מדריך המתחילים לתחרותי - משחקים Vgames - קהילות

הקודם הבא  

נושא: מדריך המתחילים לתחרותי
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של SilentGodot

מנהל קלאבים TF

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 03.01, 18:22

TF2 מדריך המתחילים לתחרותי

הקדמה:

המדריך הזה יציג אותכם בפני החלק התחרותי של TF2, המטרות שלו, והכלים שתצטרכו כדי להתחיל לשחק תחרותי.

תחרותי הוא שם אחר למשחק מאורגן שבו שני קבוצות מאורגנות מראש של אנשים משחקות אחת נגד השנייה. ההבדל העיקרי בין תחרותי לפאבליק (המשחק ה"רגיל" שמשוחק בשרתים פומביים וחופשיים) הוא האלמנט של עבודת הצוות, שקיים רק באופן מינימלי בפאבליק. קבוצה תחרותית של שחקנים שעובדת ביחד מייצרת כוח הרסני, גם במובן של המשחק, וגם במובן של כיף. קחו שתים כאלו ושימו אותן אחת נגד השנייה, וקיבלנו את המיטב של TF, זהו התחרותי.

תוכנות:

תחילה תצטרכו להוריד וונטרילו (לינק פה) - זוהי תוכנת דיבור ברשת המופעלת במקביל למשחק ומטרתה היא לאפשר תקשורת קולית בזמן המשחק באיכות גבוהה יותר ובממשק נוח יותר מהצ'אט הקולי שממומש במשחק.

תוכנה נוספת לאותה מטרה היא המאמבל () - שגם היא משומשת בקהילה.

שנית, כדי להצטרף לגאטרים (הסבר בהמשך) תצטרכו MIRC (לינק פה).

קלאסים:

ההרכב התחרותי המקובל הוא 2 קבוצות של 6 אנשים המשחקות אחת נגד השניה, הנקראות קלאנים. רוב הקבוצות מכילות את הקלאסים הבאים – 2 סקאוטים 2 סולים דמומן ומדיק. אתם בהחלט שלא מוגבלים להרכב הזה אבל ההרכב הזה הוא ההרכב שמשלב הכי טוב נזק גדול וניידות בצורה מאוזנת.

יש לציין שהחוקים אוסרים על יותר מדמומן אחד או מדיק אחד, ובכללי לא יותר מ2 מאותו קלאס. נוסיף על זאת שבתחרותי הקריטים הוסרו כדי למקד את המשחק על סקיל ולא על מזל.

(רוב האנשים בוחרים קלאס אחד או שניים ומתרכזים בלפתח את הסקיל שלהם איתו)

המדיק – התפקיד של המדיק מבוסס על יחסי גומלין בינו לבין שאר הקבוצה, הוא שומר עליהם בחיים והם שומרים עליו בחיים כדי שהוא ימשיך לשמור עליהם בחיים וכולי וכולי. בשל כך המדיק הוא הדמות הכי חשובה בקבוצה, בעיקר בשל יכולת האובר שלו שעוזרת לקבוצה לתקוף ולשרוד התקפות של היריב. המדיק הוא יתרון עצום לקבוצה ובשל כך תמיד ינסו להרוג אותו, ולכן גם צריך להגן עליו בכל מחיר (ישנם יוצא מן הכלל נדירים אבל ברוב המקרים צריך). בתור מדיק עליך להשתדל ותמיד לרפות מישהו כדי לבנות את האובר (רצוי לתת עדיפות לאנשים עם חיים נמוכים) לפני האוייב (יש לזכור שגם האוייב ינסה לעשות את אותו הדבר), ולשמור על כמה שיותר אנשים בחיים. רצוי להשאר במקום מוגן ולנסות להתחמק מספאם ואויבים, ובאותו זמן לנסות ולהתקדם עם הקבוצה שלך כאשר הם מתקדמים, או להפך כאשר הם נסוגים. הקלאס העיקרי שהמדיק מרפא הוא הסולי.

הסולדיר- הסולי מהווה את עיקר הכוח ההתקפי ביחד עם המדיק והדמו. בד"כ 2 הסולים בקבוצה מתחלקים ל2 סוגים.

סולי כיס- הסולי הזה תפקידו העיקרי הוא לשמור על המדיק. הוא תמיד נשאר עם המדיק לא משנה מה ומלווה אותו לכל מקום, ובנוסף הוא עוזר לו לבנות את האובר שלו כשצריך.

סולי התקפי – כשמו הוא, הסולי שממלא את התפקיד הזה תפקידו הוא לתקוף את הקבוצה היריבה, לקפוץ עליהם, ולנסות לעשות כמה שיתר נזק. כל זאת בלי להתאבד, ולשרוד מספיק זמן כדי לחזור למדיק.

התפקידים האלו אינם קבועים ויכולים להתחלף בכל זמן. הם אפילו לא חובה אלא בגדר המלצה. ההחלטה היא בד"כ בידי הקבוצה.

הסקאוט- תפקידו העיקרי של הסקאוט הוא לדווח לקבוצה, להגן מפני הסקאוטים היריבים ולהרוג שחקנים מסויימים בקבוצה היריבה (בד"כ המדיק או הדמו). 2 הסקאוטים כמעט תמיד צריכים להיות ביחד ולדעת לשתף פעולה . זאת מכיוון שהמהירות שלהם מקנה להם את האפשרות להיות בעצם שלוחה שנייה של הקבוצה שלהם. הסקאוטים בד"כ שומרים על הבאקשוט ( המונח למקומות שמהם מגיעים בד"כ שחקנים שרוצים לבוא לקבוצה שלך מאחורה ולאגף אותה.) וכשאין ליריב סקאוטים הם מאגפים את הקבוצה השניה בעצמם.

הדמומן – מכונת הנזק הראשית. הדמו הוא קלאס הרסני גם בהתקפה וגם בהגנה בשל יכולות הנזק שלו עם שני הנשקים, ויכולת הקפיצה שלו בעזרת סטיקים שהופכת אותו לקלאס הנייד ביותר במשחק. (זאת בתנאי שיש לו מדיק שיכסה את איבוד החיים שלו בעת קפיצה ). תפקידו הוא לתמוך בקבוצה בעת התקפה ובעת הגנה. בשל יעילותו לקבוצה וחולשתו לסקאוטים, הסקאוטים של הקבוצה היריבה ינסו להרוג אותו, לכן הדמו צריך לעבוד עם הסקאוטים כדי לשרוד ולעזור לקבוצה.

תמיכה- שאר הקלאסים במשחק נחשבים לקאלסי תמיכה. זאת מהסיבה שהם יעילים רק במצבים מסויימים, בניגוד לקלאסים הראשיים, ורק פוגעים בקבוצה בשאר המצבים. סנייפר וספיי הם התחליף היותר נפוץ לסקאוט. בעיקר בנקודה האחרונה שבה צריך להשיג יתרון אובר ע"י הריגת המדיק היריב (לא אומר שהם לא יעילים במצבים אחרים). פיירו ואנג'י בד"כ לא משוחקים כתחליף. בד"כ משתמשים בהם כמוצא אחרון להגנה על הנקודה האחרונה. אנג'ניר (ולפעמים גם פיירו) משוחק יותר במפות שדרושה בהן הגנה קבועה, כמו gravelpit ו turbine. לדעת מתי לקחת את הקלאסים האלה יכול להוות את המפתח לניצחון בסיבוב. זה יבוא עם הניסיון ככל שתשחקו יותר.
ההבי- ההבי יוצא דופן מכל הקלאסים הנ"ל בכך שהוא יכול להיות שימושי מאוד, אפילו יותר מסולי (בד"כ מחליפים סולי בהבי ולא סקאוט), במפות מסויימות, ואם משתמשים בו נכון. כאשר משחקים עם הבי, הקבוצה (או לפחות המדיק) זזים יותר לאט בשל המהירות הנמוכה שלו. מסיבה זאת ההבי דורש סגנון משחק שונה מהקבוצה ולכן לא מומלץ לקבוצות מתחילות.יש המעדיפים לקחת הבי אחרי הקרב הראשוני על הנקודה האמצעית כיוון שהוא מצטיין בהגנה, במיוחד נגד סקאוטים, ויכול לשנות את כיוון הקרב בצורה משמעותית. ההבי הוא אסטרטגייה נפוצה ב granary וfreight (למרות שהוא יכול להיות שימושי בכל מפה).

מפות:

המפות העיקריות המשוחקות בתחרותי הן מפות CP סימטריות. לדוגמא:cp_badlands, cp_granary, cp_fastlane… בעיקר בשל האיזון שלהן לטובת שתי הקבוצות.

מפת ההתקפה\הגנה היחידה כמעט שמשוחקת בליגות היא cp_gravelpit כאשר cp_dustbowl נעלמת לאט לאט.מפת הCTF היחידה שמשוחקת בליגות היא ctf_turbine כאשר שאר המפות של המוד לא משוחקות בכלל, יחד עם מפות ה PL.

במפות CP הקבוצה שלך תהיה באחד משני מצבים.

התקפה – בו הקבוצה שלך תוקפת את הקבוצה היריבה ומנסה לדחוף אותה אחורה (יש לשים לב שהמטרה היא לדחוף אותם אחורה ולא בהכרח להרוג אותם (חוץ מבנקודה האחרונה), למרות שזה עוזר אם אתה מצליח להרוג אותם) ולהשתלט על הנקודה שבה הם היו עד עכשיו. בד"כ תוקפים כאשר יש לך יתרון של שחקן ראשי כלשהו או של מרחק כלשהו מהנקודה.

החזקה – לא לבלבל עם הגנה, שהיא רק חלק מההחזקה. כאשר הקבוצה שלך מחזיקה, היא בעצם שומרת על כל הכניסות שמהן הקבוצה השניה יכולה להכנס, ומנסות להכריח אותה לתקוף בתנאים שלה, תוך תקווה להרוס את ההתקפה ולתקוף חזרה. כאשר ניסיון כזה נכשל הקבוצה שלך בד"כ צריכה לסגת.

תקשורת:

כשחקן בודד, מכל קלאס, התפקיד העיקרי שלך הוא להשאר בחיים ולעזור לקבוצה שלך (ולמדיק בפרט) להשאר בחיים. כדי למלא תפקיד זה הכרחי שתהיה לך דרך לתקשר איתם. רוב הקבוצות משתמשות בוונטרילו או במאמבל. אפשר גם להשתמש בסקייפ או תוכנה דומה אם אין תקציב, למרות שפה בויגיימס אנחנו משתדלים לספק לבקשת הקבוצות חדר בוונטרילו הקהילתי.

תצטרכו להתרגל לדווח על כל דבר שעלול לעזור לקבוצה שלכם. עיקר הדיווחים הם על שחקנים שאין להם הרבה HP, שחקנים שמגיעים מאחורה, על המצב של האובר של האויב, אם שחקן מאחת הקבוצות מת (אם אתם מתים תדווחו, אם הרגתם מישהו תדווחו) ושאר ירקות.

דוגמאות וקיצורים:

<קלאס> לואו (low)- משמעו שלשחקן שמדווחים עליו, בד"כ בקבוצה היריבה, אין הרבה HP. במקרה כזה ניתן לנסות לירות בו ולהרוג אותו, במיוחד אם זה המדיק.

<קלאס> בקשוט (backshot)- משמעו ששחקן מהקלאס המצויין הגיע או יגיע לקבוצה שלך מאחורה. במקרה זה כדאי להתכונן אליו ולשלוח שחקן או שניים שיחכו לו ויהרגו אותו בהתאם.

<קלאס> בקקאפ (back-cap)- משמעו ששחקן כובש את הנקודה שמאחורי הקבוצה. במקרה כזה יש צורך לשלוח שחקן או שניים להגן על הנקודה לפני שהוא יספיק לכבוש אותה.

פול-טים! (full-team)- משמעו שכולם בקבוצה היריבה מתה ויש להתקדם לנקודה הבאה ולכבוש אותה לפני שהם יחזרו. (יכול לבוא בווריאציות ותוספות כגון "ישששש!!!!" "פולטייייייים" "איזה פרואים אנחנווווווווו" "אוי שייייייייייייייט"(שירן))

וואלי valley - הכוונה לאזור נמוך מהאזור שהקבוצה נמצאת עליו עכשיו. לדוגבא בבדלנדס, הכוונה לאזור שמתחת לגשר ולשמאלו. אותו האזור שאם תצאו מהרספון השני תראו מימין.

צ'וק choke - הכוונה לאיזור צר וארוך (לרוב) שקל ורצוי להספים. למשל בבדלנדס הכוונה למדרגות הקטנות שלפני הנקודה האמצעית.

שימו לב שמומלץ לשמור על שקט רוב הזמן כדי לשמוע דיווחים חשובים כנ"ל. במיוחד במשחקים חשובים ורציניים. אתם תתרגלו עם הזמן ככל שתשחקו יותר.

גאטרים:
גאטר, או פיקאפ (pickup) הוא כינוי למשחק שבו 12 שחקנים מתאספים ומתחלקים לקבוצות בעזרת בוט, ללא קשר לקלאנים. הגאטרים מתבצעים בIRC, על רשת quakenet.
הגאטר הוא מקום טוב להתחיל בתחרותי, להתנסות וללמוד מאנשים מנוסים.
ממולץ להתחיל בגאטרים לפני שאתם יוצרים או מצטרפים לקלאן.

נערך לאחרונה על ידי SilentGodot, 03.01 בשעה 22:03.

האווטר המגניב של FuXeR

עילוי

#2   פורסם: 03.01, 18:30

פשש כל הכבוד על ההשקעה! הפסקתי לקרוא מהמילה הקדמה XD

האווטר המגניב של beNaz

משתמש רציני

#3   פורסם: 03.01, 18:32

מדריך מעולה, בלינקים אין באמת לינקים :|

סבבה אחי

LeL

האווטר המגניב של LeL

עילוי

#4   פורסם: 03.01, 18:42

פשש יפה יש כאן דברים שלא ידעתי

LeL

ראו את החתימה שלי מהתאריך
14/2/09

משתמש עצבני

#5   פורסם: 03.01, 18:59

חידשת לי כמה דברים, מדריך מושקע ומעולה!
חובה שישימו את זה בלינקייה, יכול לעזור להמון מתחילים

משתמש חדש

#6   פורסם: 03.01, 19:49

ממש יפה עזר לי מאוד הבעיה היחידה היא שאתה משתמש במושגים שמתחילים לא יכולים להבין

מנהל קלאבים TF

#7   פורסם: 03.01, 20:30

hot dog... olso
ציטוט:
צפה בהודעה
ממש יפה עזר לי מאוד הבעיה היחידה היא שאתה משתמש במושגים שמתחילים לא יכולים להבין
מתחילים בתחרותי, לא במשחק |:

והלינקים שירן היה אמור לשים כשהוא העביר לפה. כנראה לקח מנת יתר של אוישיט.

נערך לאחרונה על ידי SilentGodot, 03.01 בשעה 20:33.

האווטר המגניב של Gypsy

מצליחן

#8   פורסם: 03.01, 21:12

רגע, סקאוטים אמורים לשמור על הבאקשוט? לא ישר לרוץ על המדיק ולהתאבד עליו?
אופסי ^^

המוּתג עדיין הורס לי את החיים!

האווטר המגניב של hot dog

משתמש רציני

#9   פורסם: 03.01, 21:56

toda raba ahi eizo haskaa nice one

אני אומר לפעמים שמגרד לי בביצים סיבה טובה לא להעפיל עובר

האווטר המגניב של Hunter!!

משתמש עצבני

#10   פורסם: 03.01, 21:59

n1

האווטר המגניב של Fadestep

נינג'ה בלגי

#11   פורסם: 03.01, 22:00

אחד המדריכים היותר מושקעים שראיתי
מקווה שיעזור

מנהל קלאבים TF

#12   פורסם: 03.01, 22:06

עודכן. הוספתי כמה דברים ששכחתי.

תודה לכולם על הפידבק החיובי (:

האווטר המגניב של emsi the seal

מצליחן

#13   פורסם: 03.01, 22:38

אחלה מדריך! עכשיו אני יודע איך לשחק תחרותי!~

האווטר המגניב של Asaf (^w^)

נינג'ה בלגי

#14   פורסם: 04.01, 07:45

אוישיט?!?
אחלה השקעה!

צוות TF

#15   פורסם: 04.01, 10:51

פששש איזו השקעה godot אהבתי
מדריך מעולה

פרסומת

האווטר המגניב של amitlot

משתמש רציני

#16   פורסם: 04.01, 13:01

יפה מאוד!!!
מושקע, בהחלט צריך לשים את זה בלינקייה זה יכול לעזור מאוד!!

...bary: 012 stam ki ba li lagim

אל תשתין במקלחת,כמו שאתה לא מתקלח בשירותים...

חירש שמע שאילם אמר שעיוור ראה צולע רץ אחרי קרח ומשך לו בקוקו

מוטו: אם העולם מפנה לך את הגב, תבעט לו בתחת!!

nick:Majestic.FunnyBunny

האווטר המגניב של Swaii

מצליחן

#17   פורסם: 04.01, 13:55

יא גודוט, תוריד את הרווחים איפה שצריך ותוסיף איפה שצריך.. תסתכל אתה תראה לבד.
בין המדריכים, השקעה עצומה!

Slashz0r: ata homo
Doj.SatlaN: i know
Slashz0r: omfg

Institute Raider

#18   פורסם: 04.01, 15:45

בחול אומרים בדרך כלל weak ולא low אז תוסיף <:
אחלה מדריך בתכלס

kuta: מילה שפראגה שחקן מטורף כל פעם שישחקנו הוא פימפם את אבא שלי

האווטר המגניב של sc0pe

נינג'ה בלגי

#19   פורסם: 04.01, 19:02

Feralhoof
ציטוט:
צפה בהודעה
בחול אומרים בדרך כלל weak ולא low אז תוסיף <:
אחלה מדריך בתכלס
kk lo kaze meshane

ulay atem lo mekirim oti,
ani ha awper #1 baaretz.
shel ha clan #1 baaretz.
veim be mikre nasanu le hul,
le taharoyot ESL ,
az anahnu #1 b hul.
naim meod,
sc0pe.

האווטר המגניב של slawod12

משתמש רגוע

#20   פורסם: 04.01, 20:15

מושקע מאוד, ישר כוח !

Zel A Pozel

האווטר המגניב של Aldor

משתמש עצבני

#21   פורסם: 04.01, 20:30

הצלחתי ללמוד את כל זה לבד למרות שעשיתי רק 4 גאדרים (אני כבר שבוע בעסק הזה ולא ממש כיף לי) והצלחתי גם הבין שיש קרבות של 8V8 אבל אני לא יודע מההרכב שם בדיוק.. אתה יכול להסביר גם על אלה?

ידוע גם כOMGWTFBBQ או DARDUEL

האווטר המגניב של Gypsy

מצליחן

#22   פורסם: 04.01, 20:46

Aldor
ציטוט:
צפה בהודעה
הצלחתי ללמוד את כל זה לבד למרות שעשיתי רק 4 גאדרים (אני כבר שבוע בעסק הזה ולא ממש כיף לי) והצלחתי גם הבין שיש קרבות של 8V8 אבל אני לא יודע מההרכב שם בדיוק.. אתה יכול להסביר גם על אלה?
יש סיכוי שהתכוונת ל 9 על 9? זה נקרא היילנדר, כל אחד משחק קלאס שונה.

המוּתג עדיין הורס לי את החיים!

האווטר המגניב של ThatSandwich

משתמש רגוע

#23   פורסם: 04.01, 21:29

קראתי הכל.
יפה המדריך קבל ח"ח.

פרסומת

האווטר המגניב של BadDad

משתמש ותיק

#24   פורסם: 05.01, 08:33

קראתי הכל. עזר לי.

האווטר המגניב של Aldor

משתמש עצבני

#25   פורסם: 05.01, 18:34

Gypsy
ציטוט:
צפה בהודעה
יש סיכוי שהתכוונת ל 9 על 9? זה נקרא היילנדר, כל אחד משחק קלאס שונה.
לא אחי, אני ראיתי 6V6 ו8V8 באיזה חדר במירק..

ידוע גם כOMGWTFBBQ או DARDUEL

האווטר המגניב של ScatterGun

משתמש רציני

#26   פורסם: 05.01, 19:39

הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו זה להשוות פיירו לאנג'ניר, פיירו זה קלאס משני כמו שספיי וסנייפר זה קלאס משני.

פיניקס.

האווטר המגניב של DrunK

משתמש עצבני

#27   פורסם: 06.01, 21:36

ScatterGun
ציטוט:
צפה בהודעה
הדבר היחיד שאני לא מסכים איתו זה להשוות פיירו לאנג'ניר, פיירו זה קלאס משני כמו שספיי וסנייפר זה קלאס משני.
מי היה מאמין שלירון יתלונן על ההתיחסות לפיירו! אני בהלם!

Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced

משתמש רגוע

#28   פורסם: 06.01, 22:39

מדריך סוס אחי

האווטר המגניב של ScatterGun

משתמש רציני

#29   פורסם: 06.01, 23:38

DrunK
ציטוט:
צפה בהודעה
מי היה מאמין שלירון יתלונן על ההתיחסות לפיירו! אני בהלם!
עושים לו אפליות כי הוא חייזר.
אבל הוא פאקינג מתוק. איך אפשר להביט בפרצוף שלו ולא לאהוב אותו? ביחד עם הקול החמוד שלו.

פיניקס.

האווטר המגניב של Asaf (^w^)

נינג'ה בלגי

#30   פורסם: 07.01, 07:30

Aldor
ציטוט:
צפה בהודעה
לא אחי, אני ראיתי 6V6 ו8V8 באיזה חדר במירק..
8V8 זה בדרך כלל בXBOX...

1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא