ביקורת Risen - משחקים Vgames - קהילות

נושא: ביקורת Risen
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 07.11, 15:20

ברירת מחדל ביקורת Risen

ביום חמישי קיבלתי בדאר את המשחק Risen. בזכות כנראה הביקורות המזעזעות שלו ברשת מצאתי אותו בebay ב10$ בלבד.

בזכות היכרותי עם המשחקים של המפתחת (סדרת Gothic) וההיכרות שלי עם המשחק הקודם שלהם (Gothic 3) שזכה גם לביקורות מזעזעות, והתגלה כאחד ממשחקי הRPG הטובים ביותר ששיחקתי בהם החלטתי לתת למשחק הזדמנות (במיוחד כשהוא עולה 10$ )

המשחק עצמו הנו פורט של המשחק שפותח עבור הPC, שזכה לביקורות יותר טובות. איפשהו במעבר כנראה משהו התפקשש.

במשחק עצמו אפשר להתקל במקרים מאוד מוזרים שבהם אתם בורחים בקבוצה של חזירי בר ורגע לפני שהם תופסים אותך, מגיע איכר שצועק "אל תדאג, אני אעזור לך" ולראות את החזירי בר שוחטים אותו. אז כמובן אפשר לטפל בחזירי בר, וגם להנות מהחפצים שהיו על האיכר.

הארועים האלו (שלא ממש חלק מהעלילה, אבל קורים לא מעט) נותנים למשחק נופח מיוחד, אולי זה סוג של כפרה על הגראפיקה הנוראית. אני לא יודע איך זה נראה בPC, אבל בXbox זה נראה כמו משחק של PS2. אם לא הגראפיקה מעניינת אותכם אלא גם הקרבות, כנראה שגם פה המשחק לא יספק לכם שעות של הנאה. הקרבות מאוד בסיסיים ופשוטים, וגם זה אולי נחמד מידי. הקרבות הם בעיקר לעמוד מול אויב וללחוץ על כפתור (או שניים). אין ספק שנעילה אוטומאטית היתה משפרת בצורה משמעותית את הקרבות, במיוחד שהאוייבים לא עומדים במקום. הם יודעים איך להתחמק ולנסות לתקוף מאחור. ואז להסתובב ולפנות שוב לעבר האוייב חושף אותכם להתקפות, ולאיבוד של הרבה מאוד חיים.

נראה הקונספט של פירנה-בייטס (המפתחת) היה ליצור אי מעניין, שיקח שבועות לחקור. ואם זה באמת מה שהם רצו ליצור, הם הצליחו בגדול. האי עצמו מיוחד מאוד ומעניין להסתובב בו. יש בו מערות, קברים, חורבות וכפרים לגלות אנשים שזקוקים לעזרתך.
אין ספק שצריך להשקיע שעות במשחק. לגיבור חסר השם, שמצא את עצמו נשטף לחופי האי המסתורי, לקח לפחות 5 שעות משחק עד שהוא היה יכול להתמודד עם יותר מאויב אחד בו זמנית. ולפחות עוד שעתיים עד שהוא היה יכול להכנס לעיר הנמל ולהשיג שם את הנשק הנורמאלי הראשון שלו ולעשות טיול קצר לבית זונות המקומי... ועוד לפחות שעתיים עד שהוא למד להכין את השיקוי הראשון שלו מעשבי המרפא שאפשר לאסוף בדרך. המפתחים טוענים שהמשחק הוא לפחות 60 שעות משחק. אני רחוק מאוד מלסיים את המשחק, אבל ההתקדמות האיטית רומזת שיתכן וזה אפילו יותר מזה.

הגיבור חופשי לחקור את האזור בדיוק כמו בכל משחקי התפקידים המודרנים (Oblivion, Fallout 3, וכו') כל עוד מצליחים להתחמק מידה הארוכה של המשטרה המקומית, שעלולה להכריח אותך לבצע כמה דברים עבורה.

הגיבור יכול ללמוד קסמים במוסד מקומי, או ע"י איסוף מגילות שימושיות כמו ריחוף (שעוזר מאוד לעבור תהומות וכו') או אפילו לשנות את צורתו ליצור דמוי חילזון ולהכנס דרך חריצים קטנים למקומות לא נגישים.

לחיוב יש לציין את הדיבוב וקולות הרגע המעולים במשחק, והדמות מזכירה לא פעם את ההתחכמויות של "קומנדר שפרד" מMass Effect. וזה טוב מכיוון שחלק ניכר מהקווסטים שאוספים בדרך כרוכים בדיבורים רבים. יש לא מעט שימוש בשפה גסה והומור שחור במשחק (אם זה באמת מפריע למישהו) - וחלק מהדמויות (במסורת המשחקים של פיראנה בייט) מעשנים דברים שכנראה לא היו חוקיים בארץ.

לסיכום לא מדובר במשחק עם הגראפיקה, או מערכת הקרבות הטובה ביותר שתוכלו למצא בז'אנר. אבל המשימות והאנשים המורכבים ועומק המשחק יסחוף אותכם פנימה ויעזור להעביר בכייף ימים גשומים.

המשחק לא ילדותי ומשעמם כמו Fable 2, או עמוק כמו Fallout 3 אבל בהחלט אחד ששווה לשים לב אליו.

הטוב במשחק:
עולם עצום לחקור, דמויות מעניינות וסיפור מצויין.
דיבוב מעולה!

הרע:
מערכת קרב עלובה, גראפיקה נוראית ושליטה לא נוחה.

משחקיות - 5 (בגלל מערכת הקרבות והשליטה)
גראפיקה - 3 (נראה כמו משחק של PS2)
סאונד ופס קול - 8 (דיבוב מעולה, אווירה טובה)
אורך חיים - 9 (עולם עצום בגודלו!)
מולטיפלייר - לא קיים.

סה"כ - 6.5
מומלץ לחובבי הRPG הכבדים

Break time now, yes? Yes? Maybe? No. Back to work

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#2   פורסם: 07.11, 19:00

ראשית, סחטיין על ההשקעה והביקורת המעולה !
שנית - קנית את גרסאת הPC נכון ? כי גרסאת הבוקס נדחתה ל2010 למיטב זכרוני לא ?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#3   פורסם: 07.11, 19:37

2dmx2
ציטוט:
צפה בהודעה
ראשית, סחטיין על ההשקעה והביקורת המעולה !
שנית - קנית את גרסאת הPC נכון ? כי גרסאת הבוקס נדחתה ל2010 למיטב זכרוני לא ?
זאת גרסת הxbox - הגרסה האירופאית יצאה יחד עם הPC. הגרסה האמריקאית יוצאת בינואר.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#4   פורסם: 07.11, 21:14

MiST
ציטוט:
צפה בהודעה
זאת גרסת הxbox - הגרסה האירופאית יצאה יחד עם הPC. הגרסה האמריקאית יוצאת בינואר.
מגניב...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של gulmer

מנהל קהילת Xbox

#5   פורסם: 08.11, 13:27

ביקורת נחמדה. קשה לי לראות אם בכלל ומתי אני אספיק להגיע למשחק כמו זה. פתאום שמתי לב לכמות הRPG שיש לי להספיק

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#6   פורסם: 08.11, 15:58

כשאסיים אותו ארחיב את הביקורת, אולי מבחינת הניקוד שהוא קיבל הוא היה אכזבת החודש - אבל אם הוא ימשיך כמו שהוא עכשיו הוא יהפוך (לפחות מבחינתי) לunderrated של השנה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של MiST

מנהל כת השפן

#7   פורסם: 12.11, 16:58

התקדמתי כבר לא מעט במשחק, ולפני שאני אכתוב בצורה מסודרת עוד כמה דברים רציתי להוסיף שזה המשחק הראשון שאני משחק ופשוט אי אפשר להחליט מי הטוב ומי הרע.

מי שאמור להיות הטוב בעל צדדים מרושעים מאוד, ומי שאמור להיות הרע יש לו לא מעט צדדים חיוביים.

הקושי שבלבחור עם מי להתקדם (או עם אף אחד מהם) נהיה קשה ככל שמכירים יותר את הצדדים במשחק.

אגב, החלק שהתלוננתי עליו בהתחלה (הקרבות) הופכים ליותר סבירים בהמשך (אם כי עדיין דורשים שיפור רב).

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא