק, אתמול בשעה 07:50.

רונן יצחק - מנהל קהילת נינטנדו

לכל שאלה או בקשה: ronen@vgames.co.il / 'תיבת ההצעות'

טחורים? פרוקטולוג ג'ק יפתור את הבעיה

MadWorld

חזרה לראש העמוד

משתמש רגוע

#3   פורסם: אתמול, 21:02

תודה רבה,

חבר'ה אני רואה שהרבה נכנסו לפוסט,חבל שאין משוב על הביקורת רק,מה לשפר או מה להוסיף אם משהו שיחק בזה,מה לשפר מבחינת הכתיבה או הפירוט,כך שלהבאה הדברים יתוקנו

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של shgadlic

חבר צוות נינטנדו

#4   פורסם: אתמול, 21:10

ביקרות עינינת, אני אישית לא יצא לי לשחק בו ואני לא מתכוון להזמין אותו - אולי אנסה אצל רונן מתישהו - עקב במחסור במזומנים\העדפה של כותרים אחרים. מה שלא יהיה כתיבה טובה. המשך כך.

קודי חבר:
WII : 4823-0085-7409-5031 | Mario Kart Wii : 4940-5776-0507
Wii Chess : 9768-7793-5425 | Endless Ocean : 1408-6061-0680
Mario Strikers : 0645-3608-5834 | Dr. Mario : 4194-1537-4584
SSB. Brawl : 4511-1976-7483

אם אתם מצרפים אותי שלחו לי הודעה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ~ערן

חבר צוות נינטנדו

#5   פורסם: אתמול, 21:38

ביקורת טובה, תודה.
נראה לי שאני אמשיך לשחק עכשיו (אני בשלב 2).
נראה לי שאם המשחק היה ארוך ויתר הוא היה הופך לנמתח וחוזר על עצמו, לא?

Its not just a War,Its a Total War

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של רונן יצחק

מנהל קהילת נינטנדו

#6   פורסם: היום, 03:45

כן, יולי, להבא שים רווחים בין סימני הפיסוק. אני ערכתי לך אתמול קצת את הביקורת לפני שקידמתי אותה מחוץ לפורום (לכן הצפיות הרבות).

~ערן
ציטוט:
צפה בהודעה
נראה לי שאני אמשיך לשחק עכשיו (אני בשלב 2).
נראה לי שאם המשחק היה ארוך ויתר הוא היה הופך לנמתח וחוזר על עצמו, לא?
מה, רק בשלב 2?

וכן, לדעתי הוא באורך המתאים לסוג זה של משחק. הוא חטיף יחסית קטן, אבל טעים.

רונן יצחק - מנהל קהילת נינטנדו

לכל שאלה או בקשה: ronen@vgames.co.il / 'תיבת ההצעות'

טחורים? פרוקטולוג ג'ק יפתור את הבעיה

MadWorld

חזרה לראש העמוד
1

משחקי מחשב, פלייסטיישן 1-2-3, נינטנדו ואקסבוקס קונים במונסטר

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא