משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)
|
 |
|

עורך לשעבר

חבר בקהילת: -
|

|
|
|
|
| #31 פורסם:
10.03, 17:06
|
|
|
MisterFF |
ציטוט: |
 |
|
|
אני הפסקתי לקנות מVGP בגלל שהם כניראה מדפיסים את העטיפות (מישהו פעם טען שזה כך) ואז בפנים אין תמונה, אז החלטתי לקנות משחקים מEbay (וגם אז אני יכול למצוא מחירים זולים יותר) |
|
|
|
|
אה? ברור שהם לא מדפיסים עטיפות (אין שום הגיון בטיעון הזה), הם שולחים משחקים סגורים בשרינק כמו כל חנות אחרת, שמגיעים אליהם ישירות מהחברה המפיצה אותם. ככל הנראה הוצאות קנדיות לא כוללות תמונה פנימית, בניגוד להוצאות אמריקניות/אירופאיות - זה כל הסיפור.
|
|
|
|
|
|

עורך לשעבר

|

|
|
|
|
| #32 פורסם:
10.03, 17:16
|
|
|
TEHmaker |
 |
|
|
אני לא ממש מתכוון לקנות אותו גם ככה 
אבל אם זה שאלה של האם אני אקנה את FF13? ברור, אבל רק אחרי שהמחיר שלו ירד (לא אכפת לי כמה זמן זה יחכה), בגלל שבגדול אם אני רוצה משחק כמו FF13, יש לי STAR OCEAN. מה שרציתי בFF13 זה משחק FF אמיתי, אבל הם הורידו טונה דברים, ככה זה נראה, ואיכזבו הרבה מעריצים של FF כדי "להגניב" קהל חדש. ברור, ככה זה כסף. אבל אני בספק אם הקהל החדש היה נגד ערים, עולם פתוח יותר, קווסטים נוספים וכדו' (או בקיצור, עוד תוכן), כשמה שבאמת ימשוך להם את הקהל זה מערכת הקרב ~ ועל זה אף אחד לא מתלונן.
אבל הנקודה זה לא ציונים הנקודה היא שיש סיבה ללמה המשחק הזה באמת מקבל ציונים טובים מכול משחקי הFF האחרים, זה מראה, שהמשחק באמת מאכזב בכמה מקומות. פאזלים, דאנג'נס, ערים, עולם פתוח, הכול נזרק, מה שהתחילו לבנות עוד בFF1. ולא במטרה ללכת קדימה, ממש לא, זה בעצם כמו ללכת אחורה הרבה יותר. חבל אבל שלאף אחד אחר פה לא כול כך אכפת כנראה, בניגוד למעריצים רבים שראיתי בפורום PS הרישמי נגיד או בIGN שטוענים שככול שהם שומעים יותר הם דואגים יותר ויותר למה שמצפה להם, ולמרות שכולם אומרים שהוא טוב, זה ברור שהוא יכל להיות הרבה יותר טוב אם לא היו זורקים את כול הדברים האלו שעליהם נבנה FF. אבל SAVE POINTS, שמות מטומטמים, דיאלוגים גרועים (לא רק הVOICE OVERS, גם הדיאלוגים)ועלילה (לפי מה שזה נראה) ירודה הם משאירים, מי לעזזל מחליט את ההחלטות המטומטמות האלו שם, חשבתי שFF13 "יתקן" את כול הדברים שראיתי בSTAR OCEAN, וזה נראה בדיוק על אותה רמה (שהיא לא נמוכה אבל עדיין ) |
|
|
|
|
אני לא מסכים איתך שההורדה של האלמנטים הנ"ל במשחק הם צעד לאחור. הם נסיון (די נועז, יש לציין) לשנות דברים במשחק ולקחת אותו לכיוון קצת שונה. נסיון כזה יכול לעבוד ממש טוב או ממש רע - תלוי בתוכן של המשחק עצמו, ואיך הוא מתקשר לשינויים אלה.
ניקח לדוגמה את Mass Effect 2. גם ממנו הורדו לא מעט אלמנטים שאפיינו את כל המשחקים של ביוור עד אז. אין בו מערכת ניהול מלאי (אין בו אפילו מלאי) ומערכת שדרוג הדמויות מאוד מאוד פשוטה. האם זה משנה למישהו? ממש לא. להיפך. ההרגשה היא שהאלמנטים האלה נזרקו כי הם לא באמת היו חשובים, ועכשיו אפשר להתרכז המשחק עצמו מבלי להתחיל לבלות שעות בתפריטים של חפצים, או להתלבט שעות אם להשקיע חצי נקודה בעוד hp או בשיפור של 0.83 אחוזים בזריקת כדור אש.
האם ב-Final Fantasy השינויים האלה עבדו? לא יודע, עדיין לא קבלתי אותו (עם קצת מזל הוא יחכה לי בתיבת הדואר כשאחזור מהאוניברסיטה). אבל אני לא חושב שההורדה של הערים וכו' היא *בהכרח* דבר רע. למען האמת, כשאני משחק כיום במשחקי FF ישנים הערים מרגישות לי קצת תקועות ומעצבנות. כששיחקתי בהם סמוך ליציאתם, לעומת זאת, הערים היו הדבר האהוב עליי במשחק כולו. אולי אני השתנתי, אולי האלמנטים הנ"ל הזדקנו.
כך או כך - סייב פוינטס או לא, ערים או לא - אני נותן ל-FF XIII את אותו סיכוי שנתתי לכל המשחקים הקודמים. בינתיים אף אחד מהם לא ממש אכזב אותי.
|
|
|
|
|
|

משתמש רציני

|

|
|
|
|
| #33 פורסם:
10.03, 20:04
|
|
|
IGN מפרסמת ש5 מיליון יחידות נשלחו לעולם ואני מדגיש נשלחו לא נמכרו.זה פתיחה מצויינת למשחק.ביפן המשחק כבר מכר 2מיליון יחידות בתור PS3 אקסלוסיב.הם גם אומרים שכל סדרת FF עד היום מכרה 96 מיליון עותקים בכל העולם
|
|
|
|
|
|

מנהל פורום PS3

|

|
|
|
|
| #34 פורסם:
11.03, 12:54
|
|
|
roee7777 |
 |
|
|
איך המגזין של פלייסטיישן לא ייתן למשחק ציון 100 ,הוא בבעלות של סוני .
לא יודע מה איתכם ,אבל אני לא מאמין גדול בציונים של ביקורות. מה שמשפיע על ההחלטה שלי לקנות זה ביקורות של אנשים ששיחקו במשחק ואין להם אינטרס כלשהו. |
|
|
|
|
אין קשר בין המגאזין הרישמי לסוני, הוא בבעלות של Future.
בנוגע למשחק, רק עבור המערכת קרב לבדה שווה לרכוש את המשחק. אנשים מדווחים באינטרנט שהיא פשוט כיפית בטירוף.
דרך אגב, לגבי מה שנכתב למעלה, אני לא מומחה גדול לFF והאחרון ששיחקתי היה בכלל X-2, אבל יחסית ל-X המשחק נראה זהה הן בפיתוח הדמות עם טוויצ'ים ומערכת הקרב הפכה להיות הרבה יותר טקטית ופחות בחירת סוג התקפה, גם שדרוג החפצים נראה זהה וליניאריות תמיד הייתה שם בסדרה (כולל המסדרונות הארוכים). אז אני לא יודע מה בדיוק חסר שם לעומת משחקים אחרים בסדרה.
נערך לאחרונה על ידי Death_119, 11.03 בשעה 12:57.
|
|
|
|
|
|

עורך לשעבר

|

|
|
|
|
| #35 פורסם:
11.03, 14:22
|
|
|
Death_119 |
 |
|
|
אין קשר בין המגאזין הרישמי לסוני, הוא בבעלות של Future.
בנוגע למשחק, רק עבור המערכת קרב לבדה שווה לרכוש את המשחק. אנשים מדווחים באינטרנט שהיא פשוט כיפית בטירוף.
דרך אגב, לגבי מה שנכתב למעלה, אני לא מומחה גדול לFF והאחרון ששיחקתי היה בכלל X-2, אבל יחסית ל-X המשחק נראה זהה הן בפיתוח הדמות עם טוויצ'ים ומערכת הקרב הפכה להיות הרבה יותר טקטית ופחות בחירת סוג התקפה, גם שדרוג החפצים נראה זהה וליניאריות תמיד הייתה שם בסדרה (כולל המסדרונות הארוכים). אז אני לא יודע מה בדיוק חסר שם לעומת משחקים אחרים בסדרה. |
|
|
|
|
העניין ב-FF הוא שכל משחק הם מנסים משהו אחר. אני מת על מערכת הקרב של VIII למשל, שמבוססת על "שאיבת" כוחות מיוחדים ממפלצות. כל למשל, אם תרצה להשתמש בקסם כמו Cure תצטרך למצוא קודם מפלצת שמסוגלת בעצמה להטיל את הקסם הזה, לשאוב ממנה מספר הטלות מסויים (למשל, 4 קיורים) אותם תוכל להטיל בהמשך - בלי שום שימוש ב-MP (שכלל לא היו נוכחים במשחק).
FF XIII ככל הנראה עשה שינוי דראסטי יותר, ולא רק במערכת הקרב ופיתוח הדמויות אלא במבנה המשחק כולו, אבל עדיין, מדובר במשהו שסקוור אניקס עושה כבר שנים עם הסדרה (כך גם XII היה שונה לחלוטין מהמשחקים שקדמו לו). אני לא חושב שהעובדה שקיים שינוי הוא מה שיפיל או ישבור את המשחק - אלא איך השינוי הזה משרת את העלילה, שתמיד הייתה החלק החשוב במשחקים האלה.
|
|
|
|
|
|

מנהל פורום PS3

|

|
|
|
|
| #36 פורסם:
11.03, 17:39
|
|
|
ארז רונן |
 |
|
|
העניין ב-FF הוא שכל משחק הם מנסים משהו אחר. אני מת על מערכת הקרב של VIII למשל, שמבוססת על "שאיבת" כוחות מיוחדים ממפלצות. כל למשל, אם תרצה להשתמש בקסם כמו Cure תצטרך למצוא קודם מפלצת שמסוגלת בעצמה להטיל את הקסם הזה, לשאוב ממנה מספר הטלות מסויים (למשל, 4 קיורים) אותם תוכל להטיל בהמשך - בלי שום שימוש ב-MP (שכלל לא היו נוכחים במשחק).
FF XIII ככל הנראה עשה שינוי דראסטי יותר, ולא רק במערכת הקרב ופיתוח הדמויות אלא במבנה המשחק כולו, אבל עדיין, מדובר במשהו שסקוור אניקס עושה כבר שנים עם הסדרה (כך גם XII היה שונה לחלוטין מהמשחקים שקדמו לו). אני לא חושב שהעובדה שקיים שינוי הוא מה שיפיל או ישבור את המשחק - אלא איך השינוי הזה משרת את העלילה, שתמיד הייתה החלק החשוב במשחקים האלה. |
|
|
|
|
אני עדיין לא מצליח לראות את ההבדל הגדול מ-X, לפחות לא בביקורות שראיתי. הן ציינו שההבדל הכי גדול היה במערכת הקרב שפשוט שמה יותר דגש על טקטיקה (לא ברור לי איך ובמה שונה מהמשחקים הקודמים) ופחות על בחירת סוגי ההתקפות.
ומערכת פיתוח הדמות נראית זהה לחלוטין, אורבים שבעזרתן בוחרים את הפיתוח של הדמות, זה היה גם ב-X ואני סמוך ובטוח גם בעוד משחקים בסדרה. גם שדרוג הנשקים נראה זהה וגם הAeons סביר להניח ישודרגו באותה צורה כמו תמיד.
לגבי העלילה, היא נראית בדיוק כמו כל משחק אחר בסדרה, גרנדיוזית, אפית, בעלת רגעי הCGI הטובים ביותר שיש ושנוצרו נכון לכרגע ועם דיאלוגים מגוכחים. אין חדש ולא יהיה חדש זה פשוט JRPG קלאסי.
קנייה בטוחה בכל מקרה מצידי איי שם במאי יחד עם GOW3 וHeavy Rain.
|
|
|
|
|
|

משתמש ותיק

|

|
|
|
|
| #37 פורסם:
12.03, 16:21
|
|
|
יש רק דבר אחד שמאוד מרגיז אותי בגרסא המערבית שלא ניתן לשנות את הVoice ליפנית, וזה כולל השירים ששרה איזו זמרת פופ אמריקאית שהוציאה לגמריי את המשחק מהסגנון שהכרתי, אם תהיה אפשרות לשנות את הקולות והמוזיקה אז מבחינתי זה 10 עוד לפני ששיחקתי במשחק.
אם תהיה אפשרות שבסוף המשחק אתה פותח אפשרות לקולות יפנים כמו שהיו במשחקים שונים כמו Street Fighter אז גם זה יהיה בסדר במידה כלשהי, זה פשוט יוציא את האווירה של JRPG בלי יפנית.
|
|
|
|
|
|
|
|
משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames
|