לאג במשחקים - הנושא הרשמי - משחקים Vgames - קהילות

נושא: לאג במשחקים - הנושא הרשמי
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 06.09, 19:14

ברירת מחדל לאג במשחקים - הנושא הרשמי

כמעט כל מי שמשחק במולטיפלייר יודע שהאינטרנט מייצר לאג (עיכוב בזמן התגובה בפועל של המשחק בהשוואה לזמן שבו השחקן לחץ על השלט), אבל לא רק האינטרנט: גם המסך מייצר לאג (שמשתנה בין מסך למסך, טכנולוגיה לטכנולוגיה, ויצרן ליצרן), גם השלט והקונסולה מייצרים לאג, וגם המשחק עצמו מייצר לאג.
בגלל זה אנחנו יכולים לשים לב שמשחקים מסויימים מרגישים יותר טוב מבחינת השליטה (responsive, אני לא מוצא לזה מילה בעברית), ובגלל זה חווית המשחק יכולה להשתנות מבנאדם לבנאדם ומטלוויזה לטלוויזיה. מן הסתם, משחקים של 60fps בדרך כלל נותנים תוצאה הרבה יותר טובה ולכן גם מרגישים במקרים רבים יותר טוב. משחקים מסוימים כמו GTA IV או Killzone 2 זכו ללא מעט תלונות מחלק מהשחקנים על הלאג שיש במשחק.

לאג מינימלי במשחקי קונסולות מתחיל ממינימום של בערך 50ms ועבור רוב האנשים מתחיל להיות די מעצבן כשהוא מגיע ל200ms (כל זה אגב לפני הלאג של המולטיפלייר). כשמדובר במשחקים תחרותיים שמשחקים אונליין זה יכול לפעמים להיות מה שיתן יתרון לשחקן אחד לעומת שחקן אחר.
אז כמה לאג בדיוק מייצרים משחקים? בDigital Foundry בדקו את הנושא בכתבה די מקיפה:
http://www.eurogamer.net/articles/di...factor-article

הנה מספר תוצאות:
Game Latency Measurement
Burnout Paradise 67ms
BioShock (frame-locked) 133ms
BioShock (unlocked) as low as 67ms
Call of Duty 4: Modern Warfare 67ms-84ms
Call of Duty: World at War 67ms-100ms
Call of Juarez: Bound in Blood 100ms
Forza Motorsport 2 67ms
Geometry Wars 2 67ms
Guitar Hero: Aerosmith 67ms
Grand Theft Auto IV 133ms-200ms
Halo 3 100ms-150ms
Left 4 Dead 100ms-133ms
LEGO Batman 133ms
Mirror's Edge 133ms
Street Fighter IV 67ms
Soul Calibur IV 67ms-84ms
Unreal Tournament 3 100ms-133ms
X-Men Origins: Wolverine 133ms

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של s0sem1

משתמש עצבני

#2   פורסם: 06.09, 19:28

אני לא יודע אם זה בדיוק קשור, אבל כשאני מפעיל את ORANGE BOX ולוחץ (כשאני בתוכו) על הגייד אז הוא פועל עם לאגים. המשחק הוא משחק עצום מבחינת משקל אבל מוזר שזה משפיע על הקונסולה.

תוסיפו אותי בלייב

חזרה לראש העמוד

משתמש רציני

#3   פורסם: 06.09, 20:39

אני לא מבין מה המטרה של הדיון הזה אתה רק אומר את מה שכולם כבר יודעים.....
ואין בכלל מה להגיב פה אני חושב שזה גם ככה לא יתגדם לשום מקום אז..... תינעל את זה או משהו כזה

עריכה:ניראה לי שעכשיו הצלתי את הדיון או את הכתבה הזאת על ידי זה שהכבתי ועכשיו יבוא מישהוא אם דעות מנוגדות לשלי ואז נתחיל לעשות פה ריב ועוד אנשים יצטרפו..... XD

הבורר:אבי אבי כמה פעמים אני צריך להגיד לך כסף זה רק שטר אם ציור של גוי עליו ......

OMG They Killd Kenny You Busters .....

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MISTER MASTER

שואף לשלמות

#4   פורסם: 06.09, 20:49

אהם גירס אהם

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Blue blur

נינג'ה בלגי

#5   פורסם: 06.09, 21:46

זה מזכיר לי שפעם אחת בCOD4 כמעט הרגתי מישהו עם סכין ואז הלאג הגיע...

