נושא: Bioshock Infinite הדיון הרשמי
1  2  3  10
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של swym

מודל לחיקוי

חבר בקהילת: -

#271   פורסם: 21.02.2013, 00:46

ראיתי את הטריילר, ואכן הוא הרגיש מספיילר. לא יודע כמה זו רק תחושה פנימית שלי לגבי מה שהולך להיות על אליזבת, אבל אני מצטרף להמלצה לאנשים להמנע ממנו

מחפשים אותנו? הקהילה עברה לכאן: www.voxelim.com
----
Digital Trident Blog - גיימינג וכל מה שמסביב.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Shapira500

משתמש ותיק

#272   פורסם: 30.03.2013, 02:22

טוב סיימתי את המשחק, פאקינג שיט.לא זכור לי מתי בפעם האחרונה שיחקתי בחבילה כל כך מושלמת ומלוטשת מכל הבחינות. גיימפליי, גרפיקה, עלילה, סאונדטראק פשוט הכל. חוץ מזה שהמשחק מעט קל מידי אני באמת לא מוצא משו רע להגיד עליו. הכל בו פשוט כל כך טוב. אין היום משחקי FPS שמדגדגים את ביושוק אינפינט בשוק בכלל, וקשה לי להגיד מתי שיחקתי אחד שכן.המשחקים היחידים שאולי נותנים לו תחרות הם HL2 וביושוק הראשון.

ספוילרים כבדים מפה, יש לי כמה דברים שלא היו ברורים לי ואודה למי שיוכל להבהיר לי אותם:
1)קומסטוק ובוקר הם אותו אדם הרי אז אם בוקר הורג את קומסטוק הוא אמור למות גם לא? זה למה הוא דימם מהאף למעשה?
2)קומסטוק של יקום X בעצם שכר את בוקר של יקום Y כדי שיציל את אליזבט מעצמו?לא כל כך הגיוני.
3)אם יש שני יקומים מקבילים שמתחילים מההחלטה של בוקר לעבור הטבלה או לא. לא אמורות להיות גם לבוקר וגם לקומסטוק בנות?אנה של בוקר ואליזבט של קומסטוק? למה קומסטוק בעצם לוקח לבוקר את הבת שלו? ואם הוא כבר לקח אותה, למה הוא שוכר את בוקר של היקום המקביל כדי להחזיר אותה?
4)ראפצ'ר היא גם יקום מקביל למעשה? בעולם שבו קיימת ראפצ'ר לא קיימת קולומביה?
לקראת הסוף ממש התבלבלתי, הם מטיילים באינסוף( ) יקומים מקבילים עם כל כך הרבה סטוריליינים שונים והמשחק סותר את עצמו כל כך הרבה בגלל זה שממש התערבב לי הכל.
5)איך בוקר הגיע לעתיד ופגש את אליזבת' המבוגרת? אפשר לנוע רק בין יקום מקבילים ולא בין זמנים לא?

במידה והתשובה לשאלה הרביעית שלי היא כן צצה לי תיאוריה מעניינית שאני בטוח שעוד אנשים חשבו עליה פה. בוקר=קומסטוק=אנדרו ריאן=ג'ק.בנוסף על כך, כל יקום המשחק של ביושוק אחד ושתיים הוא יקום מקביל לזה של אינפיניט. בכל המשחק אין ולו איזכור אחד לראפצ'ר או לאנדרו ריאן. היינו מצפים שתהיה ביניהם יריבות כלשהיא אחרי הכל, כל אחד מהם הקים עיר ששואפת להיות אוטופית(דיסטופית בפועל) ששואפת להיות גן עדן עלי אדמות, אחד בשמים ואחד מתחת למים. כל אחד רואה עצמו כדמות משיחית וזה רק טבעי שיתחרו זה בזה. היית מצפה שיהיה איזכור כלשהוא לריאן או ראפצ'ור. ההקבלות כאן לא נגמרות, חוץ מהמובן מאליו שsalt זה eve, ויגורס הם פלסמידיס וכו' יש גם את ההקבלה בין אטלס\פונטיין לדייזי פיצרוי. שמאתגרים את קומסטוק וריאן על השליטה בעיר בהתאמה. ברור שאליזבת' והסונג בירד הם ליטל סיסטר וביג דאדי. עם זאת, אי אפשר להתעלם מזה שאינפיניט מתרחש ב1912 והראשון ב1960.אולי אפשר לפרש את זה בכך שבוקר\ג'ק החליטו בכל אחד מהיקומים להקים את קולומביה וראפצ'ר בזמן אחר בגלל אירועים שונים בכל יקום.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#273   פורסם: 30.03.2013, 03:00

Shapira500
ציטוט:
צפה בהודעה
טוב סיימתי את המשחק, פאקינג שיט.לא זכור לי מתי בפעם האחרונה שיחקתי בחבילה כל כך מושלמת ומלוטשת מכל הבחינות. גיימפליי, גרפיקה, עלילה, סאונדטראק פשוט הכל. חוץ מזה שהמשחק מעט קל מידי אני באמת לא מוצא משו רע להגיד עליו. הכל בו פשוט כל כך טוב. אין היום משחקי FPS שמדגדגים את ביושוק אינפינט בשוק בכלל, וקשה לי להגיד מתי שיחקתי אחד שכן.המשחקים היחידים שאולי נותנים לו תחרות הם HL2 וביושוק הראשון.

ספוילרים כבדים מפה, יש לי כמה דברים שלא היו ברורים לי ואודה למי שיוכל להבהיר לי אותם:
1)קומסטוק ובוקר הם אותו אדם הרי אז אם בוקר הורג את קומסטוק הוא אמור למות גם לא? זה למה הוא דימם מהאף למעשה?
2)קומסטוק של יקום X בעצם שכר את בוקר של יקום Y כדי שיציל את אליזבט מעצמו?לא כל כך הגיוני.
3)אם יש שני יקומים מקבילים שמתחילים מההחלטה של בוקר לעבור הטבלה או לא. לא אמורות להיות גם לבוקר וגם לקומסטוק בנות?אנה של בוקר ואליזבט של קומסטוק? למה קומסטוק בעצם לוקח לבוקר את הבת שלו? ואם הוא כבר לקח אותה, למה הוא שוכר את בוקר של היקום המקביל כדי להחזיר אותה?
4)ראפצ'ר היא גם יקום מקביל למעשה? בעולם שבו קיימת ראפצ'ר לא קיימת קולומביה?
לקראת הסוף ממש התבלבלתי, הם מטיילים באינסוף( ) יקומים מקבילים עם כל כך הרבה סטוריליינים שונים והמשחק סותר את עצמו כל כך הרבה בגלל זה שממש התערבב לי הכל.
5)איך בוקר הגיע לעתיד ופגש את אליזבת' המבוגרת? אפשר לנוע רק בין יקום מקבילים ולא בין זמנים לא?

במידה והתשובה לשאלה הרביעית שלי היא כן צצה לי תיאוריה מעניינית שאני בטוח שעוד אנשים חשבו עליה פה. בוקר=קומסטוק=אנדרו ריאן=ג'ק.בנוסף על כך, כל יקום המשחק של ביושוק אחד ושתיים הוא יקום מקביל לזה של אינפיניט. בכל המשחק אין ולו איזכור אחד לראפצ'ר או לאנדרו ריאן. היינו מצפים שתהיה ביניהם יריבות כלשהיא אחרי הכל, כל אחד מהם הקים עיר ששואפת להיות אוטופית(דיסטופית בפועל) ששואפת להיות גן עדן עלי אדמות, אחד בשמים ואחד מתחת למים. כל אחד רואה עצמו כדמות משיחית וזה רק טבעי שיתחרו זה בזה. היית מצפה שיהיה איזכור כלשהוא לריאן או ראפצ'ור. ההקבלות כאן לא נגמרות, חוץ מהמובן מאליו שsalt זה eve, ויגורס הם פלסמידיס וכו' יש גם את ההקבלה בין אטלס\פונטיין לדייזי פיצרוי. שמאתגרים את קומסטוק וריאן על השליטה בעיר בהתאמה. ברור שאליזבת' והסונג בירד הם ליטל סיסטר וביג דאדי. עם זאת, אי אפשר להתעלם מזה שאינפיניט מתרחש ב1912 והראשון ב1960.אולי אפשר לפרש את זה בכך שבוקר\ג'ק החליטו בכל אחד מהיקומים להקים את קולומביה וראפצ'ר בזמן אחר בגלל אירועים שונים בכל יקום.
אני אענה לפי מה שאני הבנתי מהסיפור. קח הכל בעירבון מוגבל.

1. הוא לא אמור למות גם, כי הוא מיקום מקביל. יש מצב שהדימום מהאף קשור למוות שלך ביקומים מקבילים, אבל אני לא בטוח בזה עדיין.

2. לא, הלטוסים "שכרו" את בוקר כדי שיעצור את קומסטוק.

3. קומסטוק לוקח את אנה מבוקר כי הוא עקר. לאחר מכן הוא קורא לאנה אליזבת, נועל אותה במגדל ושולט על היכולות שלה עם ה-siphon כדי להתכונן ליום הדין שיבוא לאחר מותו (המלחמה עם אמריקה). הסיבה שקומסטוק עקר היא בגלל החשיפה הממושכת ל-tears, זה מוסבר ע"י רוזלינד לטוס באחת ההקלטות.

4. כן, היא מובאת כדוגמה במשחק ליקום מקביל. לא ברור אם קולומביה גם קיימת ביקום הזה.

5. בטח שאפשר לנוע בין זמנים, זה קורה כל הזמן במשחק...

לגבי ההשערה שלך - אני לא רואה שום ביסוס לזה שאנדרו ראיין הוא בוקר או קומסטוק. מה שכן, יש מצב שבוקר/קומסטוק הם אבא/סבא של ראיין, בגלל שבוקר הצליח להפעיל את הבתוספירה כשהוא היה בראפצ'ר. לפי הסיפור של ביושוק, רק DNA מקרבת המשפחה של ראיין יכול להפעיל את הבתוספירה. אבל יכול להיות שהיקום המקביל הזה הוא קצת שונה מהיקום שמוצג בביושוק 1/2, כך שהמגבלה הזאת אולי לא רלוונטית שם. אי אפשר לדעת.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של vorse3

נינג'ה בלגי

#274   פורסם: 30.03.2013, 12:46

ציטוט:
1)קומסטוק ובוקר הם אותו אדם הרי אז אם בוקר הורג את קומסטוק הוא אמור למות גם לא? זה למה הוא דימם מהאף למעשה
לפי מה שהבנתי כל בוקר שחליט לעבור את ההטבלה הפך לקומסטק וכל מי שהתחרט בסוף נשאר בוקר. לכן על מנת להרוג כל קומסטוק בכל מימד מקביל כל שהוא הם הורגים את המקור של הקומסטקים, וזה הבוקר שעבר את ההטבלה.
ציטוט:
כמו שאינטר אמר אלו היו הלוטוסים שהביאו את בוקר לקומסטוק על מנת שינסה לעצור אותו אחרי שהם התחרטו על מה שהם יצרו. לא יודע כמה מכם שמו לב, אבל בתחילת המשחק שהם מבקשים מבוקר להטיל את המטבע, יש על הלוח 122 ניסיונות(כל הניסיות האלה היו עץ ותמיד יצא פאלי, תמיד יוצא כדור מספר 77, קבועים ומשתנים....) כלומר זה הבוקר ה123 שהם מביאים על מנת לנסות ולקחת את אליזבת'.

אני חושב שאליזבת' הביאה את שלושתם לראפטור בגדול על מנת להרוג את סונגבירד שכבר בתחילת המשחק למדנו שהוא נהרס במים. מה שכן, באחד הקלטות פינק מספר הרעיון לסונג בירד הגיע באחד הטירס שהוא היה בו, שילוב של אדם וציפור. הם "גנבו" טכנולגיות מזמנים וכנראה שהוויגורס הם לקחו מיקום מסויים של של ראפטור.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#275   פורסם: 30.03.2013, 13:33

הבנתי בגדול.
רק שאלה אחרונה-אז למה בוקר בעצם לא זוכר שום דבר וחושב שאנה היא אשתו או משו כזה? התאומים מחקו לו את הזיכרון?שאתם אומרים שהם הביאו את בוקר כבר 122 פעמים לא מדברים על בוקר של היקום הספיציפי הזה אלא על בוקר של 122 יקומים אחרים נכון?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של vorse3

נינג'ה בלגי

#276   פורסם: 30.03.2013, 14:01

ממש בתחילת המשחק מופיע ציטוט מאחד הלוטוסים:"The mind of the subject will desperately struggle to create memories where none exist..." כנראה שהם מביאים את בוקר בצורה הזאת נדפק לו הזיכרון(אם הוא בכלל היה קיים) ועכשיו הוא סוג של 'ממציא זיכרונות' כי אין לו בכלל כאלה. bring us the girl and wipe away the debt. בוקר במקור מחק את החובות שלו על ידי כך שמכר את אנה מלכתחילה ללוטוסים, עכשיו הוא שוב פעם צריך להביא להם ילדה(אליזבת') במקרה הזה כדי למחוק חוב כביכול.

יכול להיות שהם מביאים בוקר מיקום מקביל ויכול להיות שהם מביאים את אותו הבוקר על ידי חזרה בזמן. זה לא כל כך משנה בתכלס. בוקר הוא הקבוע, מה יקרה לאחר מכן זה המשתנה(אחד הבוקרים לדוגמא סגר עם הVOX עסקה שהוא יעזור להם במרד ובתמורה יקבל את הילדה אך מת כתוצאה מהמרד)...

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#277   פורסם: 30.03.2013, 14:37

טוב אני חושב שסגרתי את רוב הקצוות, תודה חברה.זה משחק מיינדפאק רציני.
InterAl
ציטוט:
צפה בהודעה
אני אענה לפי מה שאני הבנתי מהסיפור. קח הכל בעירבון מוגבל.

לגבי ההשערה שלך - אני לא רואה שום ביסוס לזה שאנדרו ראיין הוא בוקר או קומסטוק. מה שכן, יש מצב שבוקר/קומסטוק הם אבא/סבא של ראיין, בגלל שבוקר הצליח להפעיל את הבתוספירה כשהוא היה בראפצ'ר. לפי הסיפור של ביושוק, רק DNA מקרבת המשפחה של ראיין יכול להפעיל את הבתוספירה. אבל יכול להיות שהיקום המקביל הזה הוא קצת שונה מהיקום שמוצג בביושוק 1/2, כך שהמגבלה הזאת אולי לא רלוונטית שם. אי אפשר לדעת.
יש פה פרטים קטנים שסותרים את מה שאני חושב כמו אי חפיפה של זמנים בין ביושוק 1 לאינפינט וזה שאנדרו ריאן בכלל נולד ברוסיה והיגר לאמריקה בעוד שקומסטוק נולד באמריקה. עם זאת, בהתחשב בכל הנדידה בין זמנים, יקומים ואינסוף אפשרויות, אני לא רואה סיבה למה זה לא הגיוני.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של vorse3

נינג'ה בלגי

#278   פורסם: 30.03.2013, 14:54

אני חושב שראפטור היה יותר משהו סימבולי מאשר שקשור לסיפור ולקולמביה באופן ישיר. תמיד יש בן אדם, תמיד יש מגדלאור, תמיד יש עיר. במימד אחד העיר הזאת היא ראפטור, במימד אחר העיר הזאת היא קולומביה. במימד אחד הבן אדם הזה הוא קומסטוק/בוקר, במימד אחר זה אנדרו ראיין. שוב- קבועים ומשתנים, אלמנט מאוד מרכזי במשחק ולא סתם זה מוזכר כל כך הרבה פעמיים במקומות שונים, וגם בעיצוב המשחק. לדוגמא יש הרבה פעמיים שאתה יכול לבחור ללכת מצד ימין או מצד שמאל, אך בסופו של דבר תמיד תגיע לאותו המקום. מעניין אותי לדעת אם בקטע שבו אתה נדקר ביד אם שתי הבחירות שאתה יכול לקחת מובילות לאותה התוצאה. בתחילת המשחק לא משנה על מי אתה בוחר לזרוק את הכדור בכל מקרה תתפס ויעלו עליך. זה מתחבר מצויין לאלמנט הנ"ל אך מעניין אם לוין ניסה להעביר סוג של ביקורת על התעשייה בנושא של בחירות אופטיות שמובילות לאותה התוצאה במשחקים רבים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#279   פורסם: 30.03.2013, 15:30

Shapira500
ציטוט:
צפה בהודעה
טוב אני חושב שסגרתי את רוב הקצוות, תודה חברה.זה משחק מיינדפאק רציני.

יש פה פרטים קטנים שסותרים את מה שאני חושב כמו אי חפיפה של זמנים בין ביושוק 1 לאינפינט וזה שאנדרו ריאן בכלל נולד ברוסיה והיגר לאמריקה בעוד שקומסטוק נולד באמריקה. עם זאת, בהתחשב בכל הנדידה בין זמנים, יקומים ואינסוף אפשרויות, אני לא רואה סיבה למה זה לא הגיוני.

כמעט הכל יכול להיות אפשרי בסיפורים עם יקומים מקבילים כי יש אינסוף אפשרויות. חוק המספרים הגדולים וכל זה. השאלה היא אם להשערה שלך יש ביסוס במשחק. אני לא נתקלתי בביסוס לזה.

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#280   פורסם: 30.03.2013, 16:51

vorse3
ציטוט:
צפה בהודעה
אני חושב שראפטור היה יותר משהו סימבולי מאשר שקשור לסיפור ולקולמביה באופן ישיר. תמיד יש בן אדם, תמיד יש מגדלאור, תמיד יש עיר. במימד אחד העיר הזאת היא ראפטור, במימד אחר העיר הזאת היא קולומביה. במימד אחד הבן אדם הזה הוא קומסטוק/בוקר, במימד אחר זה אנדרו ראיין. שוב- קבועים ומשתנים, אלמנט מאוד מרכזי במשחק ולא סתם זה מוזכר כל כך הרבה פעמיים במקומות שונים, וגם בעיצוב המשחק. לדוגמא יש הרבה פעמיים שאתה יכול לבחור ללכת מצד ימין או מצד שמאל, אך בסופו של דבר תמיד תגיע לאותו המקום. מעניין אותי לדעת אם בקטע שבו אתה נדקר ביד אם שתי הבחירות שאתה יכול לקחת מובילות לאותה התוצאה. בתחילת המשחק לא משנה על מי אתה בוחר לזרוק את הכדור בכל מקרה תתפס ויעלו עליך. זה מתחבר מצויין לאלמנט הנ"ל אך מעניין אם לוין ניסה להעביר סוג של ביקורת על התעשייה בנושא של בחירות אופטיות שמובילות לאותה התוצאה במשחקים רבים.
אני מתאר לעצמי שבקטע בתחנת הרכבת אתה נדקר ככה או ככה, בכל זאת המשחק חייב להמשיך. נדע בפעם השנייה שנשחק בו. האמת שכל הניואנסים הקטנים האלה הם באמת גאונות לשמה.הקן לוין הזה לא פחות מגאון. אולי באמת יש כאן איזשהיא ביקורת על התעשייה, לא חשבתי על זה. יש את הקטע בחוף שרוברט ורוזלינה מתחזים למוכרים ומציעים לאליזבט סיכה עם תחריט של כלוב או ציפור. תהיתי אם בגלל שזה כל כך סימבולי יש לזה איזשהיא השפעה על העלילה, בחרתי את זאת עם הכלוב. מעניין אם קורה משהוא אחר למי שבוחר את הציפור.
ציטוט:
כמעט הכל יכול להיות אפשרי בסיפורים עם יקומים מקבילים כי יש אינסוף אפשרויות. חוק המספרים הגדולים וכל זה. השאלה היא אם להשערה שלך יש ביסוס במשחק. אני לא נתקלתי בביסוס לזה.
אין ביסוס מוצק כמו קטע אודיו שבו מזכירים את אנדרו ריאן או את ראפצ'ר. אני אומר שדווקא העובדה שאין שום אזכור לראפצ'ר או לריאן היא זו שמעידה על כך שראפצ'ר היא קולומביה ביקום מקביל וריאן הוא קומסטוק. כמו שכתבתי, מטבע הדברים היית מצפה שקומסטוק וריאן היו מטפחים איזשהיא יריבות ביניהם אם הם היו באותו יקום. עם זאת, אתה עדיין צודק כי זה עדיין לא אומר במאה אחוז שהם אותו אדם זה נכון אלא פשוט שני אנשים ביקום מקביל עם רעיונות דומים. האמת שככל שאני חושב על זה ככה אני יותר מתלבט מה הקשר של בוקר וקומסטוק לריאן וג'ק. חייב להיות איזשהוא קשר, אני פשוט כבר לא בטוח מה הוא.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bling

מודל לחיקוי

#281   פורסם: 30.03.2013, 16:52

שיחקתי בשעה הראשונה בגרסת הפס3 ואין לי הרבה מה לאמר חוץ מזה שהמשחק הזה מושקע ברמות מטורפות,כ"כ הרבה פרטים ותוכן בשעה הזו,אם לשפוט ע"פ זה אז ברור לי על מה בוזבזו סכומי העתק שהשמועות מדברות עליהן,אני לא חושב שביושוק המקורי אפילו מדגדג את זה מבחינת ההשקעה.

גם לא מבין את התלונות על הגראפיקה,אולי זה בגלל שאני לא רגיל ל PC אבל בשביל שחקן קונסולות זה אחד המשחקים היותר יפים לעין שראיתי,אולי זה בגלל האומנות יותר מהטק אבל הייתי עם פה שמוט,פשוט משחק יפהיפה ובהשוואה לביושוק 2 ששיחקתי לא מזמן מדובר פה בקפיצה של כמעט דור ואני לא מגזים.

אחרי שסיימתי את TR האחרון ושיחקתי בביושוק החדש אני באמת נדהם עד כמה רחוק הקונסולות המיושנות הללו הגיעו,ממש לא ציפיתי לראות תצוגות כאלו על מסך הטלוויזיה שלי בזמנו כשקניתי את הפס3 ב 2007.
זה רק מעורר בי תקוות לקראת מה שנראה על הדור הבא,אולי אפשר לפנטז על הדמו האחרון של נווידיה

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Blue&Black

משתמש משקיען

#282   פורסם: 30.03.2013, 18:18

bling
ציטוט:
צפה בהודעה
שיחקתי בשעה הראשונה בגרסת הפס3 ואין לי הרבה מה לאמר חוץ מזה שהמשחק הזה מושקע ברמות מטורפות,כ"כ הרבה פרטים ותוכן בשעה הזו,אם לשפוט ע"פ זה אז ברור לי על מה בוזבזו סכומי העתק שהשמועות מדברות עליהן,אני לא חושב שביושוק המקורי אפילו מדגדג את זה מבחינת ההשקעה.

גם לא מבין את התלונות על הגראפיקה,אולי זה בגלל שאני לא רגיל ל PC אבל בשביל שחקן קונסולות זה אחד המשחקים היותר יפים לעין שראיתי,אולי זה בגלל האומנות יותר מהטק אבל הייתי עם פה שמוט,פשוט משחק יפהיפה ובהשוואה לביושוק 2 ששיחקתי לא מזמן מדובר פה בקפיצה של כמעט דור ואני לא מגזים.

אחרי שסיימתי את TR האחרון ושיחקתי בביושוק החדש אני באמת נדהם עד כמה רחוק הקונסולות המיושנות הללו הגיעו,ממש לא ציפיתי לראות תצוגות כאלו על מסך הטלוויזיה שלי בזמנו כשקניתי את הפס3 ב 2007.
זה רק מעורר בי תקוות לקראת מה שנראה על הדור הבא,אולי אפשר לפנטז על הדמו האחרון של נווידיה
אני גם משחק בו על הפס3 והגרפיקה מדהימה, אבל כמו שאמרת יותר בגלל הכיוון האומנותי שלה יותר מהבחינה הטכנית, הכל נראה חלק כל כך וכל פרט הושקע ברמות בכל חלק במשחק, אני בינתיים נהנה מכל רגע.
הייתי מת להמשיך בו אבל אחותי פתאום חטפה התקף נוסטלגיה על הפלייסטישן ומשחקת בקראש 2

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Death_119

משתמש משקיען

#283   פורסם: 30.03.2013, 19:42

ספויילר: לא לקרוא למי שלא סיים, לדלג על הפוסט למרות שזה מולבן.

טוב סיימתי את המשחק ואני מנחש שתביעה משפטית הולכת להגיע כי מדובר בעלילה שנגנבה אחד לאחד מהסדרה Fringe, אלוהים ישמור איזה copy cat.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#284   פורסם: 30.03.2013, 20:23

ממש אחד לאחד. כולל הפנאטיות הדתית, הרקע ההיסטורי, המגדלור, העיר בשמיים, הילדה במגדל, הרובוט-ציפור ששומר עליה והמהפיכה האדומה... אה, שנייה, בעצם אין את כל אלה בסדרה שציינת. אז איך זה בדיוק אחד לאחד?

שמעתי תלונות שהוא העתקה בוטה מכרונו טריגר, ואמנם יש ביניהם איזשהו דמיון, אבל גם זה די מופרך.

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#285   פורסם: 30.03.2013, 20:55

InterAl
ציטוט:
צפה בהודעה
ממש אחד לאחד. כולל הפנאטיות הדתית, הרקע ההיסטורי, המגדלור, העיר בשמיים, הילדה במגדל, הרובוט-ציפור ששומר עליה והמהפיכה האדומה... אה, שנייה, בעצם אין את כל אלה בסדרה שציינת. אז איך זה בדיוק אחד לאחד?

שמעתי תלונות שהוא העתקה בוטה מכרונו טריגר, ואמנם יש ביניהם איזשהו דמיון, אבל גם זה די מופרך.

1) בשניהם יש ילד הנחטף ממימד אחר למשנהו.
2) בשניהם אותה דמות חוטפת את ילדה שלה בעקבות מאורע טראומטי. בפרינג' הילד נחטף בשל מותו שלו על ידי האב שאיבד את ילדו.
3) בשניהם הדמות המרכזית הופכת לכדי שתי קיצון בעקבות אירוע מכונן בחייו (בביושוק זה קומסטוק לעומת בוקר בעקבות הקרב מול האינדיאנים בפרינג' אירוע חטיפת הילד גורם למדען אחד להפוך לכדי שר ההגנה האמריקאי ודמות צמאת דם לעומת סבא חביב מצידו של המדען החוטף).
4) בשניהם זה שילדו נחטף יוצא למסע נקמה במטרה להשיבו.
5) בשניהם יש ילדה המסוגלת לראות את כל המציאויות המקבילות, לפתוח קרע ביניהן, לראות עתיד אפשרי ולקפץ לעולמות מקבילים על פי רצונה.
6) בפרינג' העולם המקביל היא העיר ניו יורק הרגילה אל מול העיר ניו יורק המעוטרת בבלוני צפלין.
7) גם בפרינג' מתעוררת מהפכה בעונה החמישית של העם כנגד משטר מדכא ועריץ. אבל ללא קשר לעלילה של חטיפת הילד.
8) גם בפרינג' הדמות הראשית מאבדת את זיכרונה.
9) בשניהם הילד לא יודע דבר לגבי מוצאו והעובדה שמי שמגדל אותו כל חייו אינו אביו.
10) בשניהם חטיפת הילד מובילה למותה של האם, בפרינג' היא התאבדה בשל גודל הסוד שהסתירה לעומת הרצחה בשל הרצון לחשוף את האמת במשחק.

לא דומה? אוקיי.

ועיר מעופפת היא setting, לא עלילה. והציפור מופיעה בערך לחמש דקות מסך כל המשחק. היא ממש לא חלק מרכזי בעלילה. העלילה נסובה סביב בוקר ומסעו להציל את הילדה והקשר ביניהם.

נערך לאחרונה על ידי Death_119, 30.03.2013 בשעה 20:57.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#286   פורסם: 30.03.2013, 21:20

דומה? כן. אחד לאחד? לא. אתה יודע כמה סיפורים קראתי שדומים מאוד אחד לשני? זה לא מעיד על פלגיאט או על שום דבר שקרוב לזה. וקולומביה היא לא סתם setting, היא חלק בלתי נפרד מהמהות, המסר והעלילה של המשחק.

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#287   פורסם: 30.03.2013, 21:22

InterAl
ציטוט:
צפה בהודעה
דומה? כן. אחד לאחד? לא. אתה יודע כמה סיפורים קראתי שדומים מאוד אחד לשני? זה לא מעיד על פלגיאט או על שום דבר שקרוב לזה.
יש פה יותר מידי דברים מאוד, אבל מאוד דומים מעבר למקרה. הייתי מאוד מפורט. אני לא אתפלא אם הפרט הזה יצוץ בעתיד.

דרך אגב, אני כנראה לא היחיד:
http://www.gamefaqs.com/boards/60505...inite/65819109

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

שואף לשלמות

#288   פורסם: 30.03.2013, 21:28

כן, יש עוד אנשים שחושבים שיש דמיון, אבל אף אחד לא מזכיר גניבה ספרותית או משהו בסגנון.

בכל מקרה, המסר והמהות שהמשחק מנסה להעביר לא קשורים לדברים שהצגת פה. אלה רק האמצעים להעברת המסרים שלו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

#289   פורסם: 01.04.2013, 23:05

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
ספוילר .... בלה בלה בלה.. מדובר בעלילה שנגנבה ... ספוילר
נעזוב את זה שאתה טועה לגבי הסעיף האחרון, אבל לא היינו כבר בדיונים כאלו? כולם מקבלים השראה מכולם ובסוף מגלים שהרעיון שחשבת למקורי גם הוא בעצם קיבל השראה ממקום אחר. באותה מידה יכולתי לספר איך המשחק גונב מסרטים כמו פרסטיז' (ציפור בכלוב מישהו?) ועד להגדה של פסח - כולל יציאת מצריים, מעבדות לחרות, זבח פסח, מכת בכורות וכו'...
אבל המצחיק הוא שאתה מתלונן על זה במשחק שבדיוק מעלה את הנושא הזה לפיו כל הסיפורים הם אותו הדבר: תמיד יש מגדלור. תמיד יש איש. תמיד יש איזושהי עיר.

בכל מקרה, סיימתי את המשחק והעלילה גאונית ללא ספק - כולל טוויסטים שאתה לא מצפה להם למרות שאתה כל הזמן יודע שהולך להיות פה טוויסט. מה שכן, עברתי על משהו כמו 75 מתוך 80 מקטעי האודיו ואני חושב שכמות המידע שנחשפת בחלק מהם היא קריטית להבנת הסיפור. נכון שזה נפוץ בהרבה משחקים אחרים (באטמן, היילו, ביושוק עצמו) אבל כאן נראה לי שזה הרבה יותר מהותי.
היו במשחק לא מעט mind-fucks, אבל אני חושב שהדבר הזה לוקח את כל הקופה בתור הדבר הכי הזוי שלא הצלחתי למצוא לו הסבר עלילתי (אל תדאגו - זה לא ספוילר):

עוד מישהו נתקל בתפוחי האדמה האלו וגילה שאפשר לאכול אותם?

Keep it clean
---

חזרה לראש העמוד

משתמש משקיען

#290   פורסם: 02.04.2013, 19:51

Mur'gul
ציטוט:
צפה בהודעה
נעזוב את זה שאתה טועה לגבי הסעיף האחרון, אבל לא היינו כבר בדיונים כאלו? כולם מקבלים השראה מכולם ובסוף מגלים שהרעיון שחשבת למקורי גם הוא בעצם קיבל השראה ממקום אחר. באותה מידה יכולתי לספר איך המשחק גונב מסרטים כמו פרסטיז' (ציפור בכלוב מישהו?) ועד להגדה של פסח - כולל יציאת מצריים, מעבדות לחרות, זבח פסח, מכת בכורות וכו'...
אבל המצחיק הוא שאתה מתלונן על זה במשחק שבדיוק מעלה את הנושא הזה לפיו כל הסיפורים הם אותו הדבר: תמיד יש מגדלור. תמיד יש איש. תמיד יש איזושהי עיר.

בכל מקרה, סיימתי את המשחק והעלילה גאונית ללא ספק - כולל טוויסטים שאתה לא מצפה להם למרות שאתה כל הזמן יודע שהולך להיות פה טוויסט. מה שכן, עברתי על משהו כמו 75 מתוך 80 מקטעי האודיו ואני חושב שכמות המידע שנחשפת בחלק מהם היא קריטית להבנת הסיפור. נכון שזה נפוץ בהרבה משחקים אחרים (באטמן, היילו, ביושוק עצמו) אבל כאן נראה לי שזה הרבה יותר מהותי.
היו במשחק לא מעט mind-fucks, אבל אני חושב שהדבר הזה לוקח את כל הקופה בתור הדבר הכי הזוי שלא הצלחתי למצוא לו הסבר עלילתי (אל תדאגו - זה לא ספוילר):

עוד מישהו נתקל בתפוחי האדמה האלו וגילה שאפשר לאכול אותם?
תקרא את ההשוואה, לא טענתי שהמשחק גנב קונסופט בנאלי של מרידה ברודן. המשחק גנב את הדקויות הכי קטנות והכי לכאורה "mind blowing" שאנשים ראו בהם סיפור רענן בעוד שמדובר בסיפור שנגנב אחד לאחד מסדרת טלוויזיה שהסתיימה אך השנה. אני לא זוכר גניבה בכזאת כמות וכזאת איכות ממדיום אחר במשחק שמתיימר להתבסס בעיקר על סיפורו.

בלי קשר:

נערך לאחרונה על ידי Death_119, 02.04.2013 בשעה 21:43.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Mur'gul

מנהל קהילת Xbox

#291   פורסם: 03.04.2013, 13:56

Death_119
ציטוט:
צפה בהודעה
תקרא את ההשוואה, לא טענתי שהמשחק גנב קונסופט בנאלי של מרידה ברודן. המשחק גנב את הדקויות הכי קטנות והכי לכאורה "mind blowing" שאנשים ראו בהם סיפור רענן בעוד שמדובר בסיפור שנגנב אחד לאחד מסדרת טלוויזיה שהסתיימה אך השנה. אני לא זוכר גניבה בכזאת כמות וכזאת איכות ממדיום אחר במשחק שמתיימר להתבסס בעיקר על סיפורו.
[/youtube]
הבנתי את ההשוואה שלך, אבל אתה כנראה לא הבנת את המופרכות שלה: הבעיה היא שחלק הדברים שציינת נעים בין המאולץ ללא נכון (למשל הסיבה למות אשתו), ההשוואה שלך נתפסת לכמה נקודות ומתעלמת מכל ההבדלים העצומים האחרים שרק את חלקם הקטן אינטר הזכיר, והסקת המסקנות שלך שטוענת שבהכרח א' העתיק מב' מתעלמת מהעובדה שב' הוא מוצר שנמצא בפיתוח עוד מלפני שא' נוצר ואין לנו שום דרך לדעת מי חשב על איזה רעיון קודם (כלומר מי העתיק את הרעיון קודם ממקור אחר, כי אף אחד מהנקודות שציינת כשלעצמה לא היתה מקורית).

והקטע הכי mind blowing (מלבד תפוחי האדמה) בביושוק הוא כמובן הבחירות שאתה מבצע ומה שהמשחק אומר על ההשפעה שלהן. וכמו הרעיון של ביושוק המקורי, אי אפשר לקבל את זה בשום מדיום אחר.

Keep it clean
---

חזרה לראש העמוד

משתמש ותיק

#292   פורסם: 03.04.2013, 18:13

טוב התחלתי את המשחק מחדש על 1999, לא עמדתי בזה. אני רק בהתחלה אבל גם במצב הזה הוא לא קשה במיוחד. פשוט מתחבאים עד שהמגן מתחדש. זה ממש לא גירס באינסיין. הדבר אולי הכי מאתגר זה שאין navagation aid.

בנימה אחרת, מדהים-

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Blue&Black

משתמש משקיען

#293   פורסם: 03.04.2013, 21:45

סיימתי את המשחק.
וואו נהניתי מכל רגע הגיימפלי היה מעולה, הגרפיקה והסביבה היו מהטובים שנעשו בשנים האחרונות לדעתי והעלילה הייתה מטורפת, לא יודע אם זה חיקוי לדברים אחרים כמו שחלק כתבו כי לא יצא לי להיתקל במשהו דומה, זה היה נהדר מההתחלה לסוף. אני מודה הסוף קצת בלבל אותי אז בדקתי באינטרנט את המשמעות של הסוף וכשכל החלקים של העלילה מתחברים זה היה אפילו טוב יותר, אחרי שהבנתי את זה החלק שאחרי הכתוביות היה הרבה יותר משמעותי ממה שנראה לעין בהתחלה

חזרה לראש העמוד
פרסומת
1  2  3  10

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא