פרוייקט ה-RPG: המשחק Betrayal at Krondor מול Ultima VII - משחקים Vgames - קהילות

צפה בתוצאות הסקר: פרוייקט ה-RPG: המשחק Betrayal at Krondor מול Ultima VII
Betrayal at Krondor 4 36.36%
Ultima VII 3 27.27%
מנוע מלהגיב עקב סוביודיצה 4 36.36%
מצביעים: 11. לא ניתן להצביע לסקר זה

נושא: פרוייקט ה-RPG: המשחק Betrayal at Krondor מול Ultima VII
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 06.04, 18:14

ברירת מחדל פרוייקט ה-RPG: המשחק Betrayal at Krondor מול Ultima VII

תודה רבה לגיא - גולמר על הנכונות לתרום לפרוייק הקהילתי ולהעלות את הרמה של הסיקורים...
אנא, גם אם אין לכם משהו לומר על המשחקים - לפחות תכתבו לו תודה.

הבגידה בקרונדור – Betrayal at Krondor

המשחק הותיק יצא למחשב בשנת 1993 והיה הניסיון היחיד של Dynamix בזאנר. הוא התבסס על הכתבים של הסופר ריימונד פייסט ועל עולם פנטזיה שיצר ונקרא Midkemia, ולמעשה המשחק עצמו אף נבנה בצורה של ספר, וכלל 9 פרקים שונים שלכל אחד מהם פתיח המובא בצורה של סיפור.
המשחק נחשב בזמנו לפורץ דרך גם בהיבט הטכנולוגי, מאחר והוא היה מהמשחקים הראשונים בזאנר שהציגו עולם תלת מימדי לחקור (שהיה פתוח לחלוטין ועצום בגודלו), ושימוש בדיגיטציה של צילומים (כמו במשחקי מורטל קומבט הראשונים). לא דברים שיפילו היום מישהו לרצפה, אבל בזמנו היה מדובר במשהו פורץ דרך. גם מוזיקת המידי הייתה מוצלחת בזמנו, למרות שכמו בכל משחק RPG של עשרות שעות שבו שומעים את אותה המוזיקה שוב ושוב: או שהיא נדבקת אליך, או שאתה מתעצבן עליה ומכבה אותה סופית.

מעבר לכך, המשחק הציג משחקיות עמוקה ומורכבת כולל כל הדברים הקטנים שמסביב: צורך להצטיין במזון (ואפילו לבדוק שהוא לא מקולקל) ולתקן ציוד שהתבלה, מעבר בין יום ולילה שהשפיע על המשחק, מערכת קסמים שמאפשרת לבחור את עוצמת הקסם (ובהתאמה כמה מאנה/בריאות הוא יצטרך), תיבות נעולות מבוססות חידות שצריך לפתור, מלכודות שצריך להתחמק מהן ושדידת קברים.
מערכת הקרבות מבוססת התורות במשחק היא מערכת קרבות טקטית שמופרדת מהעולם החיצוני, ומהראשונות בעולם משחקי התפקידים הממוחשבים שבהן הקרב מתבצע על מעיין לוח (grid) בלתי נראה ובו לכל דמות יש מספר צעדים ומהלכים מוגבל בכל תור, ולמיקום שלכם ולמרחק שלכם מהיריב יש השפעה משמעותית על הקרב (בדומה למשחקים כמו Heroes of Might & Magic). הדמויות שלכם ישתפרו עם צבירת ניסיון, אבל צבירת הניסיון מתבסס על השימוש בתכונות השונות של הדמות ולא בחלוקת נקודות (בדומה למשחקים כמו Oblivion).
את המשחק תתחילו עם קבוצה של שלוש דמויות ומסר אזהרה מפני פלישה שתצטרכו להעביר לעיר קרונדור שבדרום, אבל עם ההתקדמות במשחק העלילה תתפתח מפרק לפרק, ובמקביל תעברו לשחק עם דמויות שונות. הסיפור עצמו ארוך ומתפתל, ומכיל לא מעט טקסט שצריך לקרוא (בלי דיבוב כמעט. זה לא היה נפוץ בזמנו). כמעט לכל חפץ ואובייקט במשחק יש תיאור ורקע מפורט, ובזמנו מצאתי את עצמי נעזר במילון לפעמים בשביל להבין כמה חלקים קריטיים במשחק. אני לא ארחיב כאן על העלילה עצמה, אבל תמיד תוכלו לשחק בעצמכם במשחק (או סתם לקרוא באינטרנט) בשביל לדעת עוד. יש אפילו ספר בסדרת הספרים של ריימונד פייסט שהתבסס על המשחק.
מבחינתי לפחות המשחק מסמן אבן דרך משמעותית: לפני המשחק הזה אהבתי משחקי RPG בגלל מערכת הקרב שלהם ובגלל כל הקטע של העליה בדרגות וצבירת הכח. עלילה ודיאלוגים נראו לי כמו משהו שנחמד שיש ברקע, אבל לא יחסתי להם יותר מידי משמעות. למעשה, עד לאותה נקודה משחקי הRPG המערביים נראו לי קצת קודרים וכבדים, ואהבתי מאד את משחקים הJRPG היפניים עם העלילה הילדותית שלהם והדיאלוגים המופרכים – בדיוק כמו בסדרות הטלוויזיה המצוירות.
אחרי Betrayal at Krondor בעצם עברתי איזשהו תהליך של התבגרות, ופתאום כשהסתכלתי שוב על משחקי JRPG זה הרגיש לי כמו להסתכל על סדרות לילדים קטנים שפעם ראיתי והתלהבתי מהן, ופתאום קרה לי איזשהו סוויטץ ולא הצלחתי להבין איך אהבתי אותן כשהייתי ילד.

המשחק Krondor הוא אולי לא הRPG הכי טוב שיצא אי פעם, אבל הוא בהחלט היה פורץ דרך, קידם את הזאנר ועזר לו להתבגר, ובמקרה האישי שלי הוא גם גרם לי להתבגר ולחפש יותר עומק במשחקים שאני משחק.
למשחק אגב יצאו שני המשכים: Betrayal at Antara שהגיע מאותם מפתחים שאיבדו את הזכות לעולם של קרונדור, ו-Return to Krondor שהגיע ממפתחים אחרים. שניהם לא נחשבים מוצלחים כמו המקור.

לערך בויקיפדיה
לסרטים

אולטימה 7 - Ultima VII

בעולם משחקי התפקידים הממוחשבים יש כמה סדרות ותיקות ומתמשכות שהולכות אחורה עד שנות ה-80: Dragon Quest, Wizardy, Final Fantasy, Might & Magic. אבל הסדרה הכי ותיקה, שהחזיקה מתחילת שנות ה-80 ועד סוף שנות ה-90, היא סדרת Ultima.
הסדרה הראשית זכתה ל-9 משחקים שחולקו לשלושה עידנים, משחק עשירי נוסף שבוטל, הרחבות, משחקי ספינאוף כמו Ultima Underworld שהצליח כמו ואולי אפילו יותר מהסדרה המקורית, ואפילו משחק הMMO המצליח הראשון בהיסטוריה: Ultima Online.
העולם שיצר ריצארד גאריוט (המפתח הראשי של סדרת המשחקים) נקרא Britannia, ושליט בריטניה עצמו מכונה Lord British - אותו הכינוי של ריצארד גאריוט עצמו (שגם דובב את הדמות בחלק מהמשחקים), וזהו אולי הכינוי הכי מזוהה של מפתח משחקים כלשהו. זוהי סדרת משחקי הRPG הראשונה, והיא למעשה השפיעה על כל משחק RPG עד היום, בין אם יצא לקונסולה ולמחשב. כבוד.
למעשה, בגלל השילוב של אלמנטים עלילתיים במשחק ומאוחר יותר גם השילוב של תלת מימד במשחק, ההשפעה של סדרת אולטימה חורגת מגבולות הRPG הסטנדרטיים: תחשבו על ביושוק, גירס, דוז אקס, Vampire, וHalf Life 2. כולם הושפעו במידה זו או אחרת מסדרת אולטימה.

אבל איזה משחק בסדרת אולטימה הוא המשחק הכי טוב? Ultima Underworld ופריצת הדרך שלו בעולם התלת מימד? או אולטימה 4 והמעבר שלו מסגנון משחק מבוסס שיטוט במבוכים לסגנון משחק מבוסס סיפור?
קשה להחליט, אבל לצורך העניין נלך על Ultima 7. למה?
- לורד בריטיש אמר בעצמו שהמשחק הוא המשחק שמבוצע הכי טוב לדעתו בסדרה
- המשחק היה כל כך גדול שהוא חולק לשני חלקים: The Black Gate ו-Serpent Island (ולכל אחד מהם גם היתה הרחבה נפרדת)
- רק לצורך החיזוק, גם המפתח וורן ספקטור (דוז אקס) היה שותף להפקת המשחק
המשחק השביעי בסדרת אולטימה דאג למספר חידושים בסדרה: מנוע משחק חדש עם שיפורים משמעותיים לגרפיקה (שהפסיק להיות מבוסס משבצות אלא איפשר תנועה חלקה בעולם), מעבר לקרבות בזמן אמת (שהיתה קצת שונה ממה שהיה מוכר באותו זמן ודי מופשטת: יכולת לתת הנחיות לכל דמות, והן היו מבצעות אותן כמיטב הבנתן), תחילת עידן וסיפור חדש (מה שהקל על אנשים שלא הכירו את הסדרה להצטרף אליה), שליטה בעכבר במקום מקלדת, הרבה Gore ומשחקיות הרבה יותר קודרת.
וזו נקודת המפתח במשחק: אם שלושת המשחקים הראשונים היו משחקי H&S פשוטים, ושלושת המשחקים שבאו אחריהם היו מאד מבוססי עלילה אבל היית צריך לשחק בהם את הדמות הטובה ולהתבסס על קוד מוסרי בשביל להתקדם במשחק. באולטימה 7 הAvatar (הדמות אותה אתה משחק במשחקי אולטימה) יכול סוף סוף לבחור בביצוע מעשים כמו גניבה או רצח בלי שהדבר ימנע את סיום את המשחק (אבל בכל מקרה עדיף לא להיתפס עושה את הדברים האלו, כי יש השלכות אחרות). המבנה של המשחק איפשר לו להיות יותר פתוח ולא לינארי, ולהחלטות של הדמות היתה השפעה על המשך המשחק (משהו שהפך לנפוץ יותר במשחקים בשנים האחרונות): יכולת לגנוב מ או סתם לרצוח כמעט כל דמות במשחק, כולל דמויות מפתח. גם העולם עצמו באולטימה 7 גם איפשר המון אינטראקציה עם כמעט כל אובייקט במשחק: החל מיצור נשקים ועד יצור חלב (במידה ותמצאו פרה מסתובבת חופשי).

החלק הראשון The Black Gate היה קצת יותר גדול ופחות לינארי מהחלק השני Serpent Island, שלקח את השחקן למחוז חדש ופחות מוכר בעולם של בריטניה. אבל שניהם היו בעצם חלקים עצמאיים מצויינים שהשתלבו לסיפור אחד גדול, שלא נספיילר עליו יותר מידי אבל רק נזכיר שהוא מתחיל בכך שישות שנקראת The Guardian מנסה להשתלט על בריטניה, ושיש כמה טוויסטים מעניינים במשחק.

לערך בויקיפדיה
לסרטים

!Ralph: Hi, Super Nintendo Chalmers

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#2   פורסם: 06.04, 20:53

אופס, הייתי בטוח שמדובר בULTIMA VIII האדיר
טוב נו, האמת שבכל מקרה ההצבעה שלי לא משתנה.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#3   פורסם: 06.04, 22:43

DrKeo
ציטוט:
צפה בהודעה
אופס, הייתי בטוח שמדובר בULTIMA VIII האדיר
בגדול אני לא מבין איך אפשר להכניס Ultima VIII ולכתוב "אדיר" באותו משפט. יש לי הרגשה שיש פה פשוט לא מעט אנשים שזה הUltima היחיד שהם שיחקו בו כי זה הגיע בזמנו על דיסק עם עיתון Wiz - ורק בגלל שאין להם משחקים אחרים בסדרת אולטימה להשוות אליהם אז הם חושבים שהוא משחק ממש טוב.

Ultima 8 די סימן את הנפילה של הסדרה הזו. אני לא אשקר - גם נהנתי לשחק בו, אבל להשוות אותו לUltima 7 זה כמו להשוות את KOTOR 2 לKOTOR: הוא פשוט האח הפחות מוצלח והקצת מפגר שכלית.

בכל מקרה, הבחירה שלי הולכת לקרונדור. אמנם זה קצת חוסר כבוד לאולטימה מצידי, אבל זה בעיקר בגלל הסנטימנטים האישיים לעומק של הסיפור למרות שהוא פחות פתוח ויותר לינארי (וגם בגלל מערכת הקרב המאד מוצלחת שלו. פשוט הרבה יותר אהבתי אותה).

חנן: אשכרה שלחת אותי לויקיפדיה בשביל להבין מה זה סוביודיצה.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של ulmerido

משתמש רציני

#4   פורסם: 06.04, 22:58

!!!

כשהמשחקים האלו שוחררו אני רק למדתי לזחול

נערך לאחרונה על ידי ulmerido, 06.04 בשעה 23:00.

ציטוט:
"ונכון, המוזיקות בו הן MIDI, אך גם הגרפיקה שלו מיושנת, ככה שזה משתלב נהדר זה בזה."

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של DrKeo

חבר כבוד פורום Xbox

#5   פורסם: 06.04, 23:10

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
בגדול אני לא מבין איך אפשר להכניס Ultima VIII ולכתוב "אדיר" באותו משפט. יש לי הרגשה שיש פה פשוט לא מעט אנשים שזה הUltima היחיד שהם שיחקו בו כי זה הגיע בזמנו על דיסק עם עיתון Wiz - ורק בגלל שאין להם משחקים אחרים בסדרת אולטימה להשוות אליהם אז הם חושבים שהוא משחק ממש טוב.

Ultima 8 די סימן את הנפילה של הסדרה הזו. אני לא אשקר - גם נהנתי לשחק בו, אבל להשוות אותו לUltima 7 זה כמו להשוות את KOTOR 2 לKOTOR: הוא פשוט האח הפחות מוצלח והקצת מפגר שכלית.

בכל מקרה, הבחירה שלי הולכת לקרונדור. אמנם זה קצת חוסר כבוד לאולטימה מצידי, אבל זה בעיקר בגלל הסנטימנטים האישיים לעומק של הסיפור למרות שהוא פחות פתוח ויותר לינארי (וגם בגלל מערכת הקרב המאד מוצלחת שלו. פשוט הרבה יותר אהבתי אותה).

למה לזלזל? קבלתי אותו עם SOUND BLASTER 16BIT יחד עם סינדיקט ו-WING COMMANDER 2

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#6   פורסם: 06.04, 23:20

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
אני צריך משהו שיתאים לי להצביע לו...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#7   פורסם: 06.04, 23:20

ulmerido
ציטוט:
צפה בהודעה

האבסורד הוא שאני באמת יכול להעיד על זה... הוא באמת למד לזחול בזמן ששיחקתי בהם

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#8   פורסם: 06.04, 23:29

וזה היה לפני לא הרבה זמן...

סתם. האמת שאם נחזור לנושא נורא אהבתי את קרונדור. מה שכן היו טובחים אותי כל הזמן. שם דבר לא השתנה...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Tamirrr

אחראי פעילות Xbox

#9   פורסם: 07.04, 09:34

ulmerido
ציטוט:
צפה בהודעה
!!!

אצלי זה עוד שנה+ לפני שנולדתי.
נמנע (ולא עקב סוביודיצה!). אה וגם אני הלכתי לוויקיפדיה... מה לעשות אני צריך לדעת למה אני מצביע

נערך לאחרונה על ידי Tamirrr, 07.04 בשעה 09:39.

הבלוג של ה-xbox שלי ב-360voice
בבקשה תצפו בי (בתפריט משמאל => Watch this xbox)
תוצאות טורניר 4

חזרה לראש העמוד

Vgames Fun

#10   פורסם: 07.04, 10:15

Ultima 7 ללא היסוס. עולם משחק הרבה יותר מעניין, פתוח. קרונדור הוא בעיקר הליכה ליניארית מנקודה לנקודה עם קרבות ותיבות חידה כל כמה צעדים. אולטימה הוא בעשרת משחקי התפקידים הטובים שלי, קרונדור לא בעשרים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Wan7ed

מצליחן

#11   פורסם: 11.04, 23:09

אני אלך על אולטימה- אודי היה מאוד משכנע...

אמר רבי עקיבא:
"אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה.
על רגל אחת- זו כל התורה."

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#12   פורסם: 11.04, 23:12

או... יש שווין! כל קול מכירע!

חזרה לראש העמוד

HBK

נינג'ה בלגי

#13   פורסם: 11.04, 23:16

למה עושים את כל הפרויקט הזה, עם זה ברור ש4 האחרונים יהיה DIABLO 2, FO3,OBLIVION,ME, שגם שם FO יכח?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Wan7ed

מצליחן

#14   פורסם: 11.04, 23:26

כי זה נחמד לראות מה שאר המקומות יהיו... Fable 2 לדוגמא.
ובכלל נחמד להדיין בנושאים האלו (אל תשכח שזה פורום), במיוחד שיש משתמשים בפורום שמשקיעים כל כך בהסברים על המשחקים... ומי יודע אולי יהיו הפתעות.

אמר רבי עקיבא:
"אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה.
על רגל אחת- זו כל התורה."

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#15   פורסם: 12.04, 06:24

HBK
ציטוט:
צפה בהודעה
למה עושים את כל הפרויקט הזה, עם זה ברור ש4 האחרונים יהיה DIABLO 2, FO3,OBLIVION,ME, שגם שם FO יכח?
מעבר לעבודה שלמשל לא בטוח שהם יגיעו לאחרונים (כי זה מאוד תלי איך אני יסדר אותם) אם היית משחק בRPG בצורה שזה היה הזאנר שהכי היית אוהב, לא היית אומר ככה. כי מה עם KOTOR? ומה עם כל המשחקים האחרים ברשימה? לאחדים מאיתנו כל אחד יקר לליבם...
וחוץ מזה הפורום הוא לא רק לכתוב "ME הוא השולטתתתת!!!! ב-RPG" ואז 20 תגובות של GL.
עם יד על הלב, בכמה משחקים מהרשימה אתה שיחקת? ובכמה אחרים מהפורום? וכמה מהם באמת מכירים פה? אולי אחרי הפרוייקט הזה יהיו פה עוד כמה אנשים משכילים בתחום הזאנר הזה של המשחקים.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#16   פורסם: 12.04, 11:00

והעסק עדיין בתיקו...

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של RonHaMagnivV

נינג'ה בלגי