שימו את זה בחתימתכם שיראו כמה רוסים יש בקהילה

you can't spell ignorance without IGN

באוקריינה,יש מקום נפלא,כמו דיסנילנד,יש שם הרבה יצורים,כאלו עם שלושה ידיים ושבע עיינים,קוראים למקום הזה צ'רנוביל.
ליד הדיסנילנד יש כפר נופש נפלא,יש בו גלגל ענק לילדים,מלון,בריכה,קוראים לכפר הנופש פריפיאט.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Wan7ed

מצליחן

#6   פורסם: 06.09, 22:41

אני לא מבין... שאני שיחקתי במחשב באנריל טורנמנט והיה לי פינג של 25, אז בעצם היה לי הרבה יותר? כאילו המשחק מייצר מעבר לזה?

בכל אופן, המשחק עם קוד הרשת הטוב ביותר ששיחקתי בבוקס הוא ללא ספק cod 4.
משחק פשוט נהדר, וחבל שגיליתי אותו רק לפני כמה ימים. :X

נערך לאחרונה על ידי Wan7ed, 06.09 בשעה 22:43.

אמר רבי עקיבא:
"אל תעשו מלחמה, תעשו אהבה.
על רגל אחת- זו כל התורה."

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#7   פורסם: 07.09, 12:42

jr2xtreme
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא מבין מה המטרה של הדיון הזה אתה רק אומר את מה שכולם כבר יודעים.....
ואין בכלל מה להגיב פה אני חושב שזה גם ככה לא יתגדם לשום מקום אז..... תינעל את זה או משהו כזה

עריכה:ניראה לי שעכשיו הצלתי את הדיון או את הכתבה הזאת על ידי זה שהכבתי ועכשיו יבוא מישהוא אם דעות מנוגדות לשלי ואז נתחיל לעשות פה ריב ועוד אנשים יצטרפו..... XD
המטרה של הדיון הזה היא מאד פשוטה:
1) להסביר לאנשים למה לפעמים הלאג במשחקים מושפע לא רק מהחיבור שלהם לאינטרנט, אלא גם מהמשחק עצמו ומהטלוויזיה הספציפית שעליהם הם משחקים
2) לתת עוד קצת רקע שיעזור לאנשים לשפר את הלאג שלהם במשחקים (למשל ע"י ביטול של נעילת הפריימים בביושוק, כמו שמוסבר בכתבה)
3) להציג מידע חדש שיש לנו עכשיו על לאג בכל מיני משחקים
4) להיות במה לדיונים עתידיים על לאגים במשחקים

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#8   פורסם: 07.09, 12:48

s0sem1
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא יודע אם זה בדיוק קשור, אבל כשאני מפעיל את ORANGE BOX ולוחץ (כשאני בתוכו) על הגייד אז הוא פועל עם לאגים. המשחק הוא משחק עצום מבחינת משקל אבל מוזר שזה משפיע על הקונסולה.
הguide עצמו זה סיפור אחר: מדובר על מערכת ההפעלה של הקונסולה שנמצאת במצב "רדום" בזמן שאתה משחק, ומתעוררת ברגע שאתה לוחץ על כפתור הguide. היא תמיד מקבלת עדיפות על המשחק ויש לה זיכרון ששמור רק לה, אבל מאחר ויש לך גם משחק שרץ ברקע, גם מערכת הפעלה, וגם חיבור מובנה של המערכת לאינטרנט אז הקצב איטי יותר מאשר סתם שיטוט בdashboard.

Wan7ed
ציטוט:
צפה בהודעה
אני לא מבין... שאני שיחקתי במחשב באנריל טורנמנט והיה לי פינג של 25, אז בעצם היה לי הרבה יותר? כאילו המשחק מייצר מעבר לזה?
כן. הפינג שנמדד הוא בין המחשב שלך לבין השרת/host (הוא כולל את הלאג הכולל של הרשת הביתית שלך, חיבור האינטרנט שלך והלאג על השרת).
בנוסף לזה יש לאג טבעי בין המחשב לתצוגה על המסך, בין המקלדת/עכבר/ג'ויסטיק למחשב, ובתוך התוכנה של המשחק עצמה. כל רכיב מייצר עוד קצת לאג, ומעל 200ms של לאג כולל (חמישית שניה) זה מתחיל להיות די מורגש אצל רוב האנשים.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#9   פורסם: 07.09, 13:45

אז, עוד סיבה להעדיף את גרסאות המחשב שרצות ב FPS יותר גבוה. זה גם מראה שהכשלון של הדור הזה בקונסולות לעבור ל HD מלא ובמינימום של 60FPS גם פוגע בחווית המשחק בתחומים שלא חשבנו עליהם.
בנוסף, כפי שהכתבה מציינת, זה נותן תקווה לשירותים כמו OnLive, יש להם עוד מרווח זמן בו הם יכולים לעשות את הפרוצדרות שלהם בלי שהשחקנים ירגישו שהרספונסיבנס שונה מאשר לשחק על הקונסולה.

