דיון | גיימינג ישראלי - משחקים Vgames - קהילות

נושא: דיון | גיימינג ישראלי
1
משתמשים פעילים הצופים בנושא זה: 1 (0 משתמשים רשומים ו- 1 אורחים)

מחבר הודעה

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

חבר בקהילת: -

#1   פורסם: 17.11, 08:40

ברירת מחדל דיון | גיימינג ישראלי

פעמים רבות שאלנו את עצמינו למה איך חברות משחקים ישאליות, ולמה אין תעשיית גיימינג בארץ. תעשיה שמגלגלת מליארדים שכולנו יכולים להינות מהם ובעיקר לאור הצלחת ההיטק הישראלי, הדבר נראה מוזר. היום פורסמה כתבה נרחבת בדה-מארקר (כולל קובייה על פוסט מהבלוד של גיא שלנו!).

אז ניתן את הכבוד לבלוג של גיא להיות הראשון בנושא הזה (הנה הקישור לפוסטים. החלק הראשון והחלק השני)

(וגיא - אני אשמח אם תהיה משתתף פעיל בדיון....)

אז מה אתם חושבים על הגיימינג הישראלי? האם זה רק שאלה של השקעות? תרבות? תרבות הגיימינג בארץ? חוסר מעוף?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Sgt.DonnyDonowitz

מנהל פורום Xbox

#2   פורסם: 17.11, 09:28

כל הכבוד גיא
(האם זה רק צירוף מקרים בסמיכות של הכתבה לפוסט האחרון שלך?)

"מותו של אדם אחד הוא טרגדיה, מותם של מיליונים הוא סטטיסטיקה"- יוסף סטאלין.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#3   פורסם: 17.11, 11:09

כבוד לגיא (וחנן על שהביא את הידיעה)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#4   פורסם: 17.11, 11:17

2dmx2
ציטוט:
צפה בהודעה
כבוד לגיא (וחנן על שהביא את הידיעה)
כבוד כבוד - מה עם קצת דעות על התוכן עצמו?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swiss-the-engine

נינג'ה בלגי

#5   פורסם: 17.11, 11:39

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
כבוד כבוד - מה עם קצת דעות על התוכן עצמו?
מה יש להביע דעה? הכתבה של גיא די מקיפה הייתי אומר.

שורה תחתונה בשביל שינוי צריך קידום מצד הממשלה בשביל למשוך משקיע כלשהו.

gamertag : SwissTheEngine
first console : Megadrive
second console : x360
and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#6   פורסם: 17.11, 11:49

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
מה יש להביע דעה? הכתבה של גיא די מקיפה הייתי אומר.

שורה תחתונה בשביל שינוי צריך קידום מצד הממשלה בשביל למשוך משקיע כלשהו.
שוב פעם גיא דופק אותנו על הדברים המקיפים שלו...

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#7   פורסם: 17.11, 12:03

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
שוב פעם גיא דופק אותנו על הדברים המקיפים שלו...
לא הבנתי כלום

and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של bozeman

מנהל קהילת Xbox

#8   פורסם: 17.11, 12:54

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
לא הבנתי כלום
הכוונה שאין פה דיון כי גיא מיצה אותו...

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#9   פורסם: 17.11, 12:58

bozeman
ציטוט:
צפה בהודעה
הכוונה שאין פה דיון כי גיא מיצה אותו...
פשוט צריך שגיא יכנס ויביא כמה ציטוטים ובעזרתם איזו תובנה אחת או שניים ואז נדב יצתרף וכל הקבועים יבואו ויהיה דיון.

נחכה כנראה לערב

and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#10   פורסם: 17.11, 13:05

הדיעות שלי יאלצו לחכות לעתיד שבו יש לי זמן פנוי לגבש מחשבה קוהרנטית אחת

אבל כן, גיא די סיכם היטב את מה שכולנו (אני מנחש) חושבים...
שבלי מינוף של המדינה / גורמים ממשלתיים / מענקים או הטבות לא תפרח כאן השממה...

אבל זה לא אומר שעדיין לא יצאו מפה דברים טובים בעתיד - המוח הישראלי/יהודי תמיד עובד ותמיד חושב על דברים חדשים - לכולנו יש בטח עשרות קונספטים למשחקים שיוכלו להיות בלוקבאסטרים!
אבל שוב (ואני חוזר לדיעה שלי בלבד בנושא) בלי מימון לא יוכלו יוצרים מוכשרים (אהם אהם צוות שפרד) לעזוב את הדיי-ג'ובס שלהם ולשבת לפתח פול טיים כי מה לעשות, צריך לשלם שכ"ד / גן לילדים / חשבונות (וכמובן אני צריך לשלם תמלוגים לממציא הלוכסן האחורי / הקדמי ;) )

עריכה: וחנן, מה אתה חדש פה?! דיון יש על כל דבר

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#11   פורסם: 17.11, 14:29

אני נגד התערבות ממשלתית.
פיתוח משחקים זה תחום מסוכן מאוד. על כל משחק שמצליח יש הרבה שמאבדים את המכנסיים שלהם ואני לא רוצה שכספי מיסים ינותבו לאפיקים ברמות סיכון כאלה.
אני גם לא חושב שיש משהו ספיציפי שמונע מתעשיית משחקים להתפתח בארץ למעט העובדה שרוב פיתוח המשחקים מרוכז במספר מסוים של אולפנים שנתמכים על ידי המפיצות הגדולות. זה מין סוג של קליקה סגורה שקשה לחדור אליה.
אולי בעתיד זה ישתנה אבל עד אז אני חושב שמי שזה בוער בתוכו יכול בהחלט לנסות אבל אין שום טעם בלהפוך את זה לפרויקט לאומי...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#12   פורסם: 17.11, 14:38

לא זו הייתה הכוונה, זה לא שמיסים צריכים לממן את פיתוח המשחקים, אלא יותר בכיוון של הקלות מס על בתי פיתוח קטנים (כדי שיהיה להם בכלל סיכוי מול הענקים בתעשייה)

כמובן שאנחנו מדברים על לקחת את פייז האינדי (ויש תעשיית אינדי לא קטנה ע"פ הבלוג של גיא )ולנסות להפוך אותו לפייז עסקי...

עבודת החלומות שלי היא להקים בית פיתוח למשחקים כאן בארץ אבל זה לא יקרה בלי גיבוי חזק מאוד של VCs / אנג'לים או אפילו סיוע ממשלתי...

אלא אם כן יש לך במקרה 20M$ דולר ספייר לבית פיתוח קטן שיעבוד שנתיים ואולי יוציא מוצר שימכור כמה אלפי יחידות...

נערך לאחרונה על ידי 2dmx2, 17.11 בשעה 14:41.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#13   פורסם: 17.11, 15:21

2dmx2
ציטוט:
צפה בהודעה
לא זו הייתה הכוונה, זה לא שמיסים צריכים לממן את פיתוח המשחקים, אלא יותר בכיוון של הקלות מס על בתי פיתוח קטנים (כדי שיהיה להם בכלל סיכוי מול הענקים בתעשייה)

כמובן שאנחנו מדברים על לקחת את פייז האינדי (ויש תעשיית אינדי לא קטנה ע"פ הבלוג של גיא )ולנסות להפוך אותו לפייז עסקי...

עבודת החלומות שלי היא להקים בית פיתוח למשחקים כאן בארץ אבל זה לא יקרה בלי גיבוי חזק מאוד של VCs / אנג'לים או אפילו סיוע ממשלתי...

אלא אם כן יש לך במקרה 20M$ דולר ספייר לבית פיתוח קטן שיעבוד שנתיים ואולי יוציא מוצר שימכור כמה אלפי יחידות...
יש תקציב וצריך לממן אותו.
הטבת מס כזו משמעותה שיקחו מהם פחות מיסים ויגבו מאיתנו יותר מיסים במקום. המטרה של זה היא לעודד יצירת תשתית שאחר כך תכניס למדינה הרבה כסף אבל הסיכוי שזה יקרה בתעשיית המשחקים הוא נמוך למדי כי אין לנו יתרון יחסי בתחום הזה על פני אוקראינה, פולניה ובורקינה פאסו (טוב, אולי אני נסחף ביחס לבורקינה פאסו אבל העקרון ברור) ולכן, לדעתי, עדיף שהמדינה תתמרץ תחומים אחרים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של infected aviad

מודל לחיקוי

#14   פורסם: 17.11, 16:20

היה כבר דיון דומה בפורום PS3:
http://forum.vgames.co.il/showthread.php?t=1288146

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#15   פורסם: 17.11, 16:46

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
יש תקציב וצריך לממן אותו.
הטבת מס כזו משמעותה שיקחו מהם פחות מיסים ויגבו מאיתנו יותר מיסים במקום. המטרה של זה היא לעודד יצירת תשתית שאחר כך תכניס למדינה הרבה כסף אבל הסיכוי שזה יקרה בתעשיית המשחקים הוא נמוך למדי כי אין לנו יתרון יחסי בתחום הזה על פני אוקראינה, פולניה ובורקינה פאסו (טוב, אולי אני נסחף ביחס לבורקינה פאסו אבל העקרון ברור) ולכן, לדעתי, עדיף שהמדינה תתמרץ תחומים אחרים.
זה ממש לא בהכרח אומר שיקחו מאיתנו יותר מיסים !
כרגע אין תעשיה כזו בארץ... אז תיאורטית אם "מקצצים" את המיסים שאותה תעשיה שלא קיימת כרגע אמורה לשלם, אז ברגע שהיא תתחיל באמת להכניס כסף, יכנסו לקופת המדינה כספים (אמנם בכמות פחותה ממה ש"אמור היה להיות") אבל עדיין נכנס כסף - ושם נעוץ האינטרס של המדינה לעזור להקים עוד תעשיה חדשה בארץ... ולצערנו רק הם באמת יכולים לעשות את זה - או יותר נכון לעזור ליזמים שמעוניינים לעשות את זה.

הבעיה היא שכמות הכסף הדרושה למימון פרוייקט כזה למשך שנתיים-שלוש ועם צוות של 10-15 אנשים (ואני בכוונה מקצץ) היא מאוד גבוהה ל"שחקנים" הישראלים בשוק.
תמיד קיים הסיכו שבסוף יצא מוצר שלא בטוח שיעמוד בסטנדרטים הגבוהים של התעשיה (AAA מישהו?) אז כמובן שהקושי והפחד של אנג'לים / VCs אדיר.
זה ברור.

אבל היתרונות של יצירת תעשיה שלמה חדשה היא כמובן יצירת מקומות עבודה ו"תחושת מטרה" אצל אותם עובדים חלוצים בתחום אבל בעיקר זה יכול להכניס כ-ס-ף.

לא חייבים למכור 15M עותקים כמו COD על סוגיו אמנם,
אבל אם בית פיתוח ישראלי, בהשקעה ראשונית של כ5-6 מיליון דולר יוכל להוציא מדלתותיו משחק ברמת AA - אז אני מאמין שיכולה להיות פה יופי של התחלת לתעשיית המשחקים !
אני יודע שאני מאוד רוצה להיות / לסייע בלהקים את התעשיה הזו, אך לצערי, יש לי את הקונסטריינטים של היום-יום והעבודה הסופר תובענית שלי... אולי, שנה הבאה הדברים יראו אחרת - ואז נוכל לסכם את מי נעסיק בחברה שלנו עומר ;)

נערך לאחרונה על ידי 2dmx2, 17.11 בשעה 16:49.

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#16   פורסם: 17.11, 17:34

לפני שאנחנו פותחים ביחד חברה אתה צריך לשכנע שיש לה סיכוי סביר והבעיה שהסיכוי הוא לא סביר והסיכון גדול.
גם אם נניח ופיתחנו פה תעשיית משחקים... כמות המועסקים תהיה קטנה כי זה לא משהו שמעסיק מאסות של אנשים והמודל שבו רוב הרווחים שלך הולכים למפיצות (EA/אקטיוויז'ן וכו) ולבעלות הפלטפורמה (מיקרוסופט, סוני ומה שמה, השלישית) לא ממש יגרור רווחים למדינה/משקיעים ולא ממש מעודד אנשים להשקיע בכאב הראש הזה.
בקיצור, כבר עדיף לפתח קונסולה חדשה כאן ולא משחקים...

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#17   פורסם: 17.11, 18:00

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
לפני שאנחנו פותחים ביחד חברה אתה צריך לשכנע שיש לה סיכוי סביר והבעיה שהסיכוי הוא לא סביר והסיכון גדול.
גם אם נניח ופיתחנו פה תעשיית משחקים... כמות המועסקים תהיה קטנה כי זה לא משהו שמעסיק מאסות של אנשים והמודל שבו רוב הרווחים שלך הולכים למפיצות (EA/אקטיוויז'ן וכו) ולבעלות הפלטפורמה (מיקרוסופט, סוני ומה שמה, השלישית) לא ממש יגרור רווחים למדינה/משקיעים ולא ממש מעודד אנשים להשקיע בכאב הראש הזה.
בקיצור, כבר עדיף לפתח קונסולה חדשה כאן ולא משחקים...
אז אולי באמת חומרה זה הכיוון... מי יודע ?
זה שהסיכוי קטן והסיכון גדול אין ספק, אבל ההבדל בין בית פיתוח למשחקים לבין חברת סטארטאפ הוא שאתה לא יכול באמת להגיע לאנג'לים או ויסיס ולגייס מהם כסף - זו הבעיה, וכאן נכנסת למקום הממשלה

כמו שפעם לא היו משקיעים בקולנוע ישראלי והיום הוא פורח אין שום סיבה בעולם שתעשיית המשחקים לא תזכה לאותו היחס לפחות (אם לא יותר)
הרי כבר יש ישראלים לשעבר שעובדים בכל תחום בתעשיית המשחקים ממלחינים למפיקים למעצבים (כרגע עולה לי רק יינון צור לראש אבל אני בטוח שגיא וחנן וכמובן אתה תוכלו לספק עוד)

בכל מקרה, אי אפשר לשבת על התחת ולצפות שפתאום תקום סביבנו תעשיה שלמה שרק תתקשר להציע לנו עבודה... צריך לקחת את הסיכון הזה ולגרום לו להצליח - ופה זה אך ורק טמון בכשרון והדרייב של האנשים...

אני בטוח שברגע שיצא מכאן הCOD הבא - כבר לא יהיה ספק שצריכה להיות פה תעשיה - אבל עד שזה יקרה זה יכול לקחת הרבה זמן...

לצערי אני ממש לא פנוי להתחיל ונצ'ר כזה עכשיו אבל לחלוטין זה על הרואוד-מאפ שלי לכמה שנים הקרובות...

נדבר אחרי האקזיט ;)

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#18   פורסם: 17.11, 18:25

אתה רוצה לפרוח כמו תעשיית הסרטים הישראלית? זה דווקא מאוד קל.
אתה הולך לאיחוד האירופאי ומספר להם שאתה רוצה לעשות משחק חדש שבו אתה משחק ילד פלסטיני מסכן בן 4, בסברה ושתילה של ספטמבר 1982, שמנסה לברוח ממלתעותיה של מפלצת איומה העונה לשם אריאל שרון. 50 מליון אירו - שלך. בלי שאלות מיותרות, כמובן בלי שום קשר למציאות ועם מימון פתוח למשחק המשך.
אתה יכול לספר להם שאתה הולך לעשות משחק שבו אתה משחק לוחם חופש אמיץ מטימבקטו שנלחם באפרטהייד הישראלי, מחלק צעצועים לילדי עזה הגיבורים ומפיל את חומת הגזענות - 100 מליון אירו - שלך.
אתה יכול לספר להם שאתה מפתח משחק שבו אתה משחק יהודי יקר באירופה של שנות השלושים שהולך ומשכנע, תוך שימוש במניפולציות המוכרות מבית היוצר של הפרוטוקולים של זקני ציון, איזה שליט גרמני עלום שם ומלא התחבטויות עצמיות שהוא צריך לטפל בבעיה היהודית באופן מסוים ושבכלל מי שאחראי לצונמי באינדונזיה, לרעידת האדמה בהאיטי ולהתפרצות הר הגעש באיסלנד זה אותם אלה שרצחו את ישו ויש לך בכיס חצי טריליון אירו מקדמה בשם המצפון האנטישמי והמתנשא שלא נח מלפעול למען הצדק, האמת, הבורקה והמינרט.

בקיצור, עדיף שלא תהיה תעשיית משחקים מאשר שתהיה פה תעשיית משחקים פורחת בסגנון תעשיית הסרטים הלחלוחית שלנו.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של swym

נינג'ה בלגי

#19   פורסם: 17.11, 21:32

קודם כל - הופתעתי. אפילו לא ידעתי שזה הולך לעלות בכתבה.
חנן, סחתיין על פתיחת הדיון, אבל אפשר היה לחסוך לך את הסריקה. TheMarker העלו את הכתבה גם לאתר האינטרנט:
http://www.themarker.com/tmc/article...101117_1198894

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
אני נגד התערבות ממשלתית.
פיתוח משחקים זה תחום מסוכן מאוד. על כל משחק שמצליח יש הרבה שמאבדים את המכנסיים שלהם ואני לא רוצה שכספי מיסים ינותבו לאפיקים ברמות סיכון כאלה.
אני גם לא חושב שיש משהו ספיציפי שמונע מתעשיית משחקים להתפתח בארץ למעט העובדה שרוב פיתוח המשחקים מרוכז במספר מסוים של אולפנים שנתמכים על ידי המפיצות הגדולות. זה מין סוג של קליקה סגורה שקשה לחדור אליה.
בתפיסת העולם הכללית אני דווקא מסכים איתך, ואני בעד שוק חופשי ונגד התערבות ממשלתית ברוב המקרים. אבל...

נתחיל בזה שמראש גביית מיסים היא סוג של התערבות ממשלתית. זה אמנם נחמד ושוויוני לטעון שתעשייה מסוימת לא צריכה לקבל הטבות לעומת תעשיות אחרות בישראל, אבל לפעמים פשוט אין ברירה.
הרי תעשיית המשחקים העולמית זוכה להטבות מס במדינות שונות - הטבות המס בקנדה הן אחת הסיבות שקנדה עקפה את אנגליה במספר המועסקים שלה בתעשייה. אם מדינת ישראל רוצה שתעשיית המשחקים הישראלית תוכל להתחרות בתעשיית המשחקים בעולם - היא צריכה במינימום ליישר קו עם העולם ולהציע תנאים דומים. אם לעומת היא באה מראיה פנימית יותר ולא מעניין אותה מה קורה בחוץ אז אכן אין סיבה להטבות, אבל פה בעצם גזרת את דינה של התעשייה הזו - כי זו לא תעשייה שיכולה להתקיים מהשוק הישראלי בלבד.
גם אם הטבת מס היא אפליה, היא עדיין לא שונה מאפליות אחרות שרצות שנים במשק כמו בתעשיית החקלאות, תעשיית המלט, תעשיית הטקסטיל, עידוד השקעות בפריפריה ומתן מענקים לחברות כמו קוקה קולה ואינטל על מנת שישקיעו בישראל.

הסיבה השניה שאני חושב שצריך התערבות, היא שהמצב שקיים היום בישראל עם התעשייה הזו הוא פשוט של כשל שוק כי אין משקיעים שמכירים את התחום מספיק טוב בשביל להשקיע בו, ואין אנשים עם מספיק ניסיון בשביל למשוך משקיעים בינלאומיים. בגלל זה לדעתי יש מקום לסוג של התערבות ממשלתית, גם אם זמנית בלבד על מנת שהתעשיה הזו תקום על הרגליים. הזכרתי כבר בכתבה את ההתערבות הממשלתית בתעשיית ההייטק עם הקמת החממות הטכנולוגיות, ובתעשיית הסרטים עם הקמת הקרן לעידוד קולנוע. בשני המקרים האלו זה עבד, לא?

מאחר ואין היום תעשיית משחקים, גם המיסוי על התעשייה הזו כיום לא מכניס לישראל כסף. כל הטבת מס לפיתוח תעשייה כזו לא באמת תגרום לכך שיקחו ממגזרים אחרים יותר מיסים. כל מה שצריך הוא לגרום לתעשייה הזו להתרומם על הרגליים, גם אם היא אחר כך תיפול על התחת פעם או פעמיים. יהיו כמה פרוייקטים שישרפו כסף ולא יתרוממו, אבל עם הטבות מס למשקיעים יהיה הרבה יותר קל לסכן את הכסף שלהם כי פוטנציאל הרווח יגדל.
יש לישראל היום כח אדם אבל אין פה שום ניסיון בצד של הproduction, ואחרי שסוף סוף יהיה ניסיון כזה אז אנשים (גם כאלו שחתומים על כשלונות מסחריים, כי מכל כישלון כזה לומדים) יוכלו להמשיך את התעשיה הזו גם ללא הטבות מהממשלה. מספיק שמשחק אחד מצליח יצא מישראל (כמו במקרה ICQ של מיראביליס) בשביל שאחר כך התעשיה הזו תוכל לעמוד בזכות עצמה - ואז מדינת ישראל כבר תראה מזה כסף שחוזר לקופה.

ובהערה אחרונה: מה שאתה אומר על האולפנים אגב הוא ממש לא נכון. תעשיית המשחקים היא לא הוליווד, והיא מבוזרת בעולם בצורה יוצאת דופן. אם תסתכל על המשחקים בשנים האחרונות אתה תקבל פריסה עולמית רחבה מאד: מהמזרח הרחוק, דרך מדינות אסיה, מזרח אירופה וחבר העמים לשעבר, מערב אירופה ועד לארה"ב וקנדה. זו לא קליקה סגורה וממש לא קשה לחדור אליה, כי האולפנים כל הזמן מחפשים בתי פיתוח חדשים להשקיע בהם.

Digital Trident Blog - גיימינג וכל מה שמסביב.
פוסט אחרון: באדי מובינג

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#20   פורסם: 17.11, 21:42

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
אתה רוצה לפרוח כמו תעשיית הסרטים הישראלית? זה דווקא מאוד קל.
אתה הולך לאיחוד האירופאי ומספר להם שאתה רוצה לעשות משחק חדש שבו אתה משחק ילד פלסטיני מסכן בן 4, בסברה ושתילה של ספטמבר 1982, שמנסה לברוח ממלתעותיה של מפלצת איומה העונה לשם אריאל שרון. 50 מליון אירו - שלך. בלי שאלות מיותרות, כמובן בלי שום קשר למציאות ועם מימון פתוח למשחק המשך.
אתה יכול לספר להם שאתה הולך לעשות משחק שבו אתה משחק לוחם חופש אמיץ מטימבקטו שנלחם באפרטהייד הישראלי, מחלק צעצועים לילדי עזה הגיבורים ומפיל את חומת הגזענות - 100 מליון אירו - שלך.
אתה יכול לספר להם שאתה מפתח משחק שבו אתה משחק יהודי יקר באירופה של שנות השלושים שהולך ומשכנע, תוך שימוש במניפולציות המוכרות מבית היוצר של הפרוטוקולים של זקני ציון, איזה שליט גרמני עלום שם ומלא התחבטויות עצמיות שהוא צריך לטפל בבעיה היהודית באופן מסוים ושבכלל מי שאחראי לצונמי באינדונזיה, לרעידת האדמה בהאיטי ולהתפרצות הר הגעש באיסלנד זה אותם אלה שרצחו את ישו ויש לך בכיס חצי טריליון אירו מקדמה בשם המצפון האנטישמי והמתנשא שלא נח מלפעול למען הצדק, האמת, הבורקה והמינרט.

בקיצור, עדיף שלא תהיה תעשיית משחקים מאשר שתהיה פה תעשיית משחקים פורחת בסגנון תעשיית הסרטים הלחלוחית שלנו.
עומר, יקירי, לקחת את זה מה זה רחוק ...
גם אני לא חובב מושבע של קולנוע ישראלי אבל בוא לא נגזים אה ?

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של InterAl

נינג'ה בלגי

#21   פורסם: 17.11, 21:51

2dmx2
ציטוט:
צפה בהודעה
עומר, יקירי, לקחת את זה מה זה רחוק ...
גם אני לא חובב מושבע של קולנוע ישראלי אבל בוא לא נגזים אה ?
יש בהגזמה הזאת הרבה מאוד אמת... חוץ מזה שהיא משעשעת.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#22   פורסם: 17.11, 23:32

כמובן שאני מגזים למען הפואנטה אבל אני עומד מאחוריה. ההשוואה לקולנוע לא מתאימה משום שרוב (אם לא כל) הסרטים הישראלים זכו למימון זר והרסני. מימון, שלפחות בשנים הקרובות, לא יוסט לכיוון פיתוח משחקים שגם באירופה לא נתפסים כסוגה עילית (שלא לדבר על זה שאני לא יודע כמה כסף עוד נשאר היום באירופה המתמוטטת).
גם ההשוואה להייטק לא מתאימה משום שהייטק הוא תחום רחב שגם תעשיית הגיימינג נכללת בו ובסופו של דבר, ספציפית כאן, פשוט אין לנו שום יתרון יחסי ולמרות שכולנו היינו שמחים אם היתה פה תעשיית משחקים פורחת, התערבות ממשלתית למען התחום הזה היא פשוט לא חכמה...

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#23   פורסם: 18.11, 09:58

omerkot
ציטוט:
צפה בהודעה
גם ההשוואה להייטק לא מתאימה משום שהייטק הוא תחום רחב שגם תעשיית הגיימינג נכללת בו ובסופו של דבר, ספציפית כאן, פשוט אין לנו שום יתרון יחסי ולמרות שכולנו היינו שמחים אם היתה פה תעשיית משחקים פורחת, התערבות ממשלתית למען התחום הזה היא פשוט לא חכמה...
גיימינג זה לא תחום כל כך צר, הרי קרייטק לדוגמא כזכור לי יותר מחצי מהכח עבודה שלהם מושקע בפרוייקטים שקשורים לצבא בכלל(אימונים בעזרת סימולציה וכו...), יכול מאוד להיות שלא צריך מפתחת בשביל זה וסטארט-אפ שקשור ספציפית לנושא צבאי או רפואי תופס אבל זה לא כאילו הידע לא יכול לזלוג מצד לצד.

הרי מה זה מזיק שיעשו הטבות מס? אין תחום שמגלגל מיליונים שאין לו לוביסטים שמקדמים את האינטרס של בעלי העסקים, זה לא כאילו נטל המס מחולק שווה בשווה וכמו שכבר צוין כאן כרגע אין בכלל תעשיה שניתן להפסיד עליה מס כלשהו, להזיק זה לא יכול.

ובכל זאת לא באמת צריך את זה, צריך תשוקה והקרבה עצמית וניסיון להיכנס דרך הפלטפורמות של STEAM/PSN/XBLA, זאת התאבדות לחשוב שמישהו פה הולך להוציא משהו שבכלל מתקרב לקרסול של COD

and PC in-between

חזרה לראש העמוד
פרסומת

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#24   פורסם: 18.11, 11:25

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
גיימינג זה לא תחום כל כך צר, הרי קרייטק לדוגמא כזכור לי יותר מחצי מהכח עבודה שלהם מושקע בפרוייקטים שקשורים לצבא בכלל(אימונים בעזרת סימולציה וכו...), יכול מאוד להיות שלא צריך מפתחת בשביל זה וסטארט-אפ שקשור ספציפית לנושא צבאי או רפואי תופס אבל זה לא כאילו הידע לא יכול לזלוג מצד לצד.

הרי מה זה מזיק שיעשו הטבות מס? אין תחום שמגלגל מיליונים שאין לו לוביסטים שמקדמים את האינטרס של בעלי העסקים, זה לא כאילו נטל המס מחולק שווה בשווה וכמו שכבר צוין כאן כרגע אין בכלל תעשיה שניתן להפסיד עליה מס כלשהו, להזיק זה לא יכול.

ובכל זאת לא באמת צריך את זה, צריך תשוקה והקרבה עצמית וניסיון להיכנס דרך הפלטפורמות של STEAM/PSN/XBLA, זאת התאבדות לחשוב שמישהו פה הולך להוציא משהו שבכלל מתקרב לקרסול של COD
ליצור פה בארץ משהו ברמה של COD זה ממש לא בשמיים - זה בסופו של דבר מתנקז אך ורק לכמה כסף ישקיעו בפרוייקט...

אני מניח שמן הסתם אף בית פיתוח לא יבחר כמשחק ראשון לעשות COD CLONE אבל משחקי XBLA/PSN משובחים אין שום סיבה בעולם שלא ייוצרו כאן

אפילו משחקי אייפון / פלאש / פייסבוק עושים המון המון כסף (אנגרי בירדס - מכר בכבר למעלה מ30M$)

בשורה התחתונה, מה שקורה הוא שפשוט לאנשים שרוצים לעשות את זה אין את היכולת הכלכלית הנדרשת ולכן לא קמה כאן תעשיה כזו...

ברגע שימצא פתרון ליכולת הכלכלת (אם באמצעות מיסים / משקיעים / סיוע ממשלתי כלשהו או נעליים) אז אני מאמין שיתחילו לצוץ פה כמה בתי פיתוח ואלך אפילו צעד קדימה ואהמר שיצאו מהם כמה משחקים איכותיים

אבל שוב, כל זה רק בגדר חלום בינתיים...

ועומר, אני לחלוטין משווה את תעשיית המשחקים בארץ לתעשיית ההייטק, כי כמו שגיא הזכיר את ICQ - עד אז אף אחד לא ידע שיש כאן תעשיית הייטק עד שהייתה את הפריצה הגדולה של מירביליס.

אני מאמין סלש מקווה שכך יוכל להיות עם תעשיית המשחקים.

ברגע שיזם אחד יצליח לצאת עם משחק מדהים מכאן - כל התעשיה הזו תעלה כמה רמות.

זו דעתי לפחות - עכשיו רק צריך למצוא משקיעים

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Red_Deaddd

נינג'ה בלגי

#25   פורסם: 18.11, 11:37

בקיץ האחרון יצא הסרט "זוהי סדום".
הסרט הכניס הרבה כסף למרות ביקורות רעות מכיוון ש"ארץ נהדרת" הוא מותג חזק בארץ.
אבל זה לא משנה את העובדה שכעבור כמה ימים הסרט התחיל להיות מופץ בצורה פיראטית.
באמת? אף אחד עוד לא אמר את זה?
גם ככה משחקים לא קונים כאן, אז אתם מתחילים לדבר על הפקת משחקי AAA?
כמו שהראיתי, גם מותג חזק ואהוב אנשים יורידו, וזה עוד כרטיס קולנוע שעולה פחות ועדיין נחשב בילוי לגיטימי ואיכותי יותר מאשר משחקי וידיאו (ובואו נודה באמת, תעשיית גיימינג צריכה להתפתח איפה שיש תרבות גיימינג וכאן ממש אין).
אירוני שברגע זה יש את הכתבה מהעמוד הראשי על זה שישראל הצטרפה להתאחדות הגיימינג ממוזערת ומחכה שאני יקרא אותה.
זה לא אומר כלום אבל, כי אולי בקונטר אנחנו חורשים מגיל צעיר אבל מעבר לכך, כלום.
כשאני אומר לחברים שלי, שהם קצת נכנסו לגיימינג וזה ברמה קלה שאני אשכרה לא העברתי את הסצינות בGTA הם היו בשוק.

זה לא הזמן.
בישראל אין עדיין תרבות גיימינג ולא תהיה עוד הרבה זמן, סורי שאני פסימי כזה.
ריבוי פתאומי של גיימרים אני לא חוזה (מעבר למשחקים כמו FIFA).
גיימינג זה משהו שלפי דעתי עובר בדורות: מהורים לילדים, מדודנים לדודנים, מאחים לאחים.
לכן אני רואה את התהליך יותר ארוך ולכן על מנת ליצור משחק קצת יותר מורכב מ"במבה הולך ללונה פארק" צריך שתהיה כאן תרבות, אחרת אין הצדקה לתעשייה תובענית כמו תעשיית הגיימינג.

אם לא אכפת לכם, אני עוד צריך לעבוד על המוד שלי ל<איזשהו מנוע משחק שיהיה קיים בעוד 3 שנים>.
אח"כ נדבר על משחק רציני.

נערך לאחרונה על ידי Red_Deaddd, 18.11 בשעה 11:40.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#26   פורסם: 18.11, 11:54

2dmx2
ציטוט:
צפה בהודעה
ליצור פה בארץ משהו ברמה של COD זה ממש לא בשמיים - זה בסופו של דבר מתנקז אך ורק לכמה כסף ישקיעו בפרוייקט...

אני מניח שמן הסתם אף בית פיתוח לא יבחר כמשחק ראשון לעשות COD CLONE אבל משחקי XBLA/PSN משובחים אין שום סיבה בעולם שלא ייוצרו כאן

אפילו משחקי אייפון / פלאש / פייסבוק עושים המון המון כסף (אנגרי בירדס - מכר בכבר למעלה מ30M$)

בשורה התחתונה, מה שקורה הוא שפשוט לאנשים שרוצים לעשות את זה אין את היכולת הכלכלית הנדרשת ולכן לא קמה כאן תעשיה כזו...

ברגע שימצא פתרון ליכולת הכלכלת (אם באמצעות מיסים / משקיעים / סיוע ממשלתי כלשהו או נעליים) אז אני מאמין שיתחילו לצוץ פה כמה בתי פיתוח ואלך אפילו צעד קדימה ואהמר שיצאו מהם כמה משחקים איכותיים

אבל שוב, כל זה רק בגדר חלום בינתיים...

ועומר, אני לחלוטין משווה את תעשיית המשחקים בארץ לתעשיית ההייטק, כי כמו שגיא הזכיר את ICQ - עד אז אף אחד לא ידע שיש כאן תעשיית הייטק עד שהייתה את הפריצה הגדולה של מירביליס.

אני מאמין סלש מקווה שכך יוכל להיות עם תעשיית המשחקים.

ברגע שיזם אחד יצליח לצאת עם משחק מדהים מכאן - כל התעשיה הזו תעלה כמה רמות.

זו דעתי לפחות - עכשיו רק צריך למצוא משקיעים
ראשית כל לא נשמע לי הגיוני בעליל להשוות כמות כסף לאיכות של כותר, זה הרבה יותר עניין של ניסיון והניסיון הזה לוקה בחסר כאן בארץ ואין סיכוי(לפחות לדעתי) להוציא משהו בקליבר רציני בנוף של משחקי FPS או משחקי פלטפורמר/אדוונצ'ר כמו AC.

לאחר מכן רשמת שמשחקי XBLA וכדומה הם הדרך וזה בדיוק מה שאמרתי רק שאני חושב שלא צריך סיוע מאף אחד(אומנם לא יזיק אבל ממש לא תנאי) אומנם התקציב של משחקי ארקייד עלה בשנה וחצי האחרונות לאיזור ה3-5 מיליון אבל תמיד יש דוגמאות כמו סופר מיט בוי או ברייד שלא מצריכים יותר מכמה אנשים בודדים עם תשוקה להצליח.

עריכה:
RED DEAD(מה השם שלך אגב?) מה הקשר בין השוק צרכני משחקים כאן לבין פיתוח משחקים, אתה לא באמת חושב שאנחנו מדברים פה על תעשיית גיימינג שאמורה לספק משחקים אקסקלוסיבית לקהל הישראלי, זה יהיה אבסורד.

נערך לאחרונה על ידי swiss-the-engine, 18.11 בשעה 12:05.

and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של omerkot

משתמש ותיק

#27   פורסם: 18.11, 14:55

אני לא חושב שיש קשר בין פיתוח משחקים לגודל השוק בארץ והתנהלותו. הקקינקט הוא דוגמא טובה לכך...
מעבר לזה, אתם פשוט מערבבים wishful thinking עם מציאות. הכסף הגדול לא הולך לסטודיואים שמפתחים את המשחקים אלא למפיצות ולבעלות הפלטפורמה וחברת הפצה גדולה אף אחד לא יכול להרים בארץ.
ביחס להייטק ומירביליס. כל מה שיש לי להגיד לכם זה שאתם פשוט צעירים...
מוטורולה מפתחת בארץ מ1964, אינטל מ1974, נשיונל סמיקונדקטורס מ1978 (למרות שמכרה את החטיבה שלה לפני כמה שנים), מיקרוסופט מ1989 (אצל רובן, מרכזי הפיתוח בארץ היו הראשונים מחוץ לארה"ב). קומברס נוסדה ב1982 (אפרת), צ'קפוינט נוסדה ב1993 ומירביליס שנוסדה ב1996 ונמכרה מ1998, בסה"כ היוותה דוגמה מהדהדת לבועה של אותם זמנים ולמה שאפשר להגדיר כ"חלום הישראלי" (ותסלח לי מיי פיינגולד) של לעבוד שנתיים ולמכור את החברה לפראיירים מחו"ל במאות מליונים.

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של Red_Deaddd

נינג'ה בלגי

#28   פורסם: 18.11, 15:01

swiss-the-engine
ציטוט:
צפה בהודעה
עריכה:
RED DEAD(מה השם שלך אגב?) מה הקשר בין השוק צרכני משחקים כאן לבין פיתוח משחקים, אתה לא באמת חושב שאנחנו מדברים פה על תעשיית גיימינג שאמורה לספק משחקים אקסקלוסיבית לקהל הישראלי, זה יהיה אבסורד.
א. זה אור.
ב. ברור שלא אקסלוסיבית, אבל תחשוב על זה: איזו מפיצה תרצה להפיץ בינלאומית משחק מישראל?
ישראל עדיין מפגרת בשנים מאחורי מדינות אחרות בתחום.
בוא לא ניכנס לפטריוטיות, ותחשוב על זה מנקודת המבט של המפיצה: איזה משחק יכול להגיע ממדינה שאין בה תרבות גיימינג?
הפתרון כמובן יכול להיות STEAM או שירותים מקוונים אחרים אבל עדיין הם לא תופסים נתח שוק גדול ממש.
אפשר להתחיל עם פיתוחים לSTEAM ולXBLA או הPSN אבל עדיין, ממשחקים כאלה למשחקי AAA שהוזכרו כאן בדיון (או שאני סתם מגזים) יש דרך ארוכה.

חזרה לראש העמוד

נינג'ה בלגי

#29   פורסם: 18.11, 15:25

עומר אני לא מבין אותך, אם מפיצה משלמת לסטודיו 5-10 מיליון דולר בשביל לפתח משחק ושומרת לעצמה את כל הזכויות למיניהם (IP וכו..) זה לא נחשב אצלך לכסף גדול? זה אומנם לא הכנסות של 300 מיליון דולר ביום אחד אבל זה גם בטוח לא כסף קטן ויותר מזה זה כסף שכרגע אינו מגיע לתוך תחומי המדינה.

ושורה תחתונה, אתה לא חושב שמישהו יעדיף לשלם 20 אחוז מס במקום 30 אחוז מס במדינה אחרת? הרי אלא אם כן אתה יוצא מנקודת הנחה שכולנו 100% פטריוטים בכל תחומי חיינו זה כנראה לעולם לא יקרה ובגלל זה צריך הטבות מס, המדינה מתחרה על הון אנושי וכמו כל דבר אחר בחיים, אם יש עסקה טובה יותר במקום אחר אז כנראה שהסיכוי הסביר הוא שתלך על העסקה המיטיבה איתך.

and PC in-between

חזרה לראש העמוד

האווטר המגניב של 2dmx2

מנהל פורום Xbox

#30   פורסם: 18.11, 15:44

Red_Deaddd
ציטוט:
צפה בהודעה
א. זה אור.
ב. ברור שלא אקסלוסיבית, אבל תחשוב על זה: איזו מפיצה תרצה להפיץ בינלאומית משחק מישראל?
ישראל עדיין מפגרת בשנים מאחורי מדינות אחרות בתחום.
בוא לא ניכנס לפטריוטיות, ותחשוב על זה מנקודת המבט של המפיצה: איזה משחק יכול להגיע ממדינה שאין בה תרבות גיימינג?
הפתרון כמובן יכול להיות STEAM או שירותים מקוונים אחרים אבל עדיין הם לא תופסים נתח שוק גדול ממש.
אפשר להתחיל עם פיתוחים לSTEAM ולXBLA או הPSN אבל עדיין, ממשחקים כאלה למשחקי AAA שהוזכרו כאן בדיון (או שאני סתם מגזים) יש דרך ארוכה.
אין ספק שסטודיו צריך לעבור "טבילת אש" (אם בSTEAM/XBLA/PSN) או סתם כסטודיו אינדי בהתחלה (בעיקר כשאין כסף ועובדים על הפרוייקט 2-5 אנשים)
אבל זה בהנחה שיש לך 2-3 לפתח באחרי צהריים / שבתות...

אם כמה חבר'ה מתאספים לשם המטרה של לפתח משחק במשך שנה (אני מדבר על צוות בסדר גודל של 15-20 אנשים) אז אפשר בהחלט להוציא משחק XBLA נפלא ושאכן ימכור
(שוב אני חוזר לדוגמא של ANGRY BIRDS - משחק שפותח במשך 3 חודשים עם צוות של 15 אנשים (בערך) ועלה 100,000 דולר להפיק שהרוויח חזרה בינתיים 30M$ בתקופה של כשנה...

זה לא בשמים - ולגמרי אפשר להרים דברים כאלו ורבים אחרים פה בארץ...
שוק היעד הוא לחלוטין אחד הדברים הראשונים שצריך להלחיט עליהם אבל ללא ספק...

אני הייתי שמח לפתח משחק לXBLA בשנה הבאה כשיתפנה לי מעט (הרבה!) זמן

חזרה לראש העמוד
1

משחקים וציוד היקפי מתקדם קונים ב PCGames

הגדרות נושא
אפשרויות הצגת נושא

אנרגיה סולארית