.Vtarbut @ irc.quakenet.org - Be the Beginning#

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Niseg

נינג'ה בלגי

#10   פורסם: 07.09, 17:00

USB זה השהיה של בערך מילישניה (זה המינימום אפשר להגיד שאפשר גם ברבע מילי ל 2.0 אבל HID לא עובדים בקצבים גבוהים ) אני לא יודע כמה זה BT אבל נראה לי ש 2-3 מילי זה סביר. במעבד יחסית חלש ראיתי שאפשר לעשות context switch בכ3 מיקרו שניות (בלי Virtual memory ) . זה ממש נראה לי השהיה בלתי סבירה בקונסולה. מה הם עושה שם ?לופ אינסופי?. הדבר הכי הגיוני שיכול להסביר השהיה של 60 מילי שנגמר הזיכרון או משהו. המהירות תגובה של הכרטיס מסך צריכה להיות אפסית. אולי הוא טוען טקסטורות או משהו בשביל הירי (דיסק->זיכרון -> כרטיס מסך). זה הזוי שהמהירות תגובה כזאת איטית.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Novril

צוות הדוג'ו

#11   פורסם: 07.09, 18:08

המשחקים עצמם בנויים ללאג המובנה (והזעיר יש לציין) של קונסולה ושלט ולאג מינימלי של תצוגה על מסך, ככה שכל אלו לא אמורים לשנות. דברים שאתה מוסיף עליהם לעומת זאת יכולים ליצור בעיות.

בעיקרון בטלויזיות HD יש מעבדי תמונה שאי אפשר לבטל אותם, ולא יעזור שום game mode. מצבים כגון אלו אכן מבטלים פעולות של מעבדים, אבל אי אפשר לבטל את הפעולות של *כולם*.
הטלויזיות שיש במכונות ארקייד (הכוונה חדישות, באסיה) הן טלויזיות מיוחדות בלי כל המעבדים והפונקציות שיש בטלויזיה רגילה, והן לא נועדו למכירה למגזר הביתי אלא לשימוש במקומות כגון בתי חולים וכד'.

זה סתם לידע כללי.

הדוג'ו- חבורת שחקנים שמארגנת מפגשים וטורנירים של משחקי מכות. כולם מוזמנים! מי שמעוניין להצטרף מוזמן לפנות אלי...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#12   פורסם: 08.09, 15:37

Kazz
ציטוט:
צפה בהודעה
אז, עוד סיבה להעדיף את גרסאות המחשב שרצות ב FPS יותר גבוה.
קאז, אתה יוצא מנקודת הנחה שגרסאות המחשב באמת רצות בFPS יותר גבוה, מה שלא נכון תמיד: זה תלוי גם בהשוואה למשחק על הקונסולה (יש משחקים שמראש רצים ב60FPS על הקונסולה ולכן כנראה שלא תראה שום שיפור) וגם ביכולות של כרטיס המסך שיש לך (ברוב הכרטיסים בדרך כלל לא ניתן להגיע ל-60FPS יציב במשחק מודרני).
מה שזה כן אומר זה שבמשחקים תחרותיים על הPC יש יתרון תאורטי (ולא הוגן?) למי שיש לו כרטיס מסך שתומך בקצב FPS גבוה יותר, רק שבתכלס לרוב הלאג גם ככה אחראי חיבור הרשת, וזה הופך לזניח.
בעיה נוספת ודומה שמשותפת גם למחשב וגם לקונסולה היא זמן התגובה של המסך: כמו שמצויין בכתבה, זמן התגובה של מסך כזה או אחר יכול להוסיף לפעמים 2 או 3 פריימים ללאג בפועל (וזה לא מעט), ככה שנוצר יתרון למי שיש לו מסך עם זמן תגובה מהיר יותר.

Kazz
ציטוט:
צפה בהודעה
אז, עוד סיבה להעדיף את גרסאות המחשב שרצות ב FPS יותר גבוה. זה גם מראה שהכשלון של הדור הזה בקונסולות לעבור ל HD מלא ובמינימום של 60FPS גם פוגע בחווית המשחק בתחומים שלא חשבנו עליהם.
בגדול אתה צודק: הקונסולות נכשלו בהבטחה של "HD מלא" (כלומר 1080P על 60FPS), אבל כנראה שאחת הסיבות היא שהמפתחים הבינו שאין טעם לכוון לזה בדור הזה ולכן השקיעו בדברים אחרים במשחק. רוב האנשים גם ככה עוד לא עברו לHD מלא ולא יוכלו להנות מהחוויה. בשורה התחתונה HD מלא הוא הבטחה שניתן לממש היום רק על הPC ורק על כרטיסי המסך החזקים ביותר.

Kazz
ציטוט:
צפה בהודעה
בנוסף, כפי שהכתבה מציינת, זה נותן תקווה לשירותים כמו OnLive, יש להם עוד מרווח זמן בו הם יכולים לעשות את הפרוצדרות שלהם בלי שהשחקנים ירגישו שהרספונסיבנס שונה מאשר לשחק על הקונסולה.
אני לא יודע אם לקחו את זה בחשבון בכתבה, אבל מההבנה שלי הבעיה עם שירותים של Onlive היא שכל הלאג שהם מייצרים הוא מעל הלאג שיש לך במחשב בבית או בקונסולה. כלומר אם אומרים לך ששירות Onlive מציג לאג של 200ms, אז אתה אמור להוסיף את זה בחישוב ללאג הטבעי שיש במשחק ובמסך שלך.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#13   פורסם: 08.09, 15:44

Niseg
ציטוט:
צפה בהודעה
USB זה השהיה של בערך מילישניה (זה המינימום אפשר להגיד שאפשר גם ברבע מילי ל 2.0 אבל HID לא עובדים בקצבים גבוהים ) אני לא יודע כמה זה BT אבל נראה לי ש 2-3 מילי זה סביר. במעבד יחסית חלש ראיתי שאפשר לעשות context switch בכ3 מיקרו שניות (בלי Virtual memory ) . זה ממש נראה לי השהיה בלתי סבירה בקונסולה. מה הם עושה שם ?לופ אינסופי?. הדבר הכי הגיוני שיכול להסביר השהיה של 60 מילי שנגמר הזיכרון או משהו. המהירות תגובה של הכרטיס מסך צריכה להיות אפסית. אולי הוא טוען טקסטורות או משהו בשביל הירי (דיסק->זיכרון -> כרטיס מסך). זה הזוי שהמהירות תגובה כזאת איטית.
Niseg, נראה לי שקצת לא הבנת במה מדובר כנראה. כל הדברים שציינת הם זניחים ולא רלוונטיים - הלאג לא נוצר בחיבור USB מסכן אלא בקוד של המשחק עצמו, ולאחר מכן בעיבוד של התמונה ופריסה שלה על המסך - מה שמשתנה ממסך למסך.

Novril
ציטוט:
צפה בהודעה
המשחקים עצמם בנויים ללאג המובנה (והזעיר יש לציין) של קונסולה ושלט ולאג מינימלי של תצוגה על מסך, ככה שכל אלו לא אמורים לשנות. דברים שאתה מוסיף עליהם לעומת זאת יכולים ליצור בעיות.

בעיקרון בטלויזיות HD יש מעבדי תמונה שאי אפשר לבטל אותם, ולא יעזור שום game mode. מצבים כגון אלו אכן מבטלים פעולות של מעבדים, אבל אי אפשר לבטל את הפעולות של *כולם*.
Novril, הבעיה היא שמשחקים לא בדיוק בנויים ללאג המובנה: הם פשוט מייצרים עוד לאג על גבי הלאג המובנה, ומשחק שבנוי טוב יותר ייצר פחות לאג נוסף. GTA IV הוא למשל דוגמא למשחק שמייצר כנראה יותר מידי לאג (לפחות בהשוואה למשחקים אחרים).
ולמרות שאני לא רוצה להחיות ויכוח ישן מידי על משחקי מכות, אז משהו נוסף שתמיד אהבתי בDOA2 ואולי שכחתי לציין לטובה הוא שבפעם הראשונה שחיברתי אותו בזמנו לטלוויזיה שתומכת ב60FPS, שמתי באמת לב כמה התגובה בו יותר מהירה וטבעית מבמשחקים אחרים בזאנר. אמנם מאז הגיעו עוד כמה משחקים כאלו (וגם לא כולם), אבל הוא היה הראשון שעשה את זה, או לפחות הראשון שלי יצא להתנסות בו ב60FPS. אחרי זה היה לי קצת קשה לחזור למשחקים אחרים בזאנר.

אגב, למה אתה חושב שלא ניתן לבטל את עיבוד התמונה בטלוויזיות, או לפחות למזער אותו למשהו לא מורגש?
הרי מצבי game mode מבטלים בערך כל עיבוד נוסף של מסך הטלוויזיה. במידה ואתה מוציא מהקונסולה תמונה ברזולוציה האמיתית של המסך, אז הוא גם לא צריך לבצע מתיחה וזה חוסך לך עוד משהו. יש מסכים ביתיים (זכורות לי ביקורות על פלאסמות מסוימות של פנאסוניק) שמגיעים לפי בדיקות לביצועים טובים יותר ממסכי CRT, ומייצרים לאג כמעט אפסי.

Keep it mean

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Niseg

נינג'ה בלגי

#14   פורסם: 09.09, 12:41

gulmer
ציטוט:
צפה בהודעה
Niseg, נראה לי שקצת לא הבנת במה מדובר כנראה. כל הדברים שציינת הם זניחים ולא רלוונטיים - הלאג לא נוצר בחיבור USB מסכן אלא בקוד של המשחק עצמו, ולאחר מכן בעיבוד של התמונה ופריסה שלה על המסך - מה שמשתנה ממסך למסך..
זה כבר יותר הגיוני אם ככה השינויים צריכים להיות בהתאם למסך . בתוך הקוד זה קצת פחות הגיוני אלא אם כן התכנתים שכתבו את המשחק לא יודעים מה שהם עושים.

יש דוגמה טובה לקטע של המסך. פעם כשהיו כבלים אנלוגים ודיגיטאלים ביחד אם היית מדליק טלויזיה אחת אל אנלוגי ושניה על דיגיטאלי התמונה בדיגיטאלי איחרה ב 2-3 שניות בגלל הencode/decode (היום אנחנו רואים הכל באיחור) . זה בעיקר בגלל שהקידוד הדיגיטאלי הוא לרוב דחוס באיזה קודק וצריך גם לדחוס אותו ואז לפתוח אותו ובממירים המעבדים לא הכי מהירים בעולם (לא יותר ממה שצריך) . בטלויזיות יש גם סוג של רכיב שאחראי על להפוך את המידע הדיגיטאלי/אנלוגי שמגיע אליה להדלקות וכיבוי פיקסלים במסך. גם לו יכול להיות סוג של "pipeline " שגורם לdelay בעיקר עם המעבד מנסה לשפר את איכות התמונה (למשל למתוח אותה מ4:3 ל16:9 ) שזה טוב אם אתה רואה טלויזיה אבל במשחקים זה מכניס לאג.

עד כמה שהבנתי DVI / HDMI זה פשוט כמו VGA רק דיגטאלי ויש שם שלב של encode וdecode אבל לרוב הכל נעשה באמצעים חומרתיים מה שמפחית את הזמני הencode/decode לאפס (נמדד במיקרושניות אפילו לא frame אחד) . המסכים הפיזים (LCD ) שראיתי מקבלים מידע מקבילי על רמות הRGB וגם את ה Vsync וHsync . זה מאוד דומה לשליטה על תותחי אלקטרונים בCRT שם . בYUV או חיבור קומפוננט זה גם המרה יחסית פשוטה . יש גם חיבורי LVDS למסכים אבל אני לא חושב שיש הבדל גדול כי זה בעיקר בשביל לשמור על מספר קווים פיזים על הPCB למינימום ושמירה על האות ללא רעש.

כעיקרון יש פתרון מאוד פשוט לעניין הזה וזה לא לערב את התצוגה במכניקה של המשחק (הוא כנראה גם מיושם בכל המשחקים) . וזה אומר בקיצור שמתי שאתה לוחץ על הכפתור לירות המשחק משתמש בזמן שלחצתי על הכפתור ולא בתצוגה כדי להחליט מתי הכדור יצא לדרכו וזה לרוב לפני שאתה רואה את זה על המסך. הבעיה היא שחוסר הסינכרון מוקטנת לחצי. רק התפיסה שלך של איפה המטרה נמצאת קצת מעוותת והכדורים כולם יוצאים בזמן ופוגעים בה עוד לפני שאתה רואה את זה על המסך. בגלל שהירי במשחקי FPS הוא לרוב מעל 300 מטר לשניה (מהירות הקול ובכלל ARs מגיעים ל700-900 מטר לשניה) אתה לרוב לא תבחין בהבדל. המטרות יפגעו עוד לפני שהם ישמעו את היריה. ברימונים זה קצת יותר בעיתי כי המהירות שלהם נמוכה אבל מה שאתה תראה וההשפעה של הרימון במשחק יהיה בהתאם לפגיעה ולא בהכרח בהתאם לאיפה שהרימון בדיוק פגע.

